Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś, jak już znudzę się Rolexami, kupię sobie takie cudo :)

7d438f661084152fe7bbb7b3519cc3db.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem to, na szczęście nie aż tak... :)

może nie aż tak, ale zegarek PP  nie powinien mieć tego problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś, jak już znudzę się Rolexami, kupię sobie takie cudo :)

Cudo???

No ok - o gustach sie nie dyskutuje :P , ale na tarczy "nawalone" wiecej, niz na Panerai 233 :D;)

Dla mnie z tego samego "stylu", to wlasnie to ponizej jest cudo... :wub:

post-25547-0-56694800-1568046965_thumb.png

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cudo???

No ok - o gustach sie nie dyskutuje :P , ale na tarczy "nawalone" wiecej, niz na Panerai 233 :D;)

Dla mnie z tego samego "stylu", to wlasnie to ponizej jest cudo... :wub:

attachicon.gifScreen Shot 2019-09-09 at 18.34.59.png

Ten jest piękny. :wub:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zawsze najbardziej podobał się PP 5227 w białym złocie i z kremową tarczą. Nie widzę już tego modelu na stronie Patka (są tylko wersje w żółtym i różowym złocie oraz w białym złocie lecz z czarną tarczą). Czyżby został wycofany z produkcji ?

post-26579-0-96870700-1568147493_thumb.jpg

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zawsze najbardziej podobał się PP 5227 w białym złocie i z kremową tarczą. Nie widzę już tego modelu na stronie Patka (są tylko wersje w żółtym i różowym złocie oraz w białym złocie lecz z czarną tarczą). Czyżby został wycofany z produkcji ?

Tak, został wycofany. Inne modele ref 5227 są dostępne. Niestety po wycofaniu ref 5296, ref 5227 jest najtańszym zegarkiem automatycznym w ofercie ( plus 30k euro).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm. Wciąż się nie mogę przekonać do Nautilusa. Oczywiście, to jest fajny zegarek itd. ale w tej cenie wybrałbym coś innego. A jeśli miałbym zapłacić cenę z after market (a ten model jest właśnie z after market) to zdecydowanie wybrałbym już za tak duże pieniądze inny model PP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się dzisiaj trafiło.

Co to dokładnie za model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to chińczyk Mario ;)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda tylko, że w tak znakomitym wątku, jakim jest niewątpliwie PP, ktoś puszcza tak śmierdzącego bąka :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh :(

Inaczej miałem zapytać. Jaki model miał być pierwowzorem tej podróbki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to przepraszam wszystkich. Naprawdę nie wiedziałem. Miałem tylko minutę żeby go obejrzeć.

Wstyd :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat ta podróba jest słaba, są lepsze wersje, bardziej rozwinięte, jak dla przykładu podróbki rolexa, czy omegi. Mimo to, Patka ciężko podrobic, żeby wyglądał jak patek.

W tym egzemplarzu z daleka rzuca się grubość (dużo za gruba), okno datownika nie przy krawędzi, mechanizm całkiem inny - widać z daleka. Najlepszy klon 324 SC, wygląda dużo lepiej i jest cieńszy.

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstyd mi się zrobiło, bo dopiero teraz, po waszych uwagach, spojrzałem chłodnym okiem na zdjęcia.

Postaram się na drugi raz takiej wpadki nie zaliczyć.

Ale dobrze, że są tu tacy którzy potrafią szybko takie babole wypatrzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bylem przekonany, że to Twoja kolejna zagrywka, jak w wątku omegi:

Nie będę przedłużać tej prowokacji: to jest fake. Fake za 300 dolarów, kupiony w Kantonie. Zegarek nie jest mój, znajomy przywiózł go z Chin. Twierdzi, że tam jest całe miasteczko specjalizujące się w podróbkach; potrafią nawet produkować modele vintage. Jeśli ten wyrób kosztuje 300 dolarów, to co już Chińczycy potrafią robić za 1000?

Zdjęcia wrzuciłem w celu sprawdzenia jak szybko ktoś się zorientuje że to nie jest oryginał. Być może akurat teraz mało osób temat przegląda i dlatego jeszcze nikt się nie zorientował.

Wg mnie ta podróbka jest naprawdę dobrej jakości, mechanizm też się dobrze prezentuje przez dekiel.

Oczywiście, w związku z faktem że to fake, przepraszam za spowodowanie ewentualnego zamieszania - moim zamiarem było po prostu sprawdzenie jak szybko ktoś odkryje oszustwo.

Podróbek oczywiście nie popieram i jestem im przeciwny.

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to przepraszam wszystkich. Naprawdę nie wiedziałem. Miałem tylko minutę żeby go obejrzeć.

Wstyd :-(

ok, zobacz np jak powinien wygladac mechanizm 324 sc, który posiadam w swojej calatravie - wystarczy sekunda żeby tego " nautilusa" wywalic do kosza:

post-73156-0-72783700-1568963535_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym miał więcej czasu to pewnie bym się zorientował.

Ale właśnie sprawdziłem tego gościa przez znajomego: to Turek i niestety, potwierdził stereotyp że stamtąd wiele podróbek pochodzi.

BTW, siedzę właśnie na spotkaniu w szkole syna i na nadgarstkach wieku rodziców albo Rolexy, Pamy albo IWC. U mam sporo Rolków i Cartierów. Tu akurat mam pewność że to nie tanie podróby, choć teraz 3 razy obejrzę zanim wrzucę jakieś nowe zdjęcia :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi