Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
igory76

Klub Miłośników Zegarków Jaeger-LeCoultre

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś każualowo - dżins

IMG_4607.thumb.jpeg.5aea77262224db94ed24a4cf833fc260.jpeg
IMG_4606.thumb.jpeg.63443ac8a480f5ab428cb3c49a3fb573.jpeg
IMG_4605.thumb.jpeg.ef69828e17619b1f0eb21c0c08072175.jpeg
IMG_4604.thumb.jpeg.2b258a129f07cdff3982dc1f689e11ba.jpeg
IMG_4603.thumb.jpeg.4c91b30fc91edfcad3e22e6a64723a47.jpeg

Twn jeans to nie bardzo
Ciekawy pasek

ja zastanawiam się czy do mojego czegoś nie zmienić, w kierunku może „navy blue”

Narazie może dostanie taki zamszyk

IMG_2812.thumb.jpeg.14749cd82e8feddfb758ba17ee8c1fb6.jpeg

IMG_2813.thumb.jpeg.dcf5a536d0d7f8d52b8ff61120c56c5b.jpeg

Kolejny paskowy szaleniec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Twn jeans to nie bardzo emoji14.png

Jak dla kogo, dla mnie bomba

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, SPS napisał(-a):

Ciekawy pasek 😁

ja zastanawiam się czy do mojego czegoś nie zmienić, w kierunku może „navy blue”

Narazie może dostanie taki zamszyk 😁

Czy ten zamszyk, to nie wiem. Wrzuć jak zmienisz to Ci koledzy powiedzą, czy masz gust czy nie… 😉

Natomiast ogólnie uważam, że zmiana paseczka w tym zegarku to dobry pomysł. Za fajny jest żeby siedzieć na takim sztampowym ponuraku. 🙂

4 godziny temu, Butik napisał(-a):

Doświadczenie mi podpowiada, że zestaw na ogół zupełnie inaczej wygląda na żywo niż na zdjęciach. Ja Ci wierzę, że to fajnie razem idzie. 👍

Edytowane przez agremi

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.07.2024 o 11:31, Jan napisał(-a):

Kto powiedział że to musi być elegant? do polo też pasuje :) 

1722418453669.thumb.jpeg.d2f95ba4a34270077d7d3caba348587e.jpeg

Ależ oczywiście, przecież Reverso był specjalnie zaprojektowany do uprawiania sportu.

Edytowane przez Sierżant Julian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edytowane przez Butik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam dylematów z bransoletą. 

IMG_7319.jpeg

Edytowane przez agremi

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JLC to taka fajna marka. Robią trochę „podstawowych” modeli (w cudzysłowie, bo oby inne marki też miały takie podstawowe modele, choć wiem, że wielu zarzuca JLC swego rodzaju zapyziałość w tej odnodze działalności), ale oprócz tego cały czas kombinują, majstrują, wymyślają i starają się iść do przodu tworząc różne perełki tak mechanicznie jak i estetycznie i artystycznie. Super. 👏

A ja w porównaniu z tym artyzmem biednie, niby nic, ale jednak, mimo wszystko, jak się człowiek zastanowi to nie każdy zegarek ma jeden mechanizm obsługujący dwie twarze z chronografem retrograde na jednej z nich. 😉

IMG_7367.jpeg

IMG_7368.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorzucam jeszcze jedno takie brzydkie zdjęcie z odbiciem lampy, na którym jednakowoż widać, że wskazóweczki chronografu są niebieskie, a nie czarne, jak mogłoby się zdawać…

IMG_7372.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś miałem intensywny dzień przymiarek. Patek był mierzony spontanicznie z ciekawości, Panerai jako prawdopodobny kolejny zakup. Ale czasem chodzi po głowie, żeby zamknąć kolekcję czymś konkretnym. Więc zerknąłem na JLC. 42mm to trochę mało ale może..,

Odbiór zegarka zależy czasem od drobiazgów. Poniższy Polaris Chronograph odebrałem nieco jako zbyt młodzieżowy ale tylko po porównaniu do Perpetual Calendar, który wygląda poważnie. Z drugiej strony na Perpetual dzieje się nieco za dużo… może gdyby miał 43-44 mm to rozmieszczenie tego „bałaganu” byłoby lepsze.

Zloty mierzony z ciekawości tak jak i Reverso,

IMG_6329.jpeg

IMG_6322.jpeg

IMG_6325.jpeg

IMG_6327.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Undziak napisał(-a):

Dziś miałem intensywny dzień przymiarek. Patek był mierzony spontanicznie z ciekawości, Panerai jako prawdopodobny kolejny zakup. Ale czasem chodzi po głowie, żeby zamknąć kolekcję czymś konkretnym. Więc zerknąłem na JLC. 42mm to trochę mało ale może..,

Odbiór zegarka zależy czasem od drobiazgów. Poniższy Polaris Chronograph odebrałem nieco jako zbyt młodzieżowy ale tylko po porównaniu do Perpetual Calendar, który wygląda poważnie. Z drugiej strony na Perpetual dzieje się nieco za dużo… może gdyby miał 43-44 mm to rozmieszczenie tego „bałaganu” byłoby lepsze.

IMG_6325.jpeg

Ten wygląda super!

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On taki casualowy. Poniżej fotka jak 42mm wygląda na ręku u mnie z oddali. Tak na granicy. Wszystkie zegarki ciężko było dobrze uchwycić, błyszczały zbytnio.

IMG_6317.jpeg

IMG_6324.jpeg

Edytowane przez Undziak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_6329.thumb.jpeg.90c78a3faf220062e4e01961e988af85.jpeg
IMG_6322.thumb.jpeg.f91458bcbc1f17a0198a9298e43b29b8.jpeg
IMG_6325.thumb.jpeg.40ba2042c3a0f1b10ee6c12f6141c777.jpeg
IMG_6327.thumb.jpeg.480bfcd15f7c40a6d2eabd746206d64c.jpeg

Zloty ciekawy
Ten wygląda super!

Te kolory tarczy przypominają mi AP Code

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.10.2024 o 13:43, Butik napisał(-a):

Dla mnie też 👍👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Bardzo ładny, chętnie przymierzyłbym. Niestety u mnie musiałby chyba być z sekundnikiem emoji14.png

Też miałbym chyba problem psychologiczny bez sekundnika - pewnie co chwila przykładałbym do ucha, czy chodzi ;)

Ale ładny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich miłośników Jaeger-Lecoultre co sądzicie o tym modelu zegarka? W ofercie jest napisane że jest to model z 2010 roku  znalazłem ciekawą ofertę i zastanawiam się nad jej zaakceptowaniem co prawda nie posiada żadnych dokumentów ani pudełka ale to nie problem. Rozważam również zegarki od IWC przedział cenowy to 15-16 tyś 

Screenshot_20241102_191601_com.gspace.android.jpg

Screenshot_20241102_191544_com.gspace.android.jpg

Screenshot_20241102_191538_com.gspace.android.jpg

Zastanawiam się które zegarki są lepsze IWC czy Jaeger-LeCoultre które są bardziej prestiżowe 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej prestiżowe są Rolex. A tego na dzielnicy nikt nie rozpozna tak samo jak JVC czy jak tam Ci od magnetofonów z Szafuzy się nazywają. W każdym razie ten JLC to świetny model od uznanej kultowej marki.

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Witam wszystkich miłośników Jaeger-Lecoultre co sądzicie o tym modelu zegarka? W ofercie jest napisane że jest to model z 2010 roku  znalazłem ciekawą ofertę i zastanawiam się nad jej zaakceptowaniem co prawda nie posiada żadnych dokumentów ani pudełka ale to nie problem. Rozważam również zegarki od IWC przedział cenowy to 15-16 tyś 

Screenshot_20241102_191601_com.gspace.android.jpg

Screenshot_20241102_191544_com.gspace.android.jpg

Screenshot_20241102_191538_com.gspace.android.jpg

Zastanawiam się które zegarki są lepsze IWC czy Jaeger-LeCoultre które są bardziej prestiżowe 

Bardzo ładny zegarek, na drobną rękę. OK 44 L2L. Występuje z dwoma mechanizmami (ten to raczej starsza wersja, nowsza wersja to 938). Warto zapytać o serwis. Można kupić w dobrej cenie lecz serwis Richmond potrafi zaboleć :D

Edytowane przez Verbal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Verbal napisał(-a):

Bardzo ładny zegarek, na drobną dłoń. OK 44 L2L. Występuje z dwoma mechanizmami. Warto zapytać o serwis. Można kupić w dobrej cenie lecz serwis Richmond potrafi zaboleć :D

W 3k z pełnym serwisem chyba się zmieści, jeżeli nie kupi czarnego kota w worku? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi