Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK....

Rekomendowane odpowiedzi

To fakt, dwór jest jak najbardziej materialny, więc żrecie i wysokie kieszonkowe bezapelacyjnie mu się należy. :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz. Bo przyszedłem poróżnić syna z jego ojcem, córkę z matką, synową z teściową (Mt 10,34n).

No,to by się zgadzało....

....http://zegarkiclub.pl/forum/topic/139658-nie-jest-ok/?view=findpost&p=1867684

Marek, a o zieciu I tesciowej nic tam nie pisali? Moze w koncu zrozumialbym dlaczego...... :)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest istota tego rządu PISana w naszej historii. Obciach na najbliższe kilkadziesiąt lat....

p.s. polecam książkę Złota Gałąź - Georga Freazer-a...i czar pryśnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mądre posuniecie rządu.,Takiego królestwa nikt się nie odważy zaatakować,a w razie czego są jeszcze rycerze Natanka.,Tym bardziej  teraz kiedy rząd nie może liczyć na dawne sojusze militarne 

post-67292-0-73314100-1479587467_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy dobrze przeczytałem i zrozumiałem. Gosiewska dostaje 7000 PLN na każde dziecko miesięcznie ? Co to za renta jest ?

Wysłane z samolotu

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy dobrze przeczytałem i zrozumiałem. Gosiewska dostaje 7000 PLN na każde dziecko miesięcznie ? Co to za renta jest ?

Dobrze przeczytałeś i dobrze zrozumiałeś.

Ale dobrze, byś dalej nad tym nie rozmyślał.

Bo Ci się zrobi niedobrze.

Tak jak mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...bo to biedna kobieta jest. Mąż zginął w ZAMACHU a przecież takim MĘŻEM STANU był.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elita: naukowcy, politycy, celebryci itp. ludzie niepałający się pracą zarobkową, żyjący na koszt reszty pracujących. Dla niej 50.000,00 zł miesięcznie może być niegodne, więc słuszne jest nadanie 5.000.000,00 zł dodatku.

Elita reprezentuje nas, musi jakoś wyglądać, ma inne koszta. Ciemny naród to kupi.

Elita reprezentuje nas, musi jakoś wyglądać, ma inne koszta. Ciemny naród to kupi.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Elita: naukowcy, politycy, celebryci itp. ludzie niepałający się pracą zarobkową, żyjący na koszt reszty pracujących. Dla niej 50.000,00 zł miesięcznie może być niegodne, więc słuszne jest nadanie 5.000.000,00 zł dodatku.

Stawianie w jednym szeregu naukowców z politykami i celebrytami jest krzywdzące moim zdaniem. A "praca niezarobkowa", to chyba czyn społeczny lub pielenie przydomowego ogródka, bo nic innego mi nie przychodzi do głowy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym w te pudelkowe sensacje tak bezkrytycznie nie wierzył.,Na pewno dzieci mają zapewnione w te sytuacji specjalne renty po ojcu,ale nie uważam żeby te kwoty z pudelka byly prawdziwe.,Na dodatek Pan Przemek nie był takim sobie szeregowym politykiem ,przeciwnie był jednym z najpotężniejszych decydentów w kraju.,Mojemu kuzynowi załatwił prace na bardzo lukratywnej posadzie telefonicznie w kilka  sekund., 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość GCE

Ja bym w te pudelkowe sensacje tak bezkrytycznie nie wierzył.,Na pewno dzieci mają zapewnione w te sytuacji specjalne renty po ojcu,ale nie uważam żeby te kwoty z pudelka byly prawdziwe.,Na dodatek Pan Przemek nie był takim sobie szeregowym politykiem ,przeciwnie był jednym z najpotężniejszych decydentów w kraju.,Mojemu kuzynowi załatwił prace na bardzo lukratywnej posadzie telefonicznie w kilka  sekund., 

Może dlatego ciężko Ci uwierzyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A reszta gawiedzi dostanie jak na igrzyskach po pięć stówek i są zadowoleni. Jak kiedyś u indian- koraliki i paciorki i banan na buzi.

Żenada......

Postorzę: chory kraj i chorzy wyborcy.

Ale takie prawo demokracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma o c zym gadac. Zweryfikowalem to w innych źródłach i wynika z tego, że tak jest. Ja jej tej kasy nie żałuję, bo głodem nie przymieram. Należy się to niech dostaje. Myślę jednak, ze setkom tysiecy dzieciaków w Polsce, które znalazły się w identycznej sytuacji mogłoby się zrobić najzwyczajniej przykro, gdyby miały tego świadomość, że strata rodzica w ich przypadku została wyceniono tylko na 700 zł miesiecznie. Czym one się różnią od dzieci Gosiewskiej?

Wysłane z samolotu

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie o to chodzi. Są równi i równiesi- było jest i będzię. Ale niech nie pier...dolą przynajmniej : jak to dla ludzi robią dobrze i są najlepsi dla ww.

p.s. obiecalem sobie kiedyś ze nie bede się wypowiadal na forum nt polityki ale jak czytam wypowiedzi niektorych kolegów to nóz w kieszeni się otwiera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie polityka, tylko rozmowa o ludzkiej godności.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzka godność to pojęcie abstrakcyjne w tym wypadku. Aby ogarnąć temat należy wyzbyć się tak banalnych pojęć.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie na uwagę małą. Nie ma sensu przekonywanie kogokolwiek w sprawach polityki. Żadnego. Każdy ma swoje zdanie i to tak ugruntowane że innych argumentów nie słucha. Także nie warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawianie w jednym szeregu naukowców z politykami i celebrytami jest krzywdzące moim zdaniem. A "praca niezarobkowa", to chyba czyn społeczny lub pielenie przydomowego ogródka, bo nic innego mi nie przychodzi do głowy. :)

Jeżeli pieniądze się dostaje za to kim/czym się jest a nie za to co się robi...

Pozwolę sobie na uwagę małą. Nie ma sensu przekonywanie kogokolwiek w sprawach polityki. Żadnego. Każdy ma swoje zdanie i to tak ugruntowane że innych argumentów nie słucha. Także nie warto.

Prawie wszystkie dyskusje w internecie służą wymianie poglądów, a nie przekonywaniu do zmiany poglądów. Bez wymiany niejednemu by się wydawało, że te jego poglądy musi wyznawać cały świat, przecież one takie mundre są... Dlatego warto.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie że tak. Tylko to zaraz wzbudza takie emocje że czasami przeradza się w hejt. Ja dlatego nie dyskutuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedział Jezus: Królestwo moje nie jest z tego świata. Gdyby królestwo moje było z tego świata, słudzy moi biliby się, abym nie został wydany Żydom. Teraz zaś królestwo moje nie jest stąd.

Ale nie. Polacy wiedzą wszystko najlepiej.

Krótko, konkretnie i na temat. Takiego Piotra lubię.

Tak jak Kościół Katolicki sobie przeinacza Biblię tak samo muzułmanie sobie obrabiają jak chcą Koran.

A ludzie nie dzielą się na wierzących czy niewierzących ale na dobrych i złych. Gdyby niektórzy ateiści nie byli tacy wojujący i potrafili dobrze uargumentować swój brak wiary to pewnie byłbym jednym z nich....niestety często ich antykrelikalizm jest bardziej szaleńczy niż obłęd widziany w oczach tercjanki. Jedni i drudzy nie są wiarygodni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ludzie nie dzielą się na wierzących czy niewierzących ale na dobrych i złych. Gdyby niektórzy ateiści nie byli tacy wojujący i potrafili dobrze uargumentować swój brak wiary to pewnie byłbym jednym z nich....niestety często ich antykrelikalizm jest bardziej szaleńczy niż obłęd widziany w oczach tercjanki. Jedni i drudzy nie są wiarygodni.

Ludzie się nie dzielą, są tacy jacy są, każdy jest po trochu dobry i po trochu zły, ideałów nie ma, choć czasem dominuje jedna z tych cech.

Ateizm wielkie słowo i tak naprawdę ateistów jest bardzo niewielu, bo nie każdy niewierzący jest zaraz ateistą, dominuje tu niewiara w to co głosi religia. A antyklerykalizm to jest tylko sprzeciw zakłamaniu i obłudzie w wykonaniu kleru, gdy mamy przy tym do czynienia z radykalizmem, to jest tam i obłęd, jak wszędzie gdzie tylko się radykalizm pojawia.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi, osobie ktora stara sie isc za Slowem Bozym rowniez nie za bardzo podoba sie to przedstwienie z koronowaniem Jezusa na krola Polski. Mysle ze nie o takie panowanie Jemu chodzi. On chce krolowac w sercach i zyciu ludzi ktorzy Go do niego zaprosili a nie byc wladca absolutnym narzucajacym cokolwiek, komukolwiek gdyz kazdy zostal obdarowany wolnoscia wyboru a On kazdy wybor czowieka z osobna szanuje.

Tak ja to pojmuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.