Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

W USA, gdzie mają silną kulturę sądzenia się o byle g*wno, być może taki pozew i ma jakiś sens. U nas Kruk, jako prawie że monopolista, może sobie bimbać na wszystko bez jakichkolwiek konsekwencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W USA, gdzie mają silną kulturę sądzenia się o byle g*wno, być może taki pozew i ma jakiś sens. U nas Kruk, jako prawie że monopolista, może sobie bimbać na wszystko bez jakichkolwiek konsekwencji.

Nie wiem jakie są realne praktyki, co tak naprawdę się dzieje za kulisami, ale mając na uwadze moje przelotne można powiedzieć doświadczenia, to osoby pracujące w butiku raczej chcą sprzedać, tylko nie bardzo jest co. I jak dziś zostałem poinformowany, dostają ostatnio więcej zegarków i mają nadzieję, że będzie można ich sprzedać więcej do zainteresowanych osób. Ja bym tam chętnie ponosił, szczęśliwie u nas to jeszcze bezpiecznie się da. (Ale nie jestem zdesperowany na tyle, żeby brać z 2-giej ręki)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, meinard napisał(-a):

Tylko to jest trochę sytuacja jakbyś zaprosił panienkę do kina i na kolację a potem się z nią sądził bo nie chciała dać d..... a przecież na to liczyłeś inwestując.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Bugs napisał(-a):

Tylko to jest trochę sytuacja jakbyś zaprosił panienkę do kina i na kolację a potem się z nią sądził bo nie chciała dać d..... a przecież na to liczyłeś inwestując.

Tylko tutaj wychodzi, że w międzyczasie przeszła operację zmiany płci i nic nie powiedziała. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropos pozwów to ciekawe jak się potoczy niedawno przytaczana historia człowieka który pozwał naszego ravena :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jesteście w stanie tylko na podstawie tego jednego średniej jakości zdjęcia określić rozmiar tego Oystera?

36 czy 41?

82D4B7F8-CD4A-4243-8621-768B1D5EB27C.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36mm. Nie ma oznaczeń minutowych (5-10-(...)-60)

Edytowane przez TomASH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę różnicy w tarczy 36 vs 41

Tutaj zdjęcie z Chrono24 Oystera 41:

560A44D1-681E-40EC-B915-82B27354C9BE.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaa... sorki, masz rację - markery minutowe są w DJ. 

OP 36 od 41 trudno odróżnić, jednak ciągle twierdzę że to 36mm z powodu delikatnie krótszej wskazówki godzinowej i wielkości korony na tarczy.

Porównaj też tutaj - https://www.hodinkee.com/articles/rolex-oyster-perpetual-breaking-down-all-five-sizes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Jan napisał(-a):

apropos pozwów to ciekawe jak się potoczy niedawno przytaczana historia człowieka który pozwał naszego ravena :)

to w końcu doszło do forumowych pozwów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Photoman napisał(-a):

Czy jesteście w stanie tylko na podstawie tego jednego średniej jakości zdjęcia określić rozmiar tego Oystera?

36 czy 41?

82D4B7F8-CD4A-4243-8621-768B1D5EB27C.jpeg

szczerze mówiąc jednym okiem i przez palce obstawiałbym jednak 41 mm :) 

1 minutę temu, Admof napisał(-a):

to w końcu doszło do forumowych pozwów?

jakieś pozwy tutaj na naszym forum ? :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minutes ago, SPS said:

jakieś pozwy tutaj na naszym forum ? :P 

A wiesz, czasem się tutaj pozwyzywamy jak ktoś zdjęcie nie takie zamieści ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o forumowych pozwach nic nie wiem :D najblizej bylo przy akcji żyrandol i niedawne zadymy z rachunkami oraz psia karmą 🤣

CHodziło mi o to że ktos tu kiedyś link wstawiał ( https://poscigi.pl/kolekcjoner-z-zielonej-gory-kupil-cztery-zegarki-rolex-ale-ich-nie-dostal-w-kruk-zakrywa-sie-pandemia-tymczasem-zegarki-podrozaly/)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Photoman napisał(-a):

36 czy 41?

Ratio korony do indeksów wskazuje raczej na 36mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Jan napisał(-a):

o forumowych pozwach nic nie wiem :D najblizej bylo przy akcji żyrandol i niedawne zadymy z rachunkami oraz psia karmą 🤣

CHodziło mi o to że ktos tu kiedyś link wstawiał ( https://poscigi.pl/kolekcjoner-z-zielonej-gory-kupil-cztery-zegarki-rolex-ale-ich-nie-dostal-w-kruk-zakrywa-sie-pandemia-tymczasem-zegarki-podrozaly/)

Jak to niektórzy lubią pierdoły zza obrazu razem z kurzem paluchami wyciągać. 😬

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzięki za info  @logann i @Jan

czyli nic nadzwyczajnego dzień jako co dzień normalka :D  😂🤩🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że zdania na temat rozmiaru Oystera podzielone. Nie miałem za bardzo jak wejść i zapytać, w sumie to i tak „For exhibition only”, a lista kolejkowa zamknięta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś mógłby się podzielić relatywnie świeżym doświadczeniem wpisania na listę w Silesii?

Czy ktoś mógłby się podzielić relatywnie świeżym doświadczeniem wpisania na listę w Silesii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Nuter napisał(-a):

Świeże były w czasie ostatnich premier - umawiasz się, przyjeżdżasz, wypisują deklarację chęci zakupu na model który Cię interesuje,  podpisujesz, wracasz do domu, zapominasz.

Takie mam doświadczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Jan napisał(-a):

@mario1971ale mówisz o mnie czy o pozywającym? :))

Tak ogólnie o forumowym życiu. 😁

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Photoman napisał(-a):

Widzę, że zdania na temat rozmiaru Oystera podzielone. Nie miałem za bardzo jak wejść i zapytać, w sumie to i tak „For exhibition only”, a lista kolejkowa zamknięta.

Ja tego "for exhibition only" nie łapię. W oficjalnym salonie Rolexa w Mediolanie nic przymierzyć nie można, trzeba się... umawiać wcześniej - dlatego omijam ich szerokim łukiem. A u takiego niezależnego dilera jak Verga wyjmują z sejfu wszystko i można przymierzać ile się chce, nawet rzadkie czy najdroższe modele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W Katowicach Kruk przeniósł Rolexa na płac Śląski  
Podoba mi się pomysł umiejscowienia salonu na przeciwko Noble Płace.
Osoby nie chcące czekać będą miały bliżej po Omegę albo Grand Seiko

IMG_2460.thumb.jpeg.ddd363706a190aea57a21765fa0acc7f.jpeg

IMG_2462.thumb.jpeg.74496d7fc7722d5ec17b3bb3e6f787cb.jpeg

Jeszcze nie byłem, ale w końcu muszę się wybrać pooglądać
Przymierzałem sobie suba z białego złota z niebieskim bezelem. Innych się nie dało.
Listy zamknięte.

edit: rozpiszę się nieco, bo w sumie warto, a to powyżej, to na szybko pisałem po wyjściu.

No salon, to jest teraz duuuża elegancja. Serio. Chciałbym mieć tę przyjemność kupowania zegarka w tak miłych okolicznościach.
Ten mały (byłem w sumie raz) też był spoko, ale sprawiał wrażenie takiego mikro-ekskluzywnego sklepiku. No, a teraz jest niewątpliwa przestrzeń. 
Od wejścia jesteśmy witani poprzez otwarcie drzwi, przez pana z ochrony, pełna elegancja.
Rolex na lewo, a reszta po prawej.  
Zagadałem co tam z moim panerai, a później zarzuciłem temat Rolka. 
20 sekund później siedziałem z Subem z białego złota (ech..) na łapie, muszę przyznać konkretnie onieśmielony wartością.
Było bardzo sympatycznie, ale też jednocześnie smutno.. Bo te listy. I horyzont czasowy nieznany..
Ale miła i sympatyczna pani z obsługi zachęciła do częstego kontaktu, "proszę dzwonić, wpadać, teraz więcej zaczęło przychodzić zegarków, to może będzie lepiej".
Poprosiłem o sprawdzenie dostępności paska do Panerai i już był telefon o dostępności. Miło.
Ekspirjens naprawdę fajny, choć jak mówię, nieco to było onieśmielające, ale to raczej zdecydowanie "ja", a nie miejsce czy też ludzie którzy tam pracują.

Ten w białym złocie, to już trochę leży. Ktoś zrezygnował z zakupu

Powiedz, że jesteś ekshibicjonistą i Ci sprzedadzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, beniowski napisał(-a):

A u takiego niezależnego dilera jak Verga wyjmują z sejfu wszystko i można przymierzać ile się chce, nawet rzadkie czy najdroższe modele.

za możliwość przymierzenia płacisz konkretnie wyższe ceny niż w AD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Boogie napisał(-a):

za możliwość przymierzenia płacisz konkretnie wyższe ceny niż w AD 

Że co? Odnośnie nowych zegarków? Chyba ci się coś pokręciło. Ceny są dokładnie takie same. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi