Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

spory, ale bardzo wygodny dzięki piękne. Obczajam opcje razem z filmikiem kolegi Mateja - jak zwykle świetna robota

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Dziękuję bardzo :-)

Kolejna osoba, która potwierdza, że jest wygodny ;)

Gratuluję zakupu i niech się nosi!

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo :-)

Kolejna osoba, która potwierdza, że jest wygodny ;)

Gratuluję zakupu i niech się nosi!

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Dzięki wielkie Gdy go kupowałem nie byłem do niego przekonany... Bardziej go "kliknąłem" aby uzupełnił "kolekcje" i była dobra okazja cenowa. Czekałem na dostawe od kwietnia. W tym czasie pojawiło się sporo opinii na plus i na minus i różne filmiki. Dziś po pierwszym dniu powiem tyle, że bardziej mnie pozytywnie zaskoczył niż rozczarował Jest to pewnego rodzaju eksperyment Casio, ale myślę, że po latach może być zapisany w historii jako przetarcie pewnej nowej drogi w tworzeniu smartwatchy typu G-Shock.

Oby już tylko nie szli w stronę zwiększania gabarytu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym koniec. Chyba. Na MR-G mnie nie stać, a na niedzielę będzie Seiko Kostki nie mam żadnej bo póki co nie mogę się przekonać do takiego kształtu zegarka.

Czasem sobie myślę czy nie lepiej by było mieć jednej "tańszej Omegi" np. jakiś model Seamaster niż iść w takie ilości Casio. Dobrze, że chociaż zakupy nie po cenach TT. Lubię każdego z nich i staram się w każdym chodzić. Choć coraz częściej mam wyrzuty, że to już jest lekka głupota Macie czasem takie "wyrzuty"?

post-101935-1533673553,2731_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie czasem takie "wyrzuty"?

Przez cały czas. Ale nie licz na to, że to już koniec. Za tydzień pojawi się pewnie jakaś super okazja, stwierdzisz, że kupujesz, a któregoś z posiadanych sprzedasz i... zostaną oba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez cały czas. Ale nie licz na to, że to już koniec. Za tydzień pojawi się pewnie jakaś super okazja, stwierdzisz, że kupujesz, a któregoś z posiadanych sprzedasz i... zostaną oba ;)

Tego się najbardziej obawiam

Ale obiecałem sobie, że do końca roku już nic. A pod choinkę zapakuje sobie MT-G bo ładnie błyszczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem sobie myślę czy nie lepiej by było mieć jednej "tańszej Omegi" np. jakiś model Seamaster niż iść w takie ilości Casio.

Nie lepiej - uwierz nie lepiej - automat, niezależnie czy to Seiko 5 czy Omega czy też inne "coś tam" w zasadzie daje Ci zawsze to samo, trzy wskazówki tarcza, czasem datownik, czasem chrono i koniec na tym  - a g-shock już nie koniecznie... choć jest ich tyle to tak naprawdę każdy jest inny, każdy, albo prawie każdy model daje Ci możliwość personalizacji, zmian go stricte pod Ciebie, na większość "G" nie musisz dmuchać, chuchać, jak gdzieś dupniesz to nic się nie stanie a jak się stanie to 35PLN i bezel wymienisz sam bez stresu... z automatem jest inaczej, a najgorsze jest to że jak już go kupisz to się szybko okazuje że, pomimo ceny, to jednak nic nadzwyczajnego - bo "dusza" i tak jest robiona w fabryce jak moduły do Casio...

Reasumując - zdecydowanie uważam że lepiej mieć kilka Casio niż jeden nieco droższy automat... a nawet powiedziałbym że lepiej mieć jedno Casio niż jeden automat... :D

DSC00473.jpg

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie opinie doświadczonych kolegów budują i utwierdzają, że to jest dobry wybór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..jednak nic nadzwyczajnego - bo "dusza" i tak jest robiona w fabryce jak moduły do Casio...

Reasumując - zdecydowanie uważam że lepiej mieć kilka Casio niż jeden nieco droższy automat... a nawet powiedziałbym że lepiej mieć jedno Casio niż jeden automat... :D

Coraz częściej zaczynam mieć podobne przemyślenia. I coraz częściej dochodzę do wniosku, że po kilku zegarkowych latach moim Graalem jest mały, niepozorny GW-5000, który w zasadzie spełnia moje wszystkie wymagania oraz kilka ponadto. ;) Pomijając wszelkie ajwaje dla mechaników, które nadal mam i mieć będę, to technologicznie żaden nawet najdroższy na świecie Patek czy inny sratek nie dorasta mu do pięt. :D

z7WvY1.jpg

Edytowane przez Parówkowy skrytożerca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezobsługowy, prawie na każdą łapę, to czego chcieć więcej. Jednym te bajery się czasem przydają, innym wcale, czyli przepłacają. Wyjątkiem chyba jest Romek. Brać póki jest. Żadna reklama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się gdzieś do tych kostek przekonać nie mogę. ... ktory by mnie przekonał? Żeby miał WC i solar. Raczej większy niż mniejszy. Poradzcie coś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daito, miałem ostatnio dokładnie tak samo podczas jednego spotkania ze znajomymi i znajomymi znajomych. Jeden z gości miał GWN-Q1000 w kolorze białym i... chyba mój pójdzie do nowego właściciela ;)

Białe zegarki są gejowe...  :P  wyjść z białym zegarem na miasto, to taki "coming out"  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się gdzieś do tych kostek przekonać nie mogę. ... ktory by mnie przekonał? Żeby miał WC i solar. Raczej większy niż mniejszy. Poradzcie coś

Z solarem i WC to wyboru nie masz zbyt dużego; najpopularniejszy GW-M-5610, ewentualnie GW-5000 albo GWX-5600 z tym że on ma pływy - jest jeszcze GW-5510 ale musiałbyś mieć cierpliwość do przycisków bo ciężko się je wciska.  Od razu powiem że u mnie różnica miedzy GW-M5610 a GW-5000 była kolosalna - niby taki sam zegarek, te same możliwości, bo moduł ten sam ale odbiór zegarka zdecydowanie inny na korzyść 5000. Albo na początek olej solar i WC i uderz w skręcane limitki DW-50XX...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponadczasowa forma i styl

DW-5600C2e8f708adb76cb591483197f0d25f9f7.jpg8f074d69bc5f078bee46cad7b41b77b3.jpg

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponadczasowa forma i styl

DW-5600C

TAK, TAK i jeszcze raz tak ! i tak z sto razy jeszcze  ^_^

Moim skromnym zdaniem to taki GWM5610 jest fajny dopóki się nie spędzie jednego dnia z 5600c... Wszystko staje się bardziej logiczniejsze  - to że wyświetla w trybie timera godzinę(można ustawić sekundy), po użyciu każdej funkcji wraca po 1x nacisnięciu do wyświetlania czasu. Lewy górny trzeba tylko nacisnać z 0,5 s. aby wejść w tryb ustawienia, podświetlenie jest genialne bo nie razi po oczach w ciemności itp itd.

Bo nie ma synchro i solara? Po ustawieniu trymera można zejsc do +1 s na miesiac, a na porządnej baterii bedzie działać conajmniej 10 lat. Czytałem kiedyś posta z 2010 roku gdzie gość w prezencie w 87-89 dostał nowego w pudełku, dał potem userowi forum jako następny prezent, i po 20+ latach jeszcze było widać blade cyfry na wyświetlaczu

Edytowane przez killme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

murcins - masz wszystko co najlepsze z "G" (moim zdaniem) :) Gratulacje.

Dzięki :) jest to połowa kolekcji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :) jest to połowa kolekcji ;)

To pochwal się drugą połową, bo jest na co popatrzeć. Ciekawi mnie co tam uzbierałeś.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej - uwierz nie lepiej - automat, niezależnie czy to Seiko 5 czy Omega czy też inne "coś tam" w zasadzie daje Ci zawsze to samo, trzy wskazówki tarcza, czasem datownik, czasem chrono i koniec na tym  - a g-shock już nie koniecznie... choć jest ich tyle to tak naprawdę każdy jest inny, każdy, albo prawie każdy model daje Ci możliwość personalizacji, zmian go stricte pod Ciebie, na większość "G" nie musisz dmuchać, chuchać, jak gdzieś dupniesz to nic się nie stanie a jak się stanie to 35PLN i bezel wymienisz sam bez stresu... z automatem jest inaczej, a najgorsze jest to że jak już go kupisz to się szybko okazuje że, pomimo ceny, to jednak nic nadzwyczajnego - bo "dusza" i tak jest robiona w fabryce jak moduły do Casio...

Daito, i tutaj uważam nieco inaczej, tak jak poszczególne G róznią się od siebie tak automaty również, wrzucenie ich do jednego worka to tak jak by wrzucić wszystkie Casio i powiedzenie że to tylko "bateryjki". Tutaj przychodzi mi na myśl pewne powiedzenie by nie dzielić "włosa na czworo", " nie piekne co jest piekne, ale co się komu podoba", :)

Tabarts, gratulacje :)

U mnie nareszcie zegarek odpowiedni do Deep Desk Diving-u ;)

Panowie gratulacje, niech się dobrze noszą i cieszą.

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek froga najlepszy :)

fakt :)

To pochwal się drugą połową, bo jest na co popatrzeć. Ciekawi mnie co tam uzbierałeś.

Druga połowa :)

7TCPoJt.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt :)

Druga połowa :)

Bardzo fajna kolekcja. Gratulacje.

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź