Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Jednak nie pasuje 😁

Dlatego najlepiej mieć obie 😎😉

IMG_6232.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Na której bransolecie wygląda lepiej? 

20240419_131735.jpg

Na Jubilee w mojej opinii wyglada lepiej, nie mniej jednak - jest to tez super zegarek na Oyster.

Na Oyster byl w moim odczuciu bardziej wygodny, w sumie nie wiem nawet dlaczego - ale tak mi sie wydawalo jak nosilem na dwoch roznych bransoletach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, I_love_britney napisał(-a):

Na Oyster byl w moim odczuciu bardziej wygodny, w sumie nie wiem nawet dlaczego - ale tak mi sie wydawalo jak nosilem na dwoch roznych bransoletach.

Mialem dokladnie takie samo spostrzerzenie i tez nie umiem tego racjonalnie wytlumaczyc 🤔 W DJ-u np. uwazam, ze bylo dokladnie odwrotnie. Moze to kwestia wagi i wielkosci/grubosci koperty???

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tych dwóch zdjęciach widać w mojej opinii problem z Cubitusem: sam w sobie może jest nawet i nienajgorszym projektem. Jednak gdy zestawimy go z Nautiliusem, widać, że jest jego wujową reinterpretacją. A jak do tego dołożymy story od Sterna, robi się żenująco

6cbdeb0d5cc9af6b0b7ee4a9369d175f.jpg
b7e98eb842e96bb6a14f9ffee89e75b1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma subtelność cepa, jest za duży. Dobrze to widać na zdjęciu z Nautilusem.

Ta sama bransoleta, tarcza , wskazówki, osłona koronki. Design team się napracował…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba paskudne. Nie wiem który brzydszy. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, rafi napisał(-a):

Na tych dwóch zdjęciach widać w mojej opinii problem z Cubitusem: sam w sobie może jest nawet i nienajgorszym projektem. Jednak gdy zestawimy go z Nautiliusem, widać, że jest jego wujową reinterpretacją. A jak do tego dołożymy story od Sterna, robi się żenująco

Nie stać cię, to się wyżywasz. A oni latami w pocie czoła pracowali nad całkowicie nową kolekcją, tj. ...... zrobieniem kwadratowego Nautilusa. Czy ty sobie zdajesz sprawę ile to wysiłku, kreatywności i innowacji zajęło żeby wziąć Nautilusa i zrobić mu kwadratowe boki? Ci internetowi hejterzy....

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie stać cię, to się wyżywasz. A oni latami w pocie czoła pracowali nad całkowicie nową kolekcją, tj. ...... zrobieniem kwadratowego Nautilusa. Czy ty sobie zdajesz sprawę ile to wysiłku, kreatywności i innowacji zajęło żeby wziąć Nautilusa i zrobić mu kwadratowe boki? Ci internetowi hejterzy....

guilty as charged.

Szczególnie w zakresie pierwszego zdania.

Natomiast zasmuca mnie, że nie dostrzegłeś pochwały projektu, którą zawarłem w swojej wypowiedzi…

PS. Pod samym blokiem zrobili mi fajne (chyba) boisko do 3x3. Pograć nie pogramy (nie umiem), ale do lata poćwiczę i możemy porzucać. Znaczy zapraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, rafi napisał(-a):

PS. Pod samym blokiem zrobili mi fajne (chyba) boisko do 3x3. Pograć nie pogramy (nie umiem), ale do lata poćwiczę i możemy porzucać. Znaczy zapraszam emoji6.png

Ja w kosza chętnie zawsze i wszędzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Czy ty sobie zdajesz sprawę ile to wysiłku, kreatywności i innowacji zajęło żeby wziąć Nautilusa i zrobić mu kwadratowe boki? Ci internetowi hejterzy....

Kto uderza w cubitusa uderza w Patka, kto uderza w Patka uderza w Sterna a kim jesteście wy, maluczcy żeby uderzać w samego Boga?* 😂

*Thierry Stern, nieopublikowany list do hejterow. Manuskrypt w rekach prywatnych 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiejecie się a w dziale designu PP już praca wre by wyostrzyć kąty koperty Aquanauta… Quadratnaut coming soon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co, tymi sarkazmami poprawiliście sobie samopoczucie?  🤔 Serio, nie macie co robić, tylko jak te owce w stadzie w innymi beczeć chcecie? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nastąpiła obraza uczuć horologicznych, mam nadzieję że obrażenia nie są rozległe.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

I co, tymi sarkazmami poprawiliście sobie samopoczucie?  🤔 Serio, nie macie co robić, tylko jak te owce w stadzie w innymi beczeć chcecie? 

Nie az tak jak twoim postem :D Mariusz, to nie watek Rolka. Tu wolno wyrazic krytyczna opinie. :D

5 minut temu, nicon napisał(-a):

Nastąpiła obraza uczuć horologicznych, mam nadzieję że obrażenia nie są rozległe.

Sadzac po tresci posta to:

image.png.7417ceb6ca23d8395cb6fd1b6c99b008.png

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Nie az tak jak twoim postem :D Mariusz, to nie watek Rolka. Tu wolno wyrazic krytyczna opinie. :D

Myślisz, że ktoś w dalekiej Szwajcarii się tym przejmie? Nie sądzę...😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy strasznie lubią się powtarzać. To się już robi trochę nudne. Swoją drogą, gdy mój szef odbierał Aquanauta, oglądał Cubitusa, bo mieli też na miejscu. Ten zegarek jest podobno fantastycznie wykonany i robi duże wrażenie na żywo. Na plus oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo się kolegom nudzi, to odsmażają sobie tutaj stare kotlety, przekazywane z jednego forum na drugie. 

Podejrzewam, że żaden z nich nie trzymał tego zegarka w łapie, nie widział go na żywo. Taki już mamy klimat. 

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thierry:

image.thumb.png.e5898eaa86cbdc76dadb1a20410b8c0c.png

Mariusz:

32 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Podejrzewam, że żaden z nich nie trzymał tego zegarka w łapie, nie widział go na żywo. Taki już mamy klimat. 

Wazne, ze linia partii sie zgadza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Thierry:

image.thumb.png.e5898eaa86cbdc76dadb1a20410b8c0c.png

Mariusz:

Wazne, ze linia partii sie zgadza :D

I tu mnie masz! 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abstrahując od Waszych wypowiedzi, przyznam, że ja założyłbym go chętnie. Dla mnie to wyższa forma Santosa :)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Myślisz, że ktoś w dalekiej Szwajcarii się tym przejmie? Nie sądzę... 

Gdybyśmy mieli tu dyskutować tylko na tematy, którymi przejmie się producent, to moglibyśmy sobie co najwyżej pogadać o Vratce.

Koledzy strasznie lubią się powtarzać. To się już robi trochę nudne. Swoją drogą, gdy mój szef odbierał Aquanauta, oglądał Cubitusa, bo mieli też na miejscu. Ten zegarek jest podobno fantastycznie wykonany i robi duże wrażenie na żywo. Na plus oczywiście.

Serio, Patek jest świetnie wykonany? Jestem w szoku.
A zupełnie poważnie, nikt tu chyba nie pisze o złym wykonaniu, tylko o wtórnym dizajnie i co najwyżej nadętym marketingu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Śmiejecie się a w dziale designu PP już praca wre by wyostrzyć kąty koperty Aquanauta… Quadratnaut coming soon.

:lol: :lol:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi