Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Maciej72 napisał(-a):

ludzie z klasą proponują zakłady, w internecie możesz napisać że masz miliard i 30 nieruchomości. 

Kiedy ktoś mi zarzuca że nie mam nic, i jestem tylko trollem, i szydzi ze mnie, piszę SPRAWDZAM, 

Ludzie z klasa albo nie wchodza w takie dyskusje, albo wyjasniaja je na priv 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Maciej72 napisał(-a):

ludzie z klasą proponują zakłady, w internecie możesz napisać że masz miliard i 30 nieruchomości. 

Kiedy ktoś mi zarzuca że nie mam nic, i jestem tylko trollem, i szydzi ze mnie, piszę SPRAWDZAM, 

Tak sobie tylko myślę, że niezależnie od wszystkiego, jakiekolwiek dyskusje kto, czego i ile ma, nie powinny tu mieć miejsca. 

A jeszcze dodam , że głownie rozmawiamy głownie o zegarkach które kosztują średnio i w wiekszości popularnych modeli 10-15 tys EUR.

Edytowane przez uhck997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, SzefSzefow napisał(-a):

Ludzie z klasa albo nie wchodza w takie dyskusje, albo wyjasniaja je na priv 

ludzie z klasą nie szydzą z Ciebie na publicznym forum....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Ludzie z klasa zazwyczaj nie chwala sie w necie ile to maja gotowki (bez wzgledu na to czy to prawda, czy nie). 
Ale pewnie jestes wyjatkiem 🤭

Laurkę już sobie wystawił. A Ty Pawle zacznij trenować, bo i Ciebie będzie chciał sprawdzić. 😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, uhck997 napisał(-a):

Tak sobie tylko myślę, że niezależnie od wszystkiego, jakiekolwiek dyskusje kto, czego i ile ma, nie powinny tu mieć miejsca. 

Tym bardziej, ze rozmawiamy głownie o zegarkach które kosztują średnio 10-15 tys EUR.

nie powinny, liczby na koncie nie definiują nas jako ludzi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Maciej72 napisał(-a):

nie powinny, liczby na koncie nie definiują nas jako ludzi ...

amen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Laurkę już sobie wystawił. A Ty Pawle zacznij trenować, bo i Ciebie będzie chciał sprawdzić. 😉

Wybacz, ale właśnie sam sobie wystawiłeś laurkę.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Maciej72 napisał(-a):

Ok. Proponuję Ci zakład. że mam milion euro, tylko w PL w gotówce, nie mówimy o apartamentach w koziej wólce :)

Zasady

1. Wybierasz biegłego rewidenta, który z moją księgową ustala stan faktyczny, że nie jest to pożyczka ani żaden inny fake. Oczywiście za niego płacisz.

2. Ustalamy kancelarię prawną w której składamy weksel z 777 na 400 tys. każdy. 

3. Kto przegrywa zakład, weksel jest natychmiastowo wymagalny. 

4. Wyniki publikujemy na forum.

5. Pytanie, kto z nas żyje w wirtualnym świecie .......

6. Telefon do mnie na priv ....

Do tego trzeba mieć cojones, ale takie zasady panują u cyganów  w Portugali :)

Tak dla ścisłości.🙂  777 to nie weksel a poddanie się egzekucji. Dla weksla in blanco wierzyciel, aby mieć tytuł egzekucyjny musi wszcząć postępowanie nakazowe a z 777 od razu zaczyna egzekucję.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, SzefSzefow napisał(-a):

Dales sie podejsc jak dzieciak

Masz rację... :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Trenuje od jakiegos czasu, wlaczajac w to plan treningowy. Co prawda kilometrow w nogach jest stosunkowo niewiele, ale nozka podaje - zapraszam wiec na pojezdzawke w Alpy 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Maciej72 napisał(-a):

ludzie z klasą nie szydzą z Ciebie na publicznym forum....

Podjąłeś konwersację z forumowym trollem i karmisz go, a kiedy ktoś w zaowalowany sposób próbuje zwrócić Ci uwagę, zamiast podziękować, walisz z główki. 

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, memento mori napisał(-a):

Tak dla ścisłości.🙂  777 to nie weksel a poddanie się egzekucji. Dla weksla in blanco wierzyciel, aby mieć tytuł egzekucyjny musi wszcząć postępowanie nakazowe a z 777 od razu zaczyna egzekucję.

oczywiście masz rację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz ciekawej :D 

dobranoc 

IMG_9333.thumb.jpeg.a446265dde7fad3f14b0826018e2c385.jpeg

Edytowane przez SPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, memento mori napisał(-a):

Pod warunkiem zapisu oświadczenia w akcie notarialnym z odpowiednim terminem wykonalności. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, apeluję o spokój. Nim forum osiągnie nowy, oczekiwany przez demokratyczną większość bardziej populistyczny poziom, tematy z walką w kisielu mogą jeszcze poznikać. ;)

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogę prosić o usunięcie kisielu ??? Chyba wszytkim to zrobi dobrze :)

Miłego wieczoru dla wszystkich  :}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walki w kisielu nie są zabronione. Można je przerywać dopiero w momencie, gdy jeden z zapaśników zdejmie gacie w celu zabicia ptakiem swojego przeciwnika. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściślej za pomocą cohones, ale ad rem. 3,2...

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś tak przy weekendzie te rozmowy się skojarzyły.  ;)

image.png.b78227d7a300225498e793ef13b1bcbd.png

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Pod warunkiem zapisu oświadczenia w akcie notarialnym z odpowiednim terminem wykonalności. 

gwoli ścisłości, oświadczenie o poddaniu się egzekucji musi być w akcie notarialnym, no i musi też zawierać wszystkie elementy wymagane przepisami kpc żeby było skuteczne, ale to już zmartwienie notariusza, który akt przygotowuje :)

a weksel jest sam w sobie o tyle ciekawym instrumentem, że (nie wszyscy o tym wiedzą) te kwestie reguluje u nas niezmiennie ustawa z dnia - uwaga - 28 kwietnia 1936 roku - prawo wekslowe, co jest chyba rekordem w naszym kraju jeśli chodzi o ciągłość i stabilność regulacji prawnej :) a za egzemplarz podręcznika prawa wekslowego wydany np. przez dra Różyckiego w latach powojennych niejeden prawnik dał by się pociąć ;)

tak przy sobocie :)

Edytowane przez uhck997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gwoli ścisłości, oświadczenie o poddaniu się egzekucji musi być w akcie notarialnym, no i musi też zawierać wszystkie elementy wymagane przepisami kpc żeby było skuteczne, ale to już zmartwienie notariusza, który akt przygotowuje 

a weksel jest sam w sobie o tyle ciekawym instrumentem, że (nie wszyscy o tym wiedzą) te kwestie reguluje u nas niezmiennie ustawa z dnia - uwaga - 28 kwietnia 1936 roku - prawo wekslowe, co jest chyba rekordem w naszym kraju jeśli chodzi o ciągłość i stabilność regulacji prawnej  a za egzemplarz podręcznika prawa wekslowego wydany np. przez dra Różyckiego w latach powojennych niejeden prawnik dał by się pociąć

tak przy sobocie

Rekordowa jest - zdaje się ustawa o nabywaniu nieruchomości przez cudzoziemców?

A odnośnie prawa wekslowego, rzeczywiście może być stawiana za wzór: prosta, w wielu aspektach zerojedynkowa, czytelna, czego chcieć więcej od przepisów prawa?
To, co się pisze dzisiaj to jest jakaś masakra - niestety.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak swoją drogą..odnosząc się do przewijającego motywu definiowania kogoś przez Rolexa, to mam subiektywne wrażenie, że ilość negatywnych skojarzeń się zmniejszyła ostatnio.

Z jednej strony jest znaczna ilość zegarków R, które nie są ostentacyjnie złote. Z drugiej strony sam Rolex, w ciągu ostatnich kilku lat dorzucił takie smaczki jak OP Bubbles czy bardzo klasycznego 1908. A z trzeciej pokazywanie Igi Świątek na kortach ze ślicznymi zegarkami, które biżuteryjnie uzupełniają fajną i skromną dziewczynę też chyba zrobiło swoje.

W każdym razi wydaje mi się, że marka odrobiła lekcję i rozpięła zarówno tak kolekcję, jak i marketing, że nie można jej tak ostentacyjnie kojarzyć w ostentacyjnym bogactwem bez dobrego smaku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak swoją drogą..odnosząc się do przewijającego motywu definiowania kogoś przez Rolexa, to mam subiektywne wrażenie, że ilość negatywnych skojarzeń się zmniejszyła ostatnio.
Z jednej strony jest znaczna ilość zegarków R, które nie są ostentacyjnie złote. Z drugiej strony sam Rolex, w ciągu ostatnich kilku lat dorzucił takie smaczki jak OP Bubbles czy bardzo klasycznego 1908. A z trzeciej pokazywanie Igi Świątek na kortach ze ślicznymi zegarkami, które biżuteryjnie uzupełniają fajną i skromną dziewczynę też chyba zrobiło swoje.

W każdym razi wydaje mi się, że marka odrobiła lekcję i rozpięła zarówno tak kolekcję, jak i marketing, że nie można jej tak ostentacyjnie kojarzyć w ostentacyjnym bogactwem bez dobrego smaku.

Więcej w miarę „normalnych” ludzi ma ten zegarek to i wizerunek się zmienia a i mniej zawiści u ludzi. ;)

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi