Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny nie jest ale z drugiej strony zadbanie o spójność czcionek i symetrię ( mniej więcej ) nie daje gwarancji nawet jak się 10 lat nad tym pracowało :-)

post-55792-0-80883500-1549137986_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie z frontu, to niezgodne z wytycznymi AP. Daj z profilu to będzie lepiej...

xD xD xD

To zasada dotyczy tych którym AP płaci za opinie, ja to robię pro bono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba. Mniej więcej tego oczekiwałem po nowej linii AP. Uzupełniłbym o deliktane giloszowanie, bardziej srebrzystą tarczę i wyższe indeksy.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równowaga przywrócona :D

AMOauiQ.jpg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ja tylko chcę zwrócić Waszą uwagę na fakt, że temat dotyczy firmy Patek Philippe. :)  Tak więc tutaj mile widziane jest wygłaszanie peanów pod adresem Patek Philippe.  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę. Jakbym nie starał się obojętnie przejść koło tego zegarka, to jednak się nie da... paskudny :/

Mariusz, wybacz offtopic, ale ta szkarada budzi chyba jednoznaczne emocje. Nawet CEO AP zorientował się, że zrobili jedno wielkie g... łupstwo :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie do końca się zorientował chyba ...na razie brnie a wraz z nim niektórzy pracownicy butików. W AP jest chyba za dużo inżynierów a za mało designerów. Co ciekawe CEO trafił 20 lat temu do AP przez przypadek z branży ...modowej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się czyta to forum i jest zegarek z rzymskimi indeksami to jedno wielkie marudzenie, że nie teges!!! Wyjaśni mi ktoś to zjawisko dlaczego w temacie Rolex i PP nikt na to nie zwraca uwagi żeby nie napisać, że są pożądane? Magia marki czy kwoty, w której dorasta się do tego poziomu. Dla mnie te zegarki są tam samo ładne albo brzydkie bez względu na markę i kwotę...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że już się zorientował. W wywiadach stara się zachować twarz, ale widać że chyba na sile dorabiają teorię do praktyki.

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się czyta to forum i jest zegarek z rzymskimi indeksami to jedno wuelkie marudzenie, że nie teges!!! 

Bardzo wuelkie ;)  :o  :D

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę że on naprawdę wierzył że pierwszy dobierze się do pokolenia 20 letnich milionerów z doliny krzemowej ale nie mam pewności czy dobrze zbadał oczekiwania tej grupy :-). Na pewno jest pionierem, pytanie czy zachęci czy zniechęci innych. W tym kontekście plotki o sprzedaży PP mogłyby wskazywać że Sternowie nie chcą mierzyć się z nadchodzącym wyzwaniem i wolą ewakuować się z żaglowca na coraz bardziej wzburzonym morzu jakim jest dziś HH.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Kurczę. Jakbym nie starał się obojętnie przejść koło tego zegarka, to jednak się nie da... paskudny :/

Mariusz, wybacz offtopic, ale ta szkarada budzi chyba jednoznaczne emocje. Nawet CEO AP zorientował się, że zrobili jedno wielkie g... łupstwo :)

Nie ma problemu. Ja nie jestem aż tak kategoryczny w ocenie CODE 11.59, ale faktycznie wielu internautów nie zostawiło "suchej nitki" na nowej kolekcji Audemars Piguet. Także Royal Oak Ref. 15500ST nie budzi jednoznacznie pozytywnych odczuć. Mnie początkowo rzeczony zegarek bardzo przypadł do gustu, ale w miarę pojawiających się nowych zdjęć sam już nie wiem co myśleć. Myślę, że Vacheron Constantin powinien wysłać maila z podziękowaniami do AP. Jak kogoś nie będzie stać na Nautilusa, to kupi Overseas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc są paskudne i nie wiem dlaczego przypominają chińskie wyroby zegarkopodobne...oczywiście nie mówię o werkach... ale to tylko zdanie laika :)

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja pozwolę sobie wyrazić odrębne zdanie, z tym że bez uzasadnienia, bo czasem już tak po prostu jest, że coś do nas przemawia lub nie. Dla mnie 5035 to przepiękny zegarek, przepiękna tarcza, która wpadła mi w oko lata temu i do tej pory jest to dla mnie zegarek marzenie. Ja chciałbym mieć wersję łososiową.

post-100816-0-77439100-1549187662_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Tarcza AP przypomina aspirynę.

Marek - to było dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łososiowy urzeka.

Szczerze mówiąc są paskudne i nie wiem dlaczego przypominają chińskie wyroby zegarkopodobne...oczywiście nie mówię o werkach... ale to tylko zdanie laika :)

Może wolisz grubsze formy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja pozwolę sobie wyrazić odrębne zdanie...

I super, ze nie jestesmy tacy sami i podoba nam sie cos innego B)

To moze inaczej - ten model jest... oryginalny i podobnie jak z RO czy Panerai - albo sie podobaja albo sa okropne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

desk diving ;-)

Normalne rysy sportowego zegarka po wielu latach.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać że był szanowany, moje seiko po 5 latach wygląda dużo gorzej. Po spa pewnie by był jak nowy. Ciekawe, czy przechodził przegląd(y) u AD w ciągu tych 10 lat i nie był szlifowany w międzyczasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomość z portalu luxify.de :

Discontinued Patek Philippe Mens Grand Complications

• 6300G-001
  • 5304R-001
  • 5539G-010
  • 5204P-011
  • 5950R-001
  • 5940R-001

Discontinued Patek Philippe Mens Complications

• 5170P-001
  • 5235G-001
  • 5396G-014
  • 5396R-012
  • 5396R-014
  • 5146P-001
  • 5146/1G-001
  • 5146/1G-010
  • 5146/1J-001
  • 5146/1R-001

Discontinued Patek Philippe Mens Calatrava

• 5119G-001
  • 5119J-001
  • 5119R-001
  • 5153G-010
  • 5153J-001
  • 5153R-001
  • 5227G-001
  • 5296G-001
  • 5296G-010
  • 5296R-001
  • 5296R-010

Discontinued Patek Philippe Mens Gondolo

• 5124G-011
  • 5124J-001

Discontinued Patek Philippe Mens Nautilus

• 5726/1A-001
  • 5726/1A-010
Edytowane przez Lukasz23212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Rezygnują z referencji 5227 w białym złocie z jasną tarczą? Ref. 5153 też na wylocie, niedobrze. Zawęża mi się pole wyboru kolejnego zegarka.  :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie martw sie, za rok juz Twojego tez nie bedzie :P;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi