Piotr A.Stasiak 0 #51 Posted November 5, 2018 23. Piotr A.Stasiak 0 Share this post Link to post Share on other sites
Eugeniusz Szwed 1448 #52 Posted November 5, 2018 Zegarki Polskie i z elementami Polskimi (Poloniki)Termin: sobota 10-11-2018r. (Siedziba firmy VictorInox ul. ul. Komitetu Obrony Robotników 62) godz 10:30 Na warsztatach będzie można zobaczyć dużo zegarków marki Błonie oraz Poloników. 1. RTK-WGM2. Eugeniusz Szwed3. PeLeLy4. fotolizard5. kopernik186. pk_kamil7. Mawis8. Remo749. KamilCo10. jansondo6911. Togusa + 113. Kasia CW 14. sanik15. czasik + 218. Aszakoto19. namor20. Zielonkiewicz21. zasadas22. maciato23. Piotr A.Stasiak Proszę o przemyślane decyzje uczestnictwa. Jeśli komuś coś wypadnie, proszę wcześniej w tym wątku poinformować o rezygnacji. Wpis na liście = obecność. Lista niebawem zostanie zamknięta ! 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7491 #53 Posted November 5, 2018 Zacne grono, jak zwykle zresztą Doczekać się już nie mogę tych warsztatów... hm... Władek, jeśli jeszcze można to ze swojej strony prosiłbym więcej historii Błonia w odniesieniu do produkowanych w danym czasie zegarków, etc. Z góry serdecznie dziękuję. 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
maciato 24 #54 Posted November 6, 2018 Koledzy, nie mogę nigdzie znaleźć informacji jak długo potrwają te warsztaty. 0 xxx Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7491 #55 Posted November 6, 2018 W standardzie kończą się ok 13. Pewnie i tym razem będzie podobnie:) 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
Eugeniusz Szwed 1448 #56 Posted November 6, 2018 Materiału i eksponatów będzie dużo. Pierwszy z wyjątkowo ciekawą i obszerną prelekcją wystąpi Władysław. Później po przerwie nastąpi nie mniej ciekawy ciąg dalszy. Biorąc pod uwagę dyskusję i odpowiedzi na pytania, pewnie koniec spotkania nastąpiłby około 20 bo szczęśliwi czasu nie liczą ! Ale ... Będziemy po raz n-ty w warszawskiej siedzibie Victorinox. Firmie wyjątkowo gościnnej i przyjaznej Klubowi dlatego też nie możemy tej gościnności nadużywać ! Maksymalny czas trwania warsztatów to 3 do 3,5 godziny czyli około 13:30 będziemy kończyli. Zegarki Polskie i z elementami Polskimi (Poloniki)Termin: sobota 10-11-2018r. Siedziba firmy VictorInox ul. ul. Komitetu Obrony Robotników 62, godz 10:30 0 Share this post Link to post Share on other sites
maciato 24 #57 Posted November 6, 2018 Dziękuję za odp. 0 xxx Share this post Link to post Share on other sites
RTK-WGM 221 #58 Posted November 6, 2018 Zegarki Polskie i z elementami Polskimi (Poloniki)Termin: sobota 10-11-2018r. (Siedziba firmy VictorInox ul. ul. Komitetu Obrony Robotników 62) godz 10:30 Na warsztatach będzie można zobaczyć dużo zegarków marki Błonie oraz Poloników.Jeśli ktoś z Was chciałby pochwalić się swoimi zegarkami Błonie oraz Polonikami zapraszamy do przyniesienia. 1. RTK-WGM2. Eugeniusz Szwed3. PeLeLy4. fotolizard5. kopernik186. pk_kamil7. Mawis8. Remo749. KamilCo10. jansondo6911. Togusa + 113. Kasia CW 14. sanik15. czasik + 218. Aszakoto19. namor20. Zielonkiewicz21. zasadas22. maciato23. Piotr A.Stasiak24. Paweł Kowalczyk25. Filip Odrobiński Jeśli ktoś z Was chciałby pochwalić się swoimi zegarkami Błonie oraz Polonikami zapraszamy do przyniesienia.Proszę o przemyślane decyzje uczestnictwa. Jeśli komuś coś wypadnie, proszę wcześniej w tym wątku poinformować o rezygnacji. Wpis na liście = obecność. Lista niebawem zostanie zamknięta ! 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Share this post Link to post Share on other sites
Eugeniusz Szwed 1448 #59 Posted November 8, 2018 Zegarki Polskie i z elementami Polskimi (Poloniki)Termin: sobota 10 -11- 2018r. godz 10:30Siedziba firmy Victorinox ul. ul. Komitetu Obrony Robotników 62, Wpis na liście = obecność ! Lista uczestników zostaje zamknięta.Do zobaczenia w sobotę 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7491 #60 Posted November 8, 2018 Ano do zobaczenia:) 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
ksylo1 35 #61 Posted November 8, 2018 Ajj dawno mnie nie było, a z chęcią bym się pojawił na spotkaniu o tak ciekawej tematyce... tylko ten termin :/zgłaszam wstępnie akces. Czy przynoszone eksponaty będą w jakiejś gablotce czy do „macania” na forum? 0 Share this post Link to post Share on other sites
PeLeLy 52 #62 Posted November 8, 2018 Ajj dawno mnie nie było, a z chęcią bym się pojawił na spotkaniu o tak ciekawej tematyce... tylko ten termin :/zgłaszam wstępnie akces. Czy przynoszone eksponaty będą w jakiejś gablotce czy do „macania” na forum?Eugeniusz akurat dzisiaj zamknął listę - teraz chyba musisz bezpośrednio z nim załatwiać 0 Share this post Link to post Share on other sites
pływak_wodnik 119 #63 Posted November 8, 2018 W związku z warsztatami Poloniców, czy ktoś mógłby powiedzieć jaki to jest mechanizm? Nie mam żadnych numerów. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Eugeniusz Szwed 1448 #64 Posted November 8, 2018 Zegarki Polskie i z elementami Polskimi (Poloniki)Termin: sobota 10 -11- 2018r. godz 10:30Siedziba firmy Victorinox ul. ul. Komitetu Obrony Robotników 62, Wpis na liście = obecność ! 1. RTK-WGM2. Eugeniusz Szwed3. PeLeLy4. fotolizard5. kopernik186. pk_kamil7. Mawis8. Remo749. KamilCo10. jansondo6911. Togusa + 113. Kasia CW + 1 + herbatniki lub ciasteczka dla grupy 15. sanik16. czasik + 219. Aszakoto20. namor21. Zielonkiewicz22. zasadas23. maciato24. Piotr A.Stasiak25. Paweł Kowalczyk26. Filip Odrobińsk27. ksylo1 + herbatniki lub ciasteczka dla grupy Lista uczestników jest już zamknięta.Do zobaczenia w sobotę 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kasia CW 0 #65 Posted November 9, 2018 Ja będę z osobą towarzyszącą . Czyli Kasia CW +1. Zmieścimy się ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Eugeniusz Szwed 1448 #66 Posted November 9, 2018 Tak Katarzyno, ale ... + ciasteczka dla grupy ! Nie ma nic za darmo ============================================================================================================================================================= Sobota 10 -11- 2018r. godz 10:30Siedziba firmy Victorinox ul. ul. Komitetu Obrony Robotników 62, Wpis na liście = obecność !!!/nieobecność nieusprawiedliwiona skutkuje banem na następne warsztaty/ Do zobaczenia jutro 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7491 #67 Posted November 9, 2018 Ale będzie obżarstwo jutro:) 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
maciato 24 #68 Posted November 10, 2018 Dziękuję serdecznie za spotkanie; możliwość poznania ciekawych osób o podobnych zainteresowaniach i obejrzenia przepięknych kolekcji. 0 xxx Share this post Link to post Share on other sites
RTK-WGM 221 #69 Posted November 10, 2018 Trochę zdjęć dla Tych co nie byli... Miłośnik marki Enicar.I jeszcze trochę... Miłośnik marki Enicar. 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Share this post Link to post Share on other sites
sanik 89781 #70 Posted November 10, 2018 Dziękuję za sympatyczne spotkanie, a zwłaszcza prowadzącym za ciekawe wykłady. 0 Share this post Link to post Share on other sites
PeLeLy 52 #71 Posted November 10, 2018 Chciałbym podziękować za możliwość uczestniczenia w spotkaniu - prawdziwa kopalnia wiedzy; człowiek od razu widzi jak niewiele wie Czekam na następne warsztaty! Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5444 #72 Posted November 10, 2018 Bardzo dziękuję za tak interesujące spotkanie. Aż chciałoby się napisać - czemu tak rzadko? Temat okazał się bardzo ciekawy i to nie tylko w aspekcie jutrzejszego święta. Organizatorom, gospodarzowi oraz wszystkim Tym którzy chcieli podzielić się swoimi tajemnicami wielkie dzięki. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
fotolizard 14 #73 Posted November 10, 2018 Powiększenie po kliknięciu. Serdecznie dziękuję za tak miłe spotkanie.Grono pasjonatów zegarów, zegarków ma niezastąpioną chęć dzielenia się wiedzą, co w dzisiejszym świecie jest unikalnym wyjątkiem 0 Share this post Link to post Share on other sites
pływak_wodnik 119 #74 Posted November 10, 2018 Poszukując odpowiedzi na moje pytanie KLIK, którego odpowiedzi dotychczas nie znam, natknąłem się na ciekawe materiały o zegarmistrzach warszawskich:- Zakład zegarmistrzowski Lilpopów- Reklama zakładu W. Grabau na 7 stronie- Reklama zakładu W. Grabau na 2. stronie 0 Share this post Link to post Share on other sites
kiniol 2284 #75 Posted November 11, 2018 Poszukując odpowiedzi na moje pytanie KLIK, którego odpowiedzi dotychczas nie znam, natknąłem się na ciekawe materiały o zegarmistrzach warszawskich:- Zakład zegarmistrzowski Lilpopów- Reklama zakładu W. Grabau na 7 stronie- Reklama zakładu W. Grabau na 2. stronieSuuuper, ale dlaczego tutaj? No nic, myślałem, że tylko patriotyki... Szkoda... to się dogadaliśmy... Zazdroszczę, pewnie było świetnie... Pozdrowienia dla wsjech... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Share this post Link to post Share on other sites