Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 30.07.2024 o 18:26, lort napisał(-a):

Czy obecne ceny na wtórnym tych modeli które wymieniłeś są nadal wyższe od retail? Tak mnie zastanawia sens czekania. Chyba że chodzi o tzw. Experience i tworzenie historii zakupowej.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

DJ miał być na rocznicę która dawno minęła, OP raczej się nie doczekam chociaż chciałbym go mieć bo bardzo podoba się mojej pani ( Celebration ), YM 40 im dłużej czekam tym mniejsze mam przekonanie bo coraz bardziej zniechęca mnie bling tego modelu mimo niewątpliwej urody i wygody.

Chyba wszystkie jeszcze chodzą powyżej retail, zwłaszcza Celebration chociaż podejrzewam że ceny ogłoszeniowe a transakcyjne to coraz bardziej dwa światy bo niektórzy ciągle jeszcze tkwią w czasach gdy za Rolexa można było całą wieś z chłopami kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile już czekasz na dj i który rozmiar? Może troszkę ostudzisz mój zapal

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Ile już czekasz na dj i który rozmiar? Może troszkę ostudzisz mój zapal

Kolega @Bugs pisał wcześniej: "YM 40 i OP 41 - 1,5 roku, DJ 41 - 2,5 roku"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś w tym jest, niektórzy stoją w kolejce R a Mario w tej samej kolejce pędzi autem i wygodnie siedzi 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, nie w tym wątku wrzuciłem fotkę. 😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, tego biednego psiaka przynajmniej wypuść z tej kolejki

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeździł ze mną w MB, teraz pilnuje mi nowego auta. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeździł ze mną w MB, teraz pilnuje mi nowego auta. 

Ja mam łosia (bez oczka, bo mu wypadło) od pierwszego Volvo S40 (jakieś 15 lat temu). Jeździ w obecnym S60 i w kolejnym Volvo też będzie jeździł

A żeby było w temacie, ja w ostatnich latach miałem loterię, na Suba ND się nie doczekałem przez 1,5 r., YM40 odebrałem po jakichś 4 miesiącach (ktoś nie odebrał), DJ41 - po ok. 3 miesiącach od zapisu, AirKinga - też po ok. 4-5 miesiącach.
Tudor Black Bay - po 2 miesiącach od zapisu (jeszcze nie było ich na jubilee w PL wtedy).

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na Polara już czekam 8 miesięcy😴

Edytowane przez piteks

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Exp I zapisałem się parę miesięcy temu i od tej pory będąc koło Kruka patrzę sobie co mają. To łatwe bo mają zwyczaj wystawiania na wystawę zamówionych zegarków z dopiskiem rezerwacja. Ktoś odbierze, zegarek znika. Potem pojawia się kolejny. W ten sposób widziałem kilka Exp I, 2-3 AK, jednego Suba z datą i ze trzy bez daty. Nie są to może oszałamiające liczby ale coś tam Rolex dostarcza.

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, fanfar19 napisał(-a):

Na Exp I zapisałem się parę miesięcy temu i od tej pory będąc koło Kruka patrzę sobie co mają. To łatwe bo mają zwyczaj wystawiania na wystawę zamówionych zegarków z dopiskiem rezerwacja. Ktoś odbierze, zegarek znika. Potem pojawia się kolejny. W ten sposób widziałem kilka Exp I, 2-3 AK, jednego Suba z datą i ze trzy bez daty. Nie są to może oszałamiające liczby ale coś tam Rolex dostarcza.

Ciekawi mnie czy takie zarezerwowane modele też dają do przymiarek? 🤔 Raz miałem okazję mierzyć DJ i już pod swiatlo widać było ryski... razem ze mną mierzył go też jeden jegomość z koralikami na łapie i tylko słyszałem stukanie tych koralików o kopertę... 😬

Edytowane przez mariusz1986

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciekawi mnie czy takie zarezerwowane modele też dają do przymiarek? Raz miałem okazję mierzyć DJ i już pod swiatlo widać było ryski... razem ze mną mierzył go też jeden jegomość z koralikami na łapie i tylko słyszałem stukanie tych koralików o kopertę...

Folie mają, więc pewnie nic nie zrobią. Też mam wrażenie, że przychodzą zegarki, trafiają na witrynę, jak jest nowa dostawa, to oddają właścicielom z witryny, które miały karteczkę rezerwacja. Może nie wszystkie, ale w jakiejś części pewnie tak. Nie mogą witryny świecić pustkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, mariusz1986 napisał(-a):

Ciekawi mnie czy takie zarezerwowane modele też dają do przymiarek? 🤔 Raz miałem okazję mierzyć DJ i już pod swiatlo widać było ryski... razem ze mną mierzył go też jeden jegomość z koralikami na łapie i tylko słyszałem stukanie tych koralików o kopertę... 😬

Uważasz, że powinni mieć modele tylko do przymierzania? A osobne dla klientów? To by im się chyba biznes nie spinał, gdyby każdy salon miał tak funkcjonować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam że tak, albo przyjamniej na modele z witryny macane i z ryskami ileś %rabatu.
Jeśli zamawiam zegarek, czekam na niego rok czy dwa lata to chyba mam prawo oczekiwac że będzie totalnie nowy, nie macany i bez rys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Ja uważam że tak, albo przyjamniej na modele z witryny macane i z ryskami ileś %rabatu.
Jeśli zamawiam zegarek, czekam na niego rok czy dwa lata to chyba mam prawo oczekiwac że będzie totalnie nowy, nie macany i bez rys

Jeśli oczekujesz zniżki na coś, co jest tzw. modelem wystawowym, to i owszem, zgoda. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, beniowski napisał(-a):

Uważasz, że powinni mieć modele tylko do przymierzania? A osobne dla klientów? To by im się chyba biznes nie spinał, gdyby każdy salon miał tak funkcjonować. 

Skoro ktoś zamawia zegar i czeka na niego kilka/kilkanaście i potem gdy przychodzi do odbioru i dostaje taki porysowany egzemplarz, to uważam że coś jest nie tak. Przymiarki ok, ale powinni prosić o zdjęcie wszelkiego rodzaju koralików/łańcuszków które mogłyby porysowac kopertę. 

35 minut temu, bober5264 napisał(-a):

W punkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie w kruku nie są specjalnie chętni aby dawać rolki do przymiarki osobom odwiedzającym butik. Co innego jak odbierasz zegar, wtedy możesz przymierzyć każdy jaki jest (to samo jak już Cię kojarzą), więc można powiedzieć, że panuje selekcja a zegarki z podpisem "rezerwacja" prawie zawsze są macane. :D

Edytowane przez Tosagw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Tosagw napisał(-a):

Generalnie w kruku nie są specjalnie chętni aby dawać rolki o przymiarki osobom odwiedzającym butik. Co innego jak odbierasz zegar, wtedy możesz przymierzyć każdy jaki jest (to samo jak już Cię kojarzą), więc można powiedzieć, że panuje selekcja a zegarki z podpisem "rezerwacja" prawie zawsze są macane. :D

Cześć, moim zdaniem dostałem ten sam zegarek, który wisiał jako "Rezerwacja", i który przymierzałem :) Wg Kruka, ktoś zrezygnował, tak więc dlatego otrzymałem zegarek już po 3-4 tygodniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W raffelsie nie ma problemu żeby pozakładać to co jest na sklepie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi nigdy w tym salonie koło mnie nie dali przymierzyć zegarka z rezerwacji. Nawet do ręki mi nie dali.  Nawet takich na które jestem zapisany.

Tyle, że jak przyjdzie ten, którego to była kolej, to on na pewno przymierzy, w końcu jego prawo. Jak nie odbierze, to potem przyjdzie następny i znowu przymierzy. Więc pojawia się pytanie, ilu przede mną nie odebrało danego zegarka. Przymiarki są w foliach więc niby nic nie powinno się stać, no ale taki dziewiczy już nie będzie.

Z drugiej strony w "lepszych" krajach mają dedykowane zegarki wystawowe. To normalne zegarki, tyle, że nie na sprzedaż. Dla przykładu salon na lotnisku w Monachium ma sporo modeli do obejrzenia i przymiarki, EXP I i II, SUB z datą (zielony, niebieski) i bez daty, AirKing'a. Jeszcze parę innych, których nie rozpoznaję od ręki. Więc da się, tylko nie w Polsce. No ale jak ktoś ma parcie to bilet Lufthansa do Monachium i z powrotem to jakieś 600-800 złotych więc można sobie wycieczkę zrobić :)

Edytowane przez fanfar19

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, fanfar19 napisał(-a):

Mi nigdy w tym salonie koło mnie nie dali przymierzyć zegarka z rezerwacji. Nawet do ręki mi nie dali.  Nawet takich na które jestem zapisany.

Tyle, że jak przyjdzie ten, którego to była kolej, to on na pewno przymierzy, w końcu jego prawo. Jak nie odbierze, to potem przyjdzie następny i znowu przymierzy. Więc pojawia się pytanie, ilu przede mną nie odebrało danego zegarka. Przymiarki są w foliach więc niby nic nie powinno się stać, no ale taki dziewiczy już nie będzie.

Z drugiej strony w "lepszych" krajach mają dedykowane zegarki wystawowe. To normalne zegarki, tyle, że nie na sprzedaż. Dla przykładu salon na lotnisku w Monachium ma sporo modeli do obejrzenia i przymiarki, EXP I i II, SUB z datą (zielony, niebieski) i bez daty, AirKing'a. Jeszcze parę innych, których nie rozpoznaję od ręki. Więc da się, tylko nie w Polsce. No ale jak ktoś ma parcie to bilet Lufthansa do Monachium i z powrotem to jakieś 600-800 złotych więc można sobie wycieczkę zrobić :)

Ja bardzo często przymierzałem zegarki zarezerowane dla kogoś i wyciągane z sejfu żebym mógł sobie obejrzeć. Po prostu pytałem i dostawałem do przymiarki. Nie da się mieć całej kolekcji tylko do przymiarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Wostok111 napisał(-a):

W Krakowie od ręki dostępne dj36mm w dwóch kolorach i dj41 w bicolorze

A z nowości coś było?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi