Solve 213 #13226 Napisano 28 Grudnia 2024 Nuty ciekawe 1 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 160996 #13227 Napisano 30 Grudnia 2024 Mój dzisiejszy zakup. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 50438 #13228 Napisano 30 Grudnia 2024 1 hour ago, rafalmosty said: Mój dzisiejszy zakup. Rafał opowiadaj, jak odczucia? Jest u mnie na radarze 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 160996 #13229 Napisano 30 Grudnia 2024 52 minuty temu, Londek napisał(-a): Rafał opowiadaj, jak odczucia? Jest u mnie na radarze 🙂 Seweryn, bardzo fajne perfumy. W otwarciu czuję totalną wiśnię, która trwa z kilka godzin. Dopiero potem pojawia się delikatny tytoń. Wydają się dość trwałe, z niezłą projekcją, ale zbyt krótko je jeszcze testuję. Nie zdetronizują mojego nr jeden, jeżeli chodzi o zapachy z nutą tytoniu tj. FRANCK BOCLET TOBACCO, bo te są doskonałe. Jeżeli nie testowałeś tej pozycji, to szczerze polecam👍 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6366 #13230 Napisano 30 Grudnia 2024 52 minuty temu, rafalmosty napisał(-a): Seweryn, bardzo fajne perfumy. W otwarciu czuję totalną wiśnię, która trwa z kilka godzin. Dopiero potem pojawia się delikatny tytoń. Wydają się dość trwałe, z niezłą projekcją, ale zbyt krótko je jeszcze testuję. Nie zdetronizują mojego nr jeden, jeżeli chodzi o zapachy z nutą tytoniu tj. FRANCK BOCLET TOBACCO, bo te są doskonałe. Jeżeli nie testowałeś tej pozycji, to szczerze polecam👍 Red Tobacco bardzo fajne. Ja akurat nie czuję wiśni, a miód i bursztyn I całkiem sporo tego tytoniu 🥷🏻 A tymczasem taki oto geszynk dla mojej damy. Szczerze polecam - są bezdyskusyjnie damskie, ale bardziej kojarzą się z kobietą, która wie czego chce niż z rozchwianą nimfą 🫣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2420 #13231 Napisano 31 Grudnia 2024 Doszedłem do wniosku, że na przyjęciu sylwestrowym trzeba zachować kulturę i umiar.Nie będę zatem drażnił powonienia współbiesiadników a przede wszystkim żony.U mnie poleci DHI a u niej zapewne Dior Poison Hypnotic. Solidnie, bezpiecznie i z klasą.Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6366 #13232 Napisano 31 Grudnia 2024 13 minut temu, Dostum napisał(-a): Doszedłem do wniosku, że na przyjęciu sylwestrowym trzeba zachować kulturę i umiar. Nie będę zatem drażnił powonienia współbiesiadników a przede wszystkim żony. U mnie poleci HDI a u niej zapewne Dior Poison Hypnotic. Solidnie, bezpiecznie i z klasą. Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka Dobry plan 👍 Ja też użyję bezpiecznej klasyki: Allure albo Terre d'H. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23664 #13233 Napisano 31 Grudnia 2024 U mnie na dzień taki śmierdziuch 🤣, a na wieczór pomyślę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23664 #13234 Napisano 31 Grudnia 2024 W dniu 26.12.2024 o 20:01, Walter_87 napisał(-a): To właśnie ta wersja, o której pisałem. Noir jest zupełnie innym zapachem, choć można wyczuć bazę wersji podstawowej. Ogólnie przyjemna woda kolońska. Dobry ten Wąs? Znam pierwowzór z 1947 roku, który przypadł mi do gustu. Ten wąsacz jakiś taki nijaki. Spodziewałem się dobrego oldskulu a tu nic. Jakoś nie zostaje w pamięci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 391 #13235 Napisano 31 Grudnia 2024 U mnie również "bezpiecznie"... chociaż pomysł z DHI warty skopiowania (rozważenia). 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 50438 #13236 Napisano 31 Grudnia 2024 19 hours ago, rafalmosty said: Seweryn, bardzo fajne perfumy. W otwarciu czuję totalną wiśnię, która trwa z kilka godzin. Dopiero potem pojawia się delikatny tytoń. Wydają się dość trwałe, z niezłą projekcją, ale zbyt krótko je jeszcze testuję. Nie zdetronizują mojego nr jeden, jeżeli chodzi o zapachy z nutą tytoniu tj. FRANCK BOCLET TOBACCO, bo te są doskonałe. Jeżeli nie testowałeś tej pozycji, to szczerze polecam👍 Dzięki Rafał, dzięki za info i propozycję/ polecajkę, nie miałem z FBT do czynienia ale poprawię się przy najbliższej okazji. Tytoń podszedł mi strasznie po tym jak żona kupiła świeczki zapachowe właśnie z tą nutą… to jest uzależniające!!! 18 hours ago, Valygaar said: Ja akurat nie czuję wiśni, a miód i bursztyn Bursztyn też do mnie gada, także może pod pasować 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #13237 Napisano 31 Grudnia 2024 (edytowane) 111 Edytowane 18 Lutego 2025 przez cyklotymik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 391 #13238 Napisano 31 Grudnia 2024 (edytowane) ^ polecam od razu Honor and Glory. Równie dobry, jak nie lepszy, chciałoby się go zjeść Edytowane 31 Grudnia 2024 przez Keniutek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23664 #13239 Napisano 3 Stycznia 2025 Z dawnych lat wspomnienia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 391 #13240 Napisano 3 Stycznia 2025 Kojarzy mi się bardziej ze śniegiem i mrozem, niż z wiatrem, deszczem i ogólną pizgawicą, no ale ile mam czekać... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 50438 #13241 Napisano 3 Stycznia 2025 6 minutes ago, Keniutek said: Kojarzy mi się bardziej ze śniegiem i mrozem, niż z wiatrem, deszczem i ogólną pizgawicą, no ale ile mam czekać... Od V&R pamiętam Antidote… petarda, szkoda że coraz ciężej dostępny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 391 #13242 Napisano 3 Stycznia 2025 Uzupełnienie zapasu (w końcu już nowy rok) 🤭 Uniwersalny i bardzo przyjemny, czuć że wyszło "to" spod ręki Bisch'a. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 376 #13243 Napisano 3 Stycznia 2025 22 minuty temu, Keniutek napisał(-a): Uzupełnienie zapasu (w końcu już nowy rok) 🤭 Uniwersalny i bardzo przyjemny, czuć że wyszło "to" spod ręki Bisch'a. Zapach ciekawy ale na ulicach dużych miast jest bardzo popularny. Niestety 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 391 #13244 Napisano 3 Stycznia 2025 Kiedyś nie lubiłem popularnych zapachów, teraz nie przeszkadza mi to w ogóle. Przejdzie człowiek "monciakiem", to Aventusa, Sauvage czy YSL (albo ich klony, nie wnikam) czuć na każdym metrze kwadratowym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 230 #13245 Napisano 3 Stycznia 2025 (edytowane) Keniutek, nie ma co się przejmować tym, że co drugi facet nosi ten sam lub podobny zapach. Taniość i łatwa dostępność w zasadzie każdych już perfum i ich zamienników to domena dzisiejszych czasów. Samochody np powtarzają się na ulicach i nikt nic złego nie myśli gorzej jest w przypadku jakiejś chińskiej tandety nawiązującej choćby do defendera a najgorzej jak kobiety trafią tą samą sukienkę na imprezie. Dziś żeby się wyróżniać zapachem to trzeba użyć niszowego śmierdziucha i na stówę masz pewność oryginalności w towarzystwie 🤣 Bois imperial to nic innego jak próg cenowy (aktualnie cena rośnie)dla niektórych ale i ofiara własnej popularności szerzonej na YT gdzie masa perfumologów po prostu je reklamuje zostawiając pod sobą mokrą plamę z wrażenia na swoich jutuberskich fotelach. Oni bardzo skutecznie podnoszą smaka na nowe perfumy, sam wiele takich kupiłem i ostatecznie właśnie te robione pod publikę, ładne i pięknie pachnące sprawdzają się najlepiej. Mój bois imperial stoki na końcu w szafce i mam ochotę go rozsprzedać na allegro. Perfumy to jednak tylko dodatek do wizerunku na jednych pięknie błyszczą a na innych śmierdzą a jeszcze innych ośmieszają wprowadzając dysonans typu wygląd vs zapach jak nastolatki pachnące perfumami 40letniej matki. Trzeba znaleźć złoty środek dla siebie bo zapach ma być z nami kompatybilny a nie modny i choćby nawet kosztował 20zł w Rossmanie nikt nie chciałby wyglądać jak tuningowane BMW z pochylonymi kołami i pierdzącym wydechem.🤣 Dlatego dziś u mnie mega dziwoląg ale leży dobrze, nie uwiera... umila czas. Edytowane 3 Stycznia 2025 przez polly 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6366 #13246 Napisano 3 Stycznia 2025 Narco jest fantastyczny 🤩 ta nazwa jest naprawdę adekwatna 🥷🏻 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRABUS 538 #13247 Napisano 3 Stycznia 2025 Uzupełnienie zapasu (w końcu już nowy rok) Uniwersalny i bardzo przyjemny, czuć że wyszło "to" spod ręki Bisch'a.A ja właśnie puściłem w świat bo z jednej strony fajny ale ten Ganymede…… Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23664 #13248 Napisano 4 Stycznia 2025 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6366 #13249 Napisano 4 Stycznia 2025 Panowie, a z innej beczki: wasze perfumiarskie rozczarowanie AD2024? 🤔 Coś się zapowiadało super, a okazało się niewypałem? Ja mam generalnie wyoską skuteczność kupowania sobie zapachów, które zostają ze mną na dłużej. Ale dwa błędy mogę wymienić: 1. Gucci Guilty Absolute - początkowo byłem zafascynowany, ale po kilku użyciach mój odbiór zmienił się tak, że komuś go dam, bo się kurzy. 2. Obvious Himalayan Spell - byłem nim zachwycony, pisałem że to klon Ropiona itp. Niestety, po godzinie zostaje z niego marny ochłap, nuty prymitywne i tanie. Dobrze, że kupiłem tylko próbkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 391 #13250 Napisano 4 Stycznia 2025 Rozczarowań na szczęście brak (ale też niewiele było "eksperymentów"). Kolejna nieudana próba polubienia się z Megamare i to by było na tyle. Chciałoby się tylko, żeby każde pachnidło miało choć zbliżone parametry. Zmyć tego dziadostwa nie idzie 🤭 No a dzisiaj... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach