radekglaz 55 #5201 Napisano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Też mam podejrzenia co do tej oferty... Jak przyjdzie to na pewno dogłębnie będzie badane... Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez radekglaz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 8516 #5202 Napisano 2 Kwietnia 2018 A jak się okażą trwalsze od oryginału? 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #5203 Napisano 2 Kwietnia 2018 A jak się okażą trwalsze od oryginału? Chyba kupię podróbke Lalique White jeśli to się okaże prawda Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 8516 #5204 Napisano 3 Kwietnia 2018 to taki żarcik, oczywiście.Czytałem, że np. "podróbka" Fahrenheita produkowana przez La Rive jest dużo lepsza od obecnego oryginału. I kilkanaście razy tańsza... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5205 Napisano 3 Kwietnia 2018 Niestety, ale w wielu przypadkach są trwalsze.Teraz wszyscy korzystają z olejków generycznych.Są one bardzo tanie i bardzo dobrej jakości. Można kupić odpowiedniki wielu marek, głównie niszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #5206 Napisano 3 Kwietnia 2018 Na mojej skórze np. T4 za 25-39zł okazał się trwalszy od Terre D'Hermes za 300zł więc nie zdziwiłbym się za bardzo jakby ten "Dior" za 120 również był trwalszy... RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #5207 Napisano 3 Kwietnia 2018 Niestety, ale w wielu przypadkach są trwalsze.Teraz wszyscy korzystają z olejków generycznych.Są one bardzo tanie i bardzo dobrej jakości. Można kupić odpowiedniki wielu marek, głównie niszy.Robert, sorry za pytanie,ale możesz jaśniej co to są olejki generyczne?W sumie, jak są "tańsze" (podróby) i są trwalsze, to co przemawia za ich "niekorzyść" ? 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #5208 Napisano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Jeżeli to podróba to zapach na pewno będzie się różnił od oryginału, pytanie tylko jak bardzo. Nie wiadomo co jest tam tak naprawdę wlane i jaki to będzie mieć wpływ na skórę człowieka...Poza tym podróba zapachu to nic innego jak po prostu kradzież, tak samo jak podróby zegarków... RG Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez radekglaz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #5209 Napisano 3 Kwietnia 2018 Mam takie samo podejście do Generic Oils. To tak, jakbyś kupił na wakacjach w Turcji lepiej, lub gorzej odwzorowanego Patka za 1000 zł. Wiesz, że to nie oryginał, ale co tam. Ważne, że wygląda i ludzie mogą pomyśleć, że jesteś gość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5210 Napisano 3 Kwietnia 2018 Robert, sorry za pytanie,ale możesz jaśniej co to są olejki generyczne?W sumie, jak są "tańsze" (podróby) i są trwalsze, to co przemawia za ich "niekorzyść" ?Robert, to olejki bardziej znane jako generic oil. To nic innego jak podróby znanych marek. Choć na perfuforum są zagorzali zwolennicy tych olejków, a za nazwanie ich podróbką, podpaliliby Cię, ja twierdzę, że to obleśne podróby. To czysty olej zapachowy, nie rozrobiony alkoholem. Rozrabiasz we własnym zakresie, dzięki czemu, masz wpływ na moc zapachu.Miałem okazję kilka zapachów na bazie olejków wąchać. Muszę przyznać, że niektóre są bardzo zbliżone do oryginału i charakteryzują sie świetną jakością. Co oczywiście nie zmienia faktu, że to podróba. Jeżeli to podróba to zapach na pewno będzie się różnił od oryginału, pytanie tylko jak bardzo. Nie wiadomo co jest tam tak naprawdę wlane i jaki to będzie mieć wpływ na skórę człowieka...Poza tym podróba zapachu to nic innego jak po prostu kradzież, tak samo jak podróby zegarków... RGPorównywałem ręka, w rękę Toma Forda Tuscan Leather i Tobacco Vanilla .W pierwszym przypadku, naprawdę ciężko było odróżnić. projekcja i moc na korzyść podróby.W drugim podróba była lepsza, bo "emulowała" starą wersję TV. Moc i projekcja j.w. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #5211 Napisano 11 Kwietnia 2018 Wracając do „Diora” Intense za 119 zł z alledrogo... szwagier odebrał przesyłkę. Flakon pozbawiony korka i w zastępczyń kartoniku.Sam zapach bardzo fajny, wg mnie taki sam lub bardzo zbliżony do wersji dostępnej np w Douglasie. Trwałość zadowalająca, porównywalna z EN lub Absolute.Co najważniejsze nie powoduje oparzeń skóry RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidowo 4 #5212 Napisano 11 Kwietnia 2018 otrzymalem ostatnio nowy zapach, mont blanc legend. polecam na wiosne i lato bo lekki, sportowy i swiezy ! mi pasuje dobrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #5213 Napisano 12 Kwietnia 2018 Mam, potwierdzam, bardzo fajny. Choć na lato trochę za ciężki wg mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jebudu 2301 #5214 Napisano 12 Kwietnia 2018 Mnie korci użyć Montale Honey Aoud ostatnio, ciekawe czy poduszę ludzi na ulicy Teraz katuję dwa hermesy - Terre i Voyage w wersji edp. Ten drugi zapach jest dla mnie genialny na ciepłe dni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #5215 Napisano 12 Kwietnia 2018 Panowie, planuję zakup jakiegoś fajnego zapachu na wiosenne / ciepłe dni. Zastanawiam się na Lalique White i Mont Blanc Legend Spirit.Niestety nie mam gdzie przetestować więc zwracam się do was z prośbą o poradę. Który byście polecali i dlaczego? Jak z parametrami? DziękiRG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7873 #5216 Napisano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja kupiłem dsquared wood, ale jakiś ulotny. Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez Mistrz17 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #5217 Napisano 12 Kwietnia 2018 Chcę wybrać pomiędzy Lalique White i Mont Blanc Legend Spirit... zatem który bardziej polecacie? RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 456 #5218 Napisano 12 Kwietnia 2018 Oba przyjemne... ale bez polotu MB dłużej siedzi na skórze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidowo 4 #5219 Napisano 12 Kwietnia 2018 nie znam 1 ani 2, ale mam jedne mont blanc i moge powiedziec ze dlugo sie trzymaja i dobrze pachna, az zadzwiajace jest ze to tylko woda toaletowa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #5220 Napisano 12 Kwietnia 2018 którego masz MB? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #5221 Napisano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) Lalique White to moim zdaniem Ck One który ma więcej cytryny i charakterystycznego pieprzu. Ale jest bardzo delikatny i parametry nie zadowalaja Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez SzymonJestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #5222 Napisano 12 Kwietnia 2018 W Rossmannie jest teraz promocja na La Martina, sprawdź sobie Maserati (zwykłe, bo Centennial jest do kitu). Świetny i niebanalny wiosenno-letni zapach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidowo 4 #5223 Napisano 12 Kwietnia 2018 którego masz MB?Legend 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #5224 Napisano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) Panowie, planuję zakup jakiegoś fajnego zapachu na wiosenne / ciepłe dni. Zastanawiam się na Lalique White i Mont Blanc Legend Spirit.Niestety nie mam gdzie przetestować więc zwracam się do was z prośbą o poradę. Który byście polecali i dlaczego? Jak z parametrami? DziękiRG Dzisiaj mam na sobie Lalique White i powiem tak, sam zapach jest świetny i niebanalny tylko parametry ma raczej trochę poniżej oczekiwań, ale obfita aplikacja sprawia że jest ok.Pieniądze w jakich można go kupić + jakość samego zapachu pozwalają wybaczyć niedostatki parametrów. Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #5225 Napisano 12 Kwietnia 2018 Widzę, że większość miała styczność z Lalique... ciekawe jak wypada przy nim MB Spirit? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach