dzyndzl 135 #2826 Napisano 29 Listopada 2019 (edytowane) Cześć, ostatnimi czasy zachorowałem na g-shocki i w moje ręce wpadł wymęczony gls5500p7. O ile koperta, jest w bdb stanie, to bezel i pasek przydałoby się wymienić i tu pojawia się pytanie, czy ktoś orientuje się, czy bezel z modeli dwd/g/gw... jest zamienny z tym od gls? Nie ukrywam, że biel średnio mi odpowiada, jeśli nie, trudno, ugotuję zupę z rit dye i g-shocka:p Edytowane 29 Listopada 2019 przez dzyndzl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #2827 Napisano 29 Listopada 2019 Cześć, ostatnimi czasy zachorowałem na g-shocki i w moje ręce wpadł wymęczony gls5500p7. O ile koperta, jest w bdb stanie, to bezel i pasek przydałoby się wymienić i tu pojawia się pytanie, czy ktoś orientuje się, czy bezel z modeli dwd/g/gw... jest zamienny z tym od gls? Nie ukrywam, że biel średnio mi odpowiada, jeśli nie, trudno, ugotuję zupę z rit dye i g-shocka:pTak, jak najbardziej, bezele i paski, jak i osłony przycisków są między tymi modelami współzamienne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #2828 Napisano 29 Listopada 2019 Tak, jak najbardziej, bezele i paski, jak i osłony przycisków są między tymi modelami współzamienne.Dzięki wielkie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #2829 Napisano 29 Listopada 2019 Polerkę mam w planach od kiedy go kupilem pare lat temu ale nie mam kiedy dotrzec do majstra od polerki. To może majster dotrze do Ciebie, daleko do siebie w sumie nie mamy Wypadało by się w końcu spotkać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 911 #2830 Napisano 30 Stycznia 2020 (edytowane) W czasach upadającej jakości i umiejętności serwisów, za to rosnących ich kosztów, uważam że każdy kompetentny Kolega powinien być tu ujawniony i respektowany Dlatego chciałem pochwalić się rześkim dziadkiem wszystkich protreków. Kupiłem go kiedyś w ciemno, niestety sensor komunikował ERROR a wymiana baterii nie pomogła. Serwis wzruszył ramionami.... Kolega Przemek @przemekw podjął się zadania, otworzył, wyczyścił sensor, polutował gdzie trzeba i .. śmiga Edytowane 30 Stycznia 2020 przez Antiquarius 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #2831 Napisano 11 Lutego 2020 Zalega może komuś sensor do Romka? Pisać na PW na pewno sie dogadamy 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
looki8329 0 #2832 Napisano 17 Lutego 2020 Witam Co prawda pisałem już w innym dziale ale temat dość przykry więc napiszę i tutaj. Rangeman mojego kolegi uległ uszkodzeniu. Chciałbym się dowiedzieć czy mogę gdzieś kupić taki korpus(obudowę)? Chyba, że komuś zalega w szufladzie, choć w to wątpię, to proszę o kontakt. Model zegarka : GPR-B1000-1B (GPR-B1000-1BER) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cepiano 8 #2833 Napisano 22 Lutego 2020 Czy da się ożywić starego roboczego dziada ,CASIO EDIFICE EF-539D-1AVEF,Odpadła po kilku latach koronka i nie działa można cos zaradzić.?u mnie nie ma normalnego zegarmistrza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84695 #2834 Napisano 22 Lutego 2020 Ten zegarek już się chyba skończył... 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cepiano 8 #2835 Napisano 22 Lutego 2020 To był mój wołek budowlany,no nic to pójdzie do hasioka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #2836 Napisano 23 Lutego 2020 Edek do hasioka, Ty se spraw Dźisioka Jemu nie straszne będą trudy na placu budowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cepiano 8 #2837 Napisano 24 Lutego 2020 No mam dzisioka ,pomyślałem,że małym kosztem wymiana koronki z wałkiem i będzie hulał ,podesłał bym komuś jak by miał taką cześć za nieduże pieniążki i chciało się zerknąć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5309 #2838 Napisano 5 Marca 2020 Nie wiem czy dział techniczny to właściwe miejsce, jak nie - podpowiedzcie gdzie przekierować pytanie. Ad rem Podczas ostatnich wakacji pozwoliłem sobie popływać trochę w morzu z G-Shockiem na nadgarstku. Efektem tego jest zestaw białych kropek na kopercie i pasku, pewnie sól. Na zdjęciu widać na przykład nad napisem RESET czy obok guzika ALTI...Czy znacie sposób żeby się ich pozbyć?Żeby nie było - oprócz morza były też górki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #2839 Napisano 5 Marca 2020 O ile mi wiadomo, sól rozpuszcza się w wodzie. Spróbuj ciepłą wodą z octem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #2840 Napisano 14 Maja 2020 Czy ktoś zmieniał kolor napisów na bezelu? Jaka farba będzie najlepsza? Lakier do paznokci da radę czy wejdzie w reakcję z bezelem i go uszkodzi? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Puncur 47 #2841 Napisano 14 Maja 2020 (edytowane) Akrylowa najlepiej, w razie co, można później wykałaczką wydrapać spokojnie. Ja używałem modelarskich Vallejo, Citadel. Edytowane 14 Maja 2020 przez Puncur 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #2842 Napisano 14 Maja 2020 Też myślałem o tych modelarskich. Jaką techniką malowałeś? Delikatnie wykałaczką/igła wypełniałeś napis czy zalewałeś całość, a potem jakoś ścierałeś nadmiar? Wiesz może czy rozcieńczalnik do farb modelarskich jest bezpieczny dla bezela/paska? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Puncur 47 #2843 Napisano 14 Maja 2020 Cienkim pędzelkiem i nadmiar ścierałem od razu po pomalowaniu szmatką/papierem. Niestety nie sprawdzałem nigdy, jak rozcieńczalnik działa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3882 #2844 Napisano 18 Maja 2020 Hej Nie chcę powielać wątków, dlatego tutaj tylko przeklejam. Potrzebowałbym pomocy tak jak opisałem w tym wątku: będę wdzięczny za podpowiedzi. Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2845 Napisano 19 Maja 2020 Czy moduł w cyfrowych G da się jakoś wyregulować pod kątem prawidłowego chodu ? Chodzi mi o kostki (zarówno z modułem 1545 i 3229) , trafiały już mi się takie które znacząco spieszyły (nawet 1sek. na dobę) , w przypadku nowych to nie problem - reklamacja ale zastanawiam się czy jest jakiś ratunek dla starszych egzemplarzy czy niestety trzeba się nauczyć z tym żyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #2846 Napisano 19 Maja 2020 Chyba we wszystkich G jest śrubka do regulacji chodu, więc możesz wypróbować swoją cierpliwość 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2847 Napisano 20 Maja 2020 Czy to ta ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #2848 Napisano 20 Maja 2020 Tak. 1 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2849 Napisano 20 Maja 2020 Dzięki , będę się z tym bawił ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #2850 Napisano 21 Maja 2020 Daj znać ile czasu i ile kręcenia zajęło Ci wyregulowanie P.S. Chyba nie ma sensu na ten czas zakręcać dekla. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach