Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterMind

Tisell Marine Diver Date MKIII - Recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

Wyjazd z roboty, przed którym broniłem się rękoma i nogami przez dwa tygodnie, aż szef stwierdził, że trzeba jechać ogarnąć burdel :P No i Los Angeles bądź co bądź tyłka nie urywa, jak już polecam Vegas :P

No zobaczymy, Tisell będzie miał jakieś 2 tygodnie na nadgarstku, zobaczymy czy zostanie na dłużej czy pójdzie do kolejnego zainteresowanego co tam Koreańce zmajstrowali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Swoją drogą, to czy kształt indeksów na tarczy, wskazówek, czy kształt bezela i lupka od daty są na tyle twórcze, aby podlegały ochronie? To nie jest wynalazek na miarę koła czy nawet silnika Wankla.

Mylisz się. Ignorowany przez Ciebie kształt pierścienia, wygląd tarczy itp. decyduje o finansowym sukcesie (lub porażce) firmy i na wiele lat kształtuje jej wizerunek. I tak, w obrębie biznesu tej firmy, chwytliwy design może być czymś na miarę wynalezienia koła.

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjazd z roboty, przed którym broniłem się rękoma i nogami przez dwa tygodnie, aż szef stwierdził, że trzeba jechać ogarnąć burdel :P No i Los Angeles bądź co bądź tyłka nie urywa, jak już polecam Vegas :P

No zobaczymy, Tisell będzie miał jakieś 2 tygodnie na nadgarstku, zobaczymy czy zostanie na dłużej czy pójdzie do kolejnego zainteresowanego co tam Koreańce zmajstrowali :)

Udanego wyjazdu :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpierdzielasz kolejny temat. Mógłbyś choć uchodzić za sympatycznego gościa, a jesteś bardziej trollem. Po co to robisz? Kto Ci naładować do głowy, że masz jakąś misję?

Aż się na forum nie chce wchodzić. Nawet w boksie misyjną działalność prowadzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam Tomka lubię, ma gość charakter. Nie zraża się i podziwiam jego upor. Nie po drodze mi wprawdzie z jego kościelnymi pogladami, ale zupełnie mi nie przeszkadza jego sposób dyskusji. Generalnie większość dyskusji wygrywa gdy oponentom brakuje cierpliwości albo argumentów. Tylko czasami się zastanawiam czy zgodnie z KK założył podstawową komórkę społeczną, czy może jest na rencie albo coś, bo widzę że ma dużo wolnego czasu. :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam Tomka lubię, ma gość charakter. Nie zraża się i podziwiam jego upor. Nie po drodze mi wprawdzie z jego kościelnymi pogladami, ale zupełnie mi nie przeszkadza jego sposób dyskusji. Generalnie większość dyskusji wygrywa gdy oponentom brakuje cierpliwości albo argumentów. Tylko czasami się zastanawiam czy zgodnie z KK założył podstawową komórkę społeczną, czy może jest na rencie albo coś, bo widzę że ma dużo wolnego czasu. :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

:) dzięki za miłe słowa. Masz rację, zbyt dużo czasu poświęcam a raczej marnuję na forum :( ale jest postęp, skraca się czas pisania postów :D to żart rzecz jasna. Akurat w tym temacie uważam, że analiza prawna wiele wnosi do tematu, o ile chce się przeczytać argumenty i je przeanalizować.... Tylko, czy to ma sens? Czy ktoś zmienił na forum zdanie na jakikolwiek temat, uznając argumenty innych? Może, ale skłonny jestem uznać, że marne szanse. 

Rozpierdzielasz kolejny temat. Mógłbyś choć uchodzić za sympatycznego gościa, a jesteś bardziej trollem. Po co to robisz? Kto Ci naładować do głowy, że masz jakąś misję?

Aż się na forum nie chce wchodzić. Nawet w boksie misyjną działalność prowadzisz.

Przeczytaj własnego posta bez emocji, może dostrzeżesz jak jest nietrafiony.... To jest forum dyskusyjne Kolego, znasz definicję? Polecam również definicję misjonarstwa, bo też używasz błędnie tego słowa jako zarzutu. Nie chcesz dyskutować, nie wchodzisz. Nie chcesz czytać moich postów? Ustaw mnie jako ignorowanego.... Nikt Cię do niczego nie zmusza, bądź ostrożny z argumentami, bo hiperbolizacja prowadzi do groteski zarzutu.

Edytowane przez Tomek z Wrocławia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paliwo się kończy widzę.Proponuję za głosem kolegi całość wrzucić do tematu Klub Miłośnika Tisell oraz dopuścić do głosu kolegę estetyka.Dyskusja nabierze pędu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze? Uważam, że argumenty prawne pchnęły kwestię podróbek i homarów do przodu. Nie rozumiem alergii na cytowanie przepisów prawa, macie jakieś problemy z prawem? ;)Matematyka, fizyka czy logika nie spotykają się tutaj z takim hejtem, więc o co chodzi? A co do długości postów, to co to jest, twitter? 

Edytowane przez Tomek z Wrocławia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Że Wy też dajecie się podpuszczać temu trollowi to ja Wam się naprawdę dziwię. On tylko czeka aż któryś pęknie i wda się z nim w "gadkę" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Że Wy też dajecie się podpuszczać temu trollowi to ja Wam się naprawdę dziwię. On tylko czeka aż któryś pęknie i wda się z nim w "gadkę" ;)

Dokonując wpisu wskazującego na tegoż "trola" właśnie stałeś się kolejną ofiarą, już jesteś wplątany :D

Zagrajmy w gre... :D

Edytowane przez Spatz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Już dodałem go do ignorowanych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze? Uważam, że argumenty prawne pchnęły kwestię podróbek i homarów do przodu. Nie rozumiem alergii na cytowanie przepisów prawa, macie jakieś problemy z prawem? ;)Matematyka, fizyka czy logika nie spotykają się tutaj z takim hejtem, więc o co chodzi? A co do długości postów, to co to jest, twitter? 

Nie wygrasz :D

https://www.youtube.com/watch?v=xeBQFy9DUUQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Tomek, 29 stron tematu, a Ty dalej nie wiesz o co chodzi ;) Jako prawnik, doskonale wiesz, że w majestacie prawa dokonało się bardzo wiele, dużo gorszych rzeczy niż podrabianie zegarków. I nawet żebyś podlinkował tu całego lex'a, nie zmieni to faktu, że "koń jaki jest, każdy widzi"…i nie zmieni tego nawet następne 29 stron intelektualnego bełkotu ;) Ale jak to trafnie podsumował kolega McIntosh:  "Jaka moralność oceniającego, taka ocena."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobłądzili chłopaki. Tak sobie to tłumaczę.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Usunąłem wczorajsze wpisy (tylko wczorajsze)

Prosze o trzymanie sie tematu, trollowanie, obrażanie innych  i wycieczki osobiste nie sa mile widziane na tym forum.

Od tej pory prosze o tylko i wyłącznie merytoryczne wpisy i o przeczytanie pierwszego postu zanim coś zostanie napisane.

Miłej niedzieli życzę wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Tisella restock. Na stronie nie widać, może i nie będzie. Ale kontakt mailowy potwierdził zapowiedź że na końcu maja możliwa dostępność.

Dear Friend,

TISELL Sub 9015 diver has been restocked.

You can choose one of eight different models.

Please refer to the attached image.

Price is US $220​

...

Ja już zamówiłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie ani słowa. Tylko rosnąca regularnie lista oczekujących.  Nieprawdopodobne i niesamowicie niezrozumiałe jest działanie tej firemki. Tyle czasu minęło, nawet jak jeden z drugim dostawca części nawalił to nie wierzę że w dzisiejszych czasach nie da rady tego ogarnąć. Zaraz ludzie zapomną że był taki zegarek jak sub tisella. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Zaraz ludzie zapomną że był taki zegarek jak sub tisella.

No to chyba dobrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj znać jak świeci luma.

Dokładnie tak jak w recenzji w pierwszym poście tematu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi