Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
irekm

Teorie spiskowe

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Oraw
15 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Ja chyba zostaję powoli Biernym Koronasceptykiem.  ;) Dzisiaj w pewnym supermarkecie miałem okazję, dzięki uprzejmości przemiłego, ok. 19-letniego, ale za to bardzo wysokiego, koronasceptyka ;) zapoznać się z tyloma nieznanymi mi dotąd (!) :D synonimami słowa "penis", że myślę, iż musiał mieć rację - nie może być żadnego wirusa! ;)

No widzisz...to spotkałeś prawdziwego humanistę!🤣 ... powinno Ci być głupio, gdy myślisz, że Ty nim Jesteś!😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, 70soul napisał(-a):

EF9B69C7-D3DB-4C14-A924-B5F3128F524E.thumb.jpeg.8fcbafa0e132f466b06ad78179323a71.jpeg
Swoją drogą. To ciekawe jest, że martwicie się cały czas o chorych na świrusa. 
Empatia wybiórcza.

P.s Nie życzę wam byście mieli jakąś awarie w domu w najbliższym czasie. 

Lockdown nie działa.

Lockdown w służbie zdrowia na pewno... ale by do ratowania ciężko przechodzących COVID wystarczyła nam standardowa ilość obsługiwanych profesjonalnie łóżek na OIOMach potrzeba przerwać łańcuch zakażeń...a tego lockdownu w życiu nie ma a raczej jest wybiórczy...i nie przestrzegany - jak nie widzisz zależności to co widzisz? 
Gdyby była to tylko kwestia wolności jednostki za którą  płaci jako jedyna rachunek - nie ma sprawy , każdy negujący pandemię rezygnuje z ratowania go w razie zakażenia ...ale niestety przypadkowe spotkanie takiego wolnościowca  w sklepie, w windzie czy w POZ ( a nie do POZ on miał nie chodzić )  nie zostawia wolnego wyboru innym.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale rozumiem, że ten pan Klimczewski to jakiś "ekspert"? Sądząc po zestawianiu danych, musi współpracować z jakimś ZUSem albo innym GUSem. Jakoś tak ładnie mu się te dane naginają, jak koszyk inflacyjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Oraw napisał(-a):

No widzisz...to spotkałeś prawdziwego humanistę!🤣 ... powinno Ci być głupio, gdy myślisz, że Ty nim Jesteś!😎

śmiech kaczora.gif

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, desmo napisał(-a):

Lockdown w służbie zdrowia na pewno... ale by do ratowania ciężko przechodzących COVID wystarczyła nam standardowa ilość obsługiwanych profesjonalnie łóżek na OIOMach potrzeba przerwać łańcuch zakażeń...a tego lockdownu w życiu nie ma a raczej jest wybiórczy...i nie przestrzegany - jak nie widzisz zależności to co widzisz? 

Ja widzę to, że można pokazać spadki i wzrosty na świecie. Obecnie taki Texas ma spadki a otwarty. Jestem pewny, że ktoś znajdzie spadki gdzie zamknięte miasto/województwo/kraj.

To świadczy o tym, że wirus sobie nic nie robi z tego. Zamykanie nie pomaga w zachamowaniu rozprzestrzeniania się.

Dziś minister zdrowia kłamał.👇

1310DAB1-C5F2-40CC-A777-4299D0BC3274.thumb.jpeg.81614c26924d83f09a96bc9d0bae2165.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, nie mogłem się powstrzymać.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, desmo napisał(-a):

każdy negujący pandemię rezygnuje z ratowania go w razie zakażenia

Lekarze na oddziałach covidowych zapewne codziennie mają po kilku takich "coronaheroes" - serdecznie tym lekarzom współczuję, bo to tak, jakby opatrywać rany żołnierzowi Dirlewanger w sierpniu 1944....

17 minut temu, Oraw napisał(-a):

Nie zrozumiałeś żartu - trudno, zdarza się. Ale nie mówmy już o tym więcej.  ;)

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, 70soul napisał(-a):

Dziś minister zdrowia kłamał.👇

1310DAB1-C5F2-40CC-A777-4299D0BC3274.thumb.jpeg.81614c26924d83f09a96bc9d0bae2165.jpeg.78fea787e281896c8acd0aeda9ea06b8.jpeg

Sorry, ale to już zakrawa na kpinę. W całej Polsce lawinowo rosną zachorowania, więc i na terenie gdzie wprowadzono niby-lokdałn również. Miarodajne byłoby zestawienie dwóch regionów - z wprowadzonym lokdałnem i bez niego. Choć i tak przypuszczam, że wynik byłby podobny, bo lokdałn w Polsce nie ma nic wspólnego z sensownymi ograniczeniami. Lepiej jest w UK i tam pomalutku zaczyna odnosić to efekt, ale i tak daleko do dobrych wyników. A z tego co piszą znajomi, w UK jest sporo ostrzejsze zamknięcie niż w Polsce. Nie wiem, nie byłem, nie widziałem.

Każdy trzeźwo myślący widzi co trzeba zrobić, żeby było chociaż trochę bezpieczniej. Niestety, ani jednej takiej trzeźwo myślącej osoby nie ma wśród osób decyzyjnych. Rząd wydaje się być jak nastoletnia dziewica, i chciałby i boi się. Próbuje, dotyka, maca i wącha, ale żeby porządnie wziąć w garść, to już nie, bo będzie bolało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, renqien napisał(-a):

Rząd wydaje się być jak nastoletnia dziewica, i chciałby i boi się. Próbuje, dotyka, maca i wącha, ale żeby porządnie wziąć w garść, to już nie, bo będzie bolał

Rząd apeluje. Apeluje do narkomana, żeby już więcej nie ćpał.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a co ma zrobić, jak mu rozpisali konferencję prasową? Stanie i będzie stał jak panu młodemu na weselu? No to gada bez sensu jeden z drugim ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1310DAB1-C5F2-40CC-A777-4299D0BC3274.thumb.jpeg.81614c26924d83f09a96bc9d0bae2165.jpeg.78fea787e281896c8acd0aeda9ea06b8.jpeg

Sorry, ale to już zakrawa na kpinę. W całej Polsce lawinowo rosną zachorowania, więc i na terenie gdzie wprowadzono niby-lokdałn również. Miarodajne byłoby zestawienie dwóch regionów - z wprowadzonym lokdałnem i bez niego. Choć i tak przypuszczam, że wynik byłby podobny, bo lokdałn w Polsce nie ma nic wspólnego z sensownymi ograniczeniami. Lepiej jest w UK i tam pomalutku zaczyna odnosić to efekt, ale i tak daleko do dobrych wyników. A z tego co piszą znajomi, w UK jest sporo ostrzejsze zamknięcie niż w Polsce. Nie wiem, nie byłem, nie widziałem.

Każdy trzeźwo myślący widzi co trzeba zrobić, żeby było chociaż trochę bezpieczniej. Niestety, ani jednej takiej trzeźwo myślącej osoby nie ma wśród osób decyzyjnych. Rząd wydaje się być jak nastoletnia dziewica, i chciałby i boi się. Próbuje, dotyka, maca i wącha, ale żeby porządnie wziąć w garść, to już nie, bo będzie bolało.

W UK ludzie chodzą dowolnie wielkimi grupami wszędzie gdzie chcą. Nie noszą (jak nie chcą, bo nie ma nakazu) zakrycia twarzy na podwórku.

Zamknięte puby, restauracje/kawiarnie na wynos. W parkach jak w lato.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a co ma zrobić, jak mu rozpisali konferencję prasową? Stanie i będzie stał jak panu młodemu na weselu? No to gada bez sensu jeden z drugim ;) 

Mam również analogiczny apel. Chciałbym zaapelować do wszystkich, żeby byli wysokimi, zgrabnymi blondynkami. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Oraw
Teraz, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Mam również analogiczny apel. Chciałbym zaapelować do wszystkich, żeby byli wysokimi, zgrabnymi blondynkami. :D

Wieku nie podałeś, to się waham...🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, 70soul napisał(-a):

W UK ludzie chodzą dowolnie wielkimi grupami wszędzie gdzie chcą. Nie noszą (jak nie chcą, bo nie ma nakazu) zakrycia twarzy na podwórku.

Zamknięte puby, restauracje/kawiarnie na wynos. W parkach jak w lato.

Nie wiem jak wyglądają dziś ulice w UK ale wiem że mają 3,5 raza więcej niż my  zaszczepionych na każde 100 osób na tej ulicy...może stąd wrażenie wielkich grup...

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

No i znowu muszę się kategorycznie sprzeciwić. Zdecydowanie wolę brunetki. Nie można obywatelom narzucać koloru, bo to godzi w ich wolność i swobody obywatelskie, że o wolnej miłości nie wspomnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Oraw
2 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Nie miałem na myśli zakonnic - w żadnym wieku.  ;)

A, ok...to w sumie odpadam...całe życie wiatr w oczy🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, renqien napisał(-a):

No i znowu muszę się kategorycznie sprzeciwić. Zdecydowanie wolę brunetki. Nie można obywatelom narzucać koloru, bo to godzi w ich wolność i swobody obywatelskie, że o wolnej miłości nie wspomnę.

W takim razie już modyfikuję swój apel. "Apeluję do prawie wszystkich ;), żeby byli młodymi, wysokimi, zgrabnymi blondynkami oraz blondynkami, ale brunetkami".  ;)

A, przy okazji, właśnie zapytałem koleżankę z UK, jak to tam u nich jest. Ona akurat mieszka niedaleko Birmingham.  :)

"U mnie nie widziałam grup ludzi i raczej wszyscy noszą maski. Może to sytuacje z wielkich miast jak Londyn? Jedyne miejsca gdzie personel i klienci nie noszą mesk to polskie sklepy 🤣🤣🤣"

Edytowane przez Lincoln Six Echo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

W takim razie już modyfikuję swój apel. "Apeluję do prawie wszystkich ;), żeby byli młodymi, wysokimi, zgrabnymi blondynkami oraz blondynkami, ale brunetkami".  ;)

A, przy okazji, właśnie zapytałem koleżankę z UK, jak to tam u nich jest. Ona akurat mieszka niedaleko Birmingham.  :)

"U mnie nie widziałam grup ludzi i raczej wszyscy noszą maski. Może to sytuacje z wielkich miast jak Londyn? Jedyne miejsca gdzie personel i klienci nie noszą mesk to polskie sklepy 🤣🤣🤣"

Głupiego człowieka znajdziesz wszędzie. W UK przyłbice cały czas aktualne w walce z świrusem, są ludzie co w to wierzą jak w maski, (i muszę się poprawić, kiedyś napisałem, że nosze maskę w sklepie a chocilo mi o komin na szyje, tylko w nim oddychać względnie mogę, a nie działa jak maski i przyłbice) . Tak więc to, że ekspedientka w pl sklepie chce za dnia oddychać a nie się męczyć, to brawo dla niej. Jakoś nie chorują częściej pracownicy sklepów od innych. 

Jasne, że ludzi jest mniej bo mniej sklepów otwartych (np większość odzieżowych zamknięte). Wielu pracuje w domu albo siedzi na zwolnieniu. Ale jak wyjdziesz do parku czy na ulice centrum gdzie nie są same biurowce i kilka otwartych miejsc to ludzi od groma i kolejki.

i dzieci chodzą do szkoły tak więc i korki często na ulicach.
Wstępnie 12 kwietnia ma powrócić życie do numeru 3 obostrzeń/zakazów z obecnego 4. 

Edytowane przez 70soul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@70soulnie rozumiesz, że:

- u nich 42% ludzi jest zaszczepionych?

- oni mogą mieć 50 mln miejsc w szpitalach i co z tego wynika dla Polski? Nic

Jesteśmy tu i teraz z taką liczbą miejsc w szpitalach covidowych, jaka jest.  Ze służbą zdrowia, jaka jest.  Inna chwilowo nie będzie.

Przyczyną tego, że mamy kosmiczne wzrosty zakażeń jest BRAK lockdownu, a nie jego wprowadzenie.

Ludzie kontestują wszystko, każdy nakaz lub zakaz jest łamany, a łamacze (restauratorzy, hotelarze, właściciele wyciągów narciarskich) to nasi "bohaterowie narodowi" walczący z "bzdurnymi zakazami".

Ludzie wysyłają sobie memy z tymi bohaterami z podtekstem "8 gwiazdek" i tak MY SAMI tworzymy sobie atmosferę kompletnego braku odpowiedzialności.

Paranoja.  A wszystkiemu winien ten lockdown.

Panów profesorów oraz Ciebie proszę o pomysł na zwalczenie pandemii w Polsce.

"Miszcz" excela pan Klimczewski podał jakąś receptę?

A tak dla porównania dziś przedstawiają się krzywe zakażeń w Szwecji i UK - zgadnij, która jest która:

image.thumb.png.1fb4e6db1b6a5610d1edeaca5ebb29e9.png

image.thumb.png.ee55bb79f2cf73229634232820bf7b2d.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Iko napisał(-a):

@70soulnie rozumiesz, że:

- u nich 42% ludzi jest zaszczepionych?

- oni mogą mieć 50 mln miejsc w szpitalach i co z tego wynika dla Polski? Nic

Jesteśmy tu i teraz z taką liczbą miejsc w szpitalach covidowych, jaka jest.  Ze służbą zdrowia, jaka jest.  Inna chwilowo nie będzie.

Przyczyną tego, że mamy kosmiczne wzrosty zakażeń jest BRAK lockdownu, a nie jego wprowadzenie.

Ludzie kontestują wszystko, każdy nakaz lub zakaz jest łamany, a łamacze (restauratorzy, hotelarze, właściciele wyciągów narciarskich) to nasi "bohaterowie narodowi" walczący z "bzdurnymi zakazami".

Ludzie wysyłają sobie memy z tymi bohaterami z podtekstem "8 gwiazdek" i tak MY SAMI tworzymy sobie atmosferę kompletnego braku odpowiedzialności.

Paranoja.  A wszystkiemu winien ten lockdown.

Panów profesorów oraz Ciebie proszę o pomysł na zwalczenie pandemii w Polsce.

"Miszcz" excela pan Klimczewski podał jakąś receptę?

A tak dla porównania dziś przedstawiają się krzywe zakażeń w Szwecji i UK - zgadnij, która jest która:

image.thumb.png.1fb4e6db1b6a5610d1edeaca5ebb29e9.png

image.thumb.png.ee55bb79f2cf73229634232820bf7b2d.png

Restauracje, hotele...👇

F328F5FB-76CB-4039-A82E-669D78B75D90.thumb.png.ad77429fd5df38e83f0a9ca91a72e45a.png

szanowny panie zanim zaczniesz się oburzać na przedsiębiorców to przypomnij mega protesty po orzeczeniu TK.

Lockdown nie ma wpływu na wirus jak pisałem wyżej, każdy z nas może pokazać przykłady miejsc na świecie gdzie „działa”, gdzie nie „działa”, albo, że nie ma większych różnic pomiędzy miejscami gdzie przyjęto zgoła inna strategię. (Texas cały czas spada ale może i wzrosnąć, czas pokaże)

w UK były puste ulice tylko na początku zeszłego roku a nie od początku była szczepiona. Ja mówię o tym, że jest poziom czwarty, a ludzie chodzą jak i gdzie chcą i policja nikogo tu nie wypytuje o nic.

Glupków jednak nie brakuje i chcą zakazać wylotów za granice bez ważnego powodu pod groźbą kary 5k (bodajże 29.03 będzie głosowanie)

—-edit wyraźniejszy wykres

FC5C8AFE-2B50-4B9B-B798-373571BDA926.jpeg.e1a7eb7c6f284b2c252b2099199b3082.jpeg

Edytowane przez 70soul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywar

0A400178-32E3-47DE-9A6D-82D161D722D5.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że są tu lekarze i ratownicy na forum? 

Mnie obecna sytuacja nie dziwi z wielu powodów i składowych obecnej sytuacji jest wiele...ale moim zdaniem taki lockdown nie ma sensu - to tylko odsuwa problem "na później"...

Poza tym "nierząd" może sobie na razie prosić o pewne zachowania, bo zabronienie prowadzenia działalności gospodarczej nie jest możliwe bez wprowadzania innego stanu...

https://m.facebook.com/189446087903429/photos/pb.100043849703290.-2207520000../1739948589519830/?type=3&__tn__=R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak myślisz, skąd się wzięły zarażenia w domu? Jak się tam pojawiły? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@70soulCzytaj ze zrozumieniem, powoli.

Nigdzie nie napisałem, co jest źródłem największej liczby zakażeń, pisałem natomiast o tym, że osoby/przedsiębiorcy łamiący "lockdown" to bohaterzy ludowi, o których mówi się, że walczą z "głupimi zakazami".

O innych powodach pisał już wcześniej bodajże @renqien - imprezy, domówki itp, nic się przecież nie dzieje... :(  Ludzie lekceważą podstawowe zasady higieny.

No ale jak zawsze winien jest rząd...

A o lockdownie już pisałem i napiszę jeszcze raz - nie było i nie ma żadnego lockdownu.  NIgdzie.  Lockdown dla mnie oznacza to, że ludzie siedzą w domu, firmy nie pracują, handel nie działa itd.  Nie ma możliwości transmisji wirusa.  

Co do innych krajów - też przecież Tobie odpisałem, że co nas obchodzi jak jest w UK?  Mają miliard respiratorów i pieryliard funtów na leczenie? Ich sprawa.  Martwmy się NAMI, tu i teraz.

Edytowane przez Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.