Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK....

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, ale możesz się powiesić, popełnić seppuku, oblać benzyna i podpalić na znak protestu. Niestety, koledzy w ferworze dysputy teologicznej nie zauważyli tego...

Paweł zaczynaj...

Sent from my E6653 using Tapatalk

Piotr Ty już knujesz zmianę wyznania :) przez Pawła.

Pawel ode mnie masz rozgrzeszenie awansem, zaliczacie Koledzy Pawła spowiedż ?

A oczekiwana odpowiedż - Tak zaliczamy awansem :D

Pokutę się jeszcze doklepie za chwilkę

Cztery okrążenia sejmu na kolanach i z grubym biskupem na karku , zamienne na dobrowolny datek na rzecz rozwoju kurii biskupiej... ;) (cena do uzgodnienia).

:lol:  :lol:  :lol:    ;)   Dobre z was gagatki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli się w zasadniczej części ze mną zgodziłeś. Fajnie, że też umiesz się przyznać do błędu - bo już myślałem, że nie.

Postawa tzn. jaki jestem = co robię, za postawą idą czyny. Czyli przyznałeś mi rację, że szacunek to nie uczucie.

Piszesz miłość - kochać odpowiada na pytanie co robię. Czyli znów przyznałeś mi rację, że kochać/ miłować to nie uczucie.

Cały ambaras polega na tym, że mieszasz postawę do emocji Postawa jest to stosunek człowieka do rzeczywistości na podstawie jego poglądów (świadomość), uczucia są to stany psychiczne wyrażające ustosunkowanie się człowieka do otaczającej go rzeczywistości, na podstawie emocji (mózg). Miłość i nienawiść, mogą być oczywiście wzbudzone przez poglądy i wtedy uczuciami nie są, ale również mogą być wzbudzone przez emocje i wtedy jak najbardziej są to uczucia. Spróbowałem doprowadzić Ciebie do spojrzenia na to co tu przekazujesz z obu perspektyw, ale musiałbyś odrzucić wiarę w niematerialną istotę uczuć, a to raczej widzę, że nie wchodzi w grę, więc nie mogę zgodzić się z tym podziałem który tu prezentujesz. Miłość i nienawiść nie są to uczucia podstawowe i składają się zazwyczaj z wielu uczuć, jak szczęście, sympatia, radość, smutek, gniew, lęk, wstręt, ale uczuciami są ponad wszelką wątpliwość. No chyba, że spowodowane przez poglądy, np. nakazy religijne.

Dalej natomiast nie chcesz przyjąć, że nienawiść to uczucie, z którego wypływać mogą różne postawy/ zachowania/ działania? Jak się kogoś nienawidzi i chce się podtrzymywać tą nienawiść to można np. kogoś unikać lub  krzywdzić lub... To chyba proste?

Nienawiść to dla Ciebie uczucie bo wypływają z niej rożne postawy, a miłość to dla Ciebie nie uczucie, chociaż z niej wypływają oczywiście również rożne postawy, To ustal sobie jakieś logiczne kryteria wtedy pewnie przyjdzie taki moment, że przyznam Tobie rację. :)

Piszesz: [...]

to po co to samo piszesz, po co w kółko to samo wałkować, wystarczy napisać masz rację, albo zgadzam się?

Czy może nie zgadzasz się ze stwierdzeniem, że człowiek rozumny, dojrzały i odpowiedzialny powinien panować nad swoimi uczuciami, a nie dawać im się ponosić?

Ani się tu nie zgadzam , ani zgadzam, Ty piszesz o tym co powinno być, a ja piszę o tym co jest, czyli wypowiadamy się o dwóch rożnych sprawach.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PROŚBA - tematy religijne powinny mieć osobny wątek ;)

Nie jest OKhttp://www.elitereplicawatch.nl/ - jakiś czas temu szukałem czegoś innego, a jak to bywa znalazłem tą stronę... z ciekawości zacząłem patrzeć co tu jest grane...i odzywa się czat.

Chat z człowiekiem jest niesamowity. Na moje pytanie czy jest to nielegalne - potwierdza, a jednocześnie nie widzi przeszkód żebym zakupił produkty i zachęca...że materiały są takie same jak w oryginałach,mechanizmy od ETA i Miyota:

Cytuję:

"David Barnes: All watches are excellent. We use the same materials, weight, size, details, etc...as the original watches

We also use the highest quality of original Swiss ETA movements

our watches are 100% identical and you cannot see any difference with the real brands"

Tak się zastanawiam - skoro to jest nielegalne to gdzie zgłaszać takie strony, aby ukracać taki proceder produkcji i sprzedaży podróbek ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

hezio, może link sklepu wyślij do przedstawicielstwa np. PP?

A ja też spróbuję przebić się ponad dyskurs religijny. O, proszę... <LINK> A czemu nie jest ok, to napisałem w komentarzu do podlinkowanego tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję żebyś przed zgłoszeniem tego gdziekolwiek dokładnie sprawdził, czy można legalnie handlować replikami w kraju w którym jest założona firma która handluje tymi zegarkami. 

W opisie każdego zegarka jest napisane że to jest replika.

Również na każdym folderze reklamowym jest napisane że to replika.

Więc oficjalnie nie handlują podróbkami tylko replikami. 

Replika tym różni się od podróbki, że produkcję replik można rozpocząć tylko i wyłącznie za zgodą twórcy lub producenta oryginału którego produkt jest opatentowany lub ma zastrzeżony wzór.

Więc tak na dobrą sprawę to producenci oryginałów sami powinni ścigać producentów replik, jeżeli oczywiście nie autoryzują tych produkcji. A czy producenci oryginałów autoryzują ich produkcję, tego nie wiesz. :)  

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hezio zaraz Cie zj...ą za czerwony kolor :P  :lol:  :lol: zaczną coś o rezerwacji tego koloru dla grupy wybrańców itp  :lol:

zmień lepiej na inny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze ma 666 postów. Oj, oj...

post-6402-0-70381900-1479227987_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może być robota dla egzorcysty .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

O nie!... Koledzy, to zły kierunek! Zaraz forumowi egzorcyści i ewangeliści podejmą wątek! :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, dziś poszedł 666 post !!! (fanfary i zapach siarki)

A o co chodzi z tym czerwonym kolorem i dużą czcionką ? Fajna jest ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całe to forum należałoby prześwietlić chyba .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

U!.. To i ja popełniłem, nomen omen, grzech (sygnatura). Ale może będzie mi wybaczone, bo w słusznej sprawie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wplatam, żeby brzmieć bardziej elokwentnie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest OK - nudno tu się robi.

Może by tak Piotrowi znowu ktoś ambonę w podpis wkleił... ;)

Ed.

Nomen omen..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest OK - nudno tu się robi.

Może by tak Piotrowi znowu ktoś ambonę w podpis wkleił... ;)

Ed.

Nomen omen..

Znowu mnie? Tym razem pozwalam, więc nie bedzie ambarasu.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Z tym największy jest ambaras,

Żeby dwoje chciało na raz."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zachowałem ją sobie. Nic dziwnego, że Piotr się wkurzył ingerowaniem w profil, niemniej miniaturka jest genialna :)

post-6402-0-81826400-1479240928.jpg

Dorównuje jej tylko zdjęcie naszego klubowego kolegi w birecie (chyba był szeregowego proboszcza, czarny z takimiż obszyciami).

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale to pokaz ta sygnaturke, a nie jakies zdjecie Piotra :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie to zdjęcie wstawiono jako Piotra avatar.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarant. Ja pamietam ten zarcik QV :)

Powyzej chcialem zazartowac, najwyrazniej nie wyszlo. W takim razie przepraszam przede wszystkim Piotra

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zrozumiałem. Teraz ;)

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.