Solve 203 #5201 Napisano 14 Kwietnia 2014 Tak się właśnie zastanawiałem - czym Radzio tak wali po oczach! Się wykosztował chłopak 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mwist 3 #5202 Napisano 16 Kwietnia 2014 Po zmianie tytuły wątku myślę że się nadaję. http://themillenary.com/2014/04/16/general-moeldokos-rm-011-felipe-massa-flyback-chronograph/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1273 #5203 Napisano 16 Kwietnia 2014 Redick to jeden z naszych. Bardzo fajna kolekcja i sensowne wypowiedzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miś Uszatek 14 #5204 Napisano 16 Kwietnia 2014 Wczoraj w Dzienniku na TVP1 mówili o oficjalnym i nie oficjalnym majątku W.Putina.Podobno same zegarki to ok. 2 mln zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #5205 Napisano 16 Kwietnia 2014 Obydwa? 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miś Uszatek 14 #5206 Napisano 16 Kwietnia 2014 A ja nie znaju ile on ich ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #5207 Napisano 16 Kwietnia 2014 Putin ma nieoficjalnie ponad 70 mld dolarów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miś Uszatek 14 #5208 Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Co tam dla niego 2 mln w zegarkach.To jak dla żony Siary na waciki. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Miś Uszatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #5209 Napisano 16 Kwietnia 2014 A co nosił Siara ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miś Uszatek 14 #5210 Napisano 16 Kwietnia 2014 Trza by luknąć na film Killer,o ile coś nosił bo nie pamiętam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #5211 Napisano 17 Kwietnia 2014 Oj tam, to drobiazgi Putin jest właścicielem kilku zamków i kilku statków pełnomorskich, nie mówiąc o helikopterach i samolotach.Co tam zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pytam 9 #5212 Napisano 17 Kwietnia 2014 Żagera, którego dostał od dziadka... Ostatnio widziałem w tv, ze miał cos z jasna tarcza.Na pewno nie JLC ze zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekB 1 #5213 Napisano 18 Kwietnia 2014 Co nosi księżna Cambridge? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariusz chlastawa 589 #5214 Napisano 18 Kwietnia 2014 wyglada na Cartier Ballon Bleu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #5215 Napisano 18 Kwietnia 2014 od zawsze Omege Seamaster 300m 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #5216 Napisano 18 Kwietnia 2014 Zdecydowanie Cartier - i to nie jedyny. Ma też Cartiera Pashe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex74 22 #5217 Napisano 18 Kwietnia 2014 od zawsze Omege Seamaster 300mNie mowimy o nim;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #5218 Napisano 19 Kwietnia 2014 Nie mowimy o nim;) W sumie całkiem dziwne, że pozwalają mu zakładać sportowy zegarek na stalowej bransolecie do garniturów. Chyba, że nawet w rodzinie królewskiej trendy wprowadzone przez Bonda uchodzą za nowe standardy. 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #5219 Napisano 19 Kwietnia 2014 Widac brak gustu nie oszczedza nikogo. sorry ale dla mnie porazka nosic nurka do garnituru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aty3 12 #5220 Napisano 19 Kwietnia 2014 Było już na forum kilka razy - to prezent od matki z którym się nie rozstaje. 0 Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24504 #5221 Napisano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Panowie, garnitur to nie jest strój formalny (w tradycyjnej hierarchii jakiej zasady są stosowane m.in w rodzinie królewskiej hołdującej zasadom panującym od ponad wieku), a dodatkowo jednorzędowy midnight blue z otwartymi klapami stoi nisko w skali formalności. Dla osób nie interesujących się klasycznym ubiorem sam fakt założenia marynarki jest częstym wow i sugeruje, że powinniśmy nosić Piageta Altiplano, niestety rzeczywistość jest zupełnie inna i oprócz samych krojów istnieją jeszcze materiały (flanela a cienka wełna 130 to zupełnie inne skale formalności), wzory (np. kratka księcia walii, prążek, czy też gładka wełna) itp. W skrócie, nie ma czegoś takiego jak "zegarek do garnituru", jeśli nie znamy zasad ubioru. Dla chcących zgłębić temat zapraszam na forum i Stowarzyszenie But w Butonierce w którym m.in staramy się pomagać osobom chcącym zgłębić temat męskiej klasyki: http://forum.butwbutonierce.pl/ Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #5222 Napisano 19 Kwietnia 2014 @eye_lipSzczerze mówiąc, właśnie forum But w Butonierce przekonało mnie, że warto starać się i próbować postępować według zasad klasycznej elegancji. I oczywiście zgadzam się, że jednorzędowy garnitur z otwartymi klapami nie jest jakoś szczególnie formalnym ubiorem. Zakładam, że tak masywny zegarek nie raziłby w jakimś zestawie koordynowanym lub przy wspomnianej flaneli oraz przy nieformalnych wzorach. Ale trzeba przyznać, że lepiej wyglądałby zegarek przynajmniej na skórzanym pasku. Nie chciałbym polemizować i ze wszystkim się zgadzam, ale jednak wydaje mi się, że mógłby lepiej dobrać zegarek. Z drugiej jednak strony argument o prezencie jest istotny i na dobrą sprawę mógłby zamknąć temat 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24504 #5223 Napisano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Pewnie, że mógłby wybrać coś innego lepiej pasującego, ale nosi cały czas pamiątkę na ręku. Poza tym SMP 300 nie jest masywnym zegarkiem (a z tego co pamiętam to jest mniejsza wersja!), jest płaski i nierzucający się w oczy. Równie dobrze na ręku mógłby być Nautilus czy Overseas (wtedy ze względu na zacniejsze marki i brak obrotowego bezela nie byłoby płaczu, że nosi "nurka do garnituru"). Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #5224 Napisano 19 Kwietnia 2014 Temat byl juz walkowany i nie ma sensu go odgrzewac - ale tylko w kwesti wyjasnienia - nie chodzi o to ile rodzajow stroju klasycznego mamy i na jakie okazje. Nie chodzi tez o doglebna wiedze w temacie bo ta zwyczajnie nie wszyscy musza posiadac. Nie splycajmy tez dyskusji do stwierdzenia, ze zalozenie marynarki to dla niektorych oznacza obowiazek zalozenia Piageta badz PP. Zwykly Poljot garnturowy na pasku prezentowal by sie o niebo lepiej niz ta Omega, ktora pasuje fajnie do jeansow ale nie do garnituru niezaleznie od tego jaki on by nie byl. Rozumiem tez emocjonalne przywiazanie do niektorych zegarkow ale przynajmniej dla mnie nie tlumaczy to wszystkiego. Mnie akurat nie obchodzi co kto nosi. Tyle, ze uwazam, ze takie polaczenie pasuje jak dziura w moscie. Ale jak ktos lubi prosze bardzo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24504 #5225 Napisano 19 Kwietnia 2014 Na zdjęciu mój kolega Wojtek Szarski (założyciel marki Macaroni Tomato). W dżinsach. Mógłby założyć seamastera czy nie (dla większości społeczeństwa ubrany jest w garnitur ) ? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach