Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Recommended Posts

@desmo ironizowałem, po prostu mało realne mi się to wydaje. Ale cóż, jest tyle różnych historii na rynku że nawet najdziwniejsze mogą być prawdziwe 

35 minut temu, Jan napisał(-a):

@desmo ironizowałem, po prostu mało realne mi się to wydaje. Ale cóż, jest tyle różnych historii na rynku że nawet najdziwniejsze mogą być prawdziwe 

Polecam mieć własne doświadczenia. Ja od lat konfrontuję to co słyszę chcąc mieć własną opinię. Sprzedawcy, zwłaszcza w Polsce żyją z wciskania kitu licząc na nasz brak wiedzy, doświadczenia, lenistwo, chwilowy napad silnych emocji czy zakładając, że jak suweren , jesteśmy skazani na ich łaskę. Kupiłem już za granicą niejeden zegarek, który był wg rodzimych dealerów „nie do kupienia”. Potraktuj to jako inspirację.

Posted (edited)

Dziękuję, nie potrzebuję dodatkowej inspiracji :) sam od dawna stosuje to co piszesz ale możliwości kupienia calatravy od reki nie doświadczyłem. Najblizszej tego typu historii bylem raz z Daytona TT

Edited by Jan

Akurat jestem w Poznaniu. W Starym Browarze od ręki dostępny jest DD, jednak w nieszczególnej konfiguracji- białe złoto, niebieska tarcza i kamyki.

Bez problemu, "z ulicy" sympatyczny Pan zapisał mnie na YM 40 ( slate)🤷‍♂️

Ja dostałem info w Katowicach, że na DD z diamentami też można się zapisać, ale to już mocno biżuteryjny jest 😉

1 godzinę temu, Musa19 napisał(-a):

Akurat jestem w Poznaniu. W Starym Browarze od ręki dostępny jest DD, jednak w nieszczególnej konfiguracji- białe złoto, niebieska tarcza i kamyki.

Na tego? 

Screenshot_20220929_184735.jpg

Nie ma nic bardziej żałosnego od niespełnionych marzeń.

@mario1971dokładne na tego👍od dawna za mną chodzi ten, ewentualnie już całkowicie po cygańsku ten tt z czekoladową tarczą 😉

Dokładnie tego z Rafflesa przymierzałem i od razu zapisaliśmy się na takiego samego ale z niebieską tarcza

37 minut temu, Michal93 napisał(-a):

Leży w Raffles w gablocie taki, baaaaaardzo fajny zegarek :) 

Odebrałem ostatnio DJ 36 mm z Salonie W.Kruk bez kolejki. Tzn dzwoniłem z zapytaniem o inny czy można się zapisać a kilka dni później dostałem telefon, że ten sam tylko z inną tarczą dostępny jest od ręki, więc nabyłem :) 

8 minut temu, Bronzo napisał(-a):

Odebrałem ostatnio DJ 36 mm z Salonie W.Kruk bez kolejki. Tzn dzwoniłem z zapytaniem o inny czy można się zapisać a kilka dni później dostałem telefon, że ten sam tylko z inną tarczą dostępny jest od ręki, więc nabyłem :) 

Czarna tarcza?

5 godzin temu, Musa19 napisał(-a):

Bardzo fajny zegarek na żywo, sam odbierałem w listopadzie. Z ciekawości jaka jest jego aktualna cena w Kruku w pln ? 😅

40 minut temu, dzejk napisał(-a):

Z ciekawości jaka jest jego aktualna cena w Kruku w pln ? 😅

61 990 zł. 

Posted (edited)

No i proszę, mamy aktualny raport. Trzeba zmienić tytuł wątku na „ zegarki niepopularne wśród fliperów i profesjonalnych sprzedawców”. Dają już choć przymierzyć GMT albo DJa41?

Edited by desmo

A gdzie tam, przymierzyć można najwyżej płaszcz, którego nie mają 😉

35 minut temu, Musa19 napisał(-a):

A gdzie tam, przymierzyć można najwyżej płaszcz, którego nie mają 😉

I co im zrobisz ?😉

12 godzin temu, sanik napisał(-a):

Czarna tarcza?

zgadza się - czarna tarcza, karbowany bezel

10 godzin temu, desmo napisał(-a):

No i proszę, mamy aktualny raport. Trzeba zmienić tytuł wątku na „ zegarki niepopularne wśród fliperów i profesjonalnych sprzedawców”. Dają już choć przymierzyć GMT albo DJa41?

Jest jakiś ranking zegarków, których nie lubią fliperzy i sprzedawcy?

Obierając mojego DJ-a z czarną tarczą w ogóle nie myślałem ile na nim zarobię jeśli kiedyś chciałbym sprzedać tylko chciałbym cieszyć się z noszenia

2 minuty temu, Bronzo napisał(-a):

zgadza się - czarna tarcza, karbowany bezel

Gratuluję zakupu. 👍

Jak widać, te najmniej "dochodowe" modele nie są odbierane, dzięki czemu zegarek może kupić odoba, która z tego się ucieszy 😀

Dzięki 👍

co ciekawe w salonie usłyszałem, że najprawdopodobniej niedługo otworzą też listy na GMT :)

Dzięki 
co ciekawe w salonie usłyszałem, że najprawdopodobniej niedługo otworzą też listy na GMT

Jakoś nie jestem w stanie uwierzyć w te słowa

2 godziny temu, Bronzo napisał(-a):

Dzięki 👍

co ciekawe w salonie usłyszałem, że najprawdopodobniej niedługo otworzą też listy na GMT :)

Pewnie i otworza, ale domyslam sie, ze tylko nieliczni beda mieli mozliwosc zapisu lub "znajomi krolika" 😏

2 godziny temu, a_team napisał(-a):

Jakoś nie jestem w stanie uwierzyć w te słowa emoji23.png

Czemu? Na dniach odbieram GMT Sprite po 11 miesiącach oczekiwania od zapisu - wtedy bez żadnej historii zakupowej. Jak widać się da :) 

1 minutę temu, Bronzo napisał(-a):

Czemu? Na dniach odbieram GMT Sprite po 11 miesiącach oczekiwania od zapisu - wtedy bez żadnej historii zakupowej. Jak widać się da :) 

Ty się zapisywałeś w innym trybie.

Czym innym jest otworzenie list w rutynowej sprzedaży.