tommly 12831 #6851 Napisano 13 Stycznia 2019 Posiadałem ostatnio ten zapach i faktycznie z trwałością słabo. Jednakże zakupu dokonywalem online, więc może trafiłem na fake`aZobaczymy zamówiłem, cena nie jest jakaś kosmiczna za 100ml, a jak dotrze, to się przetestuje. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12831 #6852 Napisano 15 Stycznia 2019 No i jest LEN ... muszę przyznać, że ciekawy zapach, na początku mnie nieco odrzucił, ale potem zaciekawił. Czuję cytrusy, piżmo i na końcu drzewo.Zobaczymy jak będzie z trwałością na mojej skórze. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23396 #6853 Napisano 15 Stycznia 2019 Zapach intrygujący,trwałość bardzo średnia. Mój nowy arabski nabytek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #6854 Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Kilka razy mialem go w koszyku ale jednak się nie zdecydowałem. Interlude miałem z forumowej odlewki nieco mniej niż 10ml i służyły mi dłużej niż nie jedna 30stka. Czy to faktycznie jest klon Interlude? Nie mówię o parametrach ale o zapachu, bo z tymi klonami to jak na razie jedyne co bym nazwał klonem to czarny benek i Gucci PH. Reszta tych klonów to zbliżone do siebie zapachy- jak np GIT i Egra czy L’Aventure Knight. Natomiast, jesli jakkolwiek Bytom uważany jest za klon Interlude to chyba nie zaufam w podobieństwo tego Araba:) Edytowane 16 Stycznia 2019 przez MHAEM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #6855 Napisano 16 Stycznia 2019 Kilka razy mialem go w koszyku ale jednak się nie zdecydowałem. Interlude miałem z forumowej odlewki nieco mniej niż 10ml i służyły mi dłużej niż nie jedna 30stka. Czy to faktycznie jest klon Interlude? Nie mówię o parametrach ale o zapachu, bo z tymi klonami to jak na razie jedyne co bym nazwał klonem to czarny benek i Gucci PH. Reszta tych klonów to zbliżone do siebie zapachy- jak np GIT i Egra czy L’Aventure Knight. Natomiast, jesli jakkolwiek Bytom uważany jest za klon Interlude to chyba nie zaufam w podobieństwo tego Araba:)Znasz Bytom ? Imo, pdobieństwo SW OA, do Amłaża, jest takie jak Benka do Gucia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #6856 Napisano 16 Stycznia 2019 Jeżeli mówimy o tym w złotej butelce to tak- nie mniej tylko test nadgarstkowy i coś mi w nim nie leżało... skoro tak mówisz, to SW OA wpadnie do koszyka- ale nie teraz, bo zapachów na jesień/zima mam naście i muszę zrobić miejsce na coś na wiosnę/lato. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #6857 Napisano 16 Stycznia 2019 Tak, o tym złot. A co Ci nie pasowało ? On jest bardzo zbliżony do Interlude, z tym, że ma gorsze parametry. Swiss jest podobny do Bytom, ale jeszcze bliżej mu do Amłaża.Zresztą, wiesz jak jest z apachami, na jednym będzie pachniał bardzo podobnie do Intera, na innym juz mniej. Napewno warto przetestować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #6858 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) wiodące dość sztuczne zioła, takie miałem pierwsze odczucia i powiedziałem mu nie. Edytowane 16 Stycznia 2019 przez MHAEM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6859 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) No i jest LEN ... muszę przyznać, że ciekawy zapach, na początku mnie nieco odrzucił, ale potem zaciekawił. Czuję cytrusy, piżmo i na końcu drzewo.Zobaczymy jak będzie z trwałością na mojej skórze.No, ja wpadłem w LEN po uszy już od pierwszego strzału, będzie ze mną dłużej, a może i na stałe. Dzisiaj, tak jak i wczoraj, Armaf Black Onyx. Wyjątkowo pasuje mi tutaj połączenie róży i kardamonu .Dodaję świeże zdjęcie ABO, w dziwnym ujęciu Edytowane 16 Stycznia 2019 przez herbee 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin s 141 #6860 Napisano 16 Stycznia 2019 Pierwszy dość przypadkowy zakup w tym roku, ale jestem bardzo zadowolony, idealny na lato 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6861 Napisano 16 Stycznia 2019 A to mój pierwszy tegoroczny zakup, jeszcze swieżutki, prosto z R. Promocja 'na do widzenia', cena 115 zł, co daje 0,92 zł za 1ml Nie mogłem się oprzeć, tym bardziej, że na miejscu przetestowałem, no i podszedł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6862 Napisano 16 Stycznia 2019 Lubię te flakony od Bulgari, tylko nie mam gdzie ich kłaść Ale koncepcja flakonu, pierwyj sort! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #6863 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) TigerBear, gdzie takie dajo? Sam używałem Amary kilka dni temu i jestem zaskoczony, jak fajnie daje radę w zimie. A u mnie dziś YSL M7 oud absolut. Aż mnie trzesie, gdy myślę, że ten nieszczęsny flakon z pierwszym wypustem oryginalnego M7 oddalem komuś za free kilka lat temu. Edytowane 16 Stycznia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #6864 Napisano 16 Stycznia 2019 TigerBear, gdzie takie dajo? Sam używałem Amary kilka dni temu i jestem zaskoczony, jak fajnie daje radę w zimie. Z założenia miał to być zapach na porę cieplejszą. na mnie w zimne dni pachnie zdecydowanie ciekawiej niż w ciepłe.Co do dostępności, to jest coraz ciężej - wycofali go. Są na Alle, ale nie za wiele. Cena pewnie poszybuje w górę. Spiesz się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #6865 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) To wszystko wiem. Mam flakon i bardzo lubię, ale do tej pory używałem głównie w upały. Pytałem o tę podstawkę. Edytowane 16 Stycznia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6866 Napisano 16 Stycznia 2019 Już się rozglądam za tym Bulgari, a tymczasem, Nightfligt na tapecie, znaczy się, na skórze Ten zapach jest tak prosty, by nie powiedzieć chamski, ale jednocześnie jest bardzo dobry, zawąchuję się nim 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr_3miasto 36 #6867 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Już się rozglądam za tym Bulgari, a tymczasem, Nightfligt na tapecie, znaczy się, na skórze Ten zapach jest tak prosty, by nie powiedzieć chamski, ale jednocześnie jest bardzo dobry, zawąchuję się nim To był mój pierwszy zakup z „wyższej półki” w 1995 roku! Bardzo miło wspominam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 17 Stycznia 2019 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6868 Napisano 16 Stycznia 2019 To był mój pierwszy zakup z „wyższej półki” w 1995 roku! Bardzo miło wspominam. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNie dziwię się, że miło go wspominasz. Ja mam dobrze po 40-tce, a to moje odkrycie A.D. 2019 Swoją drogą, w 1995 byłem już na etapie wód od Armaniego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr_3miasto 36 #6869 Napisano 16 Stycznia 2019 Niesamowite były te lata dziewięćdziesiąte... Active bodies EDT - pierwszy zakup za własne, ciężko zarobione pieniążki.Później ten joop, kolejny był Issey Miyake!Każdy zapach przywołuje inne wspomnienia. Taka życiowo-zapachowa chronologia. Kolejny zakup naturalnie dopiero po wykończeniu poprzedniej butli. Teraz to nie do pojęcia! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6870 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Podobne doświadczenia i zapachy. Wtedy Issey był jak teraz coś z niszy Adidas rządził w dwóch wydaniach: AB i Adventure Kto pamięta tego drugiego? Jest coś teraz do niego podobnego? Edytowane 16 Stycznia 2019 przez herbee 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr_3miasto 36 #6871 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Tego drugiego również dobrze pamietam, miałem nie lada dylemat przed zakupem. Ostatecznie padło na AB, bo Adventure wtedy używał mój szef. No i muzyka również kojarzy mi się z tym okresem.... Zawsze chętnie wracam do tego koncertu: https://youtu.be/V_fOwhdoQ10 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 16 Stycznia 2019 przez piotr_3miasto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23396 #6872 Napisano 17 Stycznia 2019 Ja tego Joopa dostałem dawno temu od ówczesnej narzeczonej.Przywiozła mi go z Wiednia. Wylałem to na siebie, no bo jak? Nie używać zachodniej perfumy?Grzech. A nie podobał mi się, że aż w oczy szczypało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #6873 Napisano 17 Stycznia 2019 To wszystko wiem. Mam flakon i bardzo lubię, ale do tej pory używałem głównie w upały. Pytałem o tę podstawkę. A, o podstawkę chodziło Jest w zestawie, nawet w testerach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4874 #6874 Napisano 17 Stycznia 2019 Active Bodies. Adventure i Classic były wtedy świetne. Miałem wszystkie i najlepszy był według mnie Classic. Zupełnie nie pojmuje czemu Adidas, a w zasadzie Coty zrezygnowało z Adventure i Classic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #6875 Napisano 17 Stycznia 2019 Adventure, to był wtedy zapach! Jakoś temat wyszedł przypadkiem, więc ponowię tylko pytanie o to, czy jest teraz coś o podobnym zapachu? Ten od Davidoffa pewnie tylko wykorzystał nazwę, nie miałem jakoś okazji go przetestować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach