Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, chejron74 napisał(-a):

To fakt. Z Lange1 basen przyjdzie do Ciebie😀

Do mnie nie przyjdzie, bo ja tego modelu nie kupię. Wystarczy mi na starość mój Up/Down. 😜

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy pozew przeciwko Hermes: https://kobieta.rp.pl/moda/art41348341-slynna-marka-luksusowych-torebek-ma-klopoty-klienci-zarzucaja-jej-nieuczciwe-praktyki

Jakoś nie wierzę by sąd w tym przypadku orzekł przeciwko marce, ale gdyby tak się stało to mogłoby potem dojść do innych, w tym do Rolexa. 🙂

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, agremi napisał(-a):

Jakoś nie wierzę by sąd w tym przypadku orzekł przeciwko marce, ale gdyby tak się stało to mogłoby potem dojść do innych, w tym do Rolexa. 🙂

No nie do konca dojdzie do Rolexa, bo jesli takie praktyki stosuje butik, to i owszem - mozna pociagnac za to marke, jednak jak takie praktyki stosuje dystrybutor (np. Kruk czy inny), to nie robi tego bezposrednio producent 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie tak. Ale hamerkańskie sądy nie biorą jeńców, jak przyjdzie co do czego jeśli chodzi o prawa konsumentów i nie tylko. Atmosfera byłaby gęsta. Ale pewnie do takiej sprawy nie dojdzie.
Tylko mi się sytuacja skojarzyła.

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie ok. pół roku. Chociaż może być szybciej, a możesz czekać i dłużej. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Já zapisałem się w styczniu i na razie cisza.

Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile się czeka na DJ36 stalowego z karbowanym bezelem?

Edytowane przez mirfak

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli sytuacja powoli wraca do normy?

z GMT Batmanem podobnie?

Edytowane przez Gaspar21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy ktoś może wie czy można się zapisać na 1908 w platynie i ile się na niego czeka? 

Można, ale czas oczekiwania jest … nieznany.
Rzadko przychodzą podobno do PL.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, GoliMilan napisał(-a):

Czy ktoś może wie czy można się zapisać na 1908 w platynie i ile się na niego czeka? 

Polecam przy okazji zajrzeć do sklepów w Europie - może się okazać, że leży na wystawie do wzięcia od ręki.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy zapisują teraz, ale na premiery można było. W butiku usłyszałem, że w ciągu roku była chyba jedna sztuka złotego 1908, platyna w Polsce, to pewnie czekanie forever

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na suba z datą dalej zapisują? bo rzucacie koledze datami a jak nie jest zapisany to może się odbić od drzwi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Jan napisał(-a):

A na suba z datą dalej zapisują? bo rzucacie koledze datami a jak nie jest zapisany to może się odbić od drzwi.

Zapisałem się w sobotę na suba no date bez problemu. Kiedy przyjdzie - tego nie wiem, nie ma pośpiechu. 

Gdybym chciał to na date też by zapisali. 

Edytowane przez Tosagw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zapisałem się w sobotę na suba no date bez problemu. Kiedy przyjdzie - tego nie wiem, nie ma pośpiechu. 
Gdybym chciał to na date też by zapisali. 

Gdzie przyjmują zapisy na suba date? W ciągu ostatniego miesiąca próbowałem się zapisać w Silesii i w Galerii Krakowskiej, ale się nie udało.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musiałby się wypowiedzieć ktoś, kto był. Ja zapisywałem się w lutym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD
9 godzin temu, _Maciek napisał(-a):

Gdzie przyjmują zapisy na suba date? W ciągu ostatniego miesiąca próbowałem się zapisać w Silesii i w Galerii Krakowskiej, ale się nie udało.

Warszawa, plac 3 krzyzy - przy okazji zapytalem to sub bez daty - zapomnij, z data - ok mozemy zapiasc (ale o czas realizacji już nie pytalem, ale dało się wyczuć ze absurdalnie odległy)

Jak czasem tutaj zaglądam, to mam wrażenie ze w każdym sklepie, kazdy sprzedawca mowi co innego :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.10.2024 o 08:32, Jan napisał(-a):

Właśnie mnie zapisali i ciekawy byłem ile podają czasu oczekiwania innym :)

13 godzin temu, PICAD napisał(-a):

Warszawa, plac 3 krzyzy - przy okazji zapytalem to sub bez daty - zapomnij, z data - ok mozemy zapiasc (ale o czas realizacji już nie pytalem, ale dało się wyczuć ze absurdalnie odległy)

Jak czasem tutaj zaglądam, to mam wrażenie ze w każdym sklepie, kazdy sprzedawca mowi co innego :).

Nie wiedziałem, ze bez daty jest bardziej pożądany i ciężej dostępny, mnie pytali czy z datą czy bez, ale wyglądało jakby bez różnicy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Często jeżdżę w różne miejsca Polski i zaglądam do salonów Rolexa.
Ostatnie zdanie dokładnie opisuje sytuację w WK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Gaspar21 napisał(-a):

Nie wiedziałem, ze bez daty jest bardziej pożądany i ciężej dostępny

Jest raczej odwrotnie. Sądząc z ostatnio opublikowanych liczb produkcyjnych popyt musi byc mniejszy na Suba.

Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt ze suba date produkują ponad 2x wiecej niz klasycznej wersji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest raczej odwrotnie. Sądząc z ostatnio opublikowanych liczb produkcyjnych popyt musi byc mniejszy na Suba.
Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt ze suba date produkują ponad 2x wiecej niz klasycznej wersji?

Moze nizszym kosztem produkcji, bo w tarczy jest dziura na datownik - mniej zlomu sie zuzywa.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi