Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka fajny G się pozbyłem, bo tylko leżały i się kurzyły. Dziś kurier przyniósł żabę, zobaczymy czy będzie między nami chemia

Czy fajnych, to się okaże, jak przyjdą. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio nosiłem tylko kostkę, odzwyczaiłem się od większych G ale mówią, że do dobrego człowiek szybko się przyzwyczaja

3c3f3acf74be8501297444b071f74402.jpg552447c1fe8e48054f0ef26129d5b923.jpgd1e41c61442629125f8642d168f5c4a9.jpg

Czy fajnych, to się okaże, jak przyjdą. ;)

Tomku, zacytuje wyświechtane zdanie: „bedzie Pan zadowolony”

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma ktoś na zbyciu bransoletki w kolorze czarnym/granatowym?
Się dogadamy jakoś

Źeby nie było
Bullbar-GSHOCK-DW6900-BULBAR-DW-6900.jpg
Bullbar wyprzedził zegarek, mam nadzieję że moje 6 na 9 przyjdzie jeszcze przed 1szym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubie przebierancow, szczegolnie, gdy tanszy zegarek przebiera sie aby wygladal jak drozszy. Ale wyglada bardzo fajnie (po lewej). Mysle tez, czy jednak we wszystkich swoich dw-5600 nie zmienic adjust na dluzszy - po prostu inna bajka.

Kupie ciekawe kolorystycznie kwadraciaki DW/GXX-5XXX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dw5600e jest tak fajnym zegarkiem,ze dziwie się jeśli ktoś probuje nieudolnie przerabiac go na cos czym nigdy nie będzie,a moze to jakiś sposób na własne kompleksy,.ja nic nie zmieniam, nawet przycisk adjust ma być oryginalny..

i niech ktoś powie,ze to nie wspanialy zegar za niewielka kase.13400558_DSCF1289.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie zmienianie czegokolwiek, poza paskiem i bezelem, w kostkach jest bez sensu - jest ich tak dużo że można sobie coś wybrać bez zmieniania...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dw5600e jest tak fajnym zegarkiem,ze dziwie się jeśli ktoś probuje nieudolnie przerabiac go na cos czym nigdy nie będzie,a moze to jakiś sposób na własne kompleksy,.ja nic nie zmieniam, nawet przycisk adjust ma być oryginalny..

i niech ktoś powie,ze to nie wspanialy zegar za niewielka kase.

Ogólnie zmienianie czegokolwiek, poza paskiem i bezelem, w kostkach jest bez sensu - jest ich tak dużo że można sobie coś wybrać bez zmieniania...

Pozwolę się nie zgodzić z wami Panowie.. Czasem warto jest pokombinować, chociażby dla takiego efektu jak ponizej  :P

Moduł DW-5600-CS9, koperta DW-5030-1, szybka DW-5600E, wszystkim dobrze znana bransoleta od GW-M5610BC oraz bezel od DW-5600MT

DW-5030-DW-5600-MOD.jpg

Tutaj z wymienionym już przyciskiem na dłuższy.

DW-5600-MOD-Polo.jpg

Rzadko go już noszę ale ma u mnie dożywocie z racji tego że złożyłem go sam od początku do końca jako pierwszą kostkę i to przez ten zielony wyświetlacz zaczęła się moja przygoda z kwadratami tak naprawdę.

DW-5600-E-CS.png

No i jeszcze jedna moim zdaniem bardzo ciekawa i udana modyfikacja, tym razem GW-M5610 z negatywnym wyświetlaczem i czarnymi przyciskami od wersji BC oraz pasek i bezel od G-5600A-9 plus czarna klamerka do paska od GW-M5610BB dla zwięczenia czarnych akcentów. :)

CASIO-G-SHOCK-GW-M5610-YELLOWMOD-SEA-6.j

Czasem warto tez lekko stiuningować kostkę żeby nabrała jeszcze lepszego wygladu niż wersja oficjalna wypuszczona przez Casio. ;)

CASIO-G-SHOCK-GW-M5630-Tryptyk.jpg

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę się nie zgodzić z wami Panowie.. Czasem warto jest pokombinować, chociażby dla takiego efektu jak poniżej  :P  [...]

Trochę racji masz - ale nie mogę mieć takiego zdania jak Ty bo wtedy musiałbym mieć tylko jedną kostkę - a przy moim mogę mieć więcej :D

Choć niewątpliwie tematem kostek zaraziłeś mnie ewidentnie zmodyfikowanym 5630 - jakby nie Twoja kostka to pewnie nie miałbym dziś ani jednej bo trwałbym w przeświadczeniu ze są dla mnie za małe ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już tyle przerobiłem tych kostek że trochę mi się już znudziły.. Obecnie przesiadłem się na jeszcze mniejszą kostkę ale za to w pełni stalowej wersji. ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i cale szczęście,ze mamy inne preferencje i upodobania,bo inaczej jakze bylby ten swiat nudny,.

sam dopiero co zaczynam swoja przygodę z kostkami, :rolleyes:

Edytowane przez starzec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Metodą chałupniczą lub u zegarmistrza, ja wolałem skorzystać z tej pierwszej opcji ;)

Łatwiej wypycha i montuje szkiełka w plastikowych kopertach, w stalowych trzeba użyć już nieco większej siły. 

Warto tez przed wypychaniem nagrzać kopertę np suszarka wtedy taśma klejącą łatwiej puszcza.

Do wypychania użyłem ścisku stolarskiego i drewnianej dobrze oszlifowanej kostki z przyklejonym filcem po to aby nie uszkodzić ta drewniana kostka grafiki na szkle.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki sam jak demontaż.  Szkło wchodzi razem z plastikową uszczelka na taki wcisk że nie ma szans aby nie było szczelności. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogubiłem się bo przy demontażu piszesz o taśmie klejącej a montaż i uszczelka. To jakie elementy składowe tam są ? Szkło jest wklejane czy tylko wciskane w jakiś profil koperty i jak przeskoczy to dociska uszczelkę ?

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkiełko jest przede wszystkim wciskane na plastikowa uszczelkę.

a mi z tego filmu wychodzi, że jest jednak wklejane

no i chyba nie ma czegoś takiego jak plastikowa uszczelka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W modelach z panelem słonecznym jest taśma klejąca która trzyma panel słoneczny ze szkłem natomiast plastikowa uszczelka która otula szkiełko do okoła jest montowana w większości jak nie we wszystkich G. 

W dziale technicznym masz wszystko ładnie opisane przeze mnie jaki i przez kilku innych kolegów. ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem tylko o ratowaniu zegarka z lombardu, ale manuala do montażu szkła tam brał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam też dokładnie widać tą plastikową uszczelkę szkła po lewej stronie na jednym ze zdjęć. Nie wiem zamierzasz wymieniać szybkę w jakimś G że tak dociekasz?

Montaż szybki odbywa sie dokładnie w ten sam sposób co demontaż, tylko w odwrotym kierunku, to tak jakbyś odkręcał srubkę i ja przykrecał z powrotem. 

Wpierw wkładasz plastikową uszczelkę a następnie wpychasz szkło używając do tego specjalnego narzedzia, stolarskiego scisku lub jak wolisz siły dłoni.

Na tym filmiku widać wszystko dokładnie.

https://youtu.be/VGgpbHaWJ_8

Jak widzisz nie jest to skomplikowane

Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę to na stronę w którą wkłada się uszczelkę do koperty. Z jednej strony ona jest ciut cieńszą a z drugiej ma taki wystający rant. Wkłada się ją tym rantem do wnętrza koperty a cienszą stroną na zewnątrz. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka, mam pytanko do użytkowników dw 5600 - po ilu latach musieliście wymienić baterię ? Dziękówa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi