Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Citizen

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, lysolek007 napisał:

widziałem niebieski na żywo :)  zegarek petarda , jakbym nie miał aż tylu pewnie znalazł by się w pudełku :) 

Właśnie, musiałbym go zobaczyć na żywca, wydaje się dość wysoki ciekawe jak leży na ręku.... No i najlepiej jakby Pomarańcza była na kajdanie a jest na pasku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie/ Panie co tu taka Cisza - czyżbyście wszystkich Citizenków się pozbyli :) ? W dziale Casio co pół godzinki jakiś komentarz a tu .....cisza :)  Chyba napisze do Citizena żeby jakąś kostkę wypuścił i do niej kontener mundurków aby było o czym pisac :) albo np  Citi - Shocka   - prezentujcie swoje cacuszka :) nie ukrywajcie przed światem, komentujcie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat Citka ostatnio i tak dość mocno się rozbujał  (chyba dzięki dobrej promce na BN0118 i Twojej aktywności) .

Citi-Shock ... chętnie , mogłoby być ciekawie (Timex próbował ale mu nie wyszło).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, GTB napisał:

Temat Citka ostatnio i tak dość mocno się rozbujał  (chyba dzięki dobrej promce na BN0118 i Twojej aktywności) .

Citi-Shock ... chętnie , mogłoby być ciekawie (Timex próbował ale mu nie wyszło).

też zaprezentuje Starego Ciitizenka aby nie było nudno - a szkoda że nie wyszło z tym Timexem - Citizen powinien też zrobić coś na kształt G-Shocka może nie kopiować ale pójść tą drogą - moze nie w plastyku  - maja armie inżynierów i mogli by coś wymyśleć .... Casio zrobiło G-Shocka  i ProTreka - jednak ma kreatywność w Tworzeniu :)  Chodź moze o to chodzi - że każda marka jest przeznaczona dla innego odbiorcy i nie wchodzą sobie w drogę ... ogólnie jedni i drudzy trzepią kasę na tym  co robią :) ale konkurencja jest wskazana, a to mamy z pancernych tylko G-Shocka :) wprawdzie ceny sa przystępne ale moze tak G-Shock w wydaniu Citizena byłby ekskluzywny i drogi ale byłby :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, KRISTOF_KON napisał:

20210204_080813_capture.jpg

wreszcie jest na czym oko zawiesić :) dużo czasu go masz :) i jak się sprawuje chodź po co pytam to Citizem samo prześe wiadoma odpowiedź  ? jak uzbieram gotówkę to jest w palnie lub BN0100 któryś z nich i oczywiście jeden  automat i komplet diverków będzie  - ale to z czasem  :) Dla mnie to piękna seria zegareczków :)

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, unadarek napisał:

wreszcie jest na czym oko zawiesić :) dużo czasu go masz :) i jak się sprawuje chodź po co pytam to Citizem samo prześe wiadoma odpowiedź  ? jak uzbieram gotówkę to jest w palnie lub BN0100 któryś z nich i oczywiście jeden  automat i komplet diverków będzie  - ale to z czasem  :) Dla mnie to piękna seria zegareczków :)

Mam go od marca 2020 roku kupiłem na timestore.pl za  600 zł była taka fajna promocja😁

Zegarek bardzo fajny  jeden z moich ulubionych🥰

Bardzo wygodny czytelny i super świeci nic dodać nic ująć same plusy😍

20210206_080237.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie on lepiej wyglądał na fotach niż na ręku, miałem go chwilę i sprzedałem, w sumie nie było za bardzo się do czego przyczepić ale to nie to. 

IMG_20200627_172920-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, KRISTOF_KON napisał:

Bardzo wygodny czytelny i super świeci nic dodać nic ująć same plusy😍

ogólnie sam zalety 👍😁 i to jest Citizen :)  ale cena dobra zakupu - za 600zł to nie wiem co można kupić tak solidnego w nowych  :)

11 minut temu, revolta4 napisał:

A dla mnie on lepiej wyglądał na fotach niż na ręku, miałem go chwilę i sprzedałem, w sumie nie było za bardzo się do czego przyczepić ale to nie to. 

... według mnie dlatego warto mieć parę zegarków na różne okazje i wyprawy ... :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, revolta4 napisał:

IMG_20200627_172920-01.jpeg

Jacku to tkzw. przesyt budżetowy :D 

Przerabiasz kilkadziesiąt lub kilkaset zegarków i już tak nowe budżetowe nie cieszą -_- 

Jaka rada?

Poziom wyżej ... to znaczy drożej a co za tym idzie rzadziej, mniej ale konkretniej 😁 

Jak dochodzisz do poziomu ceny zegarka równowartości nerki to się znów zastanawiasz po co to ... przecież Casio też czas pokazuje :D 

No ale zawsze każdy poziom wyżej cieszy jakoś lepiej.

Jak dojdziesz do Patka to temat zatoczy koło i będziesz wtedy pewny czy to tak na pewno działa 🤔 

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, tomaliusz napisał:

Przerabiasz kilkadziesiąt lub kilkaset zegarków i już tak nowe budżetowe nie cieszą -_- 

Jaka rada?

Poziom wyżej ... to znaczy drożej a co za tym idzie rzadziej, mniej ale konkretniej 😁 

Jak dochodzisz do poziomu ceny zegarka równowartości nerki to się znów zastanawiasz po co to ... przecież Casio też czas pokazuje :D 

Jak dojdziesz do Patka to temat zatoczy koło i będziesz wtedy pewny czy to tak na pewno działa 🤔 

Ty to się nie odzywaj!!! 

W pysk pasz za orisa i to płetwą. 

PS. Może masz rację kupując kolejny zegar w tej samej cenie za dużo się nie zmienia. 

28 minut temu, unadarek napisał:

według mnie dlatego warto mieć parę zegarków na różne okazje i wyprawy ... :) 

I dlatego prawie każdy z nas tak ma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten akurat model jest jakiś wyjątkowy. Po prostu musiałem go w końcu kupić. Zmieniłem pasek i raczej się nie pozbędę.

f3c2f1ca17e9a0263af4e1aa3461272d.jpg

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, revolta4 napisał:

I dlatego prawie każdy z nas tak ma. 

dlatego ten wydaje mi się bardzo dobrym driverem do rekreacji plażowo jeziorowej  basenowej :) wygląd też ma fajny - wszystkie diver, rożnych  firm są podobne do siebie - nie pisze takie same ale podobne stylowo :) pewnie taki wymógł tego typu zegarków  -więc faktycznie zostaje tylko kwestia gustu no i jakości wyrobu - co według mnie Citizen bez problemu trzyma :) szukam argumentu dlaczego Tobie się nie spodobał :) ale może faktycznie to tylko kwestia gustu :) 

13 minut temu, Perpetuum Mobile napisał:

Ten akurat model jest jakiś wyjątkowy. Po prostu musiałem go w końcu kupić. Zmieniłem pasek i raczej się nie pozbędę.

właśnie o to chodzi - stylistycznie świetnie dopracowany, widać diver-a - wyważony z ilością elementów nie za dużo i nie za m ało - wyśrodkowany  - ładowany światłem, zapwne niezawodny i długowieczny - wiec czego chcieć od zegarka - i co najważniejsze jak Kolega powyżej kupił za 600zł nowego - toż to rewelacja :) 

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BN150/151 to świetnie skomponowany model , przy swoim rozmiarze jest wygodny nawet na małych nadgarstkach , no i ten charakterystyczny Citkowy nurkowy design 🥰.

A tym czasem BN0147

IMG_20210206_103115.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, tomaliusz napisał:

Jaka rada?

kufa ale to mądrze Kolego napisałeś i to żadna ironia z mojej strony, naprawdę piękna myśl i co więcej, PRAWDZIWA... wiem po sobie ( zegarki do 4000 zł już mnie nie cieszą :(   ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, GTB napisał:

A tym czasem BN0147

całe te linie tych diverów - są świetne - ten model  jest ostrzejszy w wyrazie co widać po wskazówkach i indeksach - każdy moze sobie znaleźć co lubi lub przynajmniej być blisko stylizacji ulubionej ... nawet starsze są fajne  

4 minuty temu, KobyS0 napisał:

zegarki do 4000 zł już mnie nie cieszą :(

wyznacznikiem zegarka nie powinna być cena tylko czy się poda czy nie - czy jest funkcjonalny, trwały itd...  a granica 4000 spokojnie mieści bardzo dużo fajnych zegarków - w zegarkach cena jakości ,mechanizmów czy komplikacji ma swoją granice (chodź powoli są przesuwane przez cyfrowe zegarki np kompasy, termometry itd...) - a potem już tylko upiększacze do  podbijania ceny  czyli kamienie szlachetne czy koperty platynowe czy złote  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, unadarek napisał:

całe te linie tych diverów - są świetne - ten model  jest ostrzejszy w wyrazie co widać po wskazówkach i indeksach - każdy moze sobie znaleźć co lubi lub przynajmniej być blisko stylizacji ulubionej ... nawet starsze są fajne  

wyznacznikiem zegarka nie powinna być cena tylko czy się poda czy nie - czy jest funkcjonalny, trwały itd...  a granica 4000 spokojnie mieści bardzo dużo fajnych zegarków - w zegarkach cena jakości ,mechanizmów czy komplikacji ma swoją granice (chodź powoli są przesuwane przez cyfrowe zegarki np kompasy, termometry itd...) - a potem już tylko upiększacze do  podbijania ceny  czyli kamienie szlachetne czy koperty platynowe czy złote  

i tu, według mojej skromnej osoby mylisz sie kolego, zegarki do ok. 4k są " walone chyba na tym samym imadle i kopycie" np. dievry Seiko - Citizen dla mnie już to samo, no to co, wzialem diver od kolegów a Chin, jakiś Heimdlar czy jakoś tak, 1200 zł - i wiecie co było najlepsze w związku z tym zakupem??? czekanie na niego aż przyjedzie - to było najfajniejsze. Przyszedł. Otworzyłem pudełko i co?? i nic, i kurna Seiko żółw których mam już dwa i tylko napis się nie zgadzał :) Sam watch nie powiem, super wykonany i ładny, ale to nadal ........ wiem że chinole rżną żywcem ze znanych marek ale myślałem, że coś innego będzie.... kupiłem Trasera, no na trycie, czarny, ładnie świeci, wyprawówka typowa i przyszedł i co ......3500zł nic nie zmieniło, zegarek fakt, ładny, ale taka patelnia, większa wizualnie chyba od Vostoków a z daleka, bez obrazy, kojarzył mi się z tanią podróbą... oddałem... bo mogłem.......mierzyłem Presage i nie pasuje, za mały, mierzyłem wiele innych, bo już z tego wszystkiego, pomyślałem, ze trzeba najpierw zegar dotknąć i go poczuć, pokochać itd to pojechałem do fajnego sklepu w Wa-wie na dolnym Mokotowie :) i nic, nawet te droższe nic....

a może chory jestem, albo to jakiś dół lub koniec przygody........a może dzisiaj tylko taka pogoda i ciśnienie spadło.... oby....potrzebuję tego czegoś !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, KobyS0 napisał:

a może chory jestem, albo to jakiś dół lub koniec przygody........a może dzisiaj tylko taka pogoda i ciśnienie spadło.... oby....potrzebuję tego czegoś !!!

... myślę że potrzebujesz Wakacji - odpocząć od zegareczków - nabrać sił i wtedy wróci nowe spojrzenie :) na stare zegareczki :)  co nie zmienia faktu że jak pisałem wyżej  sądze że linie driverów w wszystkich firmach są podobne do siebie - wymóg konstrukcyjny - np wskazówki grube aby pod wodą było dobrze widzieć na nich Lumie - wszystkie to będę miały większe mniejsze ale dosyć wyraźne indeksy i obracane betele z indeksami, wiec z takiej linii jesteś skazany na pewne schematy  różniące się jakimiś szczegółami kolorami ale ogólnie  one będą wszystkie podobne do siebie :) sam wiem że największym przeżyciem jest zakup i oczekiwanie i pirwsze otwarcie i dotknięcie :) heheheh miejscowe zakupy też sa fajne ale szybko sie kończą :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, revolta4 napisał:

Miałem takie samo odczucie i odesłałem na drugi dzień. Jakiś taki niedokończony mi się wydawał. Poza tym praca koronki była tragiczna i bezel nie centrował. Na zdjęciach nadal mi się podoba, ale na pewno do niego już nie wrócę. Uważam, że lepiej dołożyć do BN0190 - tego z kolei żałuję, że się pozbyłem. Jedyne co mi nie pasowało, to trudne operowanie koronką ze względu na jej kształt i osłonę. Poza tym wszystko było ładnie spasowane, sekundnik trafiał pięknie w każdy indeks, bezel centrował i był tak dokładny, że żadna synchronizacja nie była potrzebna (jedynie korekta dnia co drugi miesiąc).

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, KobyS0 napisał:
i tu, według mojej skromnej osoby mylisz sie kolego, zegarki do ok. 4k są " walone chyba na tym samym imadle i kopycie" np. dievry Seiko - Citizen dla mnie już to samo, no to co, wzialem diver od kolegów a Chin, jakiś Heimdlar czy jakoś tak, 1200 zł - i wiecie co było najlepsze w związku z tym zakupem??? czekanie na niego aż przyjedzie - to było najfajniejsze. Przyszedł. Otworzyłem pudełko i co?? i nic, i kurna Seiko żółw których mam już dwa i tylko napis się nie zgadzał  Sam watch nie powiem, super wykonany i ładny, ale to nadal ........ wiem że chinole rżną żywcem ze znanych marek ale myślałem, że coś innego będzie.... kupiłem Trasera, no na trycie, czarny, ładnie świeci, wyprawówka typowa i przyszedł i co ......3500zł nic nie zmieniło, zegarek fakt, ładny, ale taka patelnia, większa wizualnie chyba od Vostoków a z daleka, bez obrazy, kojarzył mi się z tanią podróbą... oddałem... bo mogłem.......mierzyłem Presage i nie pasuje, za mały, mierzyłem wiele innych, bo już z tego wszystkiego, pomyślałem, ze trzeba najpierw zegar dotknąć i go poczuć, pokochać itd to pojechałem do fajnego sklepu w Wa-wie na dolnym Mokotowie  i nic, nawet te droższe nic....

Obawiam się, że z tego nie wyleczy Cię już nawet Rolex itp. Może nawet rozczaruje jeszcze bardziej. Po prostu, jak to się mówi: „przeszedłeś całą grę”. Teraz już wiesz, że zegarek, to jednak tylko zegarek. Pokazuje czas. Reszta to hype i nakręcanie się.
Może pora poszukać nowego hobby. Wino, cygara, konie wyścigowe? Coś, co jeszcze trudniej ocenić i wycenić niż zegarki. Byle nie znaczki pocztowe.
Oczywiście trochę żartuję. Ale też może być w tym trochę prawdy.

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wino, cygara, konie wyścigowe? Coś, co jeszcze trudniej ocenić i wycenić niż zegarki. Byle nie znaczki pocztowe.
Oczywiście trochę żartuję. Ale też może być w tym trochę prawdy.

Polecam wino...można równie ładnie popłynąć co na zegarkach... Finansowo oczywiście

Problem w tym że jak wypijesz flaszkę to już ciężko będzie ją odsprzedać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, KobyS0 napisał:

... ( zegarki do 4000 zł już mnie nie cieszą :(   ) 

1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał:

... Po prostu, jak to się mówi: „przeszedłeś całą grę”. ...

Tylko w tym budżecie :D 

Teraz trzeba do 10k. ... i.t.d :) 

Mam tak z g-shock-ami, jak to ładnie ujął kolega ... przeszedłem całą grę i już mnie tak nie cieszą jak ich nie znałem.

Przerobiłem wszystko do 3-4k. a nowsze wypusty tylko rozczarowują jeszcze bardziej.

Co prawda został mi na tapecie tylko MRG ale w cenie do 10k. jest imo dużo fajniejszych zegarków z "duszą" ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, revolta4 napisał:

1 godzinę temu, Jogi napisał:

Miałem takie samo odczucie i odesłałem na drugi dzień. Jakiś taki niedokończony mi się wydawał. Poza tym praca koronki była tragiczna i bezel nie centrował. Na zdjęciach nadal mi się podoba, ale na pewno do niego już nie wrócę. Uważam, że lepiej dołożyć do BN0190 - tego z kolei żałuję, że się pozbyłem. Jedyne co mi nie pasowało, to trudne operowanie koronką ze względu na jej kształt i osłonę. Poza tym wszystko było ładnie spasowane, sekundnik trafiał pięknie w każdy indeks, bezel centrował i był tak dokładny, że żadna synchronizacja nie była potrzebna (jedynie korekta dnia co drugi miesiąc).

Prawda. To nie jest jakiś świetnie zrobiony zegarek. Parę wad ma. Guma mi w ogóle nie siadła, bezel 60-klików i nie jest zamocowany jakoś rewelacyjnie a pod naciskiem się telepie, do tego z aluminiową wkładką. I szkło tylko mineralne. Koronka inaczej obrabiana niż koperta, bo od razu widać różnicę wizualną między kopertą i koronką. Ale u mnie bezel centruje i sekunda trafia w indeksy.

I tak go uwielbiam. To jest taki typ jak ulubiony pies-przyjaciel. Może być zwykły kundel, nie musi być piękny i rasowy, ale świetnie pasuje i jest jak przyjaciel. Po prostu jest jak stary ulubiony t-shirt albo jak samochód, którym jeździsz od lat.

Ma swój specyficzny design i albo kochasz, albo nie cierpisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z drugiej strony nie ma co wymagać codow od zegarka którego z drugiej ręki można kupić za 450 zł, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi