Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

I na popołudnie 

DSC_1116.JPG

I na popołudnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafny wybor 👊👍

Godzinę temu, kaledonia1983 napisał(-a):

Zapach klasa. One są też w wersji uzupełniającej 125ml, nie tak dawno dokupiłam takie meżowi ;) 

Szkoda, że z damskich nie ma Hermes takich wkładów uzupełniających, bo bym Twilly dokupiła pewnie. 

U mnie zakochana ( i trafilem z zakupem)….

IMG_1563.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezastąpiony na lato.....od kilku lat

gfr.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykopałem go z perfumowej czeluści i okazał się być całkiem niezłym odświeżaczem. Wbrew wielu opiniom ma nawet niezłe parametry.

IMG20230626164642.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, szuwi napisał(-a):

Koledzy, czy ktoś coś powie o Burberry Hero EDP? 

W sobotę testowałem. Jak dla mnie nieco za słodki, troszkę nawet nijaki. Żadnego "pazura" w tym nie ma. Gdzieś tam w tle czuć sosnę albo coś zbliżonego ale to naprawdę tło. Głównie czuć słodziakiem. Na mnie szybko znika. Po dwóch godzinach zapachu trzeba mocno szukać (w ramach testu robię zawsze dwa psiki pod koszulę).

Generalnie sensacji nie wzbudzi. Jak dla mnie jest dużo znacznie lepszych zapachów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, ps1974 napisał(-a):

W sobotę testowałem. Jak dla mnie nieco za słodki, troszkę nawet nijaki. Żadnego "pazura" w tym nie ma. Gdzieś tam w tle czuć sosnę albo coś zbliżonego ale to naprawdę tło. Głównie czuć słodziakiem. Na mnie szybko znika. Po dwóch godzinach zapachu trzeba mocno szukać (w ramach testu robię zawsze dwa psiki pod koszulę).

Generalnie sensacji nie wzbudzi. Jak dla mnie jest dużo znacznie lepszych zapachów.

Dzięki. Ktoś mi zachwalał, nie testowałem. Czegoś letniego szukam, a moje wszystkie raczej słodziaki, więc myślałem, że ten jest "inny niż wszystkie" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wyjazd zabrałem ze sobą taki zestaw. Te po prawej są wspólne z moja druga połówką

cf5e46036fab13a8dcf19386eb7ca94d.jpg

A na miejscu wpadły jeszcze dwa pudła - jedno dla mnie drugie dla niej była dobra cena na TF to trzeba było brać

fdbf6d856b1113e597af09a384fd7cf9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wakacyjne upały zakupiłem D&G light blue eau intense. Niby koncentracja EDP, niby wersja intense, jednak nie są przesadnie krzykliwe jak na mój nos. Takie akurat bym powiedział 🙂

20230626_155201.jpg

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.05.2023 o 12:57, Solve napisał(-a):

Noszę się z zamiarem zamówienia próbek :) - opisy bardzo intrygujące :) 

Koniecznie zamów zestaw próbek przed zakupem bo zapachy są bardzo specyficzne, niektóre dla mnie wręcz nieakceptowalne ( Wisent )

Nie umiem opisywać zapachów, używam Terre d'Hermes EDT, Chanel Platinum Egoiste, Dior Sauvage, moje klimaty to też klasyczny Allure albo YSL l'Homme żeby było z grubsza wiadomo jaki mam gust.

Na razie tylko Bear jest do przyjęcia , może też Boar ale na pewno nie do kupienia a są raczej drogie.

Jedyny plus to trwałość, próbowałem zmyć Wisenta krótko po aplikacji, trzyma się drań mocno i śmierdzi dalej...

IMG_7315.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zdecydowanie odrzuca Goat - albo mój nos jest plebejski. Drugi w kolejności Wisent - chociaż jak przejdzie pierwsza faza to staje się znośny. 

Boar i Deer - są fajne - ale jak dla mnie bardzo podobne.

Zdecydowanymi faworytami - Wolf i Bear - najbardziej pasuje mi Wolf - również nie umiem opisywać zapachów - ale ten zapach jest jak dla mnie - bardzo tajemniczy i długo się rozwija. 

Niestety mam inne odczucia niż Kolega co do trwałości - albo dwa psiki to za mało - albo z moim ph nie grają za długo :( - Kilka godzin i znikają - no może poza Goat!!!

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będziecie wyrzucać do śmieci te próbki, to powiedzcie, gdzie śmietnik. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mały problem. Kupiłem na ebay ze sklepu w USA dwa flakony perfum. Razem z dostawą wyszło nieco ponad 300 zł. Poczta do mnie napisała w sprawie odprawy. Wypełniłem dokumenty, przesłałem skany potwierdzenia zakupu itp. Okazało się, że perfum poczta nie może odprawić i muszę to zrobić sam (wypełniając dokument SAD) lub za pośrednictwem agencji celnej. Mieliście kiedyś podobną sytuację? Wiecie jak wypełnić ten nieszczęsny SAD?
Pewnie skończy się na tym, że skorzystam z usług agencji, lecz koszt usługi może się okazać niewspółmiernie wysoki do wartości przesyłki...

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Walter_87 napisał(-a):

Mam mały problem. Kupiłem na ebay ze sklepu w USA dwa flakony perfum. Razem z dostawą wyszło nieco ponad 300 zł. Poczta do mnie napisała w sprawie odprawy. Wypełniłem dokumenty, przesłałem skany potwierdzenia zakupu itp. Okazało się, że perfum poczta nie może odprawić i muszę to zrobić sam (wypełniając dokument SAD) lub za pośrednictwem agencji celnej. Mieliście kiedyś podobną sytuację? Wiecie jak wypełnić ten nieszczęsny SAD?
Pewnie skończy się na tym, że skorzystam z usług agencji, lecz koszt usługi może się okazać niewspółmiernie wysoki do wartości przesyłki...

Nie kojarzę obecnych stawek ale koszt pośrednictwa Agencji Celnej powinien wynieść 150-200 PLN. Nie wypełnisz SADu samodzielnie a nawet jeśli to zrobisz to nie masz jak wprowadzić go do systemu celnego. Poszukaj agencji celnej w pobliżu magazynu celnego poczty w którym jest Twoja przesyłka. Agencja "w pobliżu" zwykle ma bezpośredni kontakt z magazynem i załatwia to bez problemu.

Trochę dziwne, że poczta tak postawiła sprawę. Przykładowo, EMS Pocztex odprawia paczki w ramach własnej agencji a to w końcu część PP.

Być może chodzi o zawartość alkoholu i ewentualny podatek akcyzowy. Tak miałem w Agencji DHL, dokąd w dokumentach nie pojawiło się magiczne słowo "próbki" produktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do kolegi Pawła @Paulus57który polecał na forum sprawdzoną i tania agencję. Co prawda odprawiali mu zegarki a nie perfumy to może inny cennik jest.

Edytowane przez tofiks_th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie okazy dziś wyłapałem, Regal to słodko-wodno-kokosowy encre noire sport a drugi to niby Louis Vuitton imagination bardzo dziwny ale intrygujacy.

Trwałość Zarowa czyli ok 5h 

Nazwiska twórców zdecydowanie idą w parze z jakością bo żadnej sztuczności tu nie czuć. Kto ma Zarę pod nosem polecam testować.

IMG_20230630_180221.jpg

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to magnificent Black to coś w stylu słodkiej wersji oud Wood lub Versace oud noir i może z delikatnym powiewem Gucci intense oud. Bardzo fajny to zapach z dużą głębia i zmiennością. 

Sun desert at sunset to delikatny  Kilian angel's share nawet tego samego autora. Jest to jednak najbardziej liniowy zawodnik z ekipy. Bardzo też jest podobny do Boucherona ambre d'alexandrie który jest bardziej złożony bo ma tytoń i taki szorstki lekko słonawy szaroambrowy podkład.

Wiadomo to oczywiście moje własne spostrzeżenia a nosy różne choć swój uważam za całkiem bystry he.

IMG_20230630_181659.jpg

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_1159.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.06.2023 o 12:10, Walter_87 napisał(-a):

Jaki był koszt w USD?
Ja miałam taką sytuację z zegarkiem, ich też Poczta Polska nie odprawia (generalnie mało jest rzeczy, które poczta robi mam wrażenie, może powinni bardziej skupić się na swoich usługach, a nie na reklamie przepisów siostry Apostazji 😁). U mnie to wyglądało tak, że musiałam wypełnić dokument SAD i uiścić opłatę 123 zł brutto, agencja, którą znalazłam i którą poinstruowała mnie jak odprawić towar to bodajże Cargo Sad, wszystko przesłali mailowo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.06.2023 o 12:10, Walter_87 napisał(-a):

Na forum polecano agencję Officium z Lublina.

Jak towar jest droższy albo może jak tutaj kwestie akcyzowe to zwykły przewoźnik typu poczta nie odprawia dlatego ja zawsze staram się o wysyłkę pocztą kurierską - DHL Express, FedEx. Oni mają własne agencje i robią to we własnym zakresie, dochodzą koszty ale jest szybko, dość drogi zegarek kupiony w Tokio w piątek miałem do odbioru w poniedziałek już po wszystkich formalnościach. 

EMS trafia do Poczty Polskiej a tam nie mają swojej agencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Justyna712 napisał(-a):

Jaki był koszt w USD?
Ja miałam taką sytuację z zegarkiem, ich też Poczta Polska nie odprawia (generalnie mało jest rzeczy, które poczta robi mam wrażenie, może powinni bardziej skupić się na swoich usługach, a nie na reklamie przepisów siostry Apostazji 😁). U mnie to wyglądało tak, że musiałam wypełnić dokument SAD i uiścić opłatę 123 zł brutto, agencja, którą znalazłam i którą poinstruowała mnie jak odprawić towar to bodajże Cargo Sad, wszystko przesłali mailowo. 

Łączny koszt (perfumy, dostawa i VAT) to ok. $ 71.
Na poczcie to już wszystko można kupić, nawet batoniki i napoje...

Chyba skorzystam z tej agencji, choć na moją prośbę poczta przesłała mi formularz SAD i instrukcję. Zanim to ogarnę to mini mi termin...

2 godziny temu, Bugs napisał(-a):

Na forum polecano agencję Officium z Lublina.

Jak towar jest droższy albo może jak tutaj kwestie akcyzowe to zwykły przewoźnik typu poczta nie odprawia dlatego ja zawsze staram się o wysyłkę pocztą kurierską - DHL Express, FedEx. Oni mają własne agencje i robią to we własnym zakresie, dochodzą koszty ale jest szybko, dość drogi zegarek kupiony w Tokio w piątek miałem do odbioru w poniedziałek już po wszystkich formalnościach. 

Gdybym wiedział, że tak będzie... Mam nauczkę na przyszłość.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_1162.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Bugs napisał(-a):

Mają, mają, tylko jakąś "ułomną", która potrafi odprawić tylko niektóre rodzaje towarów. Poniżej cytat z informacji o nadejściu przesyłki podlegającej ocleniu z "agencji celnej" Poczty Polskiej. Rzeczywiście, przesyłki EMS trafiają do agencji PP, zwanej tam formalnie Działem Obrotu Zagranicznego. Ja podlegam pod Region Dystrybucji w Katowicach i tam dwukrotnie oclili mi ostatnio towary, które mogli procesować. Ciekawy jest szczególnie zakres wartości towarów, które mogą być clone po udzieleniu pełnomocnictwa Poczcie 😁

"Dla przesyłek z towarami o wartości od 150 do 1000 EURO nie podlegających ograniczeniom przywozowym, wymagane jest przez adresata udzielenie Poczcie Polskiej pełnomocnictwa do odprawy swoich przesyłek.

Adresat zobowiązany jest udzielić Poczcie pełnomocnictwa do działania w charakterze przedstawiciela pośredniego.

Dlatego w tym celu pełnomocnictwo należy złożyć tylko w placówce pocztowej- w Urzędach Pocztowych poprzez zlecenie ustne.

Osoba fizyczna musi przy tym okazać dowód tożsamości.

Jeżeli odprawa ma zostać dokonana na firmę, pełnomocnictwo proszę złożyć na dane firmy podając numer NIP, EORI i REGON. 

W przypadku załatwienia pełnomocnictwa prosimy o informację zwrotną w celu przeprowadzenia zgłoszenia celnego.  

Dział Obrotu Zagranicznego
Region Dystrybucji w Katowicach
Poczta Polska S.A.
ul. Mielżyńskiego 5, 41-850 Zabrze
Nr tel: 801-333-444 lub z tel. kom. 43 842-06-00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi