Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

Forumowy zegarek " kostka " a la JLC Reverso

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kwiatek

Właśnie spożywałem oliwki i wiem jaki mają kolor :D

Aha, chciałbym sprecyzować pytanie i zapytać czy jest szansa na kolor oliwek ze słoika, ponieważ nie wiem jaki mają kolor bez marynaty. Chyba że taki sam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnę o czarnych oliwkach...Stealth :)

PS, Słyszę, jak Marcin (z Vratislavia) repetuje VISa...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

pistacjowego w odcieniu oliwkowym:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie spożywałem oliwki i wiem jaki mają kolor :D

Aha, chciałbym sprecyzować pytanie i zapytać czy jest szansa na kolor oliwek ze słoika, ponieważ nie wiem jaki mają kolor bez marynaty. Chyba że taki sam?

Przepraszam za moje niedoprecyzowanie. Chodzi oczywiście o pistacje zbierane o 5tej na ranem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jeszcze zostało ustalić gatunek oliwek i ustawienie gaju względem stron świata i wszystko wiemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

A tak poważnie - świecąca na niebiesko luma na wskazówkach moderne z jasną tarczą, na której są niebieskie indeksy minutowe i niebieski sekundnik, to chyba nie jest głupi pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko się da, ale nie przy takiej ilości zegarków. Niebieska luma jest kilkakrotnie droższa od klasycznej i musi być importowana i wolę skupić się na ważniejszych elementach kluczowych. Z doświadczenia wiem, że jak zacznę dokładać trudności dostawcy to owszem niebieską lumę zrobi po 3 miesiącach błagań ale zawali inną ważniejsza rzecz. Ja i tak im dołożyłem do pieca samymi tarczami. Które nie dość , że frezowane, to kanapki albo 2-poziomowe. Reklamujcie projekt gdzie możecie, jak będzie pokrycie sensowne to będę miał kartę w ręce aby forsować rozwiązania zarezerwowane dla droższych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trwa walka z czasem aby na targi Aurochronos w ten weekend  w Łodzi zaprezentować złożone prototypy modeli Chronograf WZ.1 oraz całej serii Avantgarde.

Trzymajcie kciuki aby się udało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

3mam kciuki  :) Również za to, żebym w weekend nie musiał siedzieć w Warszawie  :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba za mocno trzymam bo mam białe kciuki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam kciuki!! Musi się udać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę. Tylko, ze ok. 15-tej. A z praktyki wiem, ze trzy czwarte wystawiających o tej porze na każdych targach jest już mocno znieczulonych.

Wrote @ ZX Spectrum. 16kb RAM, Z80A 3,54 MHzm, res. 256 × 192 - 15 colours. Powered by Sinclair BASIC.  

Stored @ geniue MK232P KASPRZAK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę. Tylko, ze ok. 15-tej. A z praktyki wiem, ze trzy czwarte wystawiających o tej porze na każdych targach jest już mocno znieczulonych.

Ja jestem przeziębiony więc będę niestety trzeźwy :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie ukrywam, że czekam na sprzedaż tego zegarka  :D

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że udało się, już jest. Gratuluję, jak dla mnie kolejny ciekawy i wartościowy projekt.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezły grubasek. Masz w planach zmontowanie wersji niebieskiej?

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezły grubasek. Masz w planach zmontowanie wersji niebieskiej?

Miała przyjechać, ale chinczyk mnie kolejny raz oszukał. Nabrali wody w usta w kwestii wyjaśnienia dlaczego nie zostały wszystkie wysłane. Zegarek nie jest gruby, ale przy 31mm szerokości bardziej widać grubość niż przy 40mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwestii grubości to czytam że nasza kostka ma 9,6mm. Jak na współczesny zegarek to nie jest dużo ale biorąc pod uwagę formę koperty i werk bez naciągu atomatycznego to szkoda że nie udało się czegoś urwać. Wydaje się też że tarcza jest osadzona dość głęboko pod szkłem.

Tak czy siak dołączam do grona przyszłych posiadaczy wersji z niebieską tarczą :) . Lipa że prototyp nie dotarł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałeś, że jasne tarcze zatwierdzone. Takiego złożonego pokażesz QV?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadgarstek 18,2cm

42926888_2173197136270767_69803101150899

42992711_2173197149604099_85149682141809

Mam spory nadgarstek, ale na targach wydruk w tworzywie przymierzało całe spektrum nadgarstków i na każdym zegarek leżał dobrze! nie odstawał i jednocześnie optycznie nie był mały. Naprawdę uważam, że zaprojektowaliśmy rozsądny kompromis jeśli chodzi o rozmiar. Moja kobieta jak wersję czarną zobaczyła to mi zabrała i ubrała do pracy, jest zachwycona i to prawda na damskich nadgarstkach także wygląda wyśmienicie. Warto mieć zegarek tych kształtów w kolekcji, to miła odskocznia od wszędobylskich okrąglaków. Do eleganckiej koszuli czy bardziej casualowo z podwiniętymi rękawami nie ma lepszego zegarka. Wygląda nobliwie i z klasą, płaszczyzny koperty świetnie grają ze światłem i pobłyskują podczas poruszania nadgarstkiem, tego efektu nie daje żadna okrągła koperta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie to wygląda. Swoją przygodę z zegarkami rozpocząłem od kostki z Festiny, ponad 10lat temu. Czas powrócić do korzeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch złożonych, czarny prowadzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Kurczę, może to kwestia zdjęć, ale bok koperty wygląda bardzo masywnie... Gdyby było jakieś przetłoczenie w jego środkowej części lub ścięcie od strony dekla, to może efekt byłby lepszy?

Mocno się zastanawiam nad zakupem.

QV albo lepsze zdjęcia, albo szansa oglądnięcia w Krakowie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.