Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest JUSUP

Perfumy

Recommended Posts

Chcę kupić Al Haramain L'Aventure. Który ze sklepów internetowych możecie polecić żeby był to pewny zakup?

Mont blanc indivudel. Za te cenę chyba nie ma nic lepszego

Jak się ma te zapach do Legend Spirit? Mam ochotę przetestować w ciemno Mont Blanc, ale waham się, który kliknąć :)

Dior Sauvage

prysnąłem na nadgarstek rano- jak dotąd po 6h nadal go czuję a myłem ręce chyba trzy razy

jak będę w perfumerii to porównam z oryginałem jak się oba rozwijają w miarę upływającego czasu

Dzisiaj też miałem okazję psiknąć. Powiem szczerze już 8h i jest jeszcze moc.

Jak się ma te zapach do Legend Spirit? Mam ochotę przetestować w ciemno Mont Blanc, ale waham się, który kliknąć :)

Individuel przypomina joop home

OMEGA SEAMASTER 300M

Chcę kupić Al Haramain L'Aventure. Który ze sklepów internetowych możecie polecić żeby był to pewny zakup?

Ja kupiłem na i...y.Zapach dobry, letni, można by rzec, że jak na araba to super. Nie zabija ludzi w promieniu 15 m. Cena też dobra.

Dzięki, tak myślałem, że i.... y :) Ciekawe jak długo będzie trzymał się na skórze. Z letnimi zapachami mam tak, że bardzo szybko przestaję czuć je na sobie. Wyjątkiem, jak dotąd, był Issey Miyake.

Jest dość trwały.Nie sprawdzałem z zegarkiem w ręku, ale trzyma dość długo i ładnie ewoluuje.

Czołem, zwykle używam EDT ogólnie dostępnych marek z COTY typu Adidas, Lamborghini, Axe, STR8 czy Playboy, które bez większego problemu można dorwać za 25-40 zł / 100 ml.

Nie przywiązuję do tego szczególnej uwagi, a z szerokich palet podanych firm (które ciągle są rozszerzane) zawsze 1-2 zapachy umiałem dobrać pod swój gust.

Pytanko do was: jakie marki oferują lepszą jakość w cenie max. 2 kronie wyższej (80 zł/ 100 ml) - można za to w internecie lub na promocji kupić np. Zirh, Iceberg, Azzaro, Lanvin, Ck One, Davidoff ...

Zastanawiam się też nad spróbowaniem Jaguara

Czy wymienione marki prezentują wyższą jakość względem dotychczas stosowanych COTY? Czy to jednakowa półka jakościowa? W takim razie co jest wstępem do wyższej niż COTY klasy?

EDIT: Czy w ogóle zdażają się podróbki COTY i powyższych marek w internecie? 

Edited by StaryWilk

...co jest wstępem do wyższej niż COTY klasy?

...

Niewątpliwie wstępem do wyższej niż COTY klasy jest np Encre Noire od Lalique :)  Zapach nietuzinkowy, specyficzny i jak dla mnie genialny... do wyrwania spokojnie w internecie za około 100 zł / 100 ml (wg mnie prawdopodobnie najlepszy stosunek ceny do jakości).

post-31357-0-51607500-1524830899_thumb.jpg

Edited by radekglaz

Guest fidelio

Niewątpliwie wstępem do wyższej niż COTY klasy jest np Encre Noire od Lalique :)  Zapach nietuzinkowy, specyficzny i jak dla mnie genialny... do wyrwania spokojnie w internecie za około 100 zł / 100 ml (wg mnie prawdopodobnie najlepszy stosunek ceny do jakości).

Zadałem go sobie w ostatnią środę... Zapach faktycznie bardzo interesujący, ale jesli chodzi o parametry techniczne, to jest ... tak sobie... Przynajmniej w moim przypadku  ;)

Ja na początku mojej przygody z EN również uważałem, że parametry ma średnie, ale z biegiem czasu stwierdziłem, że wcale nie jest tak źle... u mnie EN zdecydowanie wygrywa pod względem trwałości np z Bentley Absolute ;)

Uważam, że jak za 100 zł to jest bardziej niż dobrze ;)

Obecnie bije się z myślami czy zakupić kolejny flakonik EN czy może z uwagi na cieplejsze dni wybrać Mont Blanc Legend Spirit choć jest droższy od EN o około 45 zł... więc nie wiem czy warto...

RG

Edited by radekglaz

Guest fidelio

Ja od Lalique mam jeszcze White, Equus i Hommage. Pod względem parametrów technicznych, najgorzej jest właśnie z EN i jest to dla mnie problem, bo zapach jest zacny. Przyznaję jednocześnie, że w relacji jakość/cena, EN to świetny wybór ;-)

Guest Jash

U mnie EN siedzi bardzo długo. W swojej kategorii cenowej killer :)

Tomorrow, mój ulubiony i jedyny od Avon. Bardzo przyjemny, zwracający uwagę otoczenia i niezwykle trwały zapach. Jak na 'budżetówkę' parametry powyżej normy, świetny na chłodne dni i na wieczór, mój już odstawiłem na kolejny sezon jesień - zima.

Przy okazji, czy Tomorrow ma swój odpowiednik w którejś z mainstream'owych marek?

Edited by herbee

Guest fidelio

U mnie EN siedzi bardzo długo. W swojej kategorii cenowej killer :)

No cóż... To pewnie w dużej mierze kwestia skóry, bo inaczej nie jestem sobie w stanie tego wytłumaczyć  ;)

Tomorrow, mój ulubiony i jedyny od Avon. Bardzo przyjemny, zwracający uwagę otoczenia i niezwykle trwały zapach. Jak na 'budżetówkę' parametry powyżej normy, świetny na chłodne dni i na wieczór, mój już odstawiłem na kolejny sezon jesień - zima.

Przy okazji, czy Tomorrow ma swój odpowiednik w którejś z mainstream'owych marek?

http://perfuforum.pl/viewtopic.php?f=9&t=666

Deus Dona Me Vi

Guest TigerBear

No cóż... To pewnie w dużej mierze kwestia skóry, bo inaczej nie jestem sobie w stanie tego wytłumaczyć  ;)

Zdecydowanie, to kwestia skóry.  Nie na każdej zapach układa się tak samo.

Odpowiada za to pH, wilgotność skóry, dieta, ciśnienie tętnicze, a nawet  nastrój 

Guest fidelio

Zdecydowanie, to kwestia skóry.  Nie na każdej zapach układa się tak samo.

Odpowiada za to pH, wilgotność skóry, dieta, ciśnienie tętnicze, a nawet  nastrój 

Ciśnienie mam wzorcowe  ;) Dieta też nie najgorsza  :) Tylko ten nastrój...

Guest TigerBear

Ciśnienie mam wzorcowe  ;) Dieta też nie najgorsza  :) Tylko ten nastrój...

A widzisz. Ja przy podwyższonym ciśnieniu lepiej wyczuwam zapachy, otoczenie też :)

Guest fidelio

A widzisz. Ja przy podwyższonym ciśnieniu lepiej wyczuwam zapachy, otoczenie też :)

Swoją drogą to nie wiedziałe, że w tym przypakdu nawet ciśnienie tętnicze krwi może mieć znaczenie... Człowiek jednak całe życie się uczy  :D

Guest TigerBear

Te  czynniki ( ciśnienie, nastrój...), nie są aż tak znaczące, ale wpływ mają.

Bardzo ważna jest wilgotność skóry. na suchej zapachy nie trzymają się. 

Niewątpliwie wstępem do wyższej niż COTY klasy jest np Encre Noire od Lalique :) Zapach nietuzinkowy, specyficzny i jak dla mnie genialny... do wyrwania spokojnie w internecie za około 100 zł / 100 ml (wg mnie prawdopodobnie najlepszy stosunek ceny do jakości).

Znalazłem nawet za 90 zł za 100. Oprócz Lalique coś jeszcze ma podobną jakość, wyższą niż COTY? Czyli rozumiem też, że wymienione przeze mnie przykładowe marki (może jeszcze Bruno banani, Mexx?) to jedna półka jakościowa co popularne COTY do 50 zł /100 ?