smetanvy 0 #12326 Napisano 27 Stycznia 2015 Wcześniej pytałem o GD-400. piowa dzięki za opinię. W ostatni weekend mierzyłem go w TT. Zegarek naprawdę super. Jest jednak jedno ale... Rozmiar :/ Poszukałem czegoś mniejszego, jednak jak to zwykle bywa to co mi się podoba, jest ciężko dostępne w PL. Zawsze miałem słabość do serii MIRO, więc spodobał mi się M5610MR-4ER. Dostępny też średnio, jest dostępny na "masters in time", czy ktoś miał z nimi jakąś styczność? Zastanawia mnie też gwarancja, czy można z taką 2 letnią normalnie udać się do Zibi Polska? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #12327 Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) 2 tygodnie temu widziałem go w TT "złote tarasy". Znalazłem go też na stronie zegarki-diament z 3 letnią gwarancją Zibi. pozdrawiam, Piowa Edytowane 27 Stycznia 2015 przez piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #12328 Napisano 27 Stycznia 2015 Panowie,potrzebuję pomocy w ustaleniu czy bezel i pasek z modeli gf-8230 lub gf-8250 pasuje do modelu do dw-8200?Następne pytanie czy ktoś wie czy przycisk" mode" z w/w modeli pasuje do modelu dw-8200.Kupiłem okazyjnie froga ale wypadł mu przycisk mode i okazało się że część przycisku znajdująca się w kopercie jest pogięta stąd pytanie.Dzięki za jakiekolwiek info bo nie wiem czy zamawiać w zibi tę część czy nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smetanvy 0 #12329 Napisano 29 Stycznia 2015 piowa dzięki jeszcze raz za pomoc. Dzięki temu dziś z rana kurier przywiózł to : Fotka na szybko i niewiele na niej widać. Co nie zmienia faktu, że jestem bardzo zadowolony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #12330 Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Jaki to dokładnie model 56XX? GW-M5610-XX?Prezentuje się całkiem spoko, jak z czytelnością? Edytowane 29 Stycznia 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smetanvy 0 #12331 Napisano 29 Stycznia 2015 GitBit dokładnie to model: GW-M5610MR-4ERCo do czytelności, nawet w ciemnym pomieszczeniu jest ok. I najważniejsze, kolor, ta pomarańcza nie jest "świecąca" jak w MIRO 9100XX czy 9200XX . Jest wpadająca w mat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #12332 Napisano 29 Stycznia 2015 Spoko już obczaiłem na Tanace, gdzie go dorwałeś?Mi chodzi po głowie GW-M5630E-9.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laryngoskop 273 #12333 Napisano 29 Stycznia 2015 piowa dzięki jeszcze raz za pomoc. Dzięki temu dziś z rana kurier przywiózł to : Fotka na szybko i niewiele na niej widać. Co nie zmienia faktu, że jestem bardzo zadowolony Superowy-gratulacje.Orientujecie się panowie gdzie i za ile można kupić takie ubranko? Chętnie ubrałbym w nie mojego gw m 5610 0 GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #12334 Napisano 29 Stycznia 2015 Superowy-gratulacje.Orientujecie się panowie gdzie i za ile można kupić takie ubranko? Chętnie ubrałbym w nie mojego gw m 5610 Skontaktuj się z serwisem Zibi. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #12335 Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) No i GW 3000B wylądował na moim nadgarstku ( na zdjęciu jeszcze przymiarki) .Plusy-spełnia teoretycznie wszystkie bazowe założnia bezproblemowego, prostego zegarka do zabaw na lądzie w wodzie i powietrzu- wygląda jak milion dolarów ( jak na G- shocka oczywiście ) i się podoba- nie przytłacza nadgarstka rozmiarem- to G- shockMinusy- umiarkowana czytelność tarczy- w przewlekłych ciemnościach - bezradny- obsługa - w pierwszym czytaniu mało intuicyjna ( wyświetlacz jednak podpowiada co ta za funkcja a tu trzeba wiedzieć co wciskać )- oprawa ...hmm - puszka po szprotach ( bez pudełka ) i skserowany manual , średnio zorientowany ale za to pewny siebie sprzedawca w firmowym salonie- nie jest tani jak na komponenty z których go złożono- to Casio ; )Ale suma sumarum - jestem zadowolony. Dzięki za rady. Edytowane 29 Stycznia 2015 przez desmo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #12336 Napisano 29 Stycznia 2015 Gratulacje, ma superowe wskazówki i kolor czcionki i indeksów. Niech się dobrze nosi.PS. Mój GW 3500 i tak fajniejszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiTT 48 #12337 Napisano 29 Stycznia 2015 fajny ja mocno sie zastanawialem nad gwa1000, ale ostatecznie odpadl ze wzgledu na brak podswietlenia (to chyba jakas pomylka) i brak wyswietlacza, chociazby takiego malego jak jest u mnie albo w nizszych modelach... dla mnie akurat wygodniej jak korzystam ze stopera albo timera... no i wszystkie zegarki mam analogi (poza drugim gshockiem), wiec troche urozmaicenia jest wskazane ale trzeba mu przyznac ze tez robi robote 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_25_25 1 #12338 Napisano 30 Stycznia 2015 Bardzo fajny zegarek i dla mnie fajne jest to połączenie koloru pomarańczowego z czarnym:) Szkoda tylko,że nie ma podświetlenia takiego jak w GPW-1000 np. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #12339 Napisano 30 Stycznia 2015 Dzięki Panowie. Zastanawiałem się nad GW3500 który też wygląda dobrze i na pewno jest bardziej funkcjonalny ale nie jest " fajniejszy" ; ) - załączam mój test nadgarstkowy tego zegara - może ktoś ma podobny dylemat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #12340 Napisano 30 Stycznia 2015 GW3500 jest funkcjonalniejszy i JEST fajny. Ja tam jestem bardzi zadowolony. No i funkcje digi są ekstra - tak jak powinno być, timer, stoper itp. Lepiej nie trzeba. Aczkolwiek wskazówki GW3000 miażdżą wszytskie inne. Musisz zastanowić się co Ci się bardziej przyda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #12341 Napisano 30 Stycznia 2015 Ja się już zastanowiłem ... Kupiłem czysty, niezniszczalny analog a całą elektronikę na dużo wyższym poziomie załatwia dziś smartfon. Ale 3500 też może się podobać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #12342 Napisano 30 Stycznia 2015 Ja mam wariant zolty i zmieniłem bezel na biale napisy. Teraz wygląda klasa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Lipiński 55 #12343 Napisano 30 Stycznia 2015 Nowy G w kolekcji DW 8300 Mam z nim mały problem , po włączeniu podświetlenia wszystko znika. Ponieważ przeleżał swoje w szufladzie wnioskuję że bateria się kończy i tu moje pytanie. Wie ktoś może jaki typ baterii siedzi w tym module i jakiej firmy baterię najlepiej kupić? 0 GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koroshi 1 #12344 Napisano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Nowy G w kolekcji DW 8300 Mam z nim mały problem , po włączeniu podświetlenia wszystko znika. Ponieważ przeleżał swoje w szufladzie wnioskuję że bateria się kończy i tu moje pytanie. Wie ktoś może jaki typ baterii siedzi w tym module i jakiej firmy baterię najlepiej kupić? CR2016, jak w większości... PS. A w ogóle to zazdraszczam, ponosiłbym... Edytowane 30 Stycznia 2015 przez koroshi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wro3000 0 #12345 Napisano 30 Stycznia 2015 WitamPostanowiłem rozkręcić swojego Kinga aby go wyczyścić, pochwalę się co zatałem pod skorupką... Teraz mam kilka pytań, najpierw zdjęcia: Nie miałem pojęcia jak wyciągnąć guziki z tej części, aby móc wyciągnąć te plastiki ze środka. Tam też znajduje się chyba bateria słoneczna z tego co widzę, racja? Mimo to wyszorowałem to w całości pod bieżącą wodą i teraz zastanawiam się czy: 1. Nie zniszczyłem tym sposobem już tej baterii, czy po wysuszeniu jest szansa że będzie działać, czy już raczej "po ptokach"??2. Jak widać na zdjęciu na szybce zebrała się woda i para, czy da się to teraz jakoś usunąć?3. Jeżeli okaże się, że to zniszczyłem, to czy można taką część zamówić w serwisie i ile to może kosztować? Jutro idę do jakiegoś zegarmajstra, a może nawet znajdę jakiś autoryzowany punkt Casio we Wrocławiu, żeby mi fachowa ręka teraz poskładała ten zegarek do kupy tak, aby był on wciąż szczelny, i może żeby przeprowadzili test szczelności (wiem, że chyba jest do tego specjalna aparatura?) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #12346 Napisano 30 Stycznia 2015 A po cholerę odkręcałeś sam dekiel , przecież w środku był czyściutki, zamknięty szczelnie.Rozszczelniłeś go niepotrzebnie i jeszcze wody nalałeś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bronco 1 #12347 Napisano 30 Stycznia 2015 WitamPowie mi ktos jak tu wstawić zdjęcie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #12348 Napisano 30 Stycznia 2015 Jutro idę do jakiegoś zegarmajstra, a może nawet znajdę jakiś autoryzowany punkt Casio we Wrocławiu, żeby mi fachowa ręka teraz poskładała ten zegarek do kupy tak, aby był on wciąż szczelny, i może żeby przeprowadzili test szczelności (wiem, że chyba jest do tego specjalna aparatura?) Zabił kinga 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiTT 48 #12349 Napisano 30 Stycznia 2015 az musze zapytac... gdzie go tak usyfiles? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #12350 Napisano 30 Stycznia 2015 A po cholerę odkręcałeś sam dekiel , przecież w środku był czyściutki, zamknięty szczelnie.Rozszczelniłeś go niepotrzebnie i jeszcze wody nalałeś Chciałem zapytać o to samo. Nie wiem jak w Kingu ale czy panel słoneczny nie powinien się znajdować na module?Jak skopsałeś coś z modułem to sądzę, że bardziej się będzie opłacało kupić nowego łocza.Zapytaj piowe on jest szpenio od Króli. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach