Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Passero

Klub Miłośników Zegarków Blancpain

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję wzorem Omegi, o produktach Swatcha rozmawiać w tamtym wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Filthy Phantoms, to okrutne :)

Trochę przykre, że taki zegarek...

z taką nurkową historią - legenda, marzenie

stworzony przez "nurka" dla "nurków" 

Edytowane przez Osmodeusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Księgowi w firmie nie kierują się sentymentem i legendą, tylko zyskami, a taki na pewno będzie.

Edytowane przez satanic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie księgowi kierują firmami. 😬

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, czyli jak wdrażają nowy projekt to prezes  siedzi i to wszystko liczy😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, mario1971 napisał(-a):

To nie księgowi kierują firmami. 😬

To chyba najlepszy zart jaki slyszalem w tym tygodniu :D 

Kolega chyba przespal ostatnie 20 lat poznego kapitalizmu ;) 

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, muchacho_ napisał(-a):

To chyba najlepszy zart jaki slyszalem w tym tygodniu :D 

Kolega chyba przespal ostatnie 20 lat poznego kapitalizmu ;) 

Spoko, jeszcze się nie obudziłem. 😆

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Osmodeusz napisał(-a):

Taaa....taka marka....takie tradycje...taaaaka nuda, bo w sumie mają jednego FF, któremu potrafią co najwyżej kolor tarczy zmienić.

(No dobra...jeszcze jest kolekcja dla Chińczyków czyli Métiers d'Art, w której się chyba najwięcej dzieje XD )

Dobrze w sumie, że coś z tym Swatchem się ruszyło, to przynajmniej sobie ludzie przypomną, że Blanpain istnieje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej, ale jesteśmy na Forum Miłośników Zegarków, a nie Forum Miłośników Robienia Zysków Przez Korpo. O ile bezdyskusyjnym raczej jest fakt, że Swatch zarobi na tym kupę kasy, o tyle nie ma chyba powodu żeby to jakoś szczególnie tu świętować - ja przynajmniej nie jestem udziałowcem SG i nie czuję się emocjonalnie związany z ich stanem konta, więc mi ich sukces na tym polu wisi. 

Rozpatrując to z czysto zegarkowego punktu widzenia, temat tego plastikowego zegareczka nie powinien się w ogóle pojawiać w tym wątku, a wyłącznie w wątku Swatcha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, meinard napisał(-a):

Okej, ale jesteśmy na Forum Miłośników Zegarków, a nie Forum Miłośników Robienia Zysków Przez Korpo. O ile bezdyskusyjnym raczej jest fakt, że Swatch zarobi na tym kupę kasy, o tyle nie ma chyba powodu żeby to jakoś szczególnie tu świętować - ja przynajmniej nie jestem udziałowcem SG i nie czuję się emocjonalnie związany z ich stanem konta, więc mi ich sukces na tym polu wisi. 

Rozpatrując to z czysto zegarkowego punktu widzenia, temat tego plastikowego zegareczka nie powinien się w ogóle pojawiać w tym wątku, a wyłącznie w wątku Swatcha.

Może dziecku kupię 🙂  Z drugiej strony, obawiałbym się, że ten plastik długo nie wytrzyma z nastolatką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, pdb napisał(-a):

Taaa....taka marka....takie tradycje...taaaaka nuda, bo w sumie mają jednego FF, któremu potrafią co najwyżej kolor tarczy zmienić.

Bo stworzono konkretny zegarek, dla konkretnego odbiorcy. 
Zegarek Legendę, choć nie dla wszystkich - przy czym tworzony z pasją przez „zapaleńca” płetwonurka - kultowy zegarek „nurkowy”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Osmodeusz napisał(-a):

Bo stworzono konkretny zegarek, dla konkretnego odbiorcy. 
Zegarek Legendę, choć nie dla wszystkich - przy czym tworzony z pasją przez „zapaleńca” płetwonurka - kultowy zegarek „nurkowy”

Problem nie jest w tym zegarku, tylko w braku rozwoju innych oraz brandu. FF może nawet bym sobie kupił...ale potem nigdy więcej po nic do BP nie wrócę.

(AirCommand z wyglądu jest akceptowalny, ale z ceną to ich poniosło)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość tak narzeka jaki to downgrade marki, jaki to głupi pomysł i w ogóle be. Ale zobaczcie chociażby jak wątek BP rozruszał się na naszym skromnym forum. Ja osobiście dziś chyba pierwszy raz w życiu z ciekawości wszedłem na stronę BP i zainteresowałem się ich zegarkami. Plastik może sobie nawet kupię (którąś wersję bez daty) bo może być fajny na wakacje, nawet do wody da się wejść. Ale nawet rozważę kiedyś oryginał i oczywiście nie traktuję wersji Swatchowej na poważnie. Jednak zwiększyło to u mnie skromnego szaraka świadomość marki BP, takich jak ja może być jeszcze wielu.

Moim zdaniem te plastikowe promocje wyższych marek przez Swatch są genialne, ale to oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie :) 

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Butik napisał(-a):

Większość tak narzeka jaki to downgrade marki, jaki to głupi pomysł i w ogóle be. Ale zobaczcie chociażby jak wątek BP rozruszał się na naszym skromnym forum. Ja osobiście dziś chyba pierwszy raz w życiu z ciekawości wszedłem na stronę BP i zainteresowałem się ich zegarkami. Plastik może sobie nawet kupię (którąś wersję bez daty) bo może być fajny na wakacje, nawet do wody da się wejść. Ale nawet rozważę kiedyś oryginał i oczywiście nie traktuję wersji Swatchowej na poważnie. Jednak zwiększyło to u mnie skromnego szaraka świadomość marki BP, takich jak ja może być jeszcze wielu.

Moim zdaniem te plastikowe promocje wyższych marek przez Swatch są genialne, ale to oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie :) 

Zgadam się z tym.

Teraz czekam jeszcze na SwatchXBreguet. Wtedy dwie "dziadkowe" marki zyskają jakąś rozpoznawalność :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, pdb napisał(-a):

Zgadam się z tym.

Teraz czekam jeszcze na SwatchXBreguet. Wtedy dwie "dziadkowe" marki zyskają jakąś rozpoznawalność :D

Wspominałem już o Swatch x Breguet we właściwym wątku Swatch. Wygląda na to, że np Paul Thorpe też o tym myśli. I am behind (czyli "jestem za" ;)).

Edytowane przez Butik

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Osmodeusz napisał(-a):

Takie to przykre, ze takiej legendy nikt juz prawie nie chce...

Blancpain notuje straty od lat, wiec ta kolaboracja, jest dla tej "legendy" ogromna szansa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Blancpain notuje straty od lat, wiec ta kolaboracja, jest dla tej "legendy" ogromna szansa.

Bo od samego początku skupiono się na jednej grupie odbiorców?

Po 70 latach historia zatacza koło, znów płetwonurek we współpracy z nurkami technicznymi, opracowują "narzędzie" do nurkowań przy użyciu rebreathera

Podobnie jak oryginalny Fifty Fathoms czerpał z potrzeb najbardziej technicznych nurków swoich czasów w 1953 roku, dyrektor generalny Blancpain Marc Hayek współpracował z bliskim partnerem marki, nurkiem, fotografem i biologiem podwodnym Laurentem Ballestą, aby zaprojektować specjalistyczne narzędzie techniczne dostosowane do potrzeb współczesnego nurka technicznego -trzygodzinny pomiar czasu. 

Blancpain-Fifty-Fathoms-Tech-Gombessa-70

Tę pierwszą w swoim rodzaju komplikację osiągnięto poprzez dodanie czwartej wskazówki do zegarka, podobnej do wskazówki GMT, ale zamiast obracać się w pełni co 24 godziny, ta wykonuje pełny obrót co 3 godziny. W połączeniu z dobrze widocznymi oznaczeniami trzech godzin na lunecie, określenie czasu nurkowania jest teraz proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

to jest to. Nie przypominam sobie żebym widział jakiegoś współczesnego Blancpain w kolekcjach które się przejawiają w wywiadach.

Legenda przegrywa z gabarytami, rozpoznawalnością i ceną. Zresztą w samym Blancpain też cen nie rozumiem bo np taki Bathyscaphe Quantieme kosztuje praktycznie tyle co Fifty Fathoms.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Spoko, jeszcze się nie obudziłem. 😆

Księgowi to chyba pokazują stan faktyczny w kolumnach winien-ma na podstawie dostarczonych istniejących już danych liczbowych w postaci faktur, rachunków, wypłat itd. I ktoś kto jest odpowiedzialny za firmę powinien takie dane analizować. Wydaje mi się również że koszty produkcji, wdrażania, gwarancji, amortyzacji itp. są w gestii innych osób. Nazwał bym ich planistami.

Stwierdzenie, że Księgowi kierują firma czy projektują dane przedmioty traktował bym jako skrót myślowy.😉

Błogich snów dla mario1971

Edytowane przez kałaszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, towarzyszy też czasami w pracy (foto arch.) 😀

Następny będzie  Scuba 😁

IMG_20230623_101253.jpg

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Osmodeusz napisał(-a):

Bo od samego początku skupiono się na jednej grupie odbiorców?

Nie wiem o czym Ty piszesz, bo chyba nie o zegarkach dla nurkow? 🤔

Biver i Piquet przywracajac Blancpain do zycia wrocili z klasycznymi garniturowymi zegarkami, przodkami kolekcji Villeret. FF wrocil do kolekcji JB w 1997 roku, po sprzedazy JB grupie Swatch.

2 godziny temu, Jan napisał(-a):

to jest to. Nie przypominam sobie żebym widział jakiegoś współczesnego Blancpain w kolekcjach które się przejawiają w wywiadach.

Legenda przegrywa z gabarytami, rozpoznawalnością i ceną. Zresztą w samym Blancpain też cen nie rozumiem bo np taki Bathyscaphe Quantieme kosztuje praktycznie tyle co Fifty Fathoms.

Nie bardzo wiem o jakich. kolekcjach i wywiadach piszesz, ale skoro tych zegarkow nie ma, to znaczy, ze nie bardzo jest popyt,  prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Nie wiem o czym Ty piszesz, bo chyba nie o zegarkach dla nurkow? 🤔

Bo widać rozpatrujesz temat z innego punktu widzenia. Ja mówię o jednym modelu FF - więc dla kogo był przeznaczony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Osmodeusz napisał(-a):

Bo widać rozpatrujesz temat z innego punktu widzenia. Ja mówię o jednym modelu FF - więc dla kogo był przeznaczony?

Widzisz i moze tu jest pies pogrzebany... Nawet dla Ciebie, osoby, ktora zakladam cos tam wie nt. tej firmy, Blancpain to tylko jeden model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Nie bardzo wiem o jakich. kolekcjach i wywiadach piszesz, ale skoro tych zegarkow nie ma, to znaczy, ze nie bardzo jest popyt,  prawda?

Dokładnie to miałem na myśli. O wywiadac mówiłem generalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi