Burns 4486 #47051 Napisano 8 Listopada 2018 ale pierwsi raczej nie byli - po jednych pieniądzach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #47052 Napisano 8 Listopada 2018 Ale masz fajny zestaw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #47053 Napisano 8 Listopada 2018 Ekstra zestaw. Super. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #47054 Napisano 8 Listopada 2018 Ale to z sieci, nie moje - niestety 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #47055 Napisano 8 Listopada 2018 ŁoszTyyyyy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #47056 Napisano 8 Listopada 2018 a swoją drogą to te noże wyglądają mi na identyczne i jak sprawdzałem model przy Seiko to nie było nie wiadomo co - chyba jakieś 300zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #47057 Napisano 8 Listopada 2018 (edytowane) Taki artykuł. https://antyweb.pl/g-shock-dlaczego-ten-zegarek-jest-tak-popularny/ Edytowane 8 Listopada 2018 przez S.Adi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #47058 Napisano 8 Listopada 2018 (edytowane) Taki artykuł.https://antyweb.pl/g-shock-dlaczego-ten-zegarek-jest-tak-popularny/ Taki troche ''po lebkach'' i bez specjalnej znajomosci tematu. Chyba na zasadzie kopiuj-wklej. Mysle, ze kazdy a tego forum moglby powiedziec wiecej. Edytowane 8 Listopada 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #47059 Napisano 8 Listopada 2018 (edytowane) Chodziło mi o puentę. Nie oceniam autora. Cyt. Nie wiem czy wiecie, ale są ludzie, którzy podchodzą do G-Shocków tak, jak do tatuaży. Po jednym trudno powstrzymać się przed sprawieniem sobie kolejnego. I ja to doskonale rozumiem – zarówno jeśli chodzi o tatuaże, jak i “sportową” serię od Casio. Edytowane 8 Listopada 2018 przez S.Adi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ilcek 0 #47060 Napisano 8 Listopada 2018 Witam, wiece może czy można jeszcze kupić Casio mtg-s1000d-1a4er? Najlepiej z Polską gwarancją Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11561 #47061 Napisano 8 Listopada 2018 Witam, wiece może czy można jeszcze kupić Casio mtg-s1000d-1a4er? Najlepiej z Polską gwarancją Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaTylko rynek wtórny lub zagranica i to też kiepsko już zaczyna wyglądać. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel.G7 2 #47062 Napisano 11 Listopada 2018 Taki troche ''po lebkach'' i bez specjalnej znajomosci tematu. Chyba na zasadzie kopiuj-wklej. Mysle, ze kazdy a tego forum moglby powiedziec wiecej.Najciekawsze z tego artykułu są komentarze, bo dzięki nim trafiłem na fajny filmik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #47063 Napisano 12 Listopada 2018 Koledzy, uzbierało mi się w jednym momencie aż 8 różnych kostek, więc postanowiłem nakręcić ich moje subiektywne porównanie. Zdaję sobie sprawę, że znawcy tematu, jak @Daito czy @GitBit nie znajdą tu nic odkrywczego, ale myślę, że paru osobom, które dopiero nad kostką się zastanawiają, poniższy filmik może pomóc w wyborze odpowiedniego modelu. Przekazuję również serdeczne podziękowania koledze @mariushko, dzięki którego uprzejmości zagościły u mnie dwie kostki z tego porównania: GW-S5600-1JF oraz GW-M5610-1ER. https://youtu.be/WssKBezkW4o 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #47064 Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) filmik? chyba już raczej film, to bardzo solidna i pelnometrazowa produkcja, super zestawienie, ciekawe uwagi i opisy, zwłaszcza gw-s5600-1jf (cudo nie zegarek , może i ja go kiedyś trafie?) Mam Tomaszu taka sugestie, otoz brakuje mi ( to dotyczy chyba wszystkich autorow na youtubie) podczas porównywania zegarkow możliwości pokazania ich wymiarow rzeczywistych, np. poprzez sprytny pomiar suwmiarka dlugosc x szerokość x wysokość, bo sugerowanie się co do ich rozmairow samym tylko obrazem jest mocno złudne, a jednak dla wielu z nas to jest dosyć istotne,bo kostka kostce nierowna, . pozdrawiam. S ps. bo na przykład z jednej strony mamy prawie jednakowe w wymiarach np.gw5000 , dw5600 , gwx5600 ( sa jeszcze inne?) a z drugiej strony już wyraźnie mniejsze np. gw-m5610, gw-s5600, czy glx5600, te ostatnie miedzy soba, tez sa prawie jednakowe jeśli chodzi o ich rozmiar. Edytowane 13 Listopada 2018 przez starzec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NIN76 24 #47065 Napisano 13 Listopada 2018 Kolega Tomasz znowu pokazał klasę. Chciałem "na szybko" oglądnąć zapowiadane porównanie... ale bez popcornu i browarka się nie obejdzie!Muszę jakiś wieczór zarezerwować na ten seans.Szacun! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #47066 Napisano 13 Listopada 2018 Kolega Tomasz znowu pokazał klasę. Chciałem "na szybko" oglądnąć zapowiadane porównanie... ale bez popcornu i browarka się nie obejdzie!Muszę jakiś wieczór zarezerwować na ten seans.Szacun!Oglądałem.Ten film to dobry kawał roboty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #47067 Napisano 13 Listopada 2018 (...) Mam Tomaszu taka sugestie, otoz brakuje mi ( to dotyczy chyba wszystkich autorow na youtubie) podczas porównywania zegarkow możliwości pokazania ich wymiarow rzeczywistych, np. poprzez sprytny pomiar suwmiarka dlugosc x szerokość x wysokość, bo sugerowanie się co do ich rozmairow samym tylko obrazem jest mocno złudne, a jednak dla wielu z nas to jest dosyć istotne,bo kostka kostce nierowna.(...)Starzec, dzięki za słowo uznania. Fakt, film miał być nieco krótszy, ale jak już zacznę gadać o zegarkach, to mogę tak w nieskończoność. O pomiarach myślałem, ale trochę się boję robić to na wizji, zwłaszcza z pożyczonymi zegarkami, bo suwmiarką można bardzo łatwo zegarek zadrapać, a jak kręcę, to mi się pomimo wszystko łapy trochę częsą. Wg mnie właśnie bardziej miarodajne jest porównanie jednego zegarka do kilku innych różnych modeli, bo suche liczby moim zdaniem nie oddają tyle, ile porównanie face-to-face, a poza tym dokładne wymiary można zawsze pozyskać ze strony producenta. Także tego udogodnienia, pomimo sugestii, raczej wprowadzać nie planuję. Niemniej dziękuję za cenne uwagi. Kolega Tomasz znowu pokazał klasę. Chciałem "na szybko" oglądnąć zapowiadane porównanie... ale bez popcornu i browarka się nie obejdzie!Muszę jakiś wieczór zarezerwować na ten seans.Szacun!Dzięki! Mam nadzieję, że się nie wynudzisz. Oglądałem.Ten film to dobry kawał roboty.Dzięki, Adrian. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #47068 Napisano 13 Listopada 2018 Dwa ziewy robia robote. Fajny film. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #47069 Napisano 13 Listopada 2018 Dwa ziewy robia robote. Fajny film.Ha, ha, dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #47070 Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) A propos suwmiarki, inni obklejają końcówki taśmą bezbarwną lub można sobie sprawić suwmiarkę plastikową co do takich pomiarów w zupełności wystarczy a chyba całe 5 zł. kosztuje Edytowane 13 Listopada 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #47071 Napisano 13 Listopada 2018 @TomG80Tomek, na Aliexpress za 15 PLN dostaniesz elektroniczną suwmiarkę z plastiku. Idealnie będzie się nadawała do tego celu. A wymiary na stronach internetowych w zależności od strony różnią się dość mocno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #47072 Napisano 13 Listopada 2018 @TomG80Tomek, na Aliexpress za 15 PLN dostaniesz elektroniczną suwmiarkę z plastiku. Idealnie będzie się nadawała do tego celu. A wymiary na stronach internetowych w zależności od strony różnią się dość mocno Tak jak wyniki mierzenia plastikowymi suwmiarkami z Chin. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #47073 Napisano 13 Listopada 2018 Tak jak wyniki mierzenia plastikowymi suwmiarkami z Chin. A potrzebujesz do tego celu dokładność wymiarów w setkach czy nawet dziesiątkach milimetrow? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #47074 Napisano 13 Listopada 2018 @starzec, @tomaliusz, @clusca Czyli jednak chcecie, żeby mierzyć. Dobra. Tylko dajcie proszę jakiś link do konkretnego produktu, który warto kupić, bo ja na Ali jeszcze nic nie kupowałem i nie chce mi się - prawdę powiedziawszy - zgłębiać tematu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #47075 Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) Jasne, ze nie ale za 15PLN wolalbym wypic piwo, niz kupic chinski plastikowy badziew.A potrzebujesz do tego celu dokładność wymiarów w setkach czy nawet dziesiątkach milimetrow? Edytowane 13 Listopada 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach