rob3rt 1351 #11526 Napisano 7 Listopada 2014 Super, gratuluję.też na niego mam chrapke. tylko mam pytanko odnosnie timera jest ustawiany od sekundy czy od minuty? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #11527 Napisano 7 Listopada 2014 Pochwalę się nowym nabytkiem (tak właściwie to prezent). GD-400-4. Chyba pierwszy na tym forum. 8-) pozdrawiam wszystkich, PiowaPiowa jak wypada wielkościowo do Kinga? Dużo mniejszy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #11528 Napisano 8 Listopada 2014 (edytowane) też na niego mam chrapke. tylko mam pytanko odnosnie timera jest ustawiany od sekundy czy od minuty? Co do sekundy Piowa jak wypada wielkościowo do Kinga? Dużo mniejszy? Mniejszy, ale tylko trochę. Edytowane 8 Listopada 2014 przez piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aspirant 25 #11529 Napisano 8 Listopada 2014 Witam. To mój pierwszy post i na początku chciałem powitać wszystkich fanów Casio G-Shock.Nie posiadam tak ciekawych zegarków jak koledzy ale te co mam bardzo lubię. A oto moje G: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aspirant 25 #11530 Napisano 8 Listopada 2014 I każdy z osobna.G - 2200 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aspirant 25 #11531 Napisano 8 Listopada 2014 G - 7710 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aspirant 25 #11532 Napisano 8 Listopada 2014 I ostatni DW - 5600E 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
acid 1954 #11533 Napisano 8 Listopada 2014 Witaj, całkiem niezła kolekcja jak na początek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aspirant 25 #11534 Napisano 8 Listopada 2014 Dziękuję. Będzie jeszcze G - 300G. Jak będzie u mnie to wrzucę zdjęcie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #11535 Napisano 9 Listopada 2014 Jesienny kamuflaż 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #11536 Napisano 9 Listopada 2014 Bullbary mu jednak nie pasują imo... 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #11537 Napisano 9 Listopada 2014 Robiłeś tą fotkę z ręki czy ze statywu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #11538 Napisano 9 Listopada 2014 MSZ bull bary bardzo pasują. Nie wyobrażam sobie tego zegara bez nich. Fota z ręki, aparat Pasikonik LX-3, już prawie zabytek 8-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotreek 16 #11539 Napisano 10 Listopada 2014 (edytowane) Dzisiaj przyszedł, fajny jest A denerwuje mnie tylko format daty, ale to jest do przeżycia. Klasyczny wygląd i nowoczesne wnętrze, seiko to zupełnie przeciwny biegun, jeśli chodzi o wnętrze. Mam teraz dwa świetne zegarki o zupełnie różnych koncepcjach przy ich tworzeniu. Podoba mi się, synchronizuje się bez problemu z siłą sygnału L3 nawet nie podchodząc do okna, więc jest dobrze. Zaraz wysyłam przelew na 20 zł, co by mieć dłuższą gwarancję. Fotka robiona na szybko, więc nic szczególnego Edytowane 10 Listopada 2014 przez piotreek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #11540 Napisano 10 Listopada 2014 Gratuluje, dobry wybór! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotreek 16 #11541 Napisano 10 Listopada 2014 Dzięki. Szkoda, że alarm jest dość cichy i krótki, ale zawsze to coś, no i ta data. Reszta mi pasuje i jestem w pełni zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11988 #11542 Napisano 10 Listopada 2014 Gratuluję. Też mam GW-M5610 i to jest mój ulubiony G! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juh 2 #11543 Napisano 10 Listopada 2014 Również go posiadam i jest to mój jedyny G który się podoba. Żaden inny no może poza Risemann na którego kupno zaspałem. Nowego już nie da się zakupić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #11544 Napisano 10 Listopada 2014 (edytowane) W Zibi da się jeszcze tylko cena z kosmosu.. A co do GW-M5610 to również jest mój ulubiony G Kiedyś miałem starszy model GW-M5600 różnica między nimi była tylko taka że w GW-M5600 był timer 1h i stoper 1000h, w dacie zamiast kropki była kreska i jeszcze aktywacja alarmów inaczej się wyświetlała o ile dobrze pamiętam. Edytowane 10 Listopada 2014 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #11545 Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Trochę z innej beczki ale jakże tematycznie i klasycznie https://www.youtube.com/watch?v=ugNocWKXCR8Taki mały rarytasik a jak cieszy oko.. Srebro 925. Swoją drogą jakby odlać taką kopertę w srebrze już razem z bezelem jako całość, zamocować tylko oryginalne szkiełko i moduł np 3229, do tego srebrna bransoleta coś na wzór tej z tiktox'u.. Taki DW-5600 silver custom edyszyn, heh Edytowane 12 Listopada 2014 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #11546 Napisano 11 Listopada 2014 Super rzeźba, ale nie wiem czy z "użytkową" wersją to jest do końca dobry pomysł - srebro szybko czernieje, utlenia się. Nie domyłbyś później nadgarstka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotreek 16 #11547 Napisano 11 Listopada 2014 Noszę na szyi srebrny łańcuszek od 16 urodzin, czyli już ponad 10 lat i nic się z nim nie dzieje, nie czernieje, ani nie brudzi. Nie stosuję żadnych metod jego czyszczenia, myty jest tylko tyle, co podczas brania prysznica. Więc dobrej jakości srebro wytrzyma spokojnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #11548 Napisano 11 Listopada 2014 To nie do końca zależy od srebra tylko też od powietrza. Łańcuszek nosisz na szyi, pewnie najczęściej pod ubraniem, które je chroni i jednocześnie dodatkowo czyści. Zegarek byłby zdecydowanie bardziej wystawiony na czynniki atmosferyczne.Poza tym oczywiście srebro jest bardzo miękkim metalem - bardzo szybko taki zegarek byłby porysowany, odkształcony i ogólnie wyglądałby tragicznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #11549 Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Racja Panowie to tylko taka luźna myśl byla co by troche temat ubarwić. Napewno niebył by to zegar do codziennego użytku w ekstremalnych warunkach.A co do srebra to dużo zależy właśnie od czynnikow zewnetrznych ph, potu itp, pozatym jest też taki myk jak srebro rodowane gdzie problem czernienia nie wystepuje.Jednak to forum o zegarkach więc tego się trzymajmy niema co popadać w dyskusje na temat stebra Edytowane 11 Listopada 2014 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #11550 Napisano 11 Listopada 2014 Napewno niebył by to zegar do codziennego użytku w ekstremalnych warunkach.A co do srebra to dużo zależy właśnie od czynnikow zewnetrznych ph, potu itp, pozatym jest też taki myk jak srebro rodowane gdzie problem czernienia nie wystepuje.Jednak to forum o zegarkach więc tego się trzymajmy niema co popadać w dyskusje na temat stebra w ekstremalnych warunkach to moze nie / ale czy aby napewno?/ ale do noszenia 'normalnego jak najbardziej. Srebro rodowane nie ciemnieje, awiec dlaczego by nie? Odpowiedz jest jedna, koszt produkcji jes t zbyt wysoki jak dla zegarkow dla masowego klienta, wiec taki zegarek musialby kosztowac juz grube tysiace.To dzialka dla innych firm postrzeganych od dawna jako luksusowe, casio w to nie wejdzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach