Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

A ja na nic nie czekam obserwuje tylko :D

No dobra, czekam na modele na 35-lecie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O!

2dfd49c74380e50925b0db131c68e95d.jpg

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka

Tak bezpośrednio z Tapatalka to słabo jednak te zdjęcia wyglądają.

Edytowane przez xavras_s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to nie ma radia :)

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny gshocków faktycznie szybują ostro w górę przez ostatnie mniej więcej 2 lata, pewnie spowodowane jest to różnymi czynnikami typu kursy walut itp., ale myślę że czynnikiem nr 1 jest wykreowana, częściowo pewnie przez casio, wzrastająca "moda" na nie. Parcie na klocki typu GA-100 albo "wintydżowe", pstrokato-ciapkowate kwadraty nie wzięła się znikąd.  Wiem że stara prawda mówi że towar jest wart dokładnie tyle ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić, ale z drugiej strony cała sztuka polega na tym, żeby tego kogoś nakręcić tak, aby zapłacił jak najwięcej ;)

W konsekwencji korzysta casio, bo wie że sprzeda, skądinąd dobrej jakości, produkt za cenę jednak przewyższającą imho jego wartość, a najbardziej tracimy my, fani "marki", bo dla kogoś kto kupuje sobie gshocka raz na parę lat stówka czy dwie różnicy w cenie to nie jest aż tak wielka tragedia.

Jak przypomnę sobie jakie były ceny gshocków ładnych kilka lat temu gdy zaczynałem tą przygodę to aż głowa mała, ale cóż, trzeba jakoś z tym żyć... ;)

Edytowane przez jagr

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to nie ma radia  :)

No właśnie  :D  :P

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli że co? Dyskryminacja na tle radiowym? :P

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja na nic nie czekam obserwuje tylko :D

No dobra, czekam na modele na 35-lecie...

Ja też. Odpuszczam sobie G-shock'i na jakiś czas, aż do 35leciA, wtedy z chęcią przygarnę jakiegoś kwadrata Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie shoppinginjapan. Pod koniec stycznia będę zamawiać tam trzy kingi. Liczę się z cłem, choć interesuję mnie prawdopodobieństwo zapłacenia go.

Drugi moje pytanie to płatność przez PayPal. Czyli muszę utworzyć konto, to jasne, ale chodzi mi o płatność. Płacę przez PayPal a oni mi zamieniają na np. dolary? Ile pobiera za to prowizji PayPal?

A i jeszcze jedno małe pytanie ile wynosi przesyłka z shoppinginjapan?

Sorry za pytania, ale jeszcze nie zamawiałam za granicą.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj Trzech Kroli a u mnie tylko dwa ;(

Trzeci podobno widziany w okolicy poczty ... ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie shoppinginjapan. Pod koniec stycznia będę zamawiać tam trzy kingi. Liczę się z cłem, choć interesuję mnie prawdopodobieństwo zapłacenia go.

Drugi moje pytanie to płatność przez PayPal. Czyli muszę utworzyć konto, to jasne, ale chodzi mi o płatność. Płacę przez PayPal a oni mi zamieniają na np. dolary? Ile pobiera za to prowizji PayPal?

A i jeszcze jedno małe pytanie ile wynosi przesyłka z shoppinginjapan?

Sorry za pytania, ale jeszcze nie zamawiałam za granicą.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Prawdopodobieństwo że go zapłacisz jest 100% dolicz do ceny 3 zegarków ok 25% ceny dolara z dnia zakupu

Możesz powiązać swoją kartę kredytową lub bank z kontem Paypal i z automatu przeliczy , przy przewalutowaniu z Pln na $ samemu w Paypal zapłacisz jakiś % serwisowi .

Cena jest taka jak przy zamówieniu raz jest to wliczone w cenę raz dopłacasz za ship ( opłaty w PL i tak zapłacisz od końcowej kwoty ) 

I nie licz na to że nie zapłacisz Cła i Vat :) zapłacisz na 100 % 

Edytowane przez Arthoor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobieństwo że go zapłacisz jest 100% dolicz do ceny 3 zegarków ok 25% ceny dolara z dnia zakupu .

Ok dzięki liczę się z tym że muszę doliczyć 23%, a odnośnie reszty pytań mogę liczyć na odp.?

Edytowane przez Marca101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy dzisiejszej cenie $ i zamówieniu tych 3 sztuk z Shopping in Japan zapłacisz w sumie przy przesyłce free ok 4400 pln 

Chyba na wszystko odpowiedziałem :) 

Edytowane przez Arthoor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod koniec października zeszłego roku kupowałem u nich Kinga GWX BB i za przesyłkę płaciłem 28 usd. I ciekawostka - cena zegarka wtedy była sporo niższa...

Mniejsza z perfekcją, wystarczy być bardzo dobrym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy dzisiejszej cenie $ i zamówieniu tych 3 sztuk z Shopping in Japan zapłacisz w sumie przy przesyłce free ok 4400 pln

Chyba na wszystko odpowiedziałem :)

Chodzi mi o modele: 2x gxw 56 1 b pozytyw w cenie 223$ i 1x gxw 56 1 a w cenie 193$.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena zegarka była niższa ale już jest wyższa bo ich po prostu nie ma nawet w Japonii ( z każdą nową dostawą jego cena rosła o kilka do kilkunastu $ na innych stronach , za to pojawiły się znów zwykłe GX BB i ich cena też skacze +/- ) obecnie chyba produkowane ( 2016 ) to tylko 3X GWX na rynek JP i jeden GX BB .

Ja policzyłem z GXW BB który jest najdroższy i bez przesyłki jak kolega napisał + 28 $

Chodzi mi o modele: 2x gxw 56 1 b pozytyw w cenie 223$ i 1x gxw 56 1 a w cenie 193$.

Bez BB wyjdzie Cię pewnie ok 3500 pln + / - wszystko 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena zegarka była niższa ale już jest wyższa bo ich po prostu nie ma nawet w Japonii ( z każdą nową dostawą jego cena rosła o kilka do kilkunastu $ na innych stronach , za to pojawiły się znów zwykłe GX BB i ich cena też skacze +/- ) obecnie chyba produkowane ( 2016 ) to tylko 3X GWX na rynek JP i jeden GX BB .

Ja policzyłem z GXW BB który jest najdroższy i bez przesyłki jak kolega napisał + 28 $

Bez BB wyjdzie Cię pewnie ok 3500 pln + / - wszystko

Dzięki za odpowiedź, 3500zł przeżyję zwłaszcza że będą to nówki i z Japan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź, 3500zł przeżyję zwłaszcza że będą to nówki i z Japan.

Owszem z roczną gwarancją , ale nie licz na to że na którymś z nich pomimo tego że to będzie JDM będziesz miał Made in Japan :)  Made in China lub Thailand zależy jak trafisz  i pamiętaj że ceny tych zegarków skaczą jak i dolara .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozejrzę się jeszcze zatem . Dzięki za konstruktywne rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co powiecie o tym modelu? Jak to się spisuje?a5875adb679d1dc19f6ea7934ed91d59.jpg

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę dzisiaj nudno w domu ;)

post-33253-0-89413100-1483731389_thumb.jpg

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadacze MTG maja perwersyjna przyjemnosc z wkurzania innych. Mam nadzieję, że jest to tylko moje mylne wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadacze MTG maja perwersyjna przyjemnosc z wkurzania innych. Mam nadzieję, że jest to tylko moje mylne wrażenie.

Troszkę jest w tym prawdy, przyznaję się bez bicia :P

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi