Walter_87 7224 #3851 Napisano 11 Października 2017 (...) to nie jest Dior, który ma wielką i chwalebną tradycję w perfumerii... Tak było. Do czasu Sauvage 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3852 Napisano 12 Października 2017 Którego, bo wersji tego zapachu jest cała masa ;-) Moim skromnym zdaniem, ciągle jest to firma, którą można polecać niemal w ciemno, a niektóre ich zapachy, choćby Dior Homme Parfum, są jakości, której nie powstydziłaby się nisza :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7224 #3853 Napisano 12 Października 2017 Po prostu Sauvage. Z 2015 roku -->> https://www.fragrantica.pl/perfumy/Christian-Dior/Sauvage-2015-31861.html Pierwotna "Dzika Woda" (Eau Sauvage) i jej flankiery są bardzo dobre. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3854 Napisano 12 Października 2017 To tu się zgadzamy Ja jednak chyba już zawsze będę uważał, że jeśli chodzi o mainstream, to Dior, podobnie jak Chanel, Hermes, Guerlain czy Lalique, to ścisły top. W mojej ocenie należy im się to za pierwotną "Dziką Wodę", za Fafarafa i za wprowadzenie bodajże w 2005 roku linii Homme, w której pojawiły się nuty pudrowe/szminkowe, kojarzone do tej pory z zapachami dla kobiet. Oczywiście każdemu zdarzają się wtopy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7224 #3855 Napisano 12 Października 2017 Fahrenheit też jest genialny, choć parę lat temu coś w nim grzebali i się skiepścił, ale podobno ostania wersja jest już prawidłowa. Tego zapachu na początku lat 90. używał mój tata i mam do niego sentyment. Dior Homme również bardzo przypadł mi do gustu. Był inny, pudrowy i bardzo elegancki i dostatni. Homme Sport - cytrusowe cudo Trochę nie rozumiem po co psują dobre perfumy, by po kilku latach powrócić do pierwotnej receptury. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3856 Napisano 12 Października 2017 Fahrenheit też jest genialny, choć parę lat temu coś w nim grzebali i się skiepścił, ale podobno ostania wersja jest już prawidłowa. Tego zapachu na początku lat 90. używał mój tata i mam do niego sentyment. Dior Homme również bardzo przypadł mi do gustu. Był inny, pudrowy i bardzo elegancki i dostatni. Homme Sport - cytrusowe cudo Trochę nie rozumiem po co psują dobre perfumy, by po kilku latach powrócić do pierwotnej receptury.To psucie zwane też "reformulacjami" ma podobno jakiś związek z wymaganiami unijnymi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7224 #3857 Napisano 12 Października 2017 Wiem, bo IFRA około roku 2000/2001 zabroniła stosowania np. mchu dębowego, co przyczyniło się do wielu reformulacji, m.in. YSL Kourosa, który mocno na tym ucierpiał... Obecnie nic się nie mówi o kolejnych zakazach, ale kto wie... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3858 Napisano 12 Października 2017 Wiem, bo IFRA około roku 2000/2001 zabroniła stosowania np. mchu dębowego, co przyczyniło się do wielu reformulacji, m.in. YSL Kourosa, który mocno na tym ucierpiał... Obecnie nic się nie mówi o kolejnych zakazach, ale kto wie...To był własnie powód, dla którego na tego YSL póki co nie mogę się zdecydować, bo aktualne wersje rzeczywiście są wykastrowane i ten zapach nie ma już takiego samego charakteru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1093 #3859 Napisano 12 Października 2017 byłem przed chwilą w Hebe sprawdzić wspomnianego tutaj T4, i jest promocja na Horizon 75 ml 95 zł a 125 ml/115 zl, moze skorzystasz jak masz zamiar kupic dzięki, skorzystałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7224 #3860 Napisano 12 Października 2017 A ja kupiłem sobie wersję sprzed tej barbarzyńskiej kastracji i straszę czasem ludzi w tramwaju 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3861 Napisano 12 Października 2017 A ja kupiłem sobie wersję sprzed tej barbarzyńskiej kastracji i straszę czasem ludzi w tramwaju A ja własnie mam sentyment do tych wszystkich "barokowych" zapachów z lat 80tych i 90tych i nie rozumiem tego, że teraz robi się zapachy grzeczne, takie które mają "nie urazić" otoczenia Jak dla mnie, jeśli tylko aplikacja jest w granicach rozsądku, to niech zapach sam w sobie razi swoja potęgą, jeśli taki jest jego charakter dzięki, skorzystałem To rozumiem, że niedługo możemy się spodziewać spostrzeżeń Kolegi na temat tego zapachu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7224 #3862 Napisano 12 Października 2017 Widzę, że mamy bardzo podobny gust 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3863 Napisano 12 Października 2017 Widzę, że mamy bardzo podobny gust Moim skromnym zdaniem, to bardzo dobry gust 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7224 #3864 Napisano 12 Października 2017 Moim również Choć w obecnych czasach jesteśmy (niestety) w mniejszości 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3865 Napisano 12 Października 2017 Moim również Choć w obecnych czasach jesteśmy (niestety) w mniejszości I to zdecydowanej... Ja czasami nawet od swojej małżonki słyszę utyskiwania, jak zdarzy mi się zapodać jakiegoś "killera" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7224 #3866 Napisano 12 Października 2017 Jakie te kobity są... Nie dadzą facetowi "pośmierdzieć" po męsku. Moja dziewczyna też narzeka na Kourosa, Teda Lapidusa, Givenchy Gentlemana, Azzaro PH i inne moje staruszki. Najbardziej jej się za to podoba Boucheron Jaipur, który jest jednym z moich (nieco nowszych) ulubieńców 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3867 Napisano 12 Października 2017 Jakie te kobity są... Nie dadzą facetowi "pośmierdzieć" po męsku. Moja dziewczyna też narzeka na Kourosa, Teda Lapidusa, Givenchy Gentlemana, Azzaro PH i inne moje staruszki. Najbardziej jej się za to podoba Boucheron Jaipur, który jest jednym z moich (nieco nowszych) ulubieńców Moja najbardziej narzeka na Toma Forda - Sahara Noir i na Montale Black Aoud 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4792 #3868 Napisano 12 Października 2017 Nabyłem właśnie za 24 zł w 100 mililitrów wody perfumowanej Tiffi T4. Ciekawostką jest to, że psiknięty na wewnętrzną stronę dłoni gdzie zapachy trzymają krótko czuć bardzo mocno i wyraźnie od dwóch godzin, ale kiedyś słyszałem bardzo pozytywne opinie na temat damskich zapachów Tiffi. Mamy jakąś tam polską markę, która jakościowo całkiem przyzwoite zapachy proponuje za ,momentami, śmieszne pieniądze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Spatz #3869 Napisano 12 Października 2017 Brutal. Jest wyczesany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #3870 Napisano 12 Października 2017 Klasyczny nie jest za fajny ale Brutal Grand jest OK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 79039 #3871 Napisano 12 Października 2017 I Denaturatą Ostentacją Przerażamcię. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #3872 Napisano 12 Października 2017 Ale skoro już mowa o AS to polecam czeską Alpe 378 albo Szwajcarski Pitralon Original 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7224 #3873 Napisano 12 Października 2017 Alpa Fougere też jest fajna 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3874 Napisano 12 Października 2017 Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #3875 Napisano 12 Października 2017 Nabyłem właśnie za 24 zł w 100 mililitrów wody perfumowanej Tiffi T4. Ciekawostką jest to, że psiknięty na wewnętrzną stronę dłoni gdzie zapachy trzymają krótko czuć bardzo mocno i wyraźnie od dwóch godzin, ale kiedyś słyszałem bardzo pozytywne opinie na temat damskich zapachów Tiffi. Mamy jakąś tam polską markę, która jakościowo całkiem przyzwoite zapachy proponuje za ,momentami, śmieszne pieniądze A mówiłem Moim skromnym zdaniem (i nie tylko moim) T4 wygrywała trwałością z legendą czyli Hermesem... do tego po kilku godzinach oba zapachy są tak zbliżone, że nie sposób rozpoznać który jest który... RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach