Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

A to i ja się swoją "kostką" pochwalę ;)

post-23300-0-41054300-1551642405_thumb.jpg

Wcześniej długo miałem DW-5030C, ale wyświetlacz i niebieski napis "Project TEAM Tough" w 5035D wygląda sporo lepiej. Bezel ze starszego modelu + bransoleta (komfort zdecydowanie wyższy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pure Gold G-Shock:

post-90102-0-26081300-1551693146_thumb.jpg

https://www.g-central.com/pure-gold-g-shock-for-sale-in-2019

Wow!

Edytowane przez Flaming

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie fanów G :)

Czy ktoś może mi coś więcej napisać na temat tej kostki? Warto się zainteresować tym zegarkiem? Jak z czytelnością i funkcjonalnością?

https://allegro.pl/oferta/casio-g-shock-zegarek-solar-alpha-gel-oryginal-7627138959?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=Y2FtcGFpZ24AOTc3MjY2NwAzMDA2MzgA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=c0d5ab05-330d-4a7d-9be4-8942cc416bac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie fanów G :)

Czy ktoś może mi coś więcej napisać na temat tej kostki? Warto się zainteresować tym zegarkiem? Jak z czytelnością i funkcjonalnością?

https://allegro.pl/oferta/casio-g-shock-zegarek-solar-alpha-gel-oryginal-7627138959?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=Y2FtcGFpZ24AOTc3MjY2NwAzMDA2MzgA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=c0d5ab05-330d-4a7d-9be4-8942cc416bac

Przede wszystkim to naprawdę duży zegarek. Bez przynajmniej 18 - 18.5 cm w nadgarstku bym nie podchodził.

Czytelny w dobrym świetle, w innych sytuacjach już słabo.

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim to naprawdę duży zegarek. Bez przynajmniej 18 - 18.5 cm w nadgarstku bym nie podchodził.

Czytelny w dobrym świetle, w innych sytuacjach już słabo.

Ojej to mnie zmartwiłeś. 

Jaka ewentualnie inną kostką warto się zainteresować? Nie koniecznie 5610..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojej to mnie zmartwiłeś.

Jaka ewentualnie inną kostką warto się zainteresować? Nie koniecznie 5610..

DW-5600hr, DW-5035 lub zupełny odjazd GMW-B5000D-1 ?

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@alienth

Czego oczekujesz od zegarka? Ma wyglądać, czy powinien mieć jeszcze jakieś funkcje? Jaka ilość gotówki Cię w portfelu parzy?  ;)

Jeśli GW-56 jest zbyt duży, to ze swojej strony polecam GD-350. Niedawno był do kupienia w WatchShop za niewiele więcej niż 200 PLN. Dla mnie współczynniki możliwości/cena rewelacyjny. Jest bez solara, ale ma pojemną baterię. Jest spory, ale mniejszy od Kinga.

Kolejnym zegarkiem, który MZ jest godny uwagi to DW-5035. Kostka z zakręcanym dekielkiem. Nie ma, podobnie jak GD-350, solara i waveceptora, ale wygląda fantastycznie, a zakręcany dekielek "robi robotę". Dobra cena była na eGlobalCentral niedawno.

Jeżeli zależy Ci zaś na solarze i waveceptorze, to GW-M5610 jest również świetnym wyborem. A jeżeli więcej gotówki masz na zbyciu, to bezapelacyjnie z kostek GW-5000 lub GMW-B5000 w dowolnej wersji kolorystycznej :)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@alienth

Czego oczekujesz od zegarka? Ma wyglądać, czy powinien mieć jeszcze jakieś funkcje? Jaka ilość gotówki Cię w portfelu parzy?  ;)

Jeśli GW-56 jest zbyt duży, to ze swojej strony polecam GD-350. Niedawno był do kupienia w WatchShop za niewiele więcej niż 200 PLN. Dla mnie współczynniki możliwości/cena rewelacyjny. Jest bez solara, ale ma pojemną baterię. Jest spory, ale mniejszy od Kinga.

Kolejnym zegarkiem, który MZ jest godny uwagi to DW-5035. Kostka z zakręcanym dekielkiem. Nie ma, podobnie jak GD-350, solara i waveceptora, ale wygląda fantastycznie, a zakręcany dekielek "robi robotę". Dobra cena była na eGlobalCentral niedawno.

Jeżeli zależy Ci zaś na solarze i waveceptorze, to GW-M5610 jest również świetnym wyborem. A jeżeli więcej gotówki masz na zbyciu, to bezapelacyjnie z kostek GW-5000 lub GMW-B5000 w dowolnej wersji kolorystycznej :)

Szczerze to nie wiem....

Mam GAW-100B i GWN-1000. Miałem i pozbyłem się GW-9200 i chcę teraz kupić coś typowo cyfrowego i nie koniecznie dużego. Takie coś na co dzień.. wiecie... taka choroba ;)

Przejrzę to co mi podaliście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to nie wiem....

Mam GAW-100B i GWN-1000. Miałem i pozbyłem się GW-9200 i chcę teraz kupić coś typowo cyfrowego i nie koniecznie dużego. Takie coś na co dzień.. wiecie... taka choroba ;)

GW-5000 - definitywnie i jednoznacznie... ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW-5000 - definitywnie i jednoznacznie... ;)

Zobaczyłem cenę - ałaaa....

Gdzie to można kupić w rozsądniejszej cenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie zobaczyłeś że zabolało?
Imo nie ma lepszej kostki a piniondze to tylko papierki :D

1.jpg

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie zobaczyłeś że zabolało?

Imo nie ma lepszej kostki a piniondze to tylko papierki :D

Cenę zobaczyłem na Allegro - 1,5k ?!!

Fakt, jest ładny, ale cena to chyba przesada.

Poszukam chyba innej kostki ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bazarku były ostatnio dwie za 1400. Ale nie wiem czy nie jest już pozamiatane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1,5k. to normalna cena ale idzie wyrwać nowego za 1,2k.-1,3k. tylko trzeba cierpliwości ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to nie wiem....

A może GW-7900 ? wielki nie jest a solar i mb6 posiada. Ogólnie fajny zegar i za 350 zł można znaleźć nówkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Shuriken dobrze prawi, miałem i polecam - nie duży, nie za mały a "wariat"  :lol: jakich mało. Na bazarku jest jeden w tej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczyłem cenę - ałaaa....

Gdzie to można kupić w rozsądniejszej cenie ?

No to DW-5600E :P 

jak to mówią "coś za coś"

tu masz taniej - nawet jak Ci dojdzie cło i vat to będzie taniej niż na alle https://www.ebay.pl/itm/NOW-ON-SALE-CASIO-G-SHOCK-GW-5000-1JF-Solar-Radio-Watch-Multiband-6-JAPAN/223363922582?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649

a tutaj masz używkę - możesz powalczyć, tak do 800 warto  https://www.ebay.pl/itm/CASIO-G-Shock-GW-5000-1JF-Mens-Wrist-Watch/323712913773?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś na NATO. Wiem wiem za wąski ale nie mogę się zdecydować nad kolorem i schodzi.

Jest po prostu zjawiskowy  :wub:  ---- nosiłbym  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś chętny na czerwone ubranko do GDF-100 + biały pasek w szare cętki? Stan 8/10.

Ewentualnie wymiana na czarne czy cuś i też w dobrym stanie żeby było  ;)

Albo może ktoś ma sprzedać czarny bezel za parę złotych?

D7J4c-BmmcEz.JPG?v=2

D7J4c-KxDp92.JPG?v=2

Edytowane przez seeby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi