Gość cyklotymik #1451 Napisano 28 Grudnia 2013 Jest flaszka na allegro, ale gość ma jedną ocenę.Cyklotymik, masz coś wspólnego z branżą poza używaniem perfum?To tylko hobby 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1452 Napisano 28 Grudnia 2013 Cartier i Bvlgari ma jakiś zapach godny przetestowania ? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AD_ex 283 #1453 Napisano 28 Grudnia 2013 Blvgari black - bardzo ciekawy zapach. Uzywalem i chce do niego wrocic. 0 Adrian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 367 #1454 Napisano 28 Grudnia 2013 Cartier ma jakiś zapach godny przetestowania ? cartier declaration i declaration essense. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #1455 Napisano 28 Grudnia 2013 cartier declaration całkiem fajny zapach ale krótkotrwały,essense nie znam jeszczePolecam dior eau sauvage extreme,typowe męskie pachnidło bez dwóch zdań 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domurst 2 #1456 Napisano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Wszystkie Cartiery są w swoich kategoriach ciekawymi zapachami: Declaration ma w sobie charakterystyczny "gen Elleny" (Jean Claude Ellena - twórca perfum) także jeśli znasz i lubisz np Terre de Hermes czy serię "ogródków" Hermesa będzie Ci się podobać. W otwarciu spora doza kminu rzymskiego kminu przypominająca niektórym woń potuDeclaration Essence jest podobny ale pozbawiny niemal nuty kminowej o której powyżej, całość jest bardziej oleista i zwarta, mniej przestrzenna od oryginału.Declaration d'un Soir to jeden z ich nowszych zapachów - nowoczesny wieczorowy zapach z dominującą nutą różyCartier Pasha to wybór raczej dla starszego Pana - klimaty fougere (czyli paprociowe) z solidną dawką kolendrySeria Eau de... to niczym się nie wyrózniające świeżaczkiMust to ciekawy słodziak, czekoladowo anyżkowy w odbiorzeRoadster to miętowy, bardzo oryginalny świeżak - trzeba naprawdę lubić miętę, bo kazdy faza rozwoju to mięta przybrana w inne składniki - od wodnej, odświeżającej, po waniliową, słodkawą.Santos to z kolei typowo samczy zapach, dziecko swoich czasów (lata 80.), typowy zapach typu powerhouse Mi podchodzą wszystkie Deklaracje z pozostałymi mam kłopot - Pasha dodaje mi co najmniej 20 lat, Santos bardzo brzydko się zestarzał w porównaniu do innych powerhouse'ów, Eau są mało oryginalne, Must zbyt słodkie, Roadster z uwagi na to, że nie przepadam za miętą odpadł w przebiegach, ale wszystkie to swoich kategoriach dość oryginalne kompozycje. Co do Bvlgari to od lat używam (jeden z moich "signature scent") Bvlgari Pour Homme - dość świeży i elegancki zapach z genialną nutą herbacianą, flankery tej wersji również bardzo przyzwoite.Aqua to bardzo oryginalny świeżak, trudno porównać do czegokolwiek znanego dzięki słonej, wodorostowej nucie.Bvlgari Man to przyzwoite nowoczesne drzewno-wetiwerowe perfumy.Najgorzej z zapachów tej marki wspominam Blv - imbirowe mydliny Edytowane 28 Grudnia 2013 przez domurst 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 367 #1457 Napisano 28 Grudnia 2013 Bvlgari Aqua super na lato. Jeden z kilku moich ulubionych.Niszowych na lato za dużo nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #1458 Napisano 28 Grudnia 2013 Kilian BTB będzie chyba u mnie, bardzo mi się spodobał . Wąchałem CC C for Man - CUDO. Brak mi słów. Jest na 1 miejscu razem z TF TV. Gdyby tylko nie cena, która skutecznie odstrasza . Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1459 Napisano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Posprawdzam sobie na dniach proponowane przez Was Cartiery i Bvlgari - dzięki. Domurst, niestety nie polubiliśmy się z Terre D'Hermes, kupiłem je w ciemno po namowach kolegów z tego wątku i nie zostały u mnie zbyt długo. Podobnie miałem z Loewe 7. Wczoraj znalazłem w galerii YSL M7 i również nie przypadły mi do gustu. Wąchałem też Thierry Mugler A*Man, i też ostatecznie mi nie podpasował, choć niewątpliwie jest to ciekawy zapach, zwłaszcza po jakimś czasie. Spróbowałem też Gucciego PH II i szczerze mówiąc też mam mieszane uczucia, niemniej jednak nie jest tak źle jak z powyższymi, nie wiem jeszcze czy u mnie zostanie (wciąż czekam na przesyłkę). Panowie, szukam czegoś podobnego do YSL L'Homme Intense, który obok TF TV stał się na dzień dzisiejszy moim ulubionym zapachem. Edytowane 29 Grudnia 2013 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #1460 Napisano 29 Grudnia 2013 Michał, może spróbuj z niszą? Polecam Ci zapach o którym pisałem wyżej - Clive Christian C for Man. Cudo . Jeżeli oczywiście cena Cię nie odstraszy, tak jak mnie Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1461 Napisano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Spróbuje powolutku wszystkiego, no, może prawie wszystkiego Cenę sprawdziłem sobie już wcześniej i wszystko zależy od tego jak on pachnie, chętnie go gdzieś powącham, tylko gdzie? Edytowane 29 Grudnia 2013 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #1462 Napisano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Patom, jeśli podoba Ci się C, to koniecznie powachaj Tuscan Leather z prywatnej kolekcji Forda. Bardzo podobne zapachy. Mnie niestety te klimaty do gustu nie przypadły. Edytowane 29 Grudnia 2013 przez cyklotymik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #1463 Napisano 29 Grudnia 2013 Tuscana właśnie zamierzam kupić ale to za jakiś czas bo juz portfel się sam zamyka Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #1464 Napisano 29 Grudnia 2013 Michał w Polsce to Quality . W Anglii pewnie w Harrodsie dostaniesz Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1465 Napisano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Już je namierzyłem, wkrótce wypróbuje Edytowane 29 Grudnia 2013 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #1466 Napisano 29 Grudnia 2013 Nie odstraszyła Cię cena? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1467 Napisano 30 Grudnia 2013 Odstraszyć, to nie odstraszyła, raczej przeraziła 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #1468 Napisano 30 Grudnia 2013 Ja ostatnio dostałem Iceberg Twice. Zapach w sumie ciekawy,jednak wydaję mi się,że mało trwały, chociaż mogę się mylić,nos mam "średniej jakości" 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przempox 3 #1469 Napisano 30 Grudnia 2013 Tuscana właśnie zamierzam kupić Przeczytałem kilka recenzji perfum, które proponujecie i wychodzi na to, ze psikaja się nimi głównie kobiety - to jakiś nowy trend? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1470 Napisano 30 Grudnia 2013 Z tego co zauważyłem, to dużo kobiet lubi męskie zapachy, te bardziej dekikatne oczywiście, bywa tak niejednokrotnie, że się nawet nimi pryskają, natomiast nie wyobrażam sobie odwrotnej sytuacji, żeby facet się psikał damskimi zapachami 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maclaren 1 #1471 Napisano 30 Grudnia 2013 To samo przyszło mi na myśl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przempox 3 #1472 Napisano 30 Grudnia 2013 Hehe, ciekawa jaka była by reakcja gdybym się wypsikał np. Coco Mademoiselle - muszę kiedyś spróbować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #1473 Napisano 30 Grudnia 2013 Moja znajoma pryska się Chanel Platinum Egoiste i Bleu . A zapachy Toma Forda z prywatnej kolekcji to unisexy. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przempox 3 #1474 Napisano 30 Grudnia 2013 Oooo to własnie miałem na myśli - spotykasz się na przyjęciu z piękną kobietą i obaj tak samo pachniecie Tomem Fordem uniseksem - to już lepiej się Brutalem wypryskać . Taką mam koncepcję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4874 #1475 Napisano 30 Grudnia 2013 Wolałbym by siedząca obok mnie, piękna blondynka nie była w takim momencie, w którym Tom Ford TV, którego użyła osiągnął, występującą podobno w nim, nutę czyszczonej fajki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach