Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

1 hour ago, rafalmosty said:

Mój dzisiejszy zakup. 

Rafał opowiadaj, jak odczucia? 
Jest u mnie na radarze 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, Londek napisał(-a):

Rafał opowiadaj, jak odczucia? 
Jest u mnie na radarze 🙂

Seweryn, bardzo fajne perfumy. W otwarciu czuję totalną wiśnię, która trwa z kilka godzin. Dopiero potem pojawia się delikatny tytoń. Wydają się dość trwałe, z niezłą projekcją, ale zbyt krótko je jeszcze testuję. Nie zdetronizują mojego nr jeden, jeżeli chodzi o zapachy z nutą tytoniu tj. FRANCK BOCLET TOBACCO, bo te są doskonałe. Jeżeli nie testowałeś tej pozycji, to szczerze polecam👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, rafalmosty napisał(-a):

Seweryn, bardzo fajne perfumy. W otwarciu czuję totalną wiśnię, która trwa z kilka godzin. Dopiero potem pojawia się delikatny tytoń. Wydają się dość trwałe, z niezłą projekcją, ale zbyt krótko je jeszcze testuję. Nie zdetronizują mojego nr jeden, jeżeli chodzi o zapachy z nutą tytoniu tj. FRANCK BOCLET TOBACCO, bo te są doskonałe. Jeżeli nie testowałeś tej pozycji, to szczerze polecam👍

Red Tobacco bardzo fajne. Ja akurat nie czuję wiśni, a miód i bursztyn ;) I całkiem sporo tego tytoniu 🥷🏻

A tymczasem taki oto geszynk dla mojej damy. Szczerze polecam - są bezdyskusyjnie damskie, ale bardziej kojarzą się z kobietą, która wie czego chce niż z rozchwianą nimfą 🫣

Zrzut ekranu 2024-12-30 o 22.45.42.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedłem do wniosku, że na przyjęciu sylwestrowym trzeba zachować kulturę i umiar.
Nie będę zatem drażnił powonienia współbiesiadników a przede wszystkim żony.
U mnie poleci DHI a u niej zapewne Dior Poison Hypnotic. Solidnie, bezpiecznie i z klasą.

12de600ecbb05e756e55db9902ed49f2.jpg&key=84ad6b2eee6c45c725a27049a642519b34e49e6676ff2ae01b532674b77fe19a

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Dostum napisał(-a):

Doszedłem do wniosku, że na przyjęciu sylwestrowym trzeba zachować kulturę i umiar.
Nie będę zatem drażnił powonienia współbiesiadników a przede wszystkim żony.
U mnie poleci HDI a u niej zapewne Dior Poison Hypnotic. Solidnie, bezpiecznie i z klasą.

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Dobry plan 👍

Ja też użyję bezpiecznej klasyki: Allure albo Terre d'H. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na dzień taki śmierdziuch 🤣, a na wieczór pomyślę 

20241231_102441.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.12.2024 o 20:01, Walter_87 napisał(-a):

To właśnie ta wersja, o której pisałem. Noir jest zupełnie innym zapachem, choć można wyczuć bazę wersji podstawowej. Ogólnie przyjemna woda kolońska.

Dobry ten Wąs? Znam pierwowzór z 1947 roku, który przypadł mi do gustu.

Ten wąsacz jakiś taki nijaki. Spodziewałem się dobrego oldskulu a tu nic. Jakoś nie zostaje w pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie również "bezpiecznie"... chociaż pomysł z DHI warty skopiowania (rozważenia).

IMG_7211.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 hours ago, rafalmosty said:

Dzięki Rafał, dzięki za info i propozycję/ polecajkę, nie miałem z FBT do czynienia ale poprawię się przy najbliższej okazji. 
Tytoń podszedł mi strasznie po tym jak żona kupiła świeczki zapachowe właśnie z tą nutą… to jest uzależniające!!! 

18 hours ago, Valygaar said:

Ja akurat nie czuję wiśni, a miód i bursztyn ;)

Bursztyn też do mnie gada, także może pod pasować 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

111

Edytowane przez cyklotymik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^ polecam od razu Honor and Glory. Równie dobry, jak nie lepszy, chciałoby się go zjeść :)

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dawnych lat wspomnienia 

20250103_112724.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kojarzy mi się bardziej ze śniegiem i mrozem, niż z wiatrem, deszczem i ogólną pizgawicą, no ale ile mam czekać...

IMG_7212.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minutes ago, Keniutek said:

Kojarzy mi się bardziej ze śniegiem i mrozem, niż z wiatrem, deszczem i ogólną pizgawicą, no ale ile mam czekać...

Od V&R pamiętam Antidote… petarda, szkoda że coraz ciężej dostępny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzupełnienie zapasu (w końcu już nowy rok) 🤭

Uniwersalny i bardzo przyjemny, czuć że wyszło "to" spod ręki Bisch'a.

IMG_7233.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Keniutek napisał(-a):

Uzupełnienie zapasu (w końcu już nowy rok) 🤭

IMG_7233.jpeg

Zapach ciekawy ale na ulicach dużych miast jest bardzo popularny.

Niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś nie lubiłem popularnych zapachów, teraz nie przeszkadza mi to w ogóle. Przejdzie człowiek "monciakiem", to Aventusa, Sauvage czy YSL (albo ich klony, nie wnikam) czuć na każdym metrze kwadratowym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Keniutek, nie ma co się przejmować tym, że co drugi facet nosi ten sam lub podobny zapach. Taniość i łatwa dostępność w zasadzie każdych już perfum i ich zamienników to domena dzisiejszych czasów. Samochody np powtarzają się na ulicach i nikt nic złego nie myśli gorzej jest w przypadku jakiejś chińskiej tandety nawiązującej choćby do defendera a najgorzej jak kobiety trafią tą samą sukienkę na imprezie. Dziś żeby się wyróżniać zapachem to trzeba użyć niszowego śmierdziucha i na stówę masz pewność oryginalności w towarzystwie 🤣

Bois imperial to nic innego jak próg cenowy (aktualnie cena rośnie)dla niektórych ale i ofiara własnej popularności szerzonej na YT gdzie masa perfumologów po prostu je reklamuje zostawiając pod sobą mokrą plamę z wrażenia na swoich jutuberskich fotelach. Oni bardzo skutecznie podnoszą smaka na nowe perfumy, sam wiele takich kupiłem i ostatecznie właśnie te robione pod publikę, ładne i pięknie pachnące sprawdzają się najlepiej. Mój bois imperial stoki na końcu w szafce i mam ochotę go rozsprzedać na allegro.

Perfumy to jednak tylko dodatek do wizerunku na jednych pięknie błyszczą a na innych śmierdzą a jeszcze innych ośmieszają wprowadzając dysonans typu wygląd vs zapach jak nastolatki pachnące perfumami 40letniej matki.  Trzeba znaleźć złoty środek dla siebie bo zapach ma być z nami kompatybilny a nie modny i choćby nawet kosztował 20zł w Rossmanie nikt nie chciałby wyglądać jak tuningowane BMW z pochylonymi kołami i pierdzącym wydechem.🤣 

Dlatego dziś u mnie mega dziwoląg ale leży dobrze, nie uwiera... umila czas.

IMG_20241231_105806.jpg

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narco jest fantastyczny 🤩 ta nazwa jest naprawdę adekwatna 🥷🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Uzupełnienie zapasu (w końcu już nowy rok) 
IMG_7233.thumb.jpeg.f1aa6a26235dbc041026ba7de9191013.jpeg

A ja właśnie puściłem w świat bo z jednej strony fajny ale ten Ganymede……

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250104_120618.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a z innej beczki: wasze perfumiarskie rozczarowanie AD2024? 🤔

Coś się zapowiadało super, a okazało się niewypałem?

Ja mam generalnie wyoską skuteczność kupowania sobie zapachów, które zostają ze mną na dłużej. Ale dwa błędy mogę wymienić:

1. Gucci Guilty Absolute - początkowo byłem zafascynowany, ale po kilku użyciach mój odbiór zmienił się tak, że komuś go dam, bo się kurzy.

2. Obvious Himalayan Spell - byłem nim zachwycony, pisałem że to klon Ropiona itp. Niestety, po godzinie zostaje z niego marny ochłap, nuty prymitywne i tanie. Dobrze, że kupiłem tylko próbkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozczarowań na szczęście brak (ale też niewiele było "eksperymentów"). Kolejna nieudana próba polubienia się z Megamare i to by było na tyle. Chciałoby się tylko, żeby każde pachnidło miało choć zbliżone parametry. Zmyć tego dziadostwa nie idzie 🤭

No a dzisiaj...

IMG_7245.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi