Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

A ja  znowu postestowalem probki dzieki koledze lukebor z forum i Amouage juz ma u mnie inne notowania:

Material- pisalem ze babcia…. nie jest to prawda. Jest miodowy, cieply, a nie ciezki- spodobal mi sie i to bardzo

enclave- lżejszy, bardziej zielono- miętowy. Przyjemny ale czegos brakuje… nie jesrem w stanie okeeslic czego.

interlude- nadal ciekawy i ma wiel twarzy w zaleznosci od godziny aplikacji i rozwijania sie.

Material i Interlude- musze miec. Najlepiej po 50ml. Zaczynam poszukiwania.

strona „zapachnisci”- jest bezpieczna? Maja oryginaly na odlewki?

Edytowane przez pawel007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz od roku w użyciu. Mam dziwne wrażenie, że się wzmocniły od tamtego czasu.

IMG_20231205_120909_copy_768x818.jpg

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotoman czy w tym nowym Habit Rouge jest jeszcze ta retro nuta z piękną drzewną wanilią?

Mam wersje w starym flakonie i ciekawe czy coś zmodernizowali kompozycję. Stara wersja jest też lekko żółta a ta bezbarwna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, polly napisał(-a):

Piotoman czy w tym nowym Habit Rouge jest jeszcze ta retro nuta z piękną drzewną wanilią?

Mam wersje w starym flakonie i ciekawe czy coś zmodernizowali kompozycję. Stara wersja jest też lekko żółta a ta bezbarwna?

Niestety nie mam jak się odnieść do wcześniejszej wersji, bo nie znam. Zakup w ciemno zainspirowany:

https://nezdeluxe.pl/2016/07/guerlain-habit-rouge.html

Wiem, że u niego 10/10 to rzadkość.

Dla mnie zapach piękny, słodycz miękka, jedwabista i nienachalna (prawdopodobnie to ta wanilia, o którą pytasz). Lubię taki retro klimat. A opisać tego co czuje mój nos nie potrafię. Wczoraj użyłem po raz pierwszy. Te wszystkie nuty, zmienność w czasie i jakość do końca dnia...

20231207_141311.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, MarcinP86 napisał(-a):

Prada, jeden z moich ulubionych perfumów

Perfum,na Boga,perfum. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wjechał nowy Vertus. Bardzo gładki, lekko palony, bursztynowy zapach z oudem. Szał na mrozie, mocno iskrzy a ludziska dostają szoku węchowego.

Ciekawa firma choćby z powodu wrzucenia  20 perfum w jednym roku. Ale klasa produktu najwyższa chyba lepszych pod względem czystości składników nie wąchałem.

IMG_20231207_181703_copy_768x1008.jpg

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak nie mogę się przekonać, szukajcie na bazarku albo PM

IMG_7773.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.12.2023 o 17:44, loco50 napisał(-a):

Perfum,na Boga,perfum. 

No widzisz... Złośliwi napisaliby, że tzw. klasa to w istocie rzeczy to, co zostaje, kiedy ocenimy człowieka, a nie jego zegarek, perfumy, samochód, chałupę i stan konta.

Całe szczęście, że na forum nie ma żadnych, absolutnie żadnych złośliwców...  ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

No widzisz... Złośliwi napisaliby, że tzw. klasa to w istocie rzeczy to, co zostaje, kiedy ocenimy człowieka, a nie jego zegarek, perfumy, samochód, chałupę i stan konta.

Całe szczęście, że na forum nie ma żadnych, absolutnie żadnych złośliwców...  ;)

Staram się nie być złośliwy,ale czasami aż oczy bolą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Oczy bolą, uszy bolą - co zrobić? Tłenty ferst senczury, mejt!  ;)

Nie senczury tylko niewiedza i niechlujstwo - TE perfumy, i nic innego, tak jak TE nożyczki, TE grabie, TE drzwi, nie ten nożyc, ten grab, ten drzew.

Można o tym obejrzeć coś na widele popijając kakałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Bugs napisał(-a):

Nie senczury tylko niewiedza i niechlujstwo - TE perfumy, i nic innego, tak jak TE nożyczki, TE grabie, TE drzwi, nie ten nożyc, ten grab, ten drzew.

Można o tym obejrzeć coś na widele popijając kakałem.

Bardzo dziękuję za wyjaśnienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pitu pitu... nic to nie wnosi do tematu lepiej pochwalcie  się czymś w cholerę kontrowersyjnym czego boicie się sami nosić. Takie wyzwanie by dać takim perfumom szansę się ponosić. Na pewno każdy z nas ma coś takiego głęboko w szafce.

Osobiście ostatnio nadużyłem darmowego brutala w Rossmanie. Ma w sobie coś supermęskiego co gniecie otoczenie. Zielsko, cytrusy mech...To był tani test ale spodobało mi się ryzyko. Pasażerowie w aucie cierpieli.

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.11.2023 o 13:22, Valygaar napisał(-a):

A czy Twój znajomy nie ma tez do odlania Heaven Choparda..?🙈

Mam skitrany w szafie flakon 50ml. Czasem sobie zapodam.

W obecnych czasach to już nie to. 

Pachnie jak pachniał, ale co z tego. Konkurencja robi swoje. 

W razie czego zerknij na tą aukcje:

https://www.ebay.fr/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=chopard+heaven+5ml&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_odkw=chopard+heaven&_osacat=0

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Remy dzieki za cynk. Myslisz ze te mini 5ML to sa oryginaly? Nie wiedzialem ze w takich buteleczkach to bylo dostepne, myslalem ze to jakies odlewki sprzedaja.

Zazdroszczę zapasu 😪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Ostatnio się natknąłem na taki perfum. Fajny  i  prawdopodobnie sam sobie go kupię pod choinkę. Jakieś opinie?  Dobre słowo. 

download.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

No, panowie...  :D ;)  @Bugs  @loco50

Ja tylko przypomnę że nie ma takiej formy "ten perfum".

Podobno kiedyś pojawiała się forma żeńska - perfuma - ale raczej zanikła, forma męska to błąd. Jest tylko forma mnoga "te perfumy", takie zjawisko w języku polskim nazywa się plurale tantum

Dbanie o swój język to chyba nic złego. Rel? 😉

Edytowane przez Bugs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Bugs napisał(-a):

Ja tylko przypomnę że nie ma takiej formy "ten perfum".

Podobno kiedyś pojawiała się forma żeńska - perfuma - ale raczej zanikła, forma męska to błąd.

Dbanie o swój język to chyba nic złego. Rel? 😉

Robiem w jenzykach skromne trzydzieści parę lat, ale coś tam kojarzę.  ;)

Moje uwagi to raczej pesymistyczno-ironiczna diagnoza stanu faktycznego i jeszcze bardziej pesymistyczna prognoza na przyszłość.  ;)

Edytowane przez Lincoln Six Echo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, polly napisał(-a):

Pitu pitu... nic to nie wnosi do tematu lepiej pochwalcie  się czymś w cholerę kontrowersyjnym czego boicie się sami nosić. Takie wyzwanie by dać takim perfumom szansę się ponosić. Na pewno każdy z nas ma coś takiego głęboko w szafce.

Osobiście ostatnio nadużyłem darmowego brutala w Rossmanie. Ma w sobie coś supermęskiego co gniecie otoczenie. Zielsko, cytrusy mech...To był tani test ale spodobało mi się ryzyko. Pasażerowie w aucie cierpieli.

Dobry brutal nie jest zły 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Dobry brutal nie jest zły 😁😁😁

Z urlopu w Polsce przywiozlem Przemyslawke  :lol:  rodzina w lekkim szoku zapachowym  :lol:

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

@Remy dzieki za cynk. Myslisz ze te mini 5ML to sa oryginaly? Nie wiedzialem ze w takich buteleczkach to bylo dostepne, myslalem ze to jakies odlewki sprzedaja.

Zazdroszczę zapasu 😪

Kwestia dopytania czy to oryginaly flakon.

Jakiś czas temu kupowałem na ebay.fr właśnie taką miniaturkę dla kogoś. 

Zapach było ok. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi