Emil/efa116 184 #2926 Napisano 7 Lutego Cześć wszystkim szukam przycisków do casio f91. Zegarek świetny na zimę ale przez wystające przyciski często patrzę na zegarek a tam stoper albo budzik. Wiem że w DW5600 są przyciski 2 wielkości. Przycisk od wejścia w ustawienia jest krótszy od pozostałych. Teraz pytanie czy dostanę krótsze przyciski do f91 czy tylko oryginalne dłuższe? Jak dłuższe to pobawię się w skracanie. tylko gdzie je w ogóle dostać. Na oryginalnych nie chce sprawdzać skracania bo jak coś nie pyknie to będzie lipa bez zapasowych. Zaznaczam że od w-202 są za duże a od CA53 za małe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ralliart 2 #2927 Napisano 28 Kwietnia Witam szanowne grono forumowiczów. Zwracam się do Was z pytaniem. Czy posiada ktoś bransoletę do EQW M710 ? Szukam elementu który mocuje bransoletę do koperty. Dzwoniłem do serwisu Zibi i w/w element nie występuje osobno. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62508 #2928 Napisano 28 Kwietnia 3 godziny temu, ralliart napisał(-a): Witam szanowne grono forumowiczów. Zwracam się do Was z pytaniem. Czy posiada ktoś bransoletę do EQW M710 ? Szukam elementu który mocuje bransoletę do koperty. Dzwoniłem do serwisu Zibi i w/w element nie występuje osobno. Trochę drogo ale jest, ewentualne jakiś fajny pasek 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ralliart 2 #2929 Napisano 30 Kwietnia W dniu 28.04.2025 o 12:31, TomcioMiki napisał(-a): Trochę drogo ale jest, ewentualne jakiś fajny pasek 🤗🤗🤗 Faktycznie cena spora. Miałem cichą nadzieję że ktoś ma brakujący element i uda się naprawić tanim kosztem. O pasku nie myślałem bo przyznam się szczerze że średnio widzę pasek przy tej kopercie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 55622 #2930 Napisano 30 Kwietnia Pozostaje szukać zepsutego dawcy na portalach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62508 #2931 Napisano 30 Kwietnia 1 godzinę temu, ralliart napisał(-a): Faktycznie cena spora. Miałem cichą nadzieję że ktoś ma brakujący element i uda się naprawić tanim kosztem. O pasku nie myślałem bo przyznam się szczerze że średnio widzę pasek przy tej kopercie. E tam ja bym coś pokombinował z paskiem coś fajnego dobrać i było by ok , a z czasem jak się trafi dawca t wtedy bym myślał, a może jakaś fajna guma 🤔🤔🤔 1 godzinę temu, ralliart napisał(-a): Faktycznie cena spora. Miałem cichą nadzieję że ktoś ma brakujący element i uda się naprawić tanim kosztem. O pasku nie myślałem bo przyznam się szczerze że średnio widzę pasek przy tej kopercie. Zobacz tu masz oryginalny pasek do niego 🤔🤔🤔 W dniu 28.04.2025 o 08:58, ralliart napisał(-a): Witam szanowne grono forumowiczów. Zwracam się do Was z pytaniem. Czy posiada ktoś bransoletę do EQW M710 ? Szukam elementu który mocuje bransoletę do koperty. Dzwoniłem do serwisu Zibi i w/w element nie występuje osobno. Alba takie coś nie wygląda źle 🤗🤗🤗 I można cieszyć się zegarkiem 🤗🤗🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 3993 #2932 Napisano 9 Czerwca Kolejne szkiełko uratowane 🙂 Tym razem postarałem się zrobić fotki etapami aby można było więcej zobaczyć i może zmotywować kogoś do działania 🙂 Wiem sam że nie jest to proste a i nawet przy tym była mała wpadka, ale warto 🙂 Przed: Po: Więcej fotek w temacie Polerek: https://zegarkiclub.pl/forum/topic/210032-polerowanie-szkieł-do-zegarkow/ 5 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 3993 #2933 Napisano 4 Lipca Kolejne szkiełko uratowane 🙂 8 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62508 #2934 Napisano 4 Lipca 7 godzin temu, G-szok napisał(-a): Kolejne szkiełko uratowane 🙂 👍👍👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snejk 10 #2935 Napisano 23 Lipca dzień dobry, mam pytanie czy w tanim plastikowym Casio MQ-24-7BLLEG pracuje popularny mechanizm Miyota (taki jak np. w Perfectach, zasilany bateryjką SR626SW)? Czy jest możliwe stosować zamiennie mechanizm z zegarka perfect gx018 z owym casio? pozdrawiam serdecznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karakal 71 #2936 Napisano 17 Sierpnia (edytowane) Od wczoraj posiadam Casio GR B300, czyli aktualną wersję Gravitimastera i w wiązki z tym mam pytanie do kolegów znających ten zegarek. Krecąc koronką do przodu można przesuwać wskazówki do przodu albo co jedną minutę, albo włączyć ich automatyczne przesuwanie ze zwykłą prędkością albo z dużą prędkością. Krecąc koronką do tyłu mogę przesuwać wskazówki do tyłu albo co minutę, albo ze zwykłą prędkością (nie mogę natomiast przesuwać wskazówek do tyłu z dużą prędkoscią). Czy ten zegarek tak ma, czy u mnie coś nie działa? Edytowane 17 Sierpnia przez Karakal 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8948 #2937 Napisano 17 Sierpnia Od wczoraj posiadam Casio GR B300, czyli aktualną wersję Gravitimastera i w wiązki z tym mam pytanie do kolegów znających ten zegarek. Krecąc koronką do przodu można przesuwać wskazówki do przodu albo co jedną minutę, albo włączyć ich automatyczne przesuwanie ze zwykłą prędkością albo z dużą prędkością. Krecąc koronką do tyłu mogę przesuwać wskazówki do tyłu albo co minutę, albo ze zwykłą prędkością (nie mogę natomiast przesuwać wskazówek do tyłu z dużą prędkoscią). Czy ten zegarek tak ma, czy u mnie coś nie działa? Wszystko jest w porządku, szybsze obracanie się wskazówek działa tylko do przodu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karakal 71 #2938 Napisano 17 Sierpnia Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Trochę się martwiłem, że trafiłem na felerny egzemplarz, ale jeśli tak ma być, to znaczy, że wszystko jest w porządku. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62508 #2939 Napisano 17 Sierpnia W dniu 23.07.2025 o 09:56, snejk napisał(-a): dzień dobry, mam pytanie czy w tanim plastikowym Casio MQ-24-7BLLEG pracuje popularny mechanizm Miyota (taki jak np. w Perfectach, zasilany bateryjką SR626SW)? Czy jest możliwe stosować zamiennie mechanizm z zegarka perfect gx018 z owym casio? pozdrawiam serdecznie. Z tego co wiem to Casio ma swoje mechanizmy "moduły" Tam powinno być coś takiego 1330 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach