Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Hehehehe  ^_^  ...... w tym szaleństwie jest metoda  :lol:

Dlaczego "szaleństwie"? ja zawsze wydupiam do szuflady metalowe szlufki bo mnie wkurza jak stukają o blat, polimerowe nie stukają i jest git...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooooooo polimerowe mówisz  :huh:  - muszę poszukać, dzięki za podpowiedź  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałbym zacząć swoją przygode z Gshock-iem, bardzo podoba mi się model gwg 1000, znalazłem go na stronie eglobalcentral, zaniepokoiła mnie jedna rzecz, że adres firmy to chiny i boję się że to podróbki, czy macie z tą stroną jakieś doświadczenia???

z góry dziekuję za odpowiedź

Pozdrawiam

Łukasz 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukaszu, na eGlobal kupisz oryginał, musisz jednak być świadom faktu, że kupiony u nich zegarek nie będzie objęty europejską gwarancją, gwarantem będzie eGlobal, więc wszelkie naprawy trzeba załatwiać wysyłając zegarek do nich. EG udziela gwarancji na rok czasu. Zdarzyło się również, że do kogoś przyszedł zegarek ze śladami używania. Było o tym w wątku GWG-1000. Mając to wszystko na uwadze sam kupiłem u nich GWG-1000, jednak piszę to, abyś miał pełen obraz sytuacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I przygotuj się na czekanie na paczkę, przeważnie idzie do sprawnie do 2 tygodniu, moje szła 1.5 miesiąca :D trochę w temat się zagłebilem podczas dlugiego oczekiwania i zdarza sie że paczki przepadają wiec i Twoje pieniądze też ;) ubezpieczenie nic nie daje, paypal też.

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy od zeszłego piątku jestem szczęśliwym posiadaczem "Romana" GW-9400.

Jak przyjechał to bateria była na M, od tego czasu jest cały czas w użyciu a od dwóch dni łapie całkiem fajne słońce. Pomimo tego bateria jest nadal na M - nie przeskoczyła jeszcze na H. 

Pytanie mam do kolegów którzy mają dłuższy staż w użytkowaniu tego modelu, czy jest jakiś orientacyjny czas po jakim wskaźnik naładowania przeskoczy na H?  I drugie, czy zdarzały się przypadki, bo ja wiem, problemów w tym temacie (akumulator / wskaźnik naładowania)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkleję to, co kiedyś już w wątku GWG-1000 pisałem:

"Mi wiosną, kiedy słońca było znacznie więcej, ładowanie z M na H w Mudmanie zajęło prawie dwa tygodnie. Wszystko zależy od jakiego M ładujesz (20 do 80% - tyle mniej więcej wynosi zakres M), według instrukcji ładowanie całego zakresu M trwa 137 godzin ciągłej ekspozycji w świetle słonecznym w pochmurne dni. Biorąc pod uwagę, że jasno jest teraz około 8 godzin w ciągu dnia oraz zakładając, że zegarek całe 8 godzin będzie wyeksponowany na światło słoneczne, ładować się będzie z minimum poziomu M do maksimum poziomu M około 17 dni."

Moim zdaniem nie masz się jeszcze czym martwić. BTW, pod koniec listopada zeszłego roku przyszedł do mnie GW-M5610 z WS i do tej pory jest na M, chociaż nosiłem go dość często.

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego @CLUSCA  -- Wielkie Dzięki za odpowiedź, uspokoiłeś mnie  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kółko to samo ...

Jak nie EG to jest na M a nie na H :P

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeejjj - jak miałem GW-7900 to nie pytałem o M i H  ;) --- a mogłem  :lol:

Aktualizacja 2019.02.27  14:03 --- właśnie Roman "wskoczył" na H  :wub:

Edytowane przez 7ara7ony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kółko to samo ...

Jak nie EG to jest na M a nie na H :P

A pisałem że zegarki z solarem stresują - nie ma jak bateryjka nie wierzę że to napisałem  :D

Mój DW-5030 przyspieszył w lutym o trzy sekundy - chyba się załamię... ma ktoś prozak??? :D :D :D :D

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dlatego, że luty to krótszy miesiąc ;-)

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pisałem że zegarki z solarem stresują - nie ma jak bateryjka nie wierzę że to napisałem  :D

Mój DW-5030 przyspieszył w lutym o trzy sekundy - chyba się załamię... ma ktoś prozak??? :D :D :D :D

Jak widzę to te z bateryjką stresują jeszcze mocniej  ^_^                           :rolleyes:

Oglądanij film kolegi z forum

Dzięki, że też nie wpadłem na to aby poszukać filmu kolegi Mateja - wstyd  :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór,

Czy ktoś byłby zainteresowany nowiutkim, bez jednej ryski, z oryginalnymi foliami, na gwarancji i nową baterią MR-G MRG-121T-8A? Cena do uzgodnienia, adekwatna jednak do rzadkości i stanu tego cuda.

Pozdrawiam wszystkich G-maniaków!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, że też nie wpadłem na to aby poszukać filmu kolegi Mateja - wstyd  :mellow:

Za karę trzy razy rozładuj i ponownie naładuj na H baterię w swoim Rangemanie ;)

Dobry wieczór,

Czy ktoś byłby zainteresowany nowiutkim, bez jednej ryski, z oryginalnymi foliami, na gwarancji i nową baterią MR-G MRG-121T-8A? Cena do uzgodnienia, adekwatna jednak do rzadkości i stanu tego cuda.

Taki stary? To ja za 50 dyszek mogę "wziąść" ;)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za karę trzy razy rozładuj i ponownie naładuj na H baterię w swoim Rangemanie ;)

Taki stary? To ja za 50 dyszek mogę "wziąść" ;)

Za 50 dyszek mogę Ci pudełko podesłać;-)

Stary ale jary!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej nie, a jak mnie też weźmie nerwica ;) i będę szukał proszków? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór,

Podeślij kilka fotek i cenę prosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podeślij kilka fotek i cenę prosze

Zibi Ty miałeś zbierać kasę na 840-kę a nie kupować zegarki :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi