Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest JUSUP

Perfumy

Recommended Posts

W dniu 4.12.2024 o 08:24, TomcioMiki napisał(-a):

Hejka, jak z trwałością jest tego oto wynalazku 🤔🤔🤔

Screenshot_2024-12-04-08-22-19-80_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Biedaku nikt nie odpowiedział.

Moja córka używała (bo to taki quasi Endżel od Killiana).

Mega trwały. Świetna projekcja. Dobry gourmand.

W mojej ocenie fajny, zrównoważony uniseks (bez przechyłu).

Za te sto kilkanaście złotych warto.

Na mój nos to z deka damski  i ma taką pierdzinutkę arabską jakby ktoś pod płaszczem cichacza dusił ale to tylko taka mała nutka. Ostatnio całe Notino tym daje po nosie bo mocno rozbudowali arabski straganik. Lepiej wyjdzie np Zara sand desert at sunset ok 150zł bo ma coś szlachetnego z składzie  albo lepsza półka Boucheron ambre d'alexander 400zł za to butla 125ml i brak dziwnych nutek. 

Godzinę temu, Dostum napisał(-a):

Biedaku nikt nie odpowiedział.

Moja córka używała (bo to taki quasi Endżel od Killiana).

Mega trwały. Świetna projekcja. Dobry gourmand.

W mojej ocenie fajny, zrównoważony uniseks (bez przechyłu).

Za te sto kilkanaście złotych warto.

O dzięki wielkie 🤗🤗🤗

Bober parametry to nie jest jakaś magia, to nie jest tak, że na jednym tyle a na innych tyle siedzi. Przecież coś co czuć 8h u mnie nie może być wyczuwalne 2h u kogoś. To wynika ze specyfiki perfum. To co mnie przekonuje to tylko przyzwyczajenie nosa do oparów w jakich przebywamy.
Mózg czasami odcina zapach bo uznaje go za agresywny i wyłącza info zwrotne z nosa. Cała ta historia ze skórami czy ph to bajki złodziejskich sklepików z neta którzy tak tłumaczą klientom, że ich podróbki są ok tylko klient ma cienką skórę. U mnie pod koniec dnia w domu czuć AGD parfum podobnie jak AHS EDT a Max daje 5 strzałów. Warto też zwrócić uwagę na atomizer bo one różnie leją i strzał strzałowi nie równy np klasyczny Allure leje jak w śmigus dyngus a taki Vertus to mała chmurka. Najlepiej testować w łokieć z dała od nosa. 
Tak tak, jak ktoś inny też nie czuje to co się dzieje? Stary adg profumo trzymał cały bity dzień a i na ubraniach zostawał, adg klasyk trzymał jak na swiezaka dosc dlugo (8+) ale te nowe po 2h rozpływają się w powietrzu

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Jutro dla przykładu wrzucę wszystkie czarne agd jakie mam i wszystkie są git🫡

Te "nowe" Parfum, to koło Profumo nawet nie stało. Naście lat z ADG i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Jak ktoś czuje przez kilka godzin, to pozostaje pozazdrościć, nosiłbym kilka razy w tygodniu (bez znaczenia na wielkość kolekcji). To doskonały zapach...

Czas na złoty strzał w ten doskonały dzień 🫡

IMG_20241206_123221_copy_768x1161.jpg

Keniutek z wyczuwalnością jest trochę jak z dźwiękiem z różnych słuchaczek dokanałowych, które akurat testuje intensywnie, niby każda z tych lepszych gra inaczej a jednak po pewnym czasie różnice się zacierają i grają ok. Z węchem jest podobnie i trudno pisać tu o jakiejś obiektywności w tym temacie.

Jeszcze trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie skąd jest flakon czy z perfumerii legitnej czy z jakiejś dziupli z Allegro.

Edited by polly

Niby tak ale skoro panna, dzieciaki, siostra, każdy zgadza się, że to już nie "to", to zaczynam mocniej ufać własnemu zmysłowi powonienia ;) 

90% zakupów to Sephora, Aelia i Missala. 
Flaconi i Douglas mi podpadli, Perfumhub uznaje jeszcze kilka stron ale jakoś nie korzystałem jeszcze.

@polly

a jak ten złoty ma się do "prawdziwego" edt i edp? Oba uwielbiam, mocno moje klimaty 🥰

Edited by Keniutek

Ten złoty jest zupełnie inny na tyle by wydać go pod inną nazwą. Dużo tu kwiatu pomarańczy, kardamonu i paczuli, mocno musuje ale ma coś mdłego. Zaskakujące, że po 2 godzinnej letniej  kąpieli w Bałtyku stracił mdłą nutę i pachniał przepięknie. Może sól coś pogmatwała w chemii? Warto zrobić testy choć na setkę raczej nie namawiam. Setkę jednak łyknąłem taniej niż 50 :) Taki paradoks cenowy

Tu są trzy wersje i tak jak pisałem różnicy zbyt dużej nie czuję może tylko nowa wersja ma coś z zapachu dymku gazu ze świeżo otwartej butli wody mineralnej. Taki lodowy powiew. 😅

IMG_20241206_140735_copy_1024x805.jpg

Edited by polly

A ja tak coś do odmiany. 

IMG_20241207_091027_074~2.jpg

Nie drogie a fajne. Jest duż wód po goleniu ale wszystko trza z internetów kupować w ciemno. U mnie na wsi to tylko brutal i wars😀

😀

😀

Edited by mirek 1969

Najbardziej uniwersalna "skóra" z jaką było mi dłużej obcować... a mimo to stawiam na TL i Ombre ale w wersji parfum 🤪

Edited by Keniutek

Popularny do bólu (chyba... niestety) ale b. lubię za uniwersalność i płynące komplementy. Obok Sauvage i Code Parfum jeden z fajniejszych "codzienniaków" 😊

IMG_7089.thumb.jpeg.8966baabfa91afce455b57dcfcdac632.jpeg

IMG_7093.jpeg

Skoro idziemy po taniości ostatnio nabyłem takie dwa flakoniki. Zaskakujący i niepowtarzalny zapach mnie urzekły, więc nie mogłem się oprzeć. Dość powiedzieć, że pachną jakby kosztowały o jedno 0 więcej. Jeśli ktoś lubi korzenno drzewne zapachy to polecam.

2.jpg

1.jpg

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Jak już jedziemy po taniości to wpadła mi kiedyś taka staroć i nawet się spodobała

goya.thumb.jpg.ad9d3a8cac5c539d1ef472f2a845ccae.jpg

tapatalked

I całkiem słusznie, znam ten zapach.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

28 minut temu, Valygaar napisał(-a):

Do mnie właśnie jedzie jeden vertus kupiony w ciemno ;) Ciekawe czy to będzie wtopa.

...tez go brałem w ciemno..... zobaczymy. a co wziąłeś?