Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Na jesień/zimę idealne również będą Loewe 7, Gucci Guilty Absolute, TF Oud Wood czy Tuscan Leather.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TigerBear, panika zasiana – już się rozszedł. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bentley czarny jest poprawny, ale nie rzucił mnie na kolana.Mam, od czasu do czasu używam, ale jednak rzadko. Intense moim zdaniem jest słaby, nijaki.Z tych dwóch to już chyba czarny.

Ja teraz katuję rzeczonego wyżej antka. Jeszcze tylko hermes d'terre i taka odkryta ciekawostka

https://www.iperfumy.pl/korloff/no-ordinary-man-woda-perfumowana-dla-mezczyzn/

i na razie dość bo szafka pęka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mną chodzi od pewnego czasu Hermes Bel Ami Vetiver - jest idealny - dosyć staroświecki, ale z powiewem nowoczesności :wub:

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wypróbuję tego Hermesa. Ostatnio w ramachprzystosowywania ofert do plebejskich gustów wypadły dwa gatunki perfum, do których byłem przywiązany: Guerlain Vetiver oraz Givenchy Gentleman. Nie wiem jeszcze, czym zapełnić bolesną luke, bo vetivera używałem od wielu lat (deo stick), a Gentleman był dość wstrząsającym zapachowo, ale niezawodnym płynem na wyjścia do teatru, filharmonii i w podobne wieczorowe miejsca. A tu nagle czarna dziura. Wciąż ratuję się Florisem 89 jako uniwersalnym, ale nie wiem, czy przy nim zostanę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że się nie zawiedziesz.

Co do Guerlain'a i Givenchy - to bardzo dobre zapachy. Tak się składa, że dziś użyłem Gentleman'a ('74). Uwielbiam go!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, też miałem na myśli starego Gentlemana, nie to, co właśnie pod ta nazwą zaczęli wypuszczać. To nie reformulacja, tylko całkowicie inna kompozycja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pocieszającym jest, że stary, dobry Gentleman powrócił z dopiskiem Eau De Toilette Originale :)
Ale i tak jeszcze parę lat temu wersja sprzed reformulacji rozwalała - był to niesamowity zapach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na jesień/zimę mam czarnego Benka, Guerlain Ideal Parfume, YSL L’Homme Nuit, Armani Nuit, A’Men Pure Malt i własna produkcja z MO61 zbliżona do Amouge Fate, na codzien jako caloroczniak jak coś z góry swieci Mercedes Silver i Club Woody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radekglaz, widzę, że programy do obróbki graficznej nie mają przed Tobą tajemnic.  :D

13266010_BURST20181018144938932.jpg

U mnie line-up na porę monsunową przedstawia się aktualnie w ten sposób, chociaż coś się może pozmienia, jak tylko celnicy zwolnią mi paczkę od hindusów. :) No i zaczynam mieć coraz większe wątpliwości co do zasadności trzymania tu Gucciego i Lalique, bo przy aktualnych temperaturach wychodzi, że jednak bardziej pasują na lato lub wiosnę.

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to moja biblioteczka :rolleyes:

87ccc89a13f8.jpg

d35f868c8f5f.jpg

9763e864a64a.jpg

049cb73713e6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojechałem po całości :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda, to dobry zapach.

Ale polecam spieszyć się z testami, czy zakupem, bo został wycofany, a ściślej mówiąc ma być zastąpiony nowym zapachem z ponoć wyższej półki o takiej samej nazwie.

Może uda Ci się jeszcze znaleźć w jakiejś zapomnianej drogerii, albo pozostaje zakup w ciemno. W sklepach internetowych nadal jest go pod dostatkiem, ale za chwilę będę drożał.

Jeśli chodzi o zapach Chopin firmy Miraculum, aktualnie jest wyprzedaż w perfumerii Hebe w związku właśnie z wycofywaniem tej wersji z rynku. Cena !!! 25 zł!!! Jak za tą cenę nie ma równych w kwestii zapachu- złożony a nie płaski jak inne taniochy oraz trwałości. Dzisiaj zakupiłem rano, do wieczora czuć go na skórze. Chyba jutro jeszcze się skuszę na jedną buteleczkę na zapas.

Nowa wersja z półki super premium Chopina ma kosztować podobno 130 dolców !! szok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Loco- jak przed wojną zapasy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To przed zimą.Jak u wiewiórki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi