MieszkoMieszko 2783 #5776 Napisano 12 Grudnia 2022 Mówiłem że zdjęcia kłamią. Ale siedzi dobrze... I znowu Citizen mnie rozwalił jakością wykonania... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 132179 #5777 Napisano 12 Grudnia 2022 3 godziny temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Mówiłem że zdjęcia kłamią. Ale siedzi dobrze... I znowu Citizen mnie rozwalił jakością wykonania... Czyli radziłem dobrze, byś dał mu kilka dni. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #5778 Napisano 12 Grudnia 2022 Dałem mu dobę.... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1438 #5779 Napisano 12 Grudnia 2022 Zegarek jest wtedy za duży kiedy patrząc na niego z góry (gdy jest na nadgarstku) nie widać bransolety.Gdy widzisz chociaż po jednym ogniwie z każdej strony jest OK. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #5780 Napisano 12 Grudnia 2022 Ładnie świeci 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 40628 #5781 Napisano 13 Grudnia 2022 Po skróceniu bransy wygląda to tak. Starałem się najlepiej jak mogłem żeby ująć rozmiar na nadgarstku Wygląda świetnie i nie jest za duży IMHO. Pozdrawiam 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #5782 Napisano 13 Grudnia 2022 Przyjemnie się go nosi. Choć chyba wolałbym wersję niebieską a jak tak sobie pomyślę o zielonej takiej szmaragdowej to w ogóle ogień 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #5783 Napisano 13 Grudnia 2022 4 godziny temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Przyjemnie się go nosi. Choć chyba wolałbym wersję niebieską a jak tak sobie pomyślę o zielonej takiej szmaragdowej to w ogóle ogień .. no to dokup jeszcze dwa i będzie po tym malutkim problemiku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #5784 Napisano 13 Grudnia 2022 Mówiłem, że będzie dobrze Ja bym chciał tę limitkę: Ale na bransie, a znając Citizena bransa nie podejdzie do wersji paskowej. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5849 #5785 Napisano 13 Grudnia 2022 W dniu 9.12.2022 o 19:07, MieszkoMieszko napisał(-a): Załamka... Miał być 40mm a wygląda na 45... I cały czar prysł Wygląda na 45mm czy ma 45mm? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #5786 Napisano 13 Grudnia 2022 Wygląda na 45mm czy ma 45mm?Wygląda ale tylko z początku jeśli miałeś tego dnia 38mm NB1050 jak ja Wymiar koperty to 40mmMówiłem, że będzie dobrze Ja bym chciał tę limitkę: Ale na bransie, a znając Citizena bransa nie podejdzie do wersji paskowej. Brasa ori od innego modelu wejdzie bo to identiko koperta (z czysto ekonomicznego punktu widzenia nie opłacałoby się im zmieniać konceptu koperty tylko dlatego że dadzą pasek zamiast bransy). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #5787 Napisano 13 Grudnia 2022 Brasa ori od innego modelu wejdzie bo to identiko koperta (z czysto ekonomicznego punktu widzenia nie opłacałoby się im zmieniać konceptu koperty tylko dlatego że dadzą pasek zamiast bransy). Byś się zdziwił - wszystkie Signatury w wersjach paskowych i bransoletowych mają w innym miejscu otwory + niekiedy inne wyżłobienia od spodu koperty (wyjątkiem jest Courageous) i nie dopasujesz bransy do wersji paskowej. Dlatego trzeba się upewnić i porównać 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #5788 Napisano 13 Grudnia 2022 O kur..czaki... Miałem tyle różnych zegarków które były sprzedawane na pasku lub bransie i zawsze bransa pasowała mi do modeli ja pasku... Czasem nawet lepiej spasowana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #5789 Napisano 14 Grudnia 2022 Mnie osobiście martwi ta wielka dziura pomiędzy początkiem paska a kopertą... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drkadrys 1475 #5790 Napisano 14 Grudnia 2022 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7933 #5791 Napisano 14 Grudnia 2022 1 godzinę temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Mnie osobiście martwi ta wielka dziura pomiędzy początkiem paska a kopertą... Zdjecie z gory troche jest, wg mnie na zywo tego nie bedzie tak widac. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 40628 #5792 Napisano 14 Grudnia 2022 Byś się zdziwił - wszystkie Signatury w wersjach paskowych i bransoletowych mają w innym miejscu otwory + niekiedy inne wyżłobienia od spodu koperty (wyjątkiem jest Courageous) i nie dopasujesz bransy do wersji paskowej. Dlatego trzeba się upewnić i porównaćPotwierdzam - trzeba sprawdzać. Mam taki przypadek z dwoma takimi samymi World Chronograf (ten sam model), jedynie w odmiennej kolorystyce. Oryginalnie jeden jest na bransolecie a drugi na pasku i oryginalnej bransolety nie da się przełożyć właśnie z powodu otworów w innym miejscu. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #5793 Napisano 14 Grudnia 2022 Zdjecie z gory troche jest, wg mnie na zywo tego nie bedzie tak widac. Ja oczywiście pierwsze co (bo przecież nie byłbym sobą) to sprawdzałem jakie paski bym mógł ewentualnie do niego mieć i dziura jest ogromna... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #5794 Napisano 14 Grudnia 2022 Wydaje się, że na tej wersji paskowej Series 8 teleskopy też są daleko, może więc w wersjach paskowych i bransoletowych otwory są w tym samym miejscu co by mi akurat pasowało. Zazwyczaj w wersjach paskowych otwory były dalej, a w wersji bransoletowej było z kolei za mało miejsca na sensowny pasek. Wrzuć jakieś fotki na ręku i pod różnymi kątami jak to wygląda na pasku. Pod tym wzgledem KonTiki Date jest dla mnie "nadzegarkiem". Mają 2 zestawy otworów i można sobie wszystko fajnie dopasować. Z kolei wyżej pozycjonowana 4H ma jeden zestaw otworów daleko od koperty co mnie koszmarnie razi i wg mnie nie nadaje się przez to do noszenia na pasku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85397 #5795 Napisano 14 Grudnia 2022 8 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 72872 #5796 Napisano 14 Grudnia 2022 17 minut temu, kornel91 napisał(-a): Świetny jest pod każdym względem 👏👏👏 Marcin, przypomnij mi proszę ref. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85397 #5797 Napisano 14 Grudnia 2022 4 minuty temu, SLAWEK 01 napisał(-a): Świetny jest pod każdym względem 👏👏👏 Marcin, przypomnij mi proszę ref. Dziękuję. Citizen GTS NB1031-53L 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 72872 #5798 Napisano 14 Grudnia 2022 4 minuty temu, kornel91 napisał(-a): Dziękuję. Citizen GTS NB1031-53L Dzięki wielkie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #5799 Napisano 14 Grudnia 2022 Jak tam jest z klikiem bezela? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #5800 Napisano 14 Grudnia 2022 Jak na ten moment dokładność mnie zaskakuje. W ciągu 3 dni zgubił 2 sekundy a z ręki nie schodził. Aplikacja też mniej więcej to potwierdza choć wolę watch check (muszę na nowo zainstalować po zmianie telefonu) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach