Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

EnamelDial

Regulateur Penta - zegarek pięciu.

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś wstawić zdjęcie tej koperty? Bo się pogubiłem...ona bedzie zdobiona od góry czy nie? Jak mamy przekładać dekiel i koronkę, to może lepiej tą moją zastosować?

Chyba czegoś nie czaję:/

e x p a n d     y o u r     t i m e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również nie wiem która koperta przeszła.

Pierwszy podział tarczy. Nic specjalnego, ale od czegoś trzeba zacząć.

Glisz jednokierunkowy zalany emalią. Nakładane/fazowane okręgi z tamponodrukiem.  

...........................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś wstawić zdjęcie tej koperty? Bo się pogubiłem...ona bedzie zdobiona od góry czy nie? Jak mamy przekładać dekiel i koronkę, to może lepiej tą moją zastosować?

Chyba czegoś nie czaję:/

Adam ta :-)

schaumburg_traveller_02.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glisz jednokierunkowy zalany emalią. Nakładane/fazowane okręgi z tamponodrukiem.  

Jimmy, ja bym chyba tutaj bardziej coś w tym stylu:

fd738870efd77978b9d07495d339d515.jpg

Adam ta :-)

Taka normalna? A co z projektem art i kopertami biżuteryjnymi? Czy jest zamysł jakiejś przeróbki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysztof gilosz liniowy dam rady.  Nakładane okręgi bez tampo-druku dam radę.

Krzysztof emalii nie dam rady bo za drogo wyjdzie.

Jimmy, ja bym chyba tutaj bardziej coś w tym stylu:

Taka normalna? A co z projektem art i kopertami biżuteryjnymi? Czy jest zamysł jakiejś przeróbki?

Adam ten wzór to wzór "Breguetowski", dam radę zrobić nawet lepiej niż ten na zdjęciu ( diamentem który kupię na Nasze tarcze) .

Adam żartowałem z kopertą :lol: :lol: .

Chyba jest ta Twoja NR1 lub ta NR 3 co dał Blaze, ta moja nie bedzie bo strzałka, ta Twoja druga jest za droga,

Panowie co z kopertą postanowiliście :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wacor, więc w tym stylu:

.........................................................

......wypełnieni jest przypadkowe

Leszek, To tylko luźna propozycja była.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jimmy, ja bym się upierał przy tym Breug....skim :)

Masz tą tarczę w CADzie? Podesłałbyś na maila? Mam pewien pomysł, a jak masz już gotową tarczę z wymiarami to będzie łatwiej i szybciej...

Leszek ty tak nie żartuj, bo już parę pomysłów się przewinęło i można się pogubić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem Panowie zaraz pokażę porównanie chwila cierpliwości....

post-27986-0-70329400-1458673220.jpgpost-27986-0-04717700-1458673230.jpg

W głębi ta z trójkątem na ruchomym bezelu z koronką na gwincie.

Po lewo nr.1 ale też podobna do tej co Leszek pokazuje na swoich zdjęciach tye, że jego ma skręcane teleskopy i większy wymiar L2L

Po prawo ta co dzisiaj zapodałem link z Seagullem (grubość prawie 15mm) - koronka też jest w zestawie taka jak w linku z aukcji ebay.

Piloty czyli ta w głębi i po lewo mają płaskie szkła frontowe a ta trzecia wypukłe....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak by wyglądał mechanizm w tej po prawo :

post-27986-0-40237600-1458673864_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wacor, więc w tym stylu:

......wypełnieni jest przypadkowe

Leszek, To tylko luźna propozycja była.

Krzysztof może taki wzór jak pokazywałem ?

56d5b7a04b3da854e5a12e9a605da689.jpg

Krzys dostaniesz emalie do Naszej koperty :P  tutaj mamy ograniczony budżet.

Do wzoru Breguetowskiego można zrobić kiedyś spinki :

2199846b6d557669515a894c113fda90.jpg

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leszek ty tak nie żartuj, bo już parę pomysłów się przewinęło i można się pogubić :)

:D :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem Panowie zaraz pokażę porównanie chwila cierpliwości....

attachicon.gifSAM_6747.JPGattachicon.gifSAM_6748.JPG

W głębi ta z trójkątem na ruchomym bezelu z koronką na gwincie.

Po lewo nr.1 ale też podobna do tej co Leszek pokazuje na swoich zdjęciach tye, że jego ma skręcane teleskopy i większy wymiar L2L

Po prawo ta co dzisiaj zapodałem link z Seagullem (grubość prawie 15mm) - koronka też jest w zestawie taka jak w linku z aukcji ebay.

Piloty czyli ta w głębi i po lewo mają płaskie szkła frontowe a ta trzecia wypukłe....

Z tych trzech najładniejsza NR 9. 

Ty Blaze pokazujesz a nie typujesz :-)  Blaze jaki masz typ ?

Mam nadzieję że nie masz już więcej bo mam mętlik :-)))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak by wyglądał mechanizm w tej po prawo :

attachicon.gifSAM_6745.JPG

Nie pomyślałeś by zostawić oryginalny mechanizm ? Przy takiej grubej tarczy spokojnie można by było dobudować płytę do modyfikacji.  Czy wachnik można zdemontować do grawerowania ?

Ja tylko tak luźno się pytam. Sam układ zegarka pasuje, rozmiar 40 mm też jest ok. Takie luźne pytania mam bo na zegarkach się nie znam ale ten mechanizm na dwie osie bez problemu bym przerobił a cienką  zostawił w środku ku uciesze tych co chcą 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się widzą ta po lewo lub ta po prawo ale 100% pewności nie mam. Tak czy siak do każdej trzeba dorabiać pierścionki dystansujące.

Ta po prawo to jest ta co w tym parnisie z czarną tarczą pokazywałem na aukcji i trzebaby kupić z  mechanizmem . Ta po lewo jest dostępna oddzielnie - niby o 1mm większa średnica i zarazem mniejsze szkło ale koszt zakupu nie będzie obciążony mechanizmem, którego właściwie nie chcemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pomyślałeś by zostawić oryginalny mechanizm ? Przy takiej grubej tarczy spokojnie można by było dobudować płytę do modyfikacji.  Czy wachnik można zdemontować do grawerowania ?

Ja tylko tak luźno się pytam. Sam układ zegarka pasuje, rozmiar 40 mm też jest ok. Takie luźne pytania mam bo na zegarkach się nie znam ale ten mechanizm na dwie osie bez problemu bym przerobił a cienką  zostawił w środku ku uciesze tych co chcą 3

Ale trzy osobne tarcze to chyba lepiej niż właściwie dwie bo w tym automaticu sekundnika nie da się przenieś od tak sobie.... Poza tym koszt automatica wyższy a o możliwościach modyfikacji to nawet nie myślałe. Ta koperta jest 43mm a nie 40mm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się widzą ta po lewo lub ta po prawo ale 100% pewności nie mam. Tak czy siak do każdej trzeba dorabiać pierścionki dystansujące.

Ta po prawo to jest ta co w tym parnisie z czarną tarczą pokazywałem na aukcji i trzebaby kupić z  mechanizmem . Ta po lewo jest dostępna oddzielnie - niby o 1mm większa średnica i zarazem mniejsze szkło ale koszt zakupu nie będzie obciążony mechanizmem, którego właściwie nie chcemy.

To chyba ten po lewej.

Pierścień jakiej grubości ? dorobisz ? jaki koszt ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wracając do tarczy, co sądzicie o czymś takim? Leszku, da radę coś takiego zrobić?

post-87540-0-68189500-1458676188_thumb.png

Co do kopert, to tą z mechanizmem bym odrzucił od razu - wg mnie lepiej więcej wydać na kopertę niż dopłacać za niepotrzebny mechanizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wracając do tarczy, co sądzicie o czymś takim? Leszku, da radę coś takiego zrobić?

attachicon.giftarcza_pent.png

Co do kopert, to tą z mechanizmem bym odrzucił od razu - wg mnie lepiej więcej wydać na kopertę niż dopłacać za niepotrzebny mechanizm.

Adam mam podzielnicę w stopniach a do tego podziału przydała by się w gradach. Ale mogę na 99 procent powiedzieć że dam radę podzielić i zrobić ten wzór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, to jest tylko rysunek i na żywo może wyglądać 100 razy gorzej niż Breug.... (nie nauczę się jak się to pisze ;)  ), ale może być też bardzo fajne i pasujące do projektu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adam mam podzielnicę w stopniach a do tego podziału przydała by się w gradach. Ale mogę na 99 procent powiedzieć że dam radę podzielić i zrobić ten wzór.

Pierścienie będą dwa: od strony tarczy (chyba , że da radę przerobić sam bezel i wprasować z powrotem) i ten z tyłu montażowy dociskający mechanizm. Ze stali nierdzewnej nie opłaca się bo odpadów od groma no chyba, że ktoś by takie krążki skombinował. ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, to jest tylko rysunek i na żywo może wyglądać 100 razy gorzej niż Breug.... (nie nauczę się jak się to pisze ;)  ), ale może być też bardzo fajne i pasujące do projektu...

Adam w wolnej chwili przytnę na tej podzielnicy co mam i określisz czy Ci się podoba.

Wzór jest nazywany "Breguetowskim". Dlaczego? nie wiem - ale ja go lubię.

Breguet%20Classique%205197bb-15-986.jpg

Zobacz jak będzie wyglądał w emalii :wub:  ale to jeszcze z miesiąc , dwa ....

breguet-classique-grande-complication-to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierścienie będą dwa: od strony tarczy (chyba , że da radę przerobić sam bezel i wprasować z powrotem) i ten z tyłu montażowy dociskający mechanizm. Ze stali nierdzewnej nie opłaca się bo odpadów od groma no chyba, że ktoś by takie krążki skombinował. ..

Nie wszystkie koperty są wciskane. Jak będziemy wiedzieli jaką kopertę to narysujesz jak widzisz ten pierścień to Ci wytnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No taki wzór Breugetowski w emalii jest super!!! Może jednak w coś takiego pójdziemy, a to co narysowałem to na próbę machniesz (jakby to było takie proste :)  ) - może się jednak sprawdzi...

Rozumiem, że nasz zegarek też będzie w emalii... :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Emalia jeszcze bardziej podkręciła by projekt. Drogie to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No taki wzór Breugetowski w emalii jest super!!! Może jednak w coś takiego pójdziemy, a to co narysowałem to na próbę machniesz (jakby to było takie proste :)  ) - może się jednak sprawdzi...

Rozumiem, że nasz zegarek też będzie w emalii... :wub:

Adam zrobię na próbę bo podoba mi się Twój wzór tylko nie będę przerabiał podzielnicy.

Przy podzielnicy 360 stopni nie mam możliwości dokładnego podziału na 5 części. Ale do prób wystarczy to co mam a i tak muszę ćwiczyć to i przy okazji z 3-4 piwka wypiję ;)

Adam nie będzie emalii.

Emalia jeszcze bardziej podkręciła by projekt. Drogie to?

Bardzo drogo jak do takiego projektu -_- . Jak będzie projekt to policzę i dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.