herbee 178 #7626 Napisano 27 Sierpnia 2019 Czyli sprawdzić Verace Oud Noir? Podobne?Sprawdź koniecznie, podobieństwo jakieś jest, ale większe czy mniejsze, to już sam najlepiej ocenisz. Tapatalk@OnePlus A6000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #7627 Napisano 27 Sierpnia 2019 Lekko mnie zgiąłeś tym stwierdzeniem Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaCo masz na myśli? Mam bardzo czuły nos i jestem bardzo wrażliwy na zapachy, wiec serio trudno mi dogodzić, i 90% Ck, Burberry, Versace, Lalique, Hugo itd. Są dla mnie po prostu nudne, natomiast ten Tom Ford to po prostu sztuka Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1953 #7628 Napisano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Obstawiam, że Hogg miał na myśli to, iż zaszczytu może dostąpiłbyś, mogąc powąchać krocze takiej hiszpańskiej królowej Letycji. A perfumy Toma Forda to po prostu produkt z półki sklepowej, niezależnie od tego, czy uznajemy go za jakieś perfumeryjne arcydzieło. Dla tych, którzy (tak jak ja do dzisiaj) nie słyszeli o królowej Letycji i musieliby zacząć szukać, proszę, poniżej pierwsze zdjęcie z brzegu. Ja bym powąchał. Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25788 #7629 Napisano 28 Sierpnia 2019 Prawdziwy zaszczyt to byłby tutaj, taka hiszpańska młódka to jak tani Armani, a tutaj prawdziwe nuty perfumeryjnej sztuki.. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1953 #7630 Napisano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Ha! Właśnie dlatego dowiedziałem się o istnieniu pani z Hiszpanii - próbowałem znaleźć jakąś rozsądną królową do obwąchania.Obawiam się, że byłby to pojedynek bardziej na zasadzie "dobry mainstream kontra arcydziwna nisza w stylu jakiegoś kontrowersyjnego wypustu od Zoologist". Ale co kto lubi. [edit]Miałem już nic w tym roku nie kupować, ale urlopowy nadmiar wolnego czasu najwyraźniej osłabia moją silną wolę. :| Ubiegłotygodniowe (i mam nadzieję, że już wszystkie na ten rok) zamykam ostatnim flakonem, który - jak się przypadkiem okazało - przyszedł dziś od naszego zaprzyjaźnionego Tygrysa. Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 78367 #7631 Napisano 29 Sierpnia 2019 Pyknąłem sobie dzisiaj Bulgari Black Orient - przyjemny. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22011 #7632 Napisano 29 Sierpnia 2019 Benka też nabyłem. Przyzwoity. A ten szwajcarski arab to kto? Tak z ciekawości pytam bo arabusy już mi przeszly:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1947 26 #7633 Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) U mnie tak samo. Oddałem szwagrowi po kilku dniach. Mega syntetyczny jest jak dla mnie. Przy okazji zapytam o coś na lato, ale o dużej mocy. Czy są tu zadowoleni użytkownicy Mancera Cedrat Boise albo Amouage Beach Hut Man ? Będę wdzięczny za opinie. Mam flakon Mancery i odlewkę Beach Hut. Mancera - świetne parametry, z Aventusowym "wajbem". Temperatura używalności to 15-25 stopni.Amouage - tym to trzeba się psiknąć 8h przed wyjściem do ludzi. Projekcja i trwałość zabija. Nie jest to zapach na upały, bo udusisz siebie i otoczenie w promieniu 10 metrów. Nie polecam do biura, jeśli nie masz własnego pokoju. Można go użyć w lecie, ale nie w obecną pogodę (ponad 30 stopni to czas na świeżaki pokroju Chanel Allure Homme Sport Cologne). Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez 1947 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #7634 Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) No i znalazłem swój najbliższy zakup Ten na środku zdjęcia Guerlain na lewej ręce, a na prawej Tom Ford Oud Wood. TF zdecydowanie surowszy, ale Heritage też jest genialny i go kupię Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu TapatalkaEdit: swoją drogą, to ten sam co na screenie, prawda? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez SzymonJestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7037 #7635 Napisano 29 Sierpnia 2019 Tak, to ten sam Guerlain. Niezła różnica w cenie, co? 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25788 #7636 Napisano 29 Sierpnia 2019 Heritage jest piękny. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22011 #7637 Napisano 29 Sierpnia 2019 Na eg za 185 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4687 #7638 Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) U mnie taki zestaw. Na górze jeszcze lalique encre... coś tam :-)Teraz caly czas niebieski RL Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez pawel007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #7639 Napisano 29 Sierpnia 2019 Miałem Heritage z Notino. Na mnie siedział krótko i przyznam ze miał jedna denerwująca nutę ale nie będę pisał z czym mi się kojarzyła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #7640 Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Siedzi na mnie praktycznie tyle samo czasu co Tom Ford i oba mają średnia projekcję, ale jestem w stanie się poświęcić dla tego zapachu Musze znaleźć 50ml Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu TapatalkaTak, to ten sam Guerlain. Niezła różnica w cenie, co? Wiadomo, płaci się za obsługę Z tym, że przechodziła obok mnie czwórka pracowników i każdy miał mnie gdzieś, ale przywklem do tego. W Aparcie, W.kruk, czy Sephorze nigdy nie traktują 15 latka na poważnie. A mili robią się doperio przy kasie Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez SzymonJestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #7641 Napisano 29 Sierpnia 2019 TF edp ze mnie schodzi szybciej niż się pojawia miałem jedna flaszkę i już się nie skuszę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marrone 34 #7642 Napisano 29 Sierpnia 2019 Jakie perfumy polecacie w niewygórowanej cenie? Tak do 100 zł powiedzmy. Zainspirowany forum kupiłem Aspen, Ochnik w promocji - oba bardzo mi się podobają. Po cichu liczę na więcej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #7643 Napisano 30 Sierpnia 2019 Ck Obsession, nie zawiedziesz się Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #7644 Napisano 30 Sierpnia 2019 Ten Heritage ze zdjęć, to ledwie popłuczyny przy przedreformulacyjnym Heritage, szczególnie w wersji EDP. Wg mnie to jeden z najbardziej dotkniętych reformą zapachów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22011 #7645 Napisano 30 Sierpnia 2019 Jakie perfumy polecacie w niewygórowanej cenie? Tak do 100 zł powiedzmy. Zainspirowany forum kupiłem Aspen, Ochnik w promocji - oba bardzo mi się podobają. Po cichu liczę na więcej.Bytom jak trafisz w promocję, różne Bentleye są w promocji na eg za +- 100. Ale może na początek jakiego zapachu szukasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1953 #7646 Napisano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) No właśnie, czego konkretnie szukasz i do 100 PLN za ile ml? loco50, ten Swiss Arabian to klon Amouage Interlude (oryginału nie znam, więc ciężko mi się do tego ustosunkować). Tak samo jak Bytom. Ale między jednym i drugim są spore różnice. Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marrone 34 #7647 Napisano 30 Sierpnia 2019 Bytom jak trafisz w promocję, różne Bentleye są w promocji na eg za +- 100. Ale może na początek jakiego zapachu szukasz?Nie szukam żadnego konkretnego, chcę skorzystać z waszego doświadczenia i za niewielkie pieniądze stworzyć sobie zestaw na różne okazje. Zależy mi na waszych subiektywnych odczuciach - wiem że na każdym inaczej to leży ale chcę spróbować. Tak minimum 50 ml za 100 zł byłoby miło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25788 #7648 Napisano 30 Sierpnia 2019 No ale dlaczego chcesz kupić najtańsze perfumy, skoro w normalnej cenie typu 300zl za 50ml masz już spory wybór dobrych zapachów. Druga sprawa perfumy to nie zegarek, przejdź się do sephory czy douglasa i zobacz jakie zapachy Ci się podobają. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marrone 34 #7649 Napisano 30 Sierpnia 2019 No ale dlaczego chcesz kupić najtańsze perfumy, skoro w normalnej cenie typu 300zl za 50ml masz już spory wybór dobrych zapachów. Druga sprawa perfumy to nie zegarek, przejdź się do sephory czy douglasa i zobacz jakie zapachy Ci się podobają.Bo 300 zł to trzy razy więcej tak jak napisałem wcześniej, kupiłem Aspen i Ochnik i sobie chwalę. Sam nie mam nosa do zapachów, mieszają mi się wszystkie w perfumeriach. Bezpieczniej się zdać na gust innych którzy zęby na tym zjedli i wtedy zobaczyć czy mi się spodoba. A jak się nie spodoba to 100 zł przeżyje. Dziękuję kolegom za dotychczasowe propozycje - na pewno sprawdzę zapachy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #7650 Napisano 30 Sierpnia 2019 Jeśli jesteś w stanie przeznaczyć 100zł za 50 ml to myślę, że 200zł za 100 ml również, a tu mamy o wiele większe pole do popisu. Oto kilka propozycji ode mnie, które sam używam naprzemiennie: 1) BYTOM (raczej na okres jesienno-zimowy) 2) Guerlain L'Homme Idéal - EDT 3) Lalique Encre Noire for Men 4) Montblanc Legend Spirit 5) BENTLEY ABSOLUTE 6) ... a teraz przymierzam się do tego Mercedesa (słyszałem pochlebne opinie): RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach