Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jednak warunki przechowywania mogą mieć wpływ na jakość i trwałość. Moje skromne zasoby eksponuje w łazience przy lustrze i jak na razie nie mam jakichś złych doświadczeń w tej materii. Co prawda moje najstarsze zapachy miały góra 4-5 lat i czasami stojąc przed porannym dylematem co zaaplikować się człowiek zastanawia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łazienka nie jest dobrym miejscem do przechowywania perfum - za ciepło. Lepiej schować do szafki - ja tak zrobiłem po tym, jak po 3 latach stania w widnym miejscu Givenchy Pour Homme (bordowe) zaczęło pachnieć... octem :(

Edytowane przez Walter_87

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakaś podejrzana cisza tutaj, a u mnie w tym tygodniu arabska inwazja. Na lato w sam raz.  :wacko: 

A jak przed ślubem na tych kursach słyszałem księdza ględzącego, że muzułmanie nas kiedyś najadą, to się śmiałem. ;)

47965162537_822a248181_b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Do mnie jedzie, na ślepo, Kenzo Homme EDP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio nabyłam próbki wspomnianej jakiś czas temu Bvlgari Aqva Amara. Zapach w sam raz na teraz, przyjemny, ale już mnie tak nie porywa jak Aqva Pour Homme. Z damskich Bottega Veneta Eau Sensuelle. Pierwsze wrażenie fatalne. Ale później... później to już była inna bajka. Chyba się polubimy

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ja jestem facet starej daty i rzadko eksperymentuję z zapachami. Co jakiś czas coś nowego sobie kupię, ale zawsze wracam do ulubionego, kultowego szarego Hugo Bossa :)

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba każdy z nas ma jakiś zapach, który zawsze musi stać na półce. Inne mogą się zmieniać, dochodzić i odchodzić, ale ten jeden jedyny musi być tam zawsze. Mam taki od 10 lat. Ostatnio dochodzę do wniosku, że chyba się starzeję, bo przestaje mi się podobać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi na razie do Arabów daleko, mam długą listę zapachów z tzw. szerokiego mainstreamu do przetestowania przed ew. zakupem. A tutaj najnowszy nabytek, który od jakiegoś czasu był nr 1 na liście must have :)post-102395-1559224886,9182_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę kiedyś w końcu powąchać tego Kenzo.

Prada bardzo fajna, choć niestety dość ulotna. Fascynuje mnie, jak szybko we flakonie opada poziom płynu. Ten atomizer ciągnie jak odkurzacz. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Dziś...

88765936055365064437.jpg

Edytowane przez TigerBear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna fotka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brz arabi cana -super.Mam- skóra, drzewo, jakieś przyprawy. Dość ciężkie.

Dziś przyszły. Przekonałem się chociaż długo walczyłem z próbką

9736851ed802.jpg

Razem dojechały też Bvlgari Aqva Pour Homme i Man Extreme. Te drugie do zapomnienia- tani fryzjer. A ta sławna Aqva?Na początku jakieś cytrusy, potem stary chłop a za chwilę jakiś lekki ślad wodorostów. No na mnie słabo. Muszę jeszcze je poćwiczyć, bo może będzie jak z Amarą- najpierw szok. Co to za shit? :D. A teraz polubiliśmy się. Nawet dziś były.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ta sławna Aqva?Na początku jakieś cytrusy, potem stary chłop a za chwilę jakiś lekki ślad wodorostów. No na mnie słabo. Muszę jeszcze je poćwiczyć, bo może będzie jak z Amarą- najpierw szok. Co to za shit? :D. A teraz polubiliśmy się. Nawet dziś były.

To teraz mnie zadziwiłeś tym starym chłopem Zapach poznałam jak miałam 23 lata i wydał mi się już wtedy pociągający. Może wtedy zależało to od tego, kto go nosił Może jakbym poczuła go na kimś innym, to odniosłabym takie wrażenie jak Ty?

Może po paru próbach się jednak polubicie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nietypowe pytanie - czy w Guerlain Vetiver korek ze starej butelki pasuje do nowej? :)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@brz, mam jeszcze dekant tej Prady i parametry na mnie ma na tyle dobre, że zdecydowałem się na flakon - spokojnie wytrzymuje dniówkę w pracy przy dobrej, lecz nienachalnej projekcji przez ok 4h. Nie kupiłbym jej gdyby była ulotna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnkn, a to ja mogę zapomnieć o takich cudach.

loco50, zgadzam się co do Arabi Cana. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i już się polubiliśmy. Początek jest jak - rewelacyjny skądinąd - La Yuqawam z całkowicie wyciętą malinową słodyczą.

Gratulacje Vetivera! To jeden z pierwszych zapachów, które wpisałem na listę testową, gdy tylko wkręciłem się w perfumy. I dalej mi się jakos nie udało...

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Świetna fotka!

Dzięki.

Zapach jeszcze lepszy :) W końcu to klon Interlude :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez rok tyle uzbierałem :)

Głównie letnie zapachy.

Teraz kolej na jesienne :)

b239f2c9a6f7a4d03132f56a8885dc3a.jpg

Edytowane przez marwol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczta się spisała i ostatni zakup maja (Nabeel Arab Tradition) szczęśliwie dotarł.

14690117_IMGP4933.jpg

Marwol, bardzo zgrabnie. Tylko czemu część trzymasz w kartonach? :)

TigerBear, Interlude to ten, którego naśladuje Bytom? Bytom nawet mi się z początku podobał, ale to kadzidełko później... Dyskwalifikacja. :)

Ostatnio odkryłem, że Notino ma sklep w Krakowie, więc od razu tam podskoczyłem. Rewelacja, wreszcie mogę powąchać jakieś zapachy, których nie uświadczy w D. i S.! Skorzystałem i przetestowałem na łapie Jubilation - od razu skojarzył mi się z moim Gucci Intense Oud, który z kolei mocno przypomina mi Black Afgano. Jakoś tak w jednym rządku bym je ustawił, z tym że w Amouage dzieje się zdecydowanie najwięcej. Tylko on raczej z tych cichszych chyba jest?

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Gdańsku też jest, fajna sprawa.

U mnie albo coś się z nosem stało albo wszystko "nowe" jest spaprane. Guerlain Ideal Cologne nie pachnie już tak długo.

Czas wyciągnąć starego TFGV, jak zniknie po 2h to nie ma już nadziei.

Po weekendzie zapowiadają upały, Mugler Cologne już czeka (Marwol też widzę ma B) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marwol - powiedz co masz ciekawego w odlewkach ;)

@brz - co do Black Afgano to fajnie, ze ta nazwa sie pojawila, mysle, ze bardzo malo znany. Moja dziewczyna obecnie uzywa ale to straszny killer. W sloneczny dzien zabija. Jeden psik wystarczy.

Ostatni kupilem Tom Ford F*** Fabulous - bardzo elegancki zapach. Polecam jak rowniez cos lzejszego z Toma Forda w sam raz na lato czyli Mandarino di Amalfi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Bardzo dobre zdjęcie.

Dziękuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W odlewkach :

- Chopin Op25

- Chanel Platinum Egoiste - kupiłem właśnie flakon

- penhaligon's blasted heath

- ermenegildo zegna italian bergamot

- acqua di parma colonia intensa

- prada l'homme - flakon w drodze

- masaki matsushima aqua mat homme

- chanel ahmsc

- Salvatore Ferragamo ACQUA ESSENZIALE COLONIA

- Issey Miyake L Eau Bleue d’Issey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A juz od poczatku maja razem z niebieskim Polo.

Na letnie i cieple pory dla mnie ideal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi