tarant 2971 #7251 Napisano 18 Czerwca 2020 Niektórzy z nas, poza forum mieli wielką przyjemność poznać Jana osobiście. Miałem taką. 1 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7252 Napisano 18 Czerwca 2020 Niestety nie miałam takiej okazji ale i tak mi zrobiło się okropnie smutno 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7253 Napisano 18 Czerwca 2020 Jest mi ciężko z tą wiadomością... Znałem Jana osobiście... Odpoczywaj w spokoju kolego Janie... 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #7254 Napisano 18 Czerwca 2020 Pamiętam pewną ważną dla mnie rozmowę z Janem... Bardzo mi smutno, bardzo. Odludku, zajmij się ich niebiańskimi zegarami, bo niektóre zbyt szybko czas odmierzają. RIP 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #7255 Napisano 18 Czerwca 2020 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7256 Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Chyba całkiem im zegary zwariowały... Dopiero co, jak się gorączkowałam szlifowaniem palet - wspomniał, że właśnie palety do stareńkiego Beckera musi dorobić. A i na jakimś rynku ulitował się i cały karton budzikowych trupków do robienia kupił.. Jeszcze tyle zadań miał... Wspierał mnie niezdarę w zmaganiach, tłumaczył żółtodziobowi Edytowane 18 Czerwca 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7257 Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Ech... A jak dźwignię wypilowal... 12 lat był z nami... Edytowane 18 Czerwca 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7258 Napisano 18 Czerwca 2020 Dołączam się z kondolencjami dla Rodziny , przyjaciół i znajomych Kolegi Odludka . Pamiętam jego wpisy i porady dla innych .... ..... jest żal , przykro i smutno . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #7259 Napisano 18 Czerwca 2020 Ja nie żałuję, nie jest mi smutno. Wspominam. Zajmuję miejsce w kolejce za Janem. Czas na mnie Tadeusz Różewicz Czas na mnie czas nagli co ze sobą zabrać na tamten brzeg nic więc to już wszystko mamo tak synku to już wszystko a więc to tylko tyle tylko tyle więc to jest całe życie tak całe życie 2 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7260 Napisano 19 Czerwca 2020 Piąta rano, a ja się rozkleiłam 😭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #7261 Napisano 19 Czerwca 2020 Jan "Odludek" był po prostu prawdziwym starej daty MISTRZEM.. Takim mistrzem których już coraz mniej i których bardzo szkoda. Jeszcze raz szczere i ogromne wyrazy współczucia dla Rodziny. Roman p.s. Może nie wszyscy wiedzą skąd nick "Odludek" Jan kilkanaście lat temu zamknął warsztat sprzedał część narzędzi i przeniósł się z Krakowa na "odludzie" jak nazywał swój dom. Pozostając zawsze miłym i bardzo ciepłym dla wszystkich ludzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luks 51 #7262 Napisano 20 Czerwca 2020 smutna wiadomość od wnuka proszę przyjąć kondolencje dla rodziny pomimo że osobiście nie znam nikogo z forum to czytając wypowiedzi i pomocne rady czasem spierając się w niektórych sprawach to mamy przyjacielskie relacje i czujemy więź z innymi mimo że znamy się wirtualnie będzie nam brakowało Twojego dziadka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #7263 Napisano 21 Czerwca 2020 Hm prostowac czy jednak wstawka i przeczep ? 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kopernik18 81 #7264 Napisano 21 Czerwca 2020 Smutno. Coraz mniej MISTRZÓW. RIP....... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7265 Napisano 21 Czerwca 2020 3 godziny temu, janekp napisał: Hm prostowac czy jednak wstawka i przeczep ? Prostuj ... a co Ci szkodzi . Myślę , że się uda . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #7266 Napisano 22 Czerwca 2020 17 godzin temu, janekp napisał: Hm prostowac czy jednak wstawka i przeczep ? Podprostować a potem na welcmaszynę czyli kalibrownicę. Pozdrawiam Roman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7267 Napisano 22 Czerwca 2020 (edytowane) Poobijane palce, lekkie wstrząśnienie mózgu od obstukiwania młoteczkiem, złamanych kilka igieł, moczenie w WuDe, kilkukrotne podgrzewanie i schładzanie ramienia kotwicy, niecenzuralne "zaklęcia", obrażanie się na cały świat, kilka łez dla zwilżenia, wreszcie WYLAZŁ złamany kołek, kurza noga! Dziękuję moim Kolegom za szereg bezcennych rad i wsparcie duchowe, gdyby nie Wy to zaraz bym to wywaliła 😖 Teraz problem czy "fi" nie rozwaliłam zbytnio i okaże się że 0,4 i 0,5 mm będą za cienkie 🥴 Edytowane 22 Czerwca 2020 przez Yodek 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6108 #7268 Napisano 22 Czerwca 2020 Jak wylazł bez chybotania na boki to "fi" trzyama 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7269 Napisano 22 Czerwca 2020 Mkl1 - wylazł ale czy się nie chybotał na boki to nie wiem 🤭 Igła przeszła na wylot 🙄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6108 #7270 Napisano 22 Czerwca 2020 A wiela ta igieła ma "fi" ? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7271 Napisano 22 Czerwca 2020 Tego już się nie dowiemy - igła połamaną została i wylądowała na śmietniku historii 😖😄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #7272 Napisano 22 Czerwca 2020 Godzinę temu, Yodek napisał: Teraz problem czy "fi" nie rozwaliłam zbytnio i okaże się że 0,4 i 0,5 mm będą za cienkie Palec kotwicy nie powinien być grubszy niż pierwotnie. Spróbuj raczej zaklepać / zapunktować otwór w ramieniu. A w najgorszym razie wlutuj (lub wklej - tego ja nie powiedziałem ) Pozdraawiam Roman 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7273 Napisano 22 Czerwca 2020 Brawo 😀Po takich zmaganiach, to szacuneczek! Myślę, że nikt ( chyba) się nie pogniewa, jak po takiej walce, odrobinę kleikiem się wesprzesz.... ale nam się dostanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6108 #7274 Napisano 22 Czerwca 2020 Dawniej też klejono np. szelakiem, to dlaczego nie wolno teraz współczesnymi dobrymi klejami? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #7275 Napisano 22 Czerwca 2020 (edytowane) 21 minut temu, PM1122 napisał: ...... ale nam się dostanie Nikomu się nie dostanie koniec pouczania z mojej strony (zresztą sam zaproponowałem niekoszerny klej ) 18 minut temu, mkl1 napisał: Dawniej też klejono np. szelakiem.. A widziałeś gdzieś stalowy palec wklejony na szelak ? Tak wiem w mechanizmie naprawianym przez innego "fachowca" (cudzysłów użyty świadomie ) Pozdrawiam Roman Edytowane 22 Czerwca 2020 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach