Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Masz poważne argumenty, nie będę z nimi polemizował (chociaż nawet na zdjęciach widać, że obudowy inaczej odbijają promienie światła), jak znajdę czas pobawię się w podobny sposób. Ciekawe czy to celowe działanie czy może kwestia innych fabryk, albo miesięcy produkcji. Kto już wie, który to nr seryjny zegarka ? Bo ja nadal tak średnio.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz poważne argumenty, nie będę z nimi polemizował (chociaż nawet na zdjęciach widać, że obudowy inaczej odbijają promienie światła), jak znajdę czas pobawię się w podobny sposób. Ciekawe czy to celowe działanie czy może kwestia innych fabryk, albo miesięcy produkcji. Kto już wie, który to nr seryjny zegarka ? Bo ja nadal tak średnio.

Porównywałem swoje dwa z kilkoma innymi sztukami w Timetrendzie. Było podobnie. Przy sztucznym świetle, tudzież w cieniu, tak jak piszesz, wyglądają niemalże identycznie. No ja tam różnicę dyskretną widzę. Co akurat jest dla mnie na plus. Lubię połączenie tej czerni i delikatnie niebieskiego.

A z tym numerem seryjnym to fakt, też nie wiem. Za dużo tego tam napchali na dekielku. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'8348ef720f7f37c1535b77acd6dc661318.jpg

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do koloru wyswietlacza, mysle, ze to raczej kwestia partii. Mialem dwa GW-M5610 jednoczesnie i sie nieco roznily odcieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do koloru wyswietlacza, mysle, ze to raczej kwestia partii. Mialem dwa GW-M5610 jednoczesnie i sie nieco roznily odcieniem.

W M5610 potwierdzone naukowo, ale my tutaj o GMW-B5000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I coś z drugiego końca skali... :)

No to lecimy. ;)

c29d42e6e188fb28de90ad36c3b9d078.jpg

P. S. To syna, ma 3 z tej serii, ale czasem kradnę mu tego zielonego. Jest ładniutki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Ja do dzisiaj nie wiem który nr to nr seryjny zegarka GMW

Porównywałem swoje dwa z kilkoma innymi sztukami w Timetrendzie. Było podobnie. Przy sztucznym świetle, tudzież w cieniu, tak jak piszesz, wyglądają niemalże identycznie. No ja tam różnicę dyskretną widzę. Co akurat jest dla mnie na plus. Lubię połączenie tej czerni i delikatnie niebieskiego.

A z tym numerem seryjnym to fakt, też nie wiem. Za dużo tego tam napchali na dekielku. ;)

Ja sie zawsze posiłkowałem tym :)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/78248-data-produkcji-g-9300/

post 19 tez jest wazny.

Edytowane przez mrovka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawy mają się tak:

Cały czarny (negatyw) GMW-B5000GD-1ER = Fabryka 201E 14 Września 2018

Srebrny (pozytyw) GMW-B5000D-1ER = Fabryka 201D 15 Września 2018

najmłodszy czarny pozytyw na gumie GMW-B5000G-1ER = Fabryka 201E 5 Marzec 2019

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie od mojej córki:

Jak nazywa się ten stworek po prawej i czy można go gdzieś kupić?

Jak kolega wyżej napisał, wychodził z dwiema kostkami na 30lecie, może kupić też osobno na ebay ale ceny zawrotne

JIwbUGO.jpg

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW-M5610SD-8

Można sam wkład gdzieś wyrwać? W obiegu są ciuszki, ale bebechów nie mogę namierzyć w przystępnej cenie,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz tu wyszczególnione co ile. Tzn. tyle mi wyliczyli w zibi. Ale, ze Tomek miał gotowca to stwierdziłem, ze tym razem nie chce mi się czekać. Choć lubię składać kostki. ;)

GW-M5610SD-8JF, czyli.;

- koperta, 10448797, 136 zł, 4 tyg

- wieczko, 10448768, 41 zł, 4 tyg

- 4 wkręty wieczka, 74239990, 2 zł, 2 mies

- mechanizm, 10425242, 262 zł, 2 mies

- uszczelka, 10245496, 2 zł, 4 tyg

- podkładka pod wieczko, 10237092, 2 zł, 4 tyg

- sprężynka dźwięku, 72300483, 2 zł, 4 tyg

- 2 teleskopy, 74286516, 4 zł, na mag

- pasek do tego modelu, 10443294, 50 zł, 4 tyg

Możesz też pewnie kupić sam LCD za 30 zł i wymienić tylko tę część.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz tu wyszczególnione co ile. Tzn. tyle mi wyliczyli w zibi. Ale, ze Tomek miał gotowca to stwierdziłem, ze tym razem nie chce mi się czekać. Choć lubię składać kostki. ;)

GW-M5610SD-8JF, czyli.;

- koperta, 10448797, 136 zł, 4 tyg

- wieczko, 10448768, 41 zł, 4 tyg

- 4 wkręty wieczka, 74239990, 2 zł, 2 mies

- mechanizm, 10425242, 262 zł, 2 mies

- uszczelka, 10245496, 2 zł, 4 tyg

- podkładka pod wieczko, 10237092, 2 zł, 4 tyg

- sprężynka dźwięku, 72300483, 2 zł, 4 tyg

- 2 teleskopy, 74286516, 4 zł, na mag

- pasek do tego modelu, 10443294, 50 zł, 4 tyg

Możesz też pewnie kupić sam LCD za 30 zł i wymienić tylko tę część.

Chodzi mi właśnie o złożenie jednego gagatka, więc zabawa w LCD to nie dla mnie w tym momencie ;) W ogóle nie pomyślałem o Zibi w tym momencie. Głupi Ja! Dzięki za numery :) Gdzie mogę znaleźć numerację części do innych modeli?

Edytowane przez Vonziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do serwisu Zibi, to przyślą Ci numerację części do danego modelu w e-mailu razem z wyceną ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi