tomaliusz 23252 #52501 Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Który 🤔 He? Żółty nie brany pod uwagę 😝 Edytowane 29 Września 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 65110 #52502 Napisano 29 Września 2020 Jak dla mnie środkowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12140 #52503 Napisano 29 Września 2020 13 minut temu, tomaliusz napisał: Który 🤔 He? Żółty nie brany pod uwagę 😝 ŻÓŁTY 😝🤣 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23252 #52504 Napisano 29 Września 2020 Teraz, tommly napisał: ŻÓŁTY 😝🤣 Nie jajcarz bo czytać przecie umisz 😝 Jajko to na lato a na jesień coś w zielony deseń 😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12140 #52505 Napisano 29 Września 2020 (edytowane) 2 minuty temu, tomaliusz napisał: Nie jajcarz bo czytać przecie umisz 😝 Jajko to na lato a na jesień coś w zielony deseń 😅 No rejczel, zielony bier, a żółty na lato 😝 Edyta: Jest gdzieś jakieś promo? Edytowane 29 Września 2020 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #52506 Napisano 29 Września 2020 (edytowane) Może w wyborze foty pomogo.. Chrześniakowi kupiłem ten moro A synowi Zielony 3er - jest śliczny! A jak się przełoży bezel moro do zielonego to jest cud miód i orzeszki! Na moim nadgarstku 18,5cm trochę siedzi jak seria gw-m5610 - czyli za krótki l2l i zbyt szybko oplata nadgarstek. ALE gdy się założy kompozytową bransę... POEZJA!Z ciekawostek, wskazówka minutowa przesuwa się co 20 sekund do przodu, czyli 3 razy i pełna minuta ładnie wskakuje. P. S. Gdy zobaczyłem na żywo już, tego zielonego, to normalnie chciałem sobie zostawić i nie dawać synowi! 🤣 Teraz łazi za mną żółty - no nie chcę dublować w domu zegarów.. 🤣 - a najlepiej jakby wyszła jakaś wrsja Camo Sahara czy coś w ten deseń.. Edytowane 29 Września 2020 przez p.r.p. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35643 #52507 Napisano 29 Września 2020 Brałbym zielonego 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #52508 Napisano 29 Września 2020 3 godziny temu, tomaliusz napisał: Który 🤔 He? Żółty nie brany pod uwagę 😝 Jak chcesz to Ci tanio mojego zielonego oddam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #52509 Napisano 30 Września 2020 (edytowane) Dołączam jeszcze fotki zielonego na bransie. Myślę, że świetnie się komponuje. A na ręku leży bajka. Edytowane 30 Września 2020 przez p.r.p. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Butik 11628 #52510 Napisano 30 Września 2020 Dziś przybyły do mnie te dwie pozycje: - klasyk DW-5600E-1VER - podrasowany klasyk GLX-5600VH-1ER Ten po prawej będzie moim kompanem na wakacje / plażę / fun. Teoretycznie wybrałem, ale co sądzicie o porównaniu tych dwóch? DW to oczywiście klasa sama w sobie, nie ma o czym pisać. GLX wg specyfikacji miał mieć większą kopertę ale nie ma, pasek wydaje mi się trochę sztywniejszy, może dlatego, że jest szerszy, ma zegar światowy, fazy księżyca i pływy. Choć nie do końca o funkcje mi chodzi tylko wygląd do celów określonych powyżej. GLX wydaje mi się radośniejszy i fajniejszy do zabawy. Poza tym mam już czarny zegarek mechaniczny (Moonwatch) oraz czarny ano-digi (Aerospace Evo), więc wprowadzę troszkę koloru do pudełka. 1 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #52511 Napisano 30 Września 2020 Mały czarny No i większy kolega 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35643 #52512 Napisano 30 Września 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #52513 Napisano 30 Września 2020 Zamieniłem czorny na srebrny 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19143 #52514 Napisano 30 Września 2020 9 godzin temu, p.r.p. napisał: Dołączam jeszcze fotki zielonego na bransie. Myślę, że świetnie się komponuje. A na ręku leży bajka. Hołli szit, żyłem w niewiedzy Czyli ta moja bransoleta, którą mam przy czerwonce: też by pasowała? To rzuca nowe światło na ten zegarek. I do tego musi mi też pasować: No z moro ją połączyć to mnie kusi teraz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #52515 Napisano 30 Września 2020 @Krygo będzie pasować, i jedna i druga bransa. Zakładaj! 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12140 #52516 Napisano 30 Września 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, p.r.p. napisał: @Krygo będzie pasować, i jedna i druga bransa. Zakładaj! 🙂 To i mi pomogłeś Patryk, dzięki, bo właśnie miałem pytać czy to bransa do 5600/6900. Ciekawe jakby się komponowała z żółtym GA 🤔bo z zielonym wygląda świetnie. Edytowane 30 Września 2020 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #52517 Napisano 30 Września 2020 To i mi pomogłeś Patryk, dzięki, bo właśnie miałem pytać czy to bransa do 5600/6900. Ciekawe jakby się komponowała z żółtym GA 🤔bo zielonym wygląda świetnie.Tomku, to mamy podobną rozkminę, bo jak już wspomniałem wcześniej moro kupiłem chrześniakomi, tego zielonego synowi, a że mi się tak spodobał, to sobie chętnie bym taki sprawił, ale dublować zielonego w domu nie chcę, więc myślę o żółtym. I też zachodzę w głowę jakby z tą bransą pasował.. 🤣 Ale myślę, że zielonego nie przebije. Temu ta bransa wręcz pasuje jak ulał.Ktoś tu jednak miał chyba żółtka ga-2110su-9aer, więc może i bransę podpinał..Podejrzewam jednak, że wyglądało by to mniej więcej tak;Czyli raczej średnio.. Chociaż, może na żywo tragedii by nie było. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19143 #52518 Napisano 30 Września 2020 (edytowane) 2 godziny temu, p.r.p. napisał: @Krygo będzie pasować, i jedna i druga bransa. Zakładaj! 🙂 No więc moja bransoleta i pasuje i nie pasuje do moro tzn. włazi na miejsce, ale aż za łatwo i nie siedzi super twardo i nieruchomo tak jak choćby w czerwonym. W drugą stronę adaptera do pasków od moro nie da się założyć do czerwonego. Mówisz, że u Ciebie bransoleta z zielonym Oakiem siedzi twardo jak z kostkami? Wnioskuję, że nie (choć na Twoim foto tego nie widzę) bo adaptery i paski od mojego moro są w pełni zamienialne z paskami od GA2110, więc to powinno być to samo... Może jutro pstryknę foto. Edytowane 30 Września 2020 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #52519 Napisano 1 Października 2020 Przemku, nie sprawdzałem prawdę mówiąc jak siedzi ta bransa. Po prostu założyłem, zrobiłem foty i zdjąłem od razu. Ale zapewne tak jak u ciebie. Fakt, dość łatwo się zamontowała, teraz tak kojarzę.. Czyli wygląda na to, że potrzebne są grubsze teleskopy, żeby było na sztywno? Tylko z kolei grubsze nie wejdą w bransę, czyli same końcówki teleskopów muszą bycz grubsze, żeby nie było minimalnego luzu gdy siedzi w kopercie. No bo skoro te od paska nie wchodzą, nie pasują do kostek, to na to wychodzi. Trochę bez sensu, że nie trzymają się jednego starego standardu, tylko nowe modele mają grubsze teleskopy i wygląda to jak wygląda.. Z drugiej strony, skoro od razu nie zauważyłem, to pewnie by mi to nie przeszkadzało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12140 #52520 Napisano 1 Października 2020 Jak to mawiają starożytni górale: DUdY nie urywa tzn. żółty 2110 na bransie, ale zawsze można zmienić bezel i mieć 2in1. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #52521 Napisano 1 Października 2020 Jak to mawiają starożytni górale: DUdY nie urywa tzn. żółty 2110 na bransie, ale zawsze można zmienić bezel i mieć 2in1.I o tym pomyślałem.. 🤣 Ale jednak w zielonym oprócz bezela, to właśnie zielone indeksy i białe napisy na tarczy robią całą robotę. A żółty indeksy ma już ciemne i tak sobie to wygląda z zielonym bezelem. Źle nie jest, ale.. Zresztą paczaj.. No nie ma bata, musisz kupić zielony. Ewentualnie obydwa..🤣 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19143 #52522 Napisano 1 Października 2020 (edytowane) Kurde no szkoda bo bardzo mi się podoba, ale przynajmniej dzisiaj ponoszę. Chyba nic by się nie stało na dłuższą metę i na ręku zdecydowanie tak tego nie widać jak na dwóch dolnych foto, ale... Edytowane 1 Października 2020 przez Krygo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #52523 Napisano 1 Października 2020 No na tym drugim zdjęciu to faktycznie lipnie to wygląda.. Może ta stara bransa z ga-2110 po prostu lepiej się dopasowuje, bo nic nie odstaje tak jak u ciebie. Chyba, że mocniej ją się nagnie do dołu to czuć, że nie siedzi aż tak sztywno jak ze standardową jak Twoja czerwona, kostką.Tak czy inaczej ga-2110 na bransie mogę polecić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #52524 Napisano 1 Października 2020 (edytowane) Nowiutki , czarny (nie wyślizgany 🙂) garniturek Gulfiemu sprawiłem - wygląda na to , że jest zadowolony 😉. Edytowane 1 Października 2020 przez GTB 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9559 #52525 Napisano 1 Października 2020 Koledzy, są jeszcze jacyś chętni do przetestowania Romka czy już ma wracać do domu?https://zegarkiclub.pl/forum/topic/187085-romek-w-podróży-czyli-gw-9400-na-wakacjach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach