Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterMind

Tisell Marine Diver Date MKIII - Recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

A właśnie bo widzę w galerii Twoje foty Rolka. Kiedy pojawi się recenzja? :) Czekam z wypiekami na twarzy :D

Edytowane przez Buczo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej niedługo - jest w dziale cenzury, wycinają z niej wszystkie kontrowersyjne wypowiedzi i szpachla, szpachla, szpachla :D

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sadzę ze Rolex się cieszy z takiego Tisella :), a nawet z podróbek własnych wyrobów się cieszy :)

Im wiecej podróbek na rynku tym trudniej trafić na oryginał.....ale zaraz, chwileczkę, my firma gwarantujemy oryginalny produkt, to jasne, chcesz taki?, wiesz ze musisz zaplacić, wiecej i wiecej?-nowe zabezpieczenia kosztują, i będą kosztować jeszcze więcej....

Plotka z 'cudownym smarem' przeszła?, przeszła.

Wydłużyliśmy okres miedzy przeglądami?, tak, choć wczesniej nie było potrzeby do częstych przeglądów.

Podczas serwisu, wymiany zabieramy czyjąś wlasność pod plaszczykiem' by nie trafiala do drugiego obiegu"?, zabieramy, a i tak placą i płaczą :)

No i ostatni 'hit'-dajemy swoim nabywcom wyjatkowo precyzyjne mechanizmy ( -2/+2) jesteśmy najlepsi i innowacyjni!!

Co z tego ze podobne mechanizmy i taką gwarancje dawało Seiko 50 lat temu, kto to pamięta?

:);)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Bugs - ja wszystko rozumiem i ciesze sie, ze znalazles cos dla siebie co Ci sie podoba i spelnia Twoje oczekiwania, jednak nie odetniesz sie od historii Suba i kojarzenia z firma Rolex noszac jego wierne odbicie - tylko tyle.

@Daito - porownanie nawet dosc spore obu modeli juz bylo (wojna tez :D ). I chociaz mozna zrobic organoleptyczne i subiektywne porownanie wykonania, to nie da sie zrobic najwazniejszego - jak ten zegarek bedzie sie zachowywac po latach bedac w toolwatchowym uzywaniu, bo to najwieksza zaleta oryginalnych Subow. Wbrew pozorom nikt nie ma zielonego pojecia czy wodoszczelnosc zegarek utrzyma przez kilka lat a nie pusci wczesniej, czy indeksy nie poodpadaja po wejsciu do sauny i wskoczeniu do zimnej wody etc. To wszystko czas pokaze, bo porownujac tylko wykonanie "zewnetrzne" (rodzaj uzytych materialow, jakosc/kolor lumy, spasowanie i dzialanie bransolety czy bezela) nie mamy zadnej pewnosci co bedzie za kilka lat. Wierze jednak, ze firma bedzie chciala utrzymac poziom calosci na lata i wtedy bedzie super zamiennik dla chetnych  B)

A porownywac tylko z zewnatrz nie trzeba - za te pieniadze jakbym chcial kupowac, to i ze zdjec widac, ze kawal solidnego zegarka patrzac cena/jakosc  B)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolek odniósł niekwestionowany sukces , bo bezbłędnie określił target .

Postawił na próżność , dyletanctwo i średnie wymagania estetyczne ( cechy w populacji nader częste ) . To zagwarantowało wysokie ceny i masową sprzedaż .

No i w konsekwencji tegoż mamy nieustanną ofensywę właścicieli "najlepszego zegarka na świecie" .

W gruncie rzeczy nie różnisz się ( z przykrością stwierdzam że Ty Marek też ) niczym od tego oszołoma co udowadaniał że Tisell jest lepszy od Rolexa a ludzie noszący Rolexa to idioci że bulą taką kasę za kupę wciskaną przez firmę. Uważasz się za lepszego bo nie kupiłeś Rolexa obrażając przy okazji jego posiadaczy. Między innymi za to dostał bana kolega domorosły psycholog od Tisella. Wywołujesz gównoburzę oceniając ludzi nie zegarki.

I temu się sprzeciwiam - bo jak napisałem w tym wątku - nie przeszkadza mi że ktoś wybrał Tisella pod warunkiem że nie "racjonalizuje" swojego wyboru obrażając innych. W zasadzie nie oczekuję w ogóle żeby uzasadniał mi dlaczego wybrał Tisella ale skoro to robi sugerując przy okazji że ma więcej oleju/ gustu/ smaku/ niż posiadacze Rolexa - wiem, że tak naprawdę ma jakieś kompleksy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A ja niby z jakiego powodu? :)

Nigdy kolegi bym nie nazwał oszołomem, z powodu odmiennego zdania na temat zegarka.

Dziękuję za rozmowę.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywołujesz gównoburzę oceniając ludzi nie zegarki.

I kto to mówi . Proponuję przeczytać kilka swoich wcześniejszych postów w tym wątku .

W mojej ocenie jesteś specjalistą od ataków ad personam ( wypominałem Ci to wielokrotnie w przeszłości) .

Twój post to tendencyjne manipulowanie faktami i spektakularne darcie szat niemalże .

Żeby nie zanudzać kolegów , tylko dwie sprawy :

- uważam , że porównywanie na poważnie Tisella i Rolka nie ma sensu

- nie uważam , że ludzie noszący Rolka to idioci , kupujący kupę za grube pieniądze ( to Twoje słowa i być może jakieś Twoje kompleksy ) .

A tak generalnie  -  życie bywa brutalne .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ICE, ale jak i widzę @Daito:

Czy jesteś miłośnikiem zegarków, czy laikiem a wręcz ignorantem,

Czy jesteś biedny czy bogaty ...

Zakup zegarka marki Montana czy Casio za 100zł powinien dać Ci więcej radości z posiadania czasomierza niż zakup

tego modelu Tisell i jeszcze kilku innych...

Pisanie pół strony argumentów i niby obrazowych sytuacji nie jest niczym innym niż naginaniem rzeczywistości pod siebie, usprawiedliwianiem się i szukaniem sobie wymówki...

Widzę, że jesteś wybitnym autorytetem, co pozwala Ci doszukiwać sie u innych ignoranctwa, i chyba nawet wiem w jakiej dziedzinie, skoro potrafisz na odległość bez choćby krótkiej rozmowy określić co powinno sprawić mi ( i nie tylko mi) najwięcej radości - w takim razie chylę czoła. Jeżeli tym kilku zdaniowym postem nadwyrężyłem możliwości czytania (szczególnie ze zrozumieniem) zważywszy na codzienny stres związany z obowiązkami spoczywającymi na wybitnych autorytetach to jest mi niezmiernie przykro. Do tej pory nie bardzo miałem powody do usprawiedliwiania się, gdyż jedyne co wskazałem było to, że obie strony konfliktu mają rację, tylko nie mogą tego dostrzec, ale skoro takie autorytety stwierdzają taką potrzebę, to jedyne co mam na swoją obronę jest to, że nie mam Rolexa bo gotówkę którą musiałbym zainwestować w jego posiadanie wolę wydać na inne cele, a zupełnie zbędnej w takiej ilości nie posiadam, ponadto Tisella również nie posiadam choć w tym przypadku jedynym powodem jest napis Tisell (ta nijaka nazwa połączona z trzcionką zupełnie nie pasującą według mnie do tej nazwy, i brak logo co w połączeniu nie pasuje do wyglądu tego zegarka - dla porównania pod tym względem dużo lepiej wypada chciażby taka Invicta, gdyby tylko napis i logo tak bardzo nie błyszczały).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Widzę, że jesteś wybitnym autorytetem, co pozwala Ci doszukiwać sie u innych ignoranctwa, i chyba nawet wiem w jakiej dziedzinie, skoro potrafisz na odległość bez choćby krótkiej rozmowy określić co powinno sprawić mi ( i nie tylko mi) najwięcej radości - w takim razie chylę czoła. Jeżeli tym kilku zdaniowym postem nadwyrężyłem możliwości czytania (szczególnie ze zrozumieniem) zważywszy na codzienny stres związany z obowiązkami spoczywającymi na wybitnych autorytetach to jest mi niezmiernie przykro. Do tej pory nie bardzo miałem powody do usprawiedliwiania się, gdyż jedyne co wskazałem było to, że obie strony konfliktu mają rację, tylko nie mogą tego dostrzec, ale skoro takie autorytety stwierdzają taką potrzebę, to jedyne co mam na swoją obronę jest to, że nie mam Rolexa bo gotówkę którą musiałbym zainwestować w jego posiadanie wolę wydać na inne cele, a zupełnie zbędnej w takiej ilości nie posiadam, ponadto Tisella również nie posiadam choć w tym przypadku jedynym powodem jest napis Tisell (ta nijaka nazwa połączona z trzcionką zupełnie nie pasującą według mnie do tej nazwy, i brak logo co w połączeniu nie pasuje do wyglądu tego zegarka - dla porównania pod tym względem dużo lepiej wypada chciażby taka Invicta, gdyby tylko napis i logo tak bardzo nie błyszczały).

czy jesteś  = jako człowiek - bezosobowo, niepotrzebnie wziąłeś to do siebie (i próbujesz mi pocisnąć i obrazić, chociaż ja się nie obrażam):

"Czy człowiek jest miłośnikiem zegarków, czy laikiem a wręcz ignorantem,

Czy człowiek jest biedny czy bogaty ...

Zakup zegarka marki Montana czy Casio za 100zł powinien dać Jemu więcej radości z posiadania czasomierza niż zakup"

teraz lepiej ?

natomiast po poprzednim wpisie jak i powyższym - poniższego zdania nie zmieniam:

"Pisanie pół strony argumentów i niby obrazowych sytuacji nie jest niczym innym niż naginaniem rzeczywistości pod siebie, usprawiedliwianiem się i szukaniem sobie wymówki..."

Tak, naginasz rzczywistość pod siebie jak Ci wygodnie w zależności od punktu siedzenia - zupełnie bez zasad

Powtórzę, obojętny jest mi napis na tarczy, cena zegarka i wiele innych czynników - dla mnie liczy się pierwowzór (tak wiem, że w przypadku tego modelu Rolexa też nie jest to takie klarowne - nieważne)

Jakoś Seiko stworzyło SKX za ~800zł i nie musi dorabiać się na Rolexie

kolejne klony można wytykać w wielu innych firmach - zawsze pozostaną już klonami coś naśladującymi i udającymi(Czy DeepBlue czy MarinaMilitare itd. itp. - Invicta również)

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Raczej niedługo - jest w dziale cenzury, wycinają z niej wszystkie kontrowersyjne wypowiedzi i szpachla, szpachla, szpachla :D

Wujowa bransoleta. Jak opiszesz ją dobrze to znaczy, że nie byłeś obiektywny  :P

taaaaaaaa... dobra piszcie, że mega wygodna i tak dalej...  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak napisałem, że wujowa ale wygodna, to zdrowy kompromis czy blamaż?

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja niby z jakiego powodu? :)

Nigdy kolegi bym nie nazwał oszołomem, z powodu odmiennego zdania na temat zegarka.

Dziękuję za rozmowę.

Ale nawiedzonym kaznodzieją ( jehowym ) już tak ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

A jak napisałem, że wujowa ale wygodna, to zdrowy kompromis czy blamaż?

To prawda.

Ze swojej strony mogę dodać, że najwygodniejsza bransoleta jaką miałem była w starym Fuji mojego ojca za 70 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już nie mogę się doczekać recenzji Rolexa i kiedy zrobię pierwszy wpis, że po co kupować Rolexa jak można mieć Tisell (dla Tych bez dystansu i poczucia humoru - to oczywiście, żart i nic takiego nie zrobię)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

kolego LMed -

Ale jakieś konkrety może - co najmniej tak spektakularne jak Twoje określenie klientów Rolexa sprzed kilku postów...

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może zrobicie ustawkę jak kibole?

Rolexiarze kontra Tiselliarze  i pochodni wyznawcy.

Takie koloseum rzymskie z walką gladiatorów  ^_^  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

To wyzwanie? Wiadomo co miałeś :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A może zrobicie ustawkę jak kibole?

Rolexiarze kontra Tiselliarze i pochodni wyznawcy.

Takie koloseum rzymskie z walką gladiatorów ^_^:P

Ale ja polemizuję z gościem który nie ma ani Rolexa ani Tisella....jakieś propozycje? Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz Na nowym stadionie Widzewa ?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla gromady intelektualistów załatwi się zwiedzanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, chociaż trochę Was ubawiłem  :D

Nie ma co się spinać, każdy ma swoje zdanie i tak już zostanie  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla gromady intelektualistów załatwi się zwiedzanie

Byś się zdziwił ale ten poprzedni kurnik " zwiedzałem" kilkanaście razy w życiu - zawsze jako gość ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja byłem u siebie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nawet ustawka nic nie zmieni, doszło już do takiego momentu, że jak się przyznaje racje obu zwaśnionym stroną to też się obrywa ;). @Burns nie miałem i nie mam zamiaru Cię obrażać, jeżeli tak to odebrałeś to jest mi przykeo. Poprostu Twój post w poprzedniej wersji brzmiał tak jak brzmiał i trochę mnie rozbawił, jak się dowiedziałem od obcej osoby co ma mi sprawiać radość a co nie (poczułem się trochę jakbym oglądał tvp1 ;)) dlatego odpowiedź była również chumorystyczna, ale może rzeczywiście ten chumor trochę angielski był :). I żeby nie było pełnego OT, to ja również czekam na recenzję Rolexa. Najśmieszniejsze jest jednak to, że mam wrażenie, iż "uczeń przerósł mistrza" i recenzja Rolexa nie będzie rozwijać się w tak zawrotnym tępie ;) (choć trzeba przyznać, że postów odnoszących się do właściwego tematu nie było za wiele ;))

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi