Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda fajnie. Żeby tylko nie przesadzili z ceną modeli do których będą pakowali ten mechanizm.

I ciekawe czy całkowicie wyrzucą z oferty 2000 czy będzie raczej na zasadzie że YEMA2000 dla tańszych a CMM.10 dla droższych... 

I widać że biznes w części oparty na Kickstarterze nadal im się opłaca bo z niego nie rezygnują. 

Screenshot_20230911-170911-01.thumb.jpeg.c3e74944ea299dcc005294131735d550.jpeg

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie Yema zmierza w dobrym kierunku. 

70h rezerwy chodu, - 3/+7 sek. odchyłki, szerokość 39mm... 

Jestem ciekaw jak z jakością bransolety. 

Yema-Superman-Slim-CMM20-Micro-Rotor-han

https://monochrome-watches.com/yema-superman-slim-cmm-20-with-micro-rotor-movement-hands-on-review-specs-price/

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, evilym napisał(-a):

Jak dla mnie Yema zmierza w dobrym kierunku. 

70h rezerwy chodu, - 3/+7 sek. odchyłki, szerokość 39mm... 

https://monochrome-watches.com/yema-superman-slim-cmm-20-with-micro-rotor-movement-hands-on-review-specs-price/

Fajne to 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny zegarek z ciekawym mechanizmem, dla fanów marki myślę łakomy kąsek. Czas pokaże jak mechanizm sprawdzi się w praktyce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, evilym napisał(-a):

O to raczej bym się nie martwił - widziałem kilka zegarków tej marki, nie bardzo jest się do czego przyczepić. 

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, nav napisał(-a):

Ładny zegarek z ciekawym mechanizmem, dla fanów marki myślę łakomy kąsek. Czas pokaże jak mechanizm sprawdzi się w praktyce.

też jestem ciekawy trwałości, niezawodności, dokładności i efektywności naciągu w praktyce.

Taki mechanizm dobrze by pasował do jakiegoś sportowego eleganta, ze zintegrowaną bransoletą - jak np. URBAN TRAVELLER.  

W diverze Yemy nie podoba mi się profil (proporcje wysokości bezela do części środkowej) - dość dziwnie to wygląda, oraz zabezpieczenie koronki -  ale to cecha charakterystyczna tego producenta:

spacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy dress watch. Super wygląda, szkoda, że nie ma wersji z szafirowym szkiełkiem

image.thumb.png.c911d299335e4e8fd23bf7215f29af52.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
31 minut temu, leoric napisał(-a):

No i w końcu i ja mam FR🇨🇵 zegarek.

Dziękuję bardzo @just_nobody07

Jestem zachwycony jego wygodą i tym jak bardzo "płasko"układa się na moim nadgarstku, co sprawia, że nosi się wyjątkowo komfortowo.

Poza tym jest francuski (a taki miał być z założenia; z napisem "FRANCE" na tarczy), militarny oraz jeszcze nurek (mój ulubiony typ zegarkow) i na dodatek wykończony w czarnej powłoce DLC, co jeszcze wzmacnia wg. mnie ten vibe wojskowego stylu. Poza tym mocne nawiązania vintage to już maksimum mych oczekiwań. 

Dodatkowe smaczki w postaci: oznaczeń Francuskich Sił Powietrznych - Armée de l'air na tarczy i koronce oraz to przełamanie konwencji, że zegarek typu pilot jest nurkiem (a takie nieoczywistości wyjątkowo w tym hobby mnie pociągają).  Wszystko zatem "magnifique"!

Co ciekawe jednak moje pierwsze wrażenie po szczegółowych oględzinach zegarka po otrzymaniu przesyłki były... negatywne.

Po pierwsze inny kolor lumy na wskazówkach  i indeksach: wskazówki mają śnieżnobiałe wypełnienia, a indeksy lekko beżowe. Po drugie przy całym podejściu typu "stealth" w wykończeniu w postaci czarnych wskazówek na czarnej tarczy czy czarnego ringu daty, to jednak obramowanie tychże i obramiania indeksów są wykonane w błyszczącym srebrnym wykończeniu... Dlaczego? 

Wtedy nagle mnie olśniło: to jest część standardowej francuskiej dezynwoltury, która objawia się i we francuskiej motoryzacji (mój pierwszy samochód był francuski), i we francuskiej kulturze korporacyjnej (z ogromną radością pracuje w jednej), jak i we francuskim podejściu do obcokrajowców etc. Te wszystkie objawy tego delikatnego lekceważenia jednak mi nie przeszkadzają, a dodają jedynie bardziej prawdziwie ludzkiego charakteru do tych wszystkich wytworów francuskości i tworzą z nich prawdziwe produkty MADE IN FRANCE jeszcze bardziej!

Zrozumiałem to wszystko i już  jestem tylko zakochany w mojej YEMie. Je suis amoureux!

20250103_124923.jpg

20250103_122239.jpg

20250101_3100zl.jpg

Mam ten sam. Uważaj na tę blaszkę co blokuje bezel. Jak będziesz ubierał sweter czy coś tam żeby ci jakaś nitka nie zahaczyła o tę blokadę bo ci go wykrzywi. miałem kiedyś srebrną wersję i  raz ubierałem coś tam i  jakaś nitka mi zaszła dziwnym trafem pod tę blaszkę i wykrzywiło mi ja na sztorc. Byłem wkurzony na amen. Zegarek fajny i kupiłem czarną wersję 41mm.

IMG_20250103_210320_597.jpg

Edytowane przez mirek 1969

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było przy ściąganiu swetra. Teraz mi się przypomniało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.08.2023 o 17:21, cordi7 napisał(-a):

Jakby w środku był jakiś wół roboczy a nie ich własny wynalazek to bym się chyba zastanawiał nad łososiem albo białym. Wizualnie bardzo przyjemne, cena też ciekawa.

Ale za to możesz się chwalić, że masz w domu in-house ;]
i to przyozdobiony jak na Sylwka w remizie. wiem co mówię, jako użytkownik werku Yema MBP1000 w zegarku Yonger&Bresson. Normalnie, 31 klejnotów, kto da więcej! Odkładając żarty na bok, to chyba jest przyzwoity mechanizm? 28800bph, wskazówka ładnie płynie. Odchyłek jeszcze nie sprawdzałem.

2008666293_A2238D5C-A914-46D0-9AC2-FDB6FFF6DEDE.png.bf0b28b7193b38ff1910e64adf1b8247.png.8d9fd5d1c3de76cb437bb1907d03cadc.png.cd0c5a335e3ff96f328dcd0b3ee36d15.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

https://intercom.help/yema/en/articles/4373925-where-are-yema-calibers-manufactured

Rozwinięcie tematu strategicznej gry słów "designed" / "developed" / "assembled" but not "manufactured"

Edytowane przez bubulin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.01.2025 o 20:26, leoric napisał(-a):

No i w końcu i ja mam FR🇨🇵 zegarek.

Dziękuję bardzo @just_nobody07

Jestem zachwycony jego wygodą i tym jak bardzo "płasko"układa się na moim nadgarstku, co sprawia, że nosi się wyjątkowo komfortowo.

Poza tym jest francuski (a taki miał być z założenia; z napisem "FRANCE" na tarczy), militarny oraz jeszcze nurek (mój ulubiony typ zegarkow) i na dodatek wykończony w czarnej powłoce DLC, co jeszcze wzmacnia wg. mnie ten vibe wojskowego stylu. Poza tym mocne nawiązania vintage to już maksimum mych oczekiwań. 

Dodatkowe smaczki w postaci: oznaczeń Francuskich Sił Powietrznych - Armée de l'air na tarczy i koronce oraz to przełamanie konwencji, że zegarek typu pilot jest nurkiem (a takie nieoczywistości wyjątkowo w tym hobby mnie pociągają).  Wszystko zatem "magnifique"!

Co ciekawe jednak moje pierwsze wrażenie po szczegółowych oględzinach zegarka po otrzymaniu przesyłki były... negatywne.

Po pierwsze inny kolor lumy na wskazówkach  i indeksach: wskazówki mają śnieżnobiałe wypełnienia, a indeksy lekko beżowe. Po drugie przy całym podejściu typu "stealth" w wykończeniu w postaci czarnych wskazówek na czarnej tarczy czy czarnego ringu daty, to jednak obramowanie tychże i obramiania indeksów są wykonane w błyszczącym srebrnym wykończeniu... Dlaczego? 

Wtedy nagle mnie olśniło: to jest część standardowej francuskiej dezynwoltury, która objawia się i we francuskiej motoryzacji (mój pierwszy samochód był francuski), i we francuskiej kulturze korporacyjnej (z ogromną radością pracuje w jednej), jak i we francuskim podejściu do obcokrajowców etc. Te wszystkie objawy tego delikatnego lekceważenia jednak mi nie przeszkadzają, a dodają jedynie bardziej prawdziwie ludzkiego charakteru do tych wszystkich wytworów francuskości i tworzą z nich prawdziwe produkty MADE IN FRANCE jeszcze bardziej!

Zrozumiałem to wszystko i już  jestem tylko zakochany w mojej YEMie. Je suis amoureux!

20250103_124923.jpg

20250103_122239.jpg

20250101_3100zl.jpg

A może się orientujesz czy można po dłuższym postoju jak już ruszy dokręcić koronką?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a):

A może się orientujesz czy można po dłuższym postoju jak już ruszy dokręcić koronką?

Jest możliwość to pewnie można...

Ja jednak staram się nigdy nie dokręcać swoich automatów z koronki bo siły przełożeń moga dokonać spustoszeń, albo przynajmniej mam takie stereotypy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, leoric napisał(-a):

Jest możliwość to pewnie można...

Ja jednak staram się nigdy nie dokręcać swoich automatów z koronki bo siły przełożeń moga dokonać spustoszeń, albo przynajmniej mam takie stereotypy...

Oki.Bóg zapłać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jedna z tańszych i wg mnie lepszych serii. Bardzo lubię design Rallygrafów i czekam kiedy wyprodukuję je w automacie o ile nie zdewastują koperty na wysokość af4b157325d772f50ba048491dfea75c.jpg

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Wolf napisał(-a):

Chyba jedna z tańszych i wg mnie lepszych serii. Bardzo lubię design Rallygrafów i czekam kiedy wyprodukuję je w automacie o ile nie zdewastują koperty na wysokość af4b157325d772f50ba048491dfea75c.jpg

Zdjęcia to wiadomo klasa ale i zegarek fajnie wygląda. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie zaczynaja sie zachowywac jak powazny producent :)

image.png.f01332baeb0c8bacb498fbe66f52a2b7.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.01.2025 o 09:54, Wolf napisał(-a):

istotnie, nad wyraz fachowe foto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję, staram się cały czas doskonalić :)
Więcej na moim insta prz.wil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

65823c8d-e9c0-4a67-ad7f-c646b839bf90.jpe

51f4e4b4-f637-4a13-a87c-361153814c15.jpe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

65823c8d-e9c0-4a67-ad7f-c646b839bf90.jpe

51f4e4b4-f637-4a13-a87c-361153814c15.jpe

Podobają mi się, moim zdaniem świetne wzornictwo, szkoda że żona "niezegarkowa" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwny ruch ze strony Yemy.

Z jednej strony francuski In-house a z drugiej Swiss Made.

192551936_Screenshot2025-02-22at09_01_32.thumb.png.252dfa3388ca5afded240ab9a3161485.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi