Dostum 2210 #13176 Napisano 5 Grudnia 2024 W dniu 4.12.2024 o 08:24, TomcioMiki napisał(-a): Hejka, jak z trwałością jest tego oto wynalazku 🤔🤔🤔 Biedaku nikt nie odpowiedział. Moja córka używała (bo to taki quasi Endżel od Killiana). Mega trwały. Świetna projekcja. Dobry gourmand. W mojej ocenie fajny, zrównoważony uniseks (bez przechyłu). Za te sto kilkanaście złotych warto. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 217 #13177 Napisano 5 Grudnia 2024 Na mój nos to z deka damski i ma taką pierdzinutkę arabską jakby ktoś pod płaszczem cichacza dusił ale to tylko taka mała nutka. Ostatnio całe Notino tym daje po nosie bo mocno rozbudowali arabski straganik. Lepiej wyjdzie np Zara sand desert at sunset ok 150zł bo ma coś szlachetnego z składzie albo lepsza półka Boucheron ambre d'alexander 400zł za to butla 125ml i brak dziwnych nutek. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 70465 #13178 Napisano 5 Grudnia 2024 Godzinę temu, Dostum napisał(-a): Biedaku nikt nie odpowiedział. Moja córka używała (bo to taki quasi Endżel od Killiana). Mega trwały. Świetna projekcja. Dobry gourmand. W mojej ocenie fajny, zrównoważony uniseks (bez przechyłu). Za te sto kilkanaście złotych warto. O dzięki wielkie 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 70465 #13179 Napisano 5 Grudnia 2024 Mam nadzieję że się spodoba 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4057 #13180 Napisano 5 Grudnia 2024 Bober parametry to nie jest jakaś magia, to nie jest tak, że na jednym tyle a na innych tyle siedzi. Przecież coś co czuć 8h u mnie nie może być wyczuwalne 2h u kogoś. To wynika ze specyfiki perfum. To co mnie przekonuje to tylko przyzwyczajenie nosa do oparów w jakich przebywamy. Mózg czasami odcina zapach bo uznaje go za agresywny i wyłącza info zwrotne z nosa. Cała ta historia ze skórami czy ph to bajki złodziejskich sklepików z neta którzy tak tłumaczą klientom, że ich podróbki są ok tylko klient ma cienką skórę. U mnie pod koniec dnia w domu czuć AGD parfum podobnie jak AHS EDT a Max daje 5 strzałów. Warto też zwrócić uwagę na atomizer bo one różnie leją i strzał strzałowi nie równy np klasyczny Allure leje jak w śmigus dyngus a taki Vertus to mała chmurka. Najlepiej testować w łokieć z dała od nosa. Tak tak, jak ktoś inny też nie czuje to co się dzieje? Stary adg profumo trzymał cały bity dzień a i na ubraniach zostawał, adg klasyk trzymał jak na swiezaka dosc dlugo (8+) ale te nowe po 2h rozpływają się w powietrzuWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 217 #13181 Napisano 6 Grudnia 2024 Jutro dla przykładu wrzucę wszystkie czarne agd jakie mam i wszystkie są git🫡 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #13182 Napisano 6 Grudnia 2024 Te "nowe" Parfum, to koło Profumo nawet nie stało. Naście lat z ADG i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Jak ktoś czuje przez kilka godzin, to pozostaje pozazdrościć, nosiłbym kilka razy w tygodniu (bez znaczenia na wielkość kolekcji). To doskonały zapach... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 217 #13183 Napisano 6 Grudnia 2024 (edytowane) Czas na złoty strzał w ten doskonały dzień 🫡 Keniutek z wyczuwalnością jest trochę jak z dźwiękiem z różnych słuchaczek dokanałowych, które akurat testuje intensywnie, niby każda z tych lepszych gra inaczej a jednak po pewnym czasie różnice się zacierają i grają ok. Z węchem jest podobnie i trudno pisać tu o jakiejś obiektywności w tym temacie. Jeszcze trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie skąd jest flakon czy z perfumerii legitnej czy z jakiejś dziupli z Allegro. Edytowane 6 Grudnia 2024 przez polly 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #13184 Napisano 6 Grudnia 2024 (edytowane) Niby tak ale skoro panna, dzieciaki, siostra, każdy zgadza się, że to już nie "to", to zaczynam mocniej ufać własnemu zmysłowi powonienia 90% zakupów to Sephora, Aelia i Missala. Flaconi i Douglas mi podpadli, Perfumhub uznaje jeszcze kilka stron ale jakoś nie korzystałem jeszcze. @polly a jak ten złoty ma się do "prawdziwego" edt i edp? Oba uwielbiam, mocno moje klimaty 🥰 Edytowane 6 Grudnia 2024 przez Keniutek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 217 #13185 Napisano 6 Grudnia 2024 (edytowane) Ten złoty jest zupełnie inny na tyle by wydać go pod inną nazwą. Dużo tu kwiatu pomarańczy, kardamonu i paczuli, mocno musuje ale ma coś mdłego. Zaskakujące, że po 2 godzinnej letniej kąpieli w Bałtyku stracił mdłą nutę i pachniał przepięknie. Może sól coś pogmatwała w chemii? Warto zrobić testy choć na setkę raczej nie namawiam. Setkę jednak łyknąłem taniej niż 50 Taki paradoks cenowy Tu są trzy wersje i tak jak pisałem różnicy zbyt dużej nie czuję może tylko nowa wersja ma coś z zapachu dymku gazu ze świeżo otwartej butli wody mineralnej. Taki lodowy powiew. 😅 Edytowane 6 Grudnia 2024 przez polly 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 70465 #13186 Napisano 6 Grudnia 2024 Na Mikołajki 😁😁😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1409 #13187 Napisano 7 Grudnia 2024 (edytowane) A ja tak coś do odmiany. Nie drogie a fajne. Jest duż wód po goleniu ale wszystko trza z internetów kupować w ciemno. U mnie na wsi to tylko brutal i wars😀 😀 😀 Edytowane 7 Grudnia 2024 przez mirek 1969 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5638 #13188 Napisano 7 Grudnia 2024 Tego gościa trzeba mieć zawsze w odwodzie 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #13189 Napisano 7 Grudnia 2024 (edytowane) Najbardziej uniwersalna "skóra" z jaką było mi dłużej obcować... a mimo to stawiam na TL i Ombre ale w wersji parfum 🤪 Edytowane 7 Grudnia 2024 przez Keniutek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 70465 #13190 Napisano 8 Grudnia 2024 Było chlapane 😁😁😁 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 217 #13191 Napisano 8 Grudnia 2024 Dziś szarlotkowo 🥮 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 333 #13192 Napisano 9 Grudnia 2024 Popularny do bólu (chyba... niestety) ale b. lubię za uniwersalność i płynące komplementy. Obok Sauvage i Code Parfum jeden z fajniejszych "codzienniaków" 😊 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 886 #13193 Napisano 9 Grudnia 2024 Skoro idziemy po taniości ostatnio nabyłem takie dwa flakoniki. Zaskakujący i niepowtarzalny zapach mnie urzekły, więc nie mogłem się oprzeć. Dość powiedzieć, że pachną jakby kosztowały o jedno 0 więcej. Jeśli ktoś lubi korzenno drzewne zapachy to polecam. 3 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 591 #13194 Napisano 9 Grudnia 2024 Jak już jedziemy po taniości to wpadła mi kiedyś taka staroć i nawet się spodobała tapatalked 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 886 #13195 Napisano 9 Grudnia 2024 I całkiem słusznie, znam ten zapach. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 70465 #13196 Napisano 10 Grudnia 2024 Mam nadzieję że się spodobają 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4700 #13197 Napisano 11 Grudnia 2024 ...sobie umilę czas...... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5638 #13198 Napisano 11 Grudnia 2024 Do mnie właśnie jedzie jeden vertus kupiony w ciemno Ciekawe czy to będzie wtopa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4700 #13199 Napisano 11 Grudnia 2024 28 minut temu, Valygaar napisał(-a): Do mnie właśnie jedzie jeden vertus kupiony w ciemno Ciekawe czy to będzie wtopa. ...tez go brałem w ciemno..... zobaczymy. a co wziąłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 217 #13200 Napisano 11 Grudnia 2024 (edytowane) E Edytowane 15 Grudnia 2024 przez polly 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach