tarant 2972 #1526 Napisano 26 Stycznia 2019 Takie podrywy często kiepsko się kończą. Mniejsza o wdzięki, ale i głowę można stracić... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #1527 Napisano 26 Stycznia 2019 Panowie jak chcecie mlode z dlugimi nogami to musicie miec gruby portfel :DZ obserwacji wnioskuję, że zdecydowana większość współczesnych kobiet niezależnie od urody i wieku postrzega mężczyzn prawie tak samo jak kartę bankomatową. Ciekawe jest tylko to, że wielu mężczyzn tego nie dostrzega, albo dla świętego spokoju i własnej wygody udaje że nie widzi. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #1528 Napisano 26 Stycznia 2019 I tak sobie idzie aż zaszedl na Śląsk Dolny...To nie Arejska ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1529 Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Z obserwacji wnioskuję, że zdecydowana większość współczesnych kobiet niezależnie od urody i wieku postrzega mężczyzn prawie tak samo jak kartę bankomatową. Ja? W życiu nigdy!! Nigdy! ;-)W mężczyznach tylko przymioty umysłu, mądrość, poczucie humoru, szerokie horyzonty, a z wymogów to trochę umiejętności w posługiwaniu się młotkiem, i obcięte paznokcie :-P P.SAle skoro już tą kartę posiada no trudno ;-) Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1530 Napisano 26 Stycznia 2019 AAaaa ..... rozumiem !!!!Jak schowam , to będę miał na zegar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1531 Napisano 26 Stycznia 2019 To nie Arejska ? Książ... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #1532 Napisano 26 Stycznia 2019 Książ...No zgadza się - na allegro Areiska byłem tam kilka razy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1533 Napisano 26 Stycznia 2019 AAaaa ..... rozumiem !!!!Jak schowam , to będę miał na zegar Ciiii...Nie mów, że to ja ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1534 Napisano 26 Stycznia 2019 Ciiii...Nie mów, że to ja ;-)OK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1535 Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Witajcie:-D Spadło ciut śniegu, wielkie nieba;-)Akurat mam zamiar jechać do Słupska i auto trzeba odśnieżać, ehhh.. Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1536 Napisano 27 Stycznia 2019 Cześć ! W jakiej roli występujesz ? 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1537 Napisano 27 Stycznia 2019 Wracam z dyżuru , a tu dwie strony do nadrobienia - macie wenę W kwestiach politycznych ... a może kulinarnych - konserwatysta to taki co żyje na konserwach, bo nie ma mu kto obiadu ugotować ? 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1538 Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) LES - w roli obustronnej - zlecam zadanie - odśnieżanie i jednocześnie jestem zleceniobiorcą.Sama jadę więc kto, no kto jak nie ja ;-) Mariusz "wena" jest bo jest potrzeba u suwerena żeby pogadać ot tak, bez konwenansów i poprawności politycznej.Nawet "konserwatyści" mogą...(Nie lubię konserw :-D) Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1539 Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) No co ty, paprykarz szczeciński też nie (doprawiany keczupem+ majonez - luksusowy krem akademikowy) ... zaraz widzę siebie w akademiku świeży chleb z piekarni ... albo w górach, zjadłem chyba 1% produkcji przez okres studiów ... nic innego nie było PS.Sorki , trafiały jeszcze dziwne konserwy mięsne (ja to nazywałem małpie mięso ... i nie jadłem) Edytowane 27 Stycznia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #1540 Napisano 27 Stycznia 2019 Dla mnie numer jeden to paprykarz szczeciński, a numer dwa to szprotki w oleju z tą czarną etykietą . Dobra była konserwa tyrolska i dla bogatszych konserwowa szynka krakus. Moja Mama robiła pulpety mielone z ryb (szczupak, lin,karp, w zimie jeszcze miętus) w sosie koperkowym i zamykała w wekach. Najlepsze żarcie pod słońcem. Paprykarz szczeciński to i teraz sobie czasem kupię na przekąskę. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1541 Napisano 27 Stycznia 2019 Była jeszcze sałatka rybna gdańska i sałatka pikantna z makreli. Droższe, luksusowe. Nadal zresztą produkuje je mnóstwo firm, licząc na sentymentalnych nabywców głównie. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1542 Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Wróciłam, byłam, nikogo i niczego nie rozjechałam. Tyle, że po sam dach jestem utytłana w błocie. Tyle co wycieraczki przetarły na szybach :-/A teraz kawusia, "odkształcam" spłaszczony zadek i będe "truć" - uwaga; -) Racja, drodzy Panowie racja. Paprykarz, czy sałatki były pycha. Pisze BYŁY..Niestety dorwały się do tego frykasa firmy i różnego autoramentu firemki. Zmodyfikowały receptury, u-ekonomiczniły produkt.Te konserwy to porażka. Ryby max 30% (łososia jeszcze w tym pakują) Jakieś dodatki i wypełniacze i to wszystko zhomogenizowane na pulpę no jskiś dziadowski MOM. Koloru pomarańczowego a w tym-tym wyczuwalne kawałku wstrętnego ryżu, niedogotowanego na dodatek. Trzeba z lupą szukać a i tak te lepsze to nie te co kiedyś... Zresztą o czym tu gadać.Widzieliście wczorajszy Superwizjer TVNu o 20? NO POGRATULOWAĆ dobrego samopoczucia drodzy konsumenci. Schorowane bydło z ropniami, urazami po nieudanych terapiach antybiotykowych. Mało tego - nagrania z ukrytych kamer - zwlekane sznurem wyciągarką z ciężarówek, leżące bezwładnie, konające krowy (ŻADNA nie mogła wstać o własnych siłach)- nocami, od handlarzy. Ubojnie na odkudziu) Ogromne zyski, zmowa. Ba, mało tego - PADŁE, MARTWE bydło - do rozbioru i do handlu. PADLINA q**wa mać. Do kebabów. Ropnie, krwiaki się wycina z tusz przy rozbiorze. SMA-CZNE-GO rodacy, smacznego - na zdrowie.Jakby co to LES może się trochę pośmiać, trochę.. Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #1543 Napisano 27 Stycznia 2019 Paprykarz i konserwa turystyczna! Potem ją zamienili na "Mielonkę Kętrzyńską". Plus serki topione, dawało się przeżyć dwa miesiące włóczęgi wakacyjnej . Pamiętam kiedyś powrót do domu w ostatnich dniach sierpnia. Na wyjeździe z Włocławka był taki sklepik malusi, a ja się skręcałem z głodu już, jednak dzień był okropnie upalny, jęzor miałem jak wiór, a w kieszeni ostatnie 50 gr. Do wyboru: bułka sucha, albo butelka wody mineralnej. Tam poznałem prawdziwe znaczenie słowa "dylemat". Cóż, kupiłem wodę. Poprosiłem o zimną, z zaplecza, wypiłem powoli, rozkoszując się smakiem. Po prawdzie była paskudna, taka prawdziwie mineralna, słonawa, z akcentem siarki, czy czegoś. Nic to, była mokra i zimna. Ożywiony przestudiowałem nalepkę. Otóż wodę powyższą zalecano na wiele przypadłości, jednak najważniejszą zaletą było wyregulowanie trawienia i wzmożenie łaknienia .Jakoś szybko złapałem okazję, za kilka godzin w domu wyżarłem lodówkę i cukiernicę . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #1544 Napisano 27 Stycznia 2019 Wróciłam, byłam, nikogo i niczego nie rozjechałam. Tyle, że po sam dach jestem utytłana w błocie. Tyle co wycieraczki przetarły na szybach :-/A teraz kawusia, "odkształcam" spłaszczony zadek i będe "truć" - uwaga; -) Racja, drodzy Panowie racja. Paprykarz, czy sałatki były pycha. Pisze BYŁY..Niestety dorwały się do tego frykasa firmy i różnego autoramentu firemki. Zmodyfikowały receptury, u-ekonomiczniły produkt.Te konserwy to porażka. Ryby max 30% (łososia jeszcze w tym pakują) Jakieś dodatki i wypełniacze i to wszystko zhomogenizowane na pulpę no jskiś dziadowski MOM. Koloru pomarańczowego a w tym-tym wyczuwalne kawałku wstrętnego ryżu, niedogotowanego na dodatek. Trzeba z lupą szukać a i tak te lepsze to nie te co kiedyś... Zresztą o czym tu gadać.Widzieliście wczorajszy Superwizjer TVNu o 20? NO POGRATULOWAĆ dobrego samopoczucia drodzy konsumenci.Schorowane bydło z ropniami, urazami po nieudanych terapiach antybiotykowych. Mało tego - nagrania z ukrytych kamer - zwlekane sznurem wyciągarką z ciężarówek, leżące bezwładnie, konające krowy (ŻADNA nie mogła wstać o własnych siłach)- nocami, od handlarzy. Ubojnie na odkudziu) Ogromne zyski, zmowa.Ba, mało tego - PADŁE, MARTWE bydło - do rozbioru i do handlu.PADLINA q**wa mać. Do kebabów. Ropnie, krwiaki się wycina z tusz przy rozbiorze. SMA-CZNE-GO rodacy, smacznego - na zdrowie.Jakby co to LES może się trochę pośmiać, trochę..Gdzieś dzisiaj czytałem o tej dziennikarskiej prowokacji okropność. Jest tyle chorób odzwierzęcych. Przecież czasem się je surowe mięso. Parykarz, mielonki i inne konserwy chyba każdy jadł podczas nauki poza domem Wtedy mi nie szkodziły, a teraz konserwy omijam dużym łukiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1545 Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Gdzieś dzisiaj czytałem o tej dziennikarskiej prowokacji okropność. Jest tyle chorób odzwierzęcych. Przecież czasem się je surowe mięso. Parykarz, mielonki i inne konserwy chyba każdy jadł podczas nauki poza domem Wtedy mi nie szkodziły, a teraz konserwy omijam dużym łukiem.Głośno dosyć o tym jest.To chyba nie tyle prowokacja dziennikarska- jeden z dziennikarzy zatrudnił się w tej ubojni i po 2 tygodniach został przydzielony do tajemnej "nocnej zmiany" kiedy trwa proceder. Wtedy zaalarmował resztę ekipy i zjechali się kto mógł, policja, inspektorat weterynaryjny (umoczony zresztą) i zaczęło się zatrzymywanie uciekających ciężarówek z chorym bydłem.. Konserwy to ostateczność. W konserwy pakuje się najgorszego autoramentu mięso ponieważ w procesie sterylizacji z zasady zabija się chorobotwórcze bakterie i wirusy. Jest mniejsze ryzyko wpadki niż przy surowym mięsie.. :-/ Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #1546 Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Konserwy to ostateczność. W konserwy pakuje się najgorszego autoramentu mięso ponieważ w procesie sterylizacji z zasady zabija się chorobotwórcze bakterie i wirusy. Jest mniejsze ryzyko wpadki niż przy surowym mięsie.. :-/Nie wiem tylko czy obróbka termiczna niszczy prionyhttps://pl.wikipedia.org/wiki/Prionyhttps://dziennikpolski24.pl/jedlismy-mieso-krow-chorych-na-bse/ar/2184244 Parę lat temu o tym dużo się mówiło i pisałohttps://pl.wikipedia.org/wiki/Pasa%C5%BCowalne_encefalopatie_g%C4%85bczaste Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Arek_Win 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1547 Napisano 27 Stycznia 2019 Antyszczepionki wybiły priony Jeszcze tylko "bolerioza" się trzymie. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1548 Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Nie jest źle. Wystarczy pieczeń wołową w piekarniku na 600 stopni wstawić, nie jest źle...Mam wrażenie że jest trochę ludzi z objawami "Krojtzfelda i Jakuba" ;-) Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1549 Napisano 27 Stycznia 2019 Nie jest źle. Wystarczy pieczeń wołową w piekarniku na 600 stopni wstawić, nie jest źle...Tak ostro , że dymi !!!!! Wypali wszystko co złe !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1550 Napisano 27 Stycznia 2019 BSE "ogniem i mieczem" można.. ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach